Efter en långhelg ute vid Torpet där en djup och grundlig analys har skett av samtliga ekipage känner jag mig verkligen laddad inför omgången där jag har hittat en rad intressanta vinnande drag.  Tror på fina pengar nu när det är jackpotomgång och allt -  hoppas och tror att jag kan hitta de riktigt stora härliga slantarna. Dessutom väntar riktig fin travsport speciellt för de yngre travarna då  "Margaretas Tidiga Unghästserie" fortgår med hela 300.000:- i förstapris. 


Andelar: Jag kommer konstruera fyra stycken system till kvällens V86-tävlingar och Ni köper mina andelar precis som vanligt via webbsidan minandel: https://minandel.se/experter/johan/

Dessa System konstruerar jag ikväll:

  • "Inlämnat Glasklart": Mitt stora system där insatsen är 1.000:-/andel fast består enbart av 5 st andelar/system - detta system är riktigt slagkraftigt och eventuella vinster delas med få andra. OBS: Detta system lämnas endast in om det är minst 3 st sålda andelar.
  • "Inlämnat Såklart": Här kostar andelarna 350:- och består av 15 andelar/system. Detta andelssystem spelade in över 92.000:- för några veckor sedan. OBS: Detta system lämnas endast in om det är minst 8 st sålda andelar.
  • "Inlämnat Solklart": Detta system har ibland mindre antalet spikar och samtidigt försöker jag ALLTID fälla de största favoriterna. Detta system är ute efter de riktigt STORA slantarna. Priset är 250:-/andel och består numera av 15 st andelar/system. OBS: Detta system lämnas endast in om det är minst 8 st sålda andelar.
  • "Inlämnat och Klart": Är mitt "billigaste" andelssystem (165:-/andel), men då systemet består av 25 st andelar/system blir det ändå riktigt slagkraftigt. Motsvarigheten till detta bolag spelade in en kvartsmiljon på V75. OBS: Detta system lämnas endast in om det är minst 15 st sålda andelar.
  • är nya andelar släpps om du är uppskriven på min maillista - maila mig i så fall på trav@telia.com så skriver jag upp Dig.

Facebook och Twitter: Följ mig jätte gärna på Sociala medierna där jag länkar till de mesta som sker på bloggen. Här lägger jag även ut lite extra saker...  Lägg till mig genom att klicka på nedanstående länkar:  

Facebook - Johan Ulvestål 

Twitter - @Johanstravblogg


Värd: Solvalla, Stockholm. Glöm inte bort att det är sommarturné för V86 (även om vi är tillbaka på huvudstadsbanan) så tävlingarna avgörs på samma bana där även tävlingarna inleds tidigare (kl 19:20). 

Väderprognos: Det väntas växlande molnighet och uppehåll  med en temperatur mellan 14-15 grader - blåsten skall inte påverka nämnvärt då vindstyrkan skall ligga på måttliga 3-4 m/s. 


"Mumma eller Glömma" kommer vara ett mer naturligt inslag i bloggen (min version av "Vass eller Kass" i textformat) och kommer vara standard när det gäller V86. Här presenterar jag mina tips, idéer och vinnande drag till tävlingarna. Mumma innebär en bra favorit med goda vinstchanser, men det innebär inte att det av automatik är ett spikförslag. 

Nu Kör Vi!!!


V86-1: Favorit att Bedöma: IZZY 

MUMMA! 

Kommentar: Redan i inledningen hittar vi storfavoriten 5.IZZY som är obesegrad med fem raka segrar. Dessutom trivs hon ypperligt i spets och nu när utgångsläget blev så här bra är känslan att hon tidigt sitter inledningen och är då hästen att slå. Tror hon blir svårslagen och  är en spikkandidat, men samtidigt är hon riktigt mycket spelad och det finns intressanta garderingsbud som kittlar. 2.ALANDIAS DA VICI har inte startar sedan april, men har ett bra facit mot tuffare motstånd. Är snabb ut och Björn Goop har goda chanser att nå spets - fast när Jorma kommer med favoriten och ställer frågan så är han nog mer än nöjd med dennes rygg - skulle luckan sedan komma över upploppet kan hon straffa allt och alla. 6.FASHION LOVE har haft bakspår de sista två starterna starter så därför är dessa insatser lite ursäktade - innan dess har det varit stabila toppinsatser och fick denna gång framstår. Löser det sig ifrån start och de hittar ner i en rygg så har hon en avslutning som kan fälla de flesta - se upp och streck på garderingslappen. 7.BONETE är ett högintressant skrällbud som visserligen kommer från galopp, men insatserna dessförinnan har varit plusbetonade. Besitter styrka och med lite klaff längs vägen så kan hon fälla många till slut, alla? 

Fler Möjliga Streck: 

3.UNBEARABLE 

9.SHEILAH LADAY 

8.GLOBAL TAKEAWAY 

11.GINA BOKO 


V86-2: Favorit att Bedöma: VAMP KRONOS. 

GLÖMMA!! 

Kommentar: En en riktigt jämnstreckad avdelning där  2.VAMP KRONOS i skrivande stund är favoriten att syna. I de fyra senaste starterna har hon slutat med en topp tre-placeringar och dessutom två triumfer. Utgångsläget är perfekt och sitter omgående i andraspår och kan få en fin resa med slagläge..  Min första häst är däremot 4.CROWD PLEASER som i mina ögon besitter den bästa spurten. Är visserligen kvick ut, men hoppas att Ulf Ohlsson ger henne ett lopp i ryggar för att spara hennes härliga speed - med en smygresa fäller hon samtliga över upploppet. Som tvåa på min ranking hittar vi kapabla 11.SHETHEONE TROT som har tre triumfer och ett andrapris på kontot men möter nu på ett tufft gäng och dessutom är spåret chansartat där hon behöver klaff om det skall lösa sig - krigar återigen till sig en topplacering? 3.SARANDA FACE är min spetsfavorit och härifrån trivs hon och har triumferar ifrån för - är en ny spets och slut seger att vänta?  6.HERMES BOKO är snabb ut, men har svårt att nå någon ledning då jag inte tror att hon tar en längd på invändiga SARANDA FACE - är ett jobbigt upplägg att vänta, dödens? Skulle de däremot nå ledningen så har hon toppchans att spåra hela vägen runt - streckas på en garderingslapp. Många om inte alla kan vinna denna totalt ovissa avdelning så tar Du inte ställning så råder jag Dig att strecka på och en helgardering ligger nära till hands.. 

Fler Möjliga Streck: 

12.RUN CHICA TUB 

7.MAHARANI DE BARODA 

9.POEM IN MOTION 

10.ELLE MEARAS 


V86-3: Favorit att Bedöma: SPICKLEBACK FACE 

GLÖMMA!!

Kommentar: 3.SPICKLEBACK FACE har totalt tre lopp på kontot där det senast slutade med galopp - triumferade i starten efter genom en resa i andra par utvändigt. Är kvick ut och är ett  av namnen som kan nå spets - utgångsläget är nästan bästa tänkbara och skall räknas tidigt. Min första häst är 10.CALLE CROWN som har enbart topp tre-placeringar i karriären och vid segern för två starter sedan så krossade han allt och alla. Med den insatsen på näthinnan så är detta ett chansspiksförslag och skulle det bli lite tempo längs vägen så kan han mycket väl straffa samtliga - se upp och strecka! 6.WRECKLESS är inget ekipage jag håller i handen då han har två galopper på sina fyra starter. Är startsnabb och sköter han sig ifrån start har han stora möjligheter att nå spets och blir då svårslagen och hästen att slå - spårar hela vägen runt? 4.MY ANGEL LADAY inledde karriären med en triumf, blev sedan galopp och senast så spurtade hon plusbetonat. Är lite svåranalyserad, men på en garderingslapp så är hon tidig  

Fler Möjliga Streck: 

2.BELLATRIX ZET 

5.PEAKSTER 

8.GLOBAL U.TURN 

12.REGINA BRODDA 


V86-4: Favoriten att Bedöma: AMALIA CASH 

GLÖMMA!!

Kommentar: 12.AMALIA CASH har ett lopp i kroppen men det hela slutade med galopp och sedan var den dagen förstörd. Innan uppehållet så radade hon upp två raka triumfer så visst finns det kapacitet att hämta - men nu blev utgångsläget värsta tänkbara och i kombination med senaste galoppen gör att jag rankar ner henne ganska rejält. Mitt första streck är även ett spikförslag och det är på 6.MULLIGAN som nu har ett lopp i kroppen så lär vara rejält förbättrad till denna start. Visserligen har segrarna uteblivit i årets två starter, men kapaciteten är stor och är i skrivande stund endast spelad till 11% så det är riktigt spelvärt - min vinnare! 9.MAMASAN deltog i fjol i Breeders Crown finalen så här finns mycket kapacitet och är  det första garderingsbudet. Årsdebuten är dessutom avklarad och det blev verkligen ett tufft upplägg och andraplatsen skall ses med ett plus i kanten. Skulle hon få bättre klaff med en resa i ryggar då blir hon livsfarlig, tidig! 1.FORTINE TELLER har alla möjligheter att ta hand om ledningen, men frågan är om hon lyckas svara ut extremt snabba GENUINE BOKO? I ledningen så kan hon spåra länge och skall streckas på en garderingslapp. 2.JUNI HÅLERYD har nu lopp i kroppen och då skall hon absolut räknas tidigt - har dessutom ett läckert utgångsläge och är självklar om Du streckar på.. 11.LIKE A STAR är ett ekipage som ligger mig varmt om hjärtat och som har hela tre triumfer, fast senast blev det galopp vilket avskräcker en del - dessutom från ett chansartat läge, med minsta lilla klaff längs vägen så kan det gå.. 3.COME AND DREAM kan smyga med härifrån och har tidigare mött tufft motstånd så är härdad - varför inte? Även här kan i princip de flesta vinna om man inte väljer att gå på spik på MULLIGAN 

Fler Möjliga Streck: 

4.GLOBAL TENDENCY 

5.GENUINE BOKO 


V86-5: Favorit att Bedöma: FAIRPLAY PELLINI. 

MUMMA! !

Kommentar: 11.FAIRPLAY PELLINI är avkomma efter självaste MAHARAJAH, har fem starter i livet där det hela inleddes med två galopper - fast har sedan dess skött sig och har triumferar i de tre senaste loppen. Är inte helt att hålla i handen och även om det blev Mumma så är jag något osäker på om det blir spik på min lapp. Spåret är dessutom chansartat, fast tror han löser det om han bara håller i ordning på sina ben - min vinnare! 12.FLASHING BOKO har visat att han besitter hårdheten och styrkan - får han lite draghjälp på vägen så har han möjlighet och framför allt styrkan att kriga ner samtliga. Slutligen vill jag nämna 5.ACTUAL STAR som besitter råstyrkan och är riktigt distansgynnad. 

Fler Möjliga Streck: 

2.M.T.LANCELOT 

8.JOKER TOOMA 

10.UN DERNIER RIRE 

6.CUARTO KÄBB 

8.JOKER TOOMA 


V86-6: Favorit att Bedöma: NEELIX. 

GLÖMMA! !

Kommentar: 9.NEELIX är ytterligare ett obesegrat ekipage som har spårat hela vägen runt i dessa fyra starter, men nu är det första gången med bakspår och det drar ändå ner hans möjligheter något och det är lite upp till bevis.. 6.VANILLA POD hade inte imponerat på mig för än senaste starten då de verkligen krossade allt och alla. På form och vad han visade senast är detta ett tidigt streck. Men mitt första streck är däremot 4.VIKENS HIGH YIELD som med fyra toppinsatser i ryggen har stora möjligheter att nå ledningen om de lyckas ta en längd på BORN UNICORN, väl här är han hästen att slå - spårar hela vägen runt? 1.BORN UNICORN är det andra spetsbudet och skulle Björn Goop försvara sitt innerspår kan det mycket väl bli spets och slut om det inte slutar med galopp vill säga... 

Fler Möjliga Streck: 

7.LUCIFER LANE 

10.YOUNG DÅ VICI 

3.EXCALIBUR SISU 


V86-7: Favorit att Bedöma: KING CITY. 

MUMMA!!

Kommentar: 9.KING CITY håller Roger Walmann riktigt högt och distansen passar riktigt bra. Fast nu blev det bakspår så det behöver klaffa lite om det skall lösa sig längs vägen, fast känslan är att det kan bli stenhårt tempo från start och har då stora möjligheter att blåsa förbi samtliga. Det finns många om budet och det kan krävas många streck om Du inte väljer att gå kort, vill nämna en trio kapabla utmanare.. 3.NEXT TO NONE SIB är min självklara spetsfavorit då han är ruskigt startsnabb, men efter årets två starter gör jag ett stort frågetecken kring formen.. Skulle formen infinna sig så har han toppchans att spåra hela vägen runt - svåranalyserad... 4.VICTOR A.U är snabb ut men har normalt riktigt svårt att ta en längd på både NEXT TO NONE SIB samt A.HANNIBAL, men skulle det lösa sig så har han toppchans att spåra hela vägen runt.. Har även en fin avslutning så är inte helt golvad även om han inte skulle nå spets. 2.MELLBY COLLECTOR har en ruskig avslutning och kan han få en perfekt smygresa finns alla möjligheter att straffa samtliga över upploppet. Vill Du gardera vidare bör nedanstående ekipage tänkas över: 

Fler Möjliga Streck: 

7.EMMETT BROWN 

6.STAR ADVISOR JOLI 

1.A.HANNIBAL 

10.ORDER BY KEEPEER 

8.RITE OM WIN 


V86-8: Favorit att Bedöma DARTAGNAN SISU. 

MUMMA! 

Kommentar: Raden ser minst sagt imponerande ut för 9.DARTAGNAN SISU med sina fyra triumfer på fem starter Har nu årsdebuten avklarad och det blev seger direkt i en imponerande stil -  lär dessutom vara förbättrad till denna start. Med den senaste insatsen på näthinnan kan jag inget mer än bedöma detta som en bra och stark favorit trots att det är bakspår - är kanske ingen spik då motståndet är minst sagt kapabelt.  6.NATIONAL PRINCE radade upp fyra raka triumfer, men har  sedan dess två tveksam insatser - en galopp och senast blev han alldeles för het i spets så fick släppa ledningen och fick sedan en alldeles för trött häst framför sig som drog ner honom i fältet. Har ändå en känsla att det inte är någon större fel på formen, han är dessutom startsnabb och i min bok sitter han tidigt i ledningen  och blir han inte för het i spets denna gång så kan mycket väl detta vara vinnaren - streckas väldigt tidigt på min kupong. 2.MAGIC HAPPENS har pausat i dryga två månader och är just nu totalt ospelad. Peter Untersteiner håller denna travare riktigt högt och besitter en hög kapacitet och kunnande - dessutom har han äntligen tilldelats ett intressant utgångsläge, ett hett skrällbud! 3.HANDSOME BRAD deltog i Kungapokalsfinalen och slutade fyra efter en fin spurt. Är snabb ut och har en spetschans, men har väldigt svårt att tro att han kan svara ut NATIONAL PRINCE - hur som helst är han garanterad en fin resa.

Fler Möjliga Streck: 

11.MAGIC GWIN 

10.MAN AT WORK 

12.LISTAS SPARTACUS 

8.ANTONIO TROT


Lycka Till!!