Då var veckornas vecka äntligen här och sitter med ett stort härligt leende och bara njuter om det som komma skall. Från början var tanken att jobba dagarna innan årets stora travhändelse - men det är så mycket som skall göras, planeras och framför allt analyseras så det fick bli semester. Allt för att Ni läsare skall få allt matnyttigt och mina analyser inför veckans händelser..

Det viktiga att ha med sig inför V86 är att nu inleds sommarturnén  och det innebär att tävlingarna avgörs på samma travbanan och att en tidigare starttid gäller (19:20). 


Andelar: Jag kommer konstruera fyra stycken system till kvällens V86-tävlingar och Ni köper mina andelar precis som vanligt via webbsidan minandel: https://minandel.se/experter/johan/ 


Dessa Andelsspel konstruerar jag på ikväll, onsdag:

  • "Inlämnat Glasklart": Mitt stora system där insatsen är 1.000:-/andel fast består enbart av 5 st andelar/system - detta system är riktigt slagkraftigt och eventuella vinster delas med få andra.
  • "Inlämnat Såklart": Här kostar andelarna 350:- och består av 15 andelar/system. Detta andelssystem spelade in över 92.000:- för några veckor sedan. 
  • "Inlämnat Solklart": Detta system har ibland mindre antalet spikar och samtidigt försöker jag ALLTID fälla de största favoriterna. Detta system är ute efter de riktigt STORA slantarna. Priset är 250:-/andel och består av 15 st andelar/system.
  • "Inlämnat och Klart": Är mitt "billigaste" andelssystem (165:-/andel), men då systemet består av 25 st andelar/system blir det ändå riktigt slagkraftigt. Motsvarigheten till detta bolag spelade in en kvartsmiljon på V75.

Facebook och Twitter: Följ mig jätte gärna på Sociala medierna där jag länkar till de mesta som sker på bloggen. Här lägger jag även ut lite extra saker...  Lägg till mig genom att klicka på nedanstående länkar:  

Facebook - Johan Ulvestål 

Twitter - @Johanstravblogg


Värd: Solvalla, Stockholm.

Väderprognos: Solvalla bjuder på perfekta väderförutsättningar med sol och en temperatur på 16-18 grader samt en vindstyrka på 3 m/s.

Magkänsla: Det finns en mängd högintressanta travare och många av dessa är inte favoriter, så ser en potential till riktigt hög utdelning.   

Just nu: Njuter av den behagliga temperatur på balkongen även om klockan passerat midnatt. Häller upp en rykande kopp te och är laddad till tänderna för att ge Er mina onsdagsvinnare!

Nu Kör Vi!!


MUMMA eller GLÖMMA??

*Denna analys är i form av "Mumma eller Glömma", vilket är min version av Vass eller Kass i textformat. Här bedömer jag omgångens favoriter och presenterar mina vinnande drag och garderingsbud. Jag bedömer favoriterna efter deras segerchans, så en bra favorit innebär inte av automatik att det är en spikkandidat.


V86-1: Favorit att bedöma: SOBEL CONWAY.

GLÖMMA!! 

Kommentar: 4.SOBEL CONWAY har nu tre lopp i kroppen och i årsdebuten för tre starter sedan tog han hand om spets men släppte till världsrekordhållaren FERRARI B.R och liftade med till ett andrapris. Starten efter slutade med startgalopp. Senast tog de positionen i tredje par utvändigt - avslutningen var minst sagt plusbetonad och kunde återigen inkassera ett andrapris. Från detta utgångsläge kan han laddas och har möjlighet att nå spets och är då hästen att slå - fast räknas även om det inte skulle bli någon ledning och är självskrivet på garderingslappen.. Min första häst är 10.QAHAR Q.C som ligger mig riktigt varmt om hjärtat men är definitivt ingen travare att hålla i handen - då han blandar galopper med triumfer. Raden pratar sitt tydliga språk åtta starter i år där det blivit tre triumfer och fem galopper.  Senast startade han ifrån bricka 1 med voltstart och då blir det galopp omgående.  Starten innan startade han ifrån bricka 11 och med dryga varvet kvar så avancerade de i tredje spår, men strax innan de nådde ledarduon så kom galoppen. För tre starter sedan var det bakspår  (bricka 13) och kunde då avancera fram och överta ledning - sedