Andelar: Jag kommer konstruera fyra stycken system till kvällens V86-tävlingar och Ni köper mina andelar precis som vanligt via webbsidan minandel: https://minandel.se/experter/johan/

Dessa System konstruerar jag ikväll:

  • "Inlämnat Glasklart": Mitt stora system där insatsen är 1.000:-/andel fast består enbart av 5 st andelar/system - detta system är riktigt slagkraftigt och eventuella vinster delas med få andra. OBS: Detta system lämnas endast in om det är minst 3 st sålda andelar.
  • "Inlämnat Såklart": Här kostar andelarna 350:- och består av 15 andelar/system. Detta andelssystem spelade in över 92.000:- för några veckor sedan. OBS: Detta system lämnas endast in om det är minst 8 st sålda andelar.
  • "Inlämnat Solklart": Detta system har ibland mindre antalet spikar och samtidigt försöker jag ALLTID fälla de största favoriterna. Detta system är ute efter de riktigt STORA slantarna. Priset är 250:-/andel och består numera av 15 st andelar/system. OBS: Detta system lämnas endast in om det är minst 8 st sålda andelar.
  • "Inlämnat och Klart": Är mitt "billigaste" andelssystem (165:-/andel), men då systemet består av 25 st andelar/system blir det ändå riktigt slagkraftigt. Motsvarigheten till detta bolag spelade in en kvartsmiljon på V75. OBS: Detta system lämnas endast in om det är minst 15 st sålda andelar.
  • är nya andelar släpps om du är uppskriven på min maillista - maila mig i så fall på trav@telia.com så skriver jag upp Dig.

Facebook och Twitter: Följ mig jätte gärna på Sociala medierna där jag länkar till de mesta som sker på bloggen. Här lägger jag även ut lite extra saker...  Lägg till mig genom att klicka på nedanstående länkar:  

Facebook - Johan Ulvestål 

Twitter - @JohanstravbloggVärd: Vaggeryd, Jönköping.

Väderprognos: Växlande molnighetet med en temperatur kring 15-16 grader där det är risk för regn under tävlingarna - vinden skall inte påverka då vindstyrkan skall ligga på låga 1-2 m/s.

Magkänsla:  Är mer än god  då det finns en rad spelvärda fynd i omgången som kan förgylla utdelningen


Just Nu: Ledig under hela dagen så sitter och njuter av en kopp kaffe på balkongen och skall strax presentera min vinnare för Er!


"Mumma eller Glömma": Är min version av "Vass eller Kass" i textformat.  Här presenterar jag mina tips, idéer och vinnande drag till tävlingarna. Mumma innebär en bra favorit med goda vinstchanser, men det innebär inte att det av automatik är ett spikförslag. 

Nu Kör Vi!!!


V86-1: Favorit att Bedöma: FRIEND OF NATURE.

GLÖMMA!

Kommentar: 1.FRIEND OF NATURE var ute på V75 för fyra starter sedan med liknande förutsättningar och spetsade då ifrån bricka 1 och spårade sedan hela vägen runt. Näst senast i ett litet startfält (fem ekipage) kunde de överta ledningen kort efter start och spårade på nytt hela vägen runt - fast hade det inte blivit galopp över upploppet för RALLY ESSET så hade det blivit hårt över mållinjen. Senast var det ute på V75 i en stentuff avdelning under elitloppshelgen, drog nitlotten med bakspår (bricka 10) och kunde aldrig hota vinnaren UPPOHOPPA men stred ändå tappert i skymundan. Formen är det som sagt inget fel på och är dessutom kvick ut, men nu finns det några snabba utvändigt så startmomentet blir väldigt avgörande - skulle han lyckas svara ut samtliga så har han förstås toppchans fast ser stora risker att han kan fastna på innerspår. På kupongen bör han finnas med, men känslan säger just nu gardering.  2.BENJAMIN EVO hade två lopp samma dag senast, i kvalet ifrån bricka 1 så spetsade han och höll sedan denna position hela vägen runt i en imponerande stil - i finalen så blev det sedan galopp när han inte kunde försvara sitt innerspår. Hade innan dess en kortare paus på lite drygt 1,5 månad, men innan dess triumferade han på ett imponerande sätt där han gick utan rygg som första ekipage utvändigt - trots detta kunde han ändå avväpna samtliga över upploppet. Är snabb ut och hotar den invändiga favoriten om ledningen, fast även om det skulle sluta i dödens så finns styrkan att kriga ner samtliga - väldigt tidig på kupongen och är min vinnare! 6.AUTOBAHN har inte startat sedan triumfen i Gävle (V75) där han förstås inte kunde utmana RACLETTE om ledningen, men kunde omgående överta och sedan var det inget snacka om saken - spets och slut!  Har nu tre lopp i kroppen så toppformen närmar sig med stora kliv, lär dessutom laddas max ifrån start - har möjlighet att ta en längd på de invändiga och är då hästen att slå. Skall verkligen inte nonchaleras och är tidig på lappen. 

Fler Möjliga Streck:

5.RAGAZZO DA SOPRA


V86-2: Favorit att Bedöma: TRECCIADORO REX.

Glömma!

Kommentar: 1.TRECCIADORO REX har tre triumfer på sex starter så visst finns det kapacitet att hämta. För tre starter sedan tog hon hand om spets ifrån bricka 2 och höll sedan ett högt tempo hela vägen runt - triumferade i en överlägsen stil på ett verkligen imponerande sätt. För fem starter sedan tog hon positionen utvändigt om den tidiga ledaren AL'S BOBBY  efter start, men kunde överta  ledningen relativt omgående - blev verkligen utmanad av just AL'S BOBBY över open strech men visade vinnarskalle och stred ända in på linjen och en ny triumf var ett faktum. Senast var det ute på V75 (Åby) och då laddade Veijo Heiskanen ifrån start ifrån bricka 7, men fastnade i vida spår så hade inget annat val än att backa sist i kön - stred i vanlig ordning tappert över upploppet men hade såklart ingenting med segerstriden att göra efter den tuffa inledningen. Är  snabb ut och har möjligheter att försvara sitt innerspår, men det är lite riskabelt och det kan bli en fälla - inlåst på innerspår? I ledningen där trivs hon och kommer spåra länge - hela vägen? Mycket avgörs ifrån start och notera även att hon inte startat på 1,5 månad så gör ett litet frågetecken kring formen - är självklar på garderingslappen. 6.VIRGINIA GRIF blandar fina insatser med galopper, har två triumfer på fyra starter men även två galopper på fem starter - så är inte helt att lita på helt och fullt.. Distansen passar som handen i handsken, fast nu stöter denna fina 3-åriga märr på äldre ston och det är inte det lättaste. Formen är det verkligen inget fel på och senast insatsen var under elitloppshelgen i ett 3-åringslopp över samma distans. Hade då bakspår och fick en smygresa i tredje par utvändigt, visade härliga spurtresurser och var inte långt borta i mål men fick nöja sig med ett tredjepris - på den fantastiska tiden 1.11,0! Tidsmässigt är det ingen om kan mäta sig i detta sällskap och trots sin ålder så får hon mitt tips - hittar de bara ner ifrån start så har de alla möjligheter att spurta förbi allt och alla över upploppet. 5.JULIA AF SOLNÄS presterat fina insatser under sina fyra starter i år och senast var hon ute i ett stentufft gäng i DROTTNING SILVIAS POKAL - det löste sig perfekt ifrån bricka 8 och kunde ta positionen i andra par utvändigt - tröttnade en hel del på sista långsidan, men kom tillbaka över upploppet och avslutade riktigt bra men tyvärr kom galoppen metrarna innan mållinjen och diskningen var ett faktum. För tre starter sedan var hon ute på V75 (Halmstad) och försvarade då sitt innerspår men släppte kort efter start till favoriten LIKE A STAR - fick en perfekt resa i rygg på ledaren och när väl luckan uppstod på sista långsidan så avväpnade hon favoriten ganska komfortabelt och segern var i hamn. Är hyfsat snabb ut och har stora möjligheter att hitta en vettig position med  slagläge - med ryggresa och fritt över upploppet så har hon en avslutning som räcker riktigt långt.

Fler Möjliga Streck:

11.MY WHITE EAGLE

3.TWIN PEAKS


V86-3: Favorit att Bedöma: SOUTHWIND FEJI

GLÖMMA!

Kommentar: 6.SOUTHWIND FEJI har sex starter i karriären och lika många segrar så raden är verkligen imponerande. Senast så spetsade han ifrån bricka 2 och höll denna position fram till upploppet men blev verkligen utmanad på alla håll och kanter där mållinjen kom som en räddande ängeln. Motståndet är nu betydligt tuffare och kommer ha svårt att nå ledningen då invändiga I'M MAGIC är riktigt startsnabb - vilken position är att vänta kort efter start? Har visat att det finns mycket kapacitet, kunnande och besitter utöver det en härlig vinnarskalle - men känslan är att det kan bli lite för tufft att vinna härifrån. Tipset ger jag istället till 11.NONSTOP CHERI som triumferade näst senast på V75 (Åby) då han tog hand om ledningen, men släppte omgående till FERRARI RIVER och liftade med i hans rygg fram till open strech där han spurtade förbi samtliga. Senast under V75-finalerna under elitloppshelgen tilldelades han sämsta tänkbara utgångsläge (bricka 12) och fick en bekväm resa som fyra invändigt - fick aldrig någon lucka så hade i princip allt sparat i mål. Har fyra topp-två placeringar på de fem senaste starterna så formen finns där och de sparade krafterna senast kommer väl till pass här. Blev visserligen bakspår igen, men motståndet är betydligt enklare och kan genom sin startsnabbhet hitta en vettig position direkt ifrån start. I mina ögon är han totalt felstreckad och är ett av omgångens stora fynd - min vinnare med spikglans. 3.I'M MAGIC har i princip nästan lika imponerande facit som favoriten med sina sex segrar på sju starter.  Senast så spetsade han utan problem ifrån bricka 1 och spårade sedan hela vägen runt - en kontrollerad spets och slut seger. Är riktigt snabb ut och är min självklara spetsfavorit och väl i ledningen är detta ekipaget att slå - får de bestämma tempo en bit så kan det mycket väl bli en ny spets och slut seger. 2.SCORPION KISS kan ge I'M MAGIC en match om ledningen och skulle han lyckas svara ut min spetsfavorit så är mycket vunnet och då väntar en topplacering - ett intressant skrällbud. 8.GRAINFIELD ACE skall inte räknas bort om det skulle lösa sig ifrån start - ytterligare ett skrällbud.

Fler Möjliga Streck:

10.SANDSJÖNS REVENUE

13.WHISKY AKEMA

1.PANTHER FACE

14.TEMPLE OF DREAMS

7.MAJOR TOM


V86-4: Favorit att Bedöma: ISOR HÅLERYD.

GLÖMMA!

Kommentar: 2.ISOR HÅLERYD är riktigt kapabel och antagligen det bästa ekipaget i fältet men gör nu årsdebut efter ett halvårs frånvaro, så frågan är om han behöver loppet i kroppen - är ett defensivt upplägg att vänta? Är inte snabb ut, men drog en vinstlott i spårlottningen och sitter direkt i andra spår och kan få en fin rygg direkt. På en garderingslapp är han given! Min första häst är 7.BRITISH STEEL som i skrivande stund är totalt bortglömd med tanke på den kapacitet och kunnande denna travare besitter. Har två lopp i kroppen efter en kortare paus på två månader. I comebacken i ett mindre startfält fick han en smygresa i de bakre regionerna och i vanlig ordning avancerade de på sista långsidan - avslutade helt ok med sin otroligt fina avslutning fast det syntes att det saknades lite form. Senast under elitloppshelgen så tog han positionen i rygg på den tidigare ledaren XLNT CHILI TRIPEL - letade sedan desperat efter luckan över upploppet men den kom aldrig så hade i princip allt sparat i mål. Hittar de ner i en rygg från bricka 7 så har de stora vinstchanser då han besitter en fantastisk spurt och kan verkligen flyga fram över upploppet - tror de löser sig och att de straffar samtliga över upploppet.  3.STAR ADVISOR JOLI har radat upp fina insatser under en längre period och var senast ute på V86 och tog då positionen som första ekipage utvändigt medan A.HANNIBAL och NEXT TO NONE SIB lämnade övriga och duellerade om ledningen - tiden efter 500 meter stannade på ofattbara 1.05,7  och den sistnämnda tog hand om ledningen. STAR ADVISOR JOLI tog en lugn dödens fram till sista långsidan då han utan problem övertog ledningen och såg ut som en säker segrare - men över upploppet blev han verkligen utmanad av EMMETT BROWN och blev verkligen räddad av mållinjen men triumfen var ett faktum.  Är riktigt snabb ut och har stora möjligheter att ta hand om ledningen och är då hästen att slå - kommer spåra länge, hela vägen runt? Ni som känner mig undrar förstås varför jag inte skrivit en rad om 10.JEEPSTER och självklart skall jag inte göra Er besvikna då detta är en travare som ligger mig varmt om hjärtat och som oftast förgyller min kupong. Är nu totalt bortglömd då hon inte har framspår och inte kan utnyttja sin startsnabbhet, men hon går riktigt bra bakifrån och har en ruskig spurt att tillgå så skall verkligen inte underskattas. Har två triumfer på tre starter och är riktig tidig på min lapp!  6.ROLEX BIGI har nu pausat i drygt två månader så gör ett frågetecken kring formen. Näst senast på V86 så fick han en smygresa serverad trots 40 meters tillägg och tog positionen som sista ekipage utvändigt - avancerade sedan på sista långsidan och trots att de hade långt fram så  visade han upp en enastående spurt och straffade samtliga. Är ett liknande upplägg att vänta för att spara speeden till upploppet? 5.TRIPOLINI V.P har fyra lopp i kroppen och har visat upp en jämn och stabil form, men segrarna har uteblivit - skall inte nonchaleras och kommer årets första seger här? 8.RAFFINOS är även hon bortglömd och presterar i princip alltid fina insatser även om hon kanske inte radat upp segrarna - spåret är förstås svårt men har en vass avslutning att tillgå om de hittar ner ifrån start. Slutligen vill jag även nämna 9.TINAMO JET som besitter formtopp och som har många 2:or i raden, gör ett frågetecken kring hans vinnarskalle - ytterligare ett ekipage som kan avsluta stark så bakspåret avskräcker inte nämnvärt då de omgående kan smyga med i en rygg. Ett vidöppet lopp där jag snart tjötat om samtliga ekipage - känslan säger att strecka på och helgarderingen är inte långt borta..

Fler Möjliga Streck:
 1.SUCRE


V86-5: Favorit att Bedöma: DIREKTÖR AM.
GLÖMMA!
Kommentar: 4.DIREKTÖR AM Hr två raka triumfer, men hade innan dess två stycken galopper. Senast blev det triumf ifrån bricka 12 i ett galoppbetonat lopp och kunde i ett tidigt skede styra fram och överta ledningen - sedan var det inget snack om saken utan blev en bekväm resa till en kassaskåpssäker seger. Näst senast spetsade han ifrån bricka 4 och höll sedan denna position ända in i mål i en överlägsen stil. Är hyfsat snabb ut och har möjligheter att spetsa härifrån och i så fall kommer de sälja sig dyrt - annars kan de omgående hitta en position med slagläge. Är tappert och strider alltid ända in på linjen och felfri så kommer han segerstrida - men det är just galopphistoriken som avskräcker en hel del. 7.GRETZKY BOKO är min första häst som älskar distansen och som besitter styrkan för att fälla samtliga - är dessutom relativt ospelad så är verkligen spelvärd. På grundkapacitet är han bland de bästa i fältet - ett självklar streck i mina ögon. 5.FAROUK B.R skall räknas och kan tryckas av ifrån start - skulle det bli en ledning så får favoriten verkligen se upp då han kommer sälja sig dyrt.  13.BASTIAN T är högintressant då han älskar distansen och besitter hårdheten och styrkan att runda samtliga. 14.SAHARA REDRAMA behöver klaff ifrån det här utgångsläget, men med hjälp med ryggar längst vägen så är hon inte helt borta. 3.NO LANE trivs i ledningen och skulle han lyckas svara ut favoriten (vilket är tveksamt) så skall han räknas tidigt.
Fler Möjliga Streck:
15.ROBIN HOOD
2.GOLIATH BOKO
10.MISTER ZAXISV86-6: Favorit att Bedöma: RANI FACE samt PRIMA ITALIA.
MUMMA och MUMMA!
Kommentar: Det är en jämnstreckad historia så bedömer helt enkelt bägge favoriterna. 2.RANI FACE tog vinterträningen på bästa sätt och har i årets tre starter två triumfer och ett andrapris. I årsdebuten stod hon ensam på startvolten och tog såklart hand om ledningen, höll ett hyfsat och jämt tempo och konkurrenterna kunde aldrig hota. Näst senast så spetsade han ifrån bricka 7 (trots 20 meter tillägg) och kunde på nytt inkassera en spets och slut seger. Senast startade han ifrån bakspår och tog positionen i tredje par utvändigt - visade att hon går minst lika bra bakifrån och spurtade riktigt imponerande och såg ut att fälla samtliga men fick se sig besegrad på fotot. Denna gång är det återigen framspår och dessutom från bricka 2 så utgångsläget kunde inte bli bättre. Är som sagt riktigt startsnabb så har stora möjligheter att tidigt sitta i ledningen och är då hästen att slå. Visserligen är invändiga ZOCCER CITY snabb ut, men känslan är att de är ute efter positionen i rygg på ledaren. Kommer att spåra länge och blir inte ett dugg förvånad om detta är vinnaren. Den andra favoriten att bedöma är 5.PRIMA ITALIA som har två triumfer på tre starter. För tre starter sedan startade hon ifrån bakspår och placerade sig allra sist - avancerade sedan under sista långsidan och över upploppet höll hon absolut högst fart och spurtade ner samtliga.  Näst senast spetsade hon ifrån bricka 3 och spårade hela vägen runt. Senast blev det galopp, men återhämtningen var imponerande där hon spurtade hem ett fjärdepris. Har nu framspår och är snabb ut och kan laddas ifrån start, men har ändå svårt att se att hon skall lyckas ta en längd på invändiga RANI FACE. Vilken position får hon ifrån start - dödens? Har visat att hon går minst lika bra i ledningen som bakifrån så kan vinna från de flesta upplägg - väldigt tidigt på kupongen.  10.BONETE har presterat på topp under hela året, visserligen bara en seger men fler andra- samt tredjepris. Är inte helt att lita på och har en galopphistorik - felfritt är en ny topplacering att vänta. 1.ZOCCER CITY är riktigt startsnabb och har kapacitet att svara ut min spetsfavorit, men tror att de är mer än nöjda med positionen i rygg på ledaren - liftar med i rygg fram till upploppet och skulle luckan komma så kan hon spurta ner många till slut, alla?

Fler Möjliga Streck:
8.NOWHERES FACE
3.HASHTAG ONE
6.LIBELLUS
11.SERIOUS SISTER

V86-7: Favorit att Bedöma: ALFAS DA VINCI.
MUMMA!
Kommentar: Då var det dags för omgångens höjdpunkt om Du frågar mig - älskar stayerloppen och när distansen dessutom är 3640 blir det extra roligt och intressant. Från 60 meters tillägg hittar vi storfavoriten 12.ALFAS DA VINCI och det är kanske inte så konstigt med tanke på att han har överlägsna meriter. Har en seger på årets fem starter och är en äkta långdistansare som är riktigt stark, men har även en vass spurt att tillgå. Ifrån det här utgångsläget måste det klaffa om det skall lösa sig, klarar inte göra allt på egenhand men med lite ryggar längs vägen då kommer han runda många och kommer spurta ner de flesta, alla? Ett ekipage som är riktigt tidigt på min lapp är 13.UDO'S OILER, raden imponerar inte det minsta med fyra galopper på de senaste sex starterna - så gör ett litet frågetecken kring formen. Fast har varit ute i betydligt tuffare gäng under sitt Frankrike-äventyr så skulle inte bli förvånad om han utvecklat sin styrka och hårdhet ännu mer. Har nu pausat sedan i början av maj och känslan att han är riktigt förberedd inför denna uppgift. Är lite bortglömd  av de tidigare spelarna och glömmer framför allt inte insatsen i januari när han ifrån dödens utmanade NAROLD VOX  ända in på linjen. Är ett av omgångens stora drag, så säger bara; se upp och strecka! På startvolten hittar vi 2.QAHAR Q.C som är en travare som ligger mig extremt nära hjärtat, är råstark och besitter en hög kapacitet. Men detta är ingen travare att hålla i handen och vet inte hur många tusen lappar han galopperat bort - i år har det blivit nio starter och det har slutat med hela sex stycken galopper. Fast de gånger han gått felfritt så har det blivit triumf, så visst är han extremt svåranalyserad. Att det är voltstart är definitivt ingen fördel, men däremot sitter Ulf Ohlsson upp och det kanske höjer oddset till en felfri avgång. Allt handlar om starten och skulle han lyckas gå felfritt och sedan få överta ledningen - då lär de betrodda från bakspår få svettas rejält. Kommer mer än troligt återigen förgylla min kupong - men galopprisen är överhängande. 10.VICE PRESIDENT visade prov på  sin styrka senast när han kriga ner ledaren ifrån dödens  - kan göra en hel del på egenhand och löser det sig det minsta så skall man aldrig räknas bort denna travare. Vill även nämna 1.DRACULA HORNLINE som kan vara den tidiga ledaren alternativt sitta i rygg på ledaren, oavsett så kan det räcka långt - bör inte nonchaleras!

Fler Möjliga Streck:
4.BREN DERLIN AM
11.PETER BAGGER
14. PORTHOS AMOK

V86-8: Favorit att Bedöma: MONI TO SPARE.
MUMMA!
Kommentar: I avslutningen hittar vi en bra favorit i form av 3.MONI TO SPARE som i årets starter har fyra raka topp-två placeringar där han triumferat i två starter. För två starter sedan blev det en hård körning om ledningen, men lyckades nå spets och spårade sedan hela vägen runt. Senast i bronsfinalen under elitloppshelgen lyckades han inte ta en längd på SHERIFF BI och tog positionen utvändigt, blev avlöst ifrån dödens ganska omgående - men var inte nöjd med positionen i andra par utvändigt så avancerade på nytt utvändigt om ledaren - visade verkligen härliga styrka och speed över upploppet när han avväpnade den tidigare ledaren, men fick till slut se sig slagen av en smygkörd ARON PALEMA.  Är startsnabb och har stora möjligheter att tidigt ta hand om ledningen, lyckas de bara svara ut VÄSTERBO EXACT så är mycket vunnit. Från ledningen tror jag han är ett nummer för stor för övriga och har en riktigt god vinstchans - en spikkandidat. Finns visserligen en viss risk att det kan bli ett litet för högt tempo från start och det öppnar upp för övriga. 6.VÄSTERBO EXACT är extremt startsnabb och kommer laddas för spets och skulle han lyckas ta en längd på min vinnare är väldigt mycket vunnet och "skrällen" är nära. Från ledningen är han flera klasser bättre och kommer i så fall spåra riktigt länge, spets och slut?
1.READY RIBB har två lopp i kroppen. I årsdebuten kunde Björn Goop ifrån bricka 11 överta ledningen med dryga varvet ifrån mål och sedan var det en söndagspromenad i parken fram till en kontrollerad och överlägsen seger. Senast var han ute över stayerdistansen och Björn Goop kunde återigen överta ledningen med dryga varvet i från mål - stred tappert även om TROVATORE utmanade hela vägen in på linjen. Besitter en en härlig styrka och blir det lite tempo på tillställningen kommer han kriga ner de flesta. Den stora frågan är vilken position de får ifrån start, är nämligen inte startsnabb och de kommer inte kunna försvara sitt innerspår - risken är stor att de fastnar på innerspår. Annars finns styrkan och kunnandet att kriga ner samtlig.
11.ISLAND LIFE besitter en hög kapacitet och är i skrivande stund relativt ospelad, kommer ifrån seger där motståndet var minst sagt bra - har styrkan att runda samtliga.
8.NIAGARA BROLINE skall inte underskattas trots det lite kniviga utgångsläget - kommer ifrån två raka V75-triumfer. 

Fler Möjliga Streck:
7.FLIRT FORTUNA
2.TRITON NEERGÅRD
9. ROSSO POMODORO

7jKiLFd3%kJRvL86LvjlNiJd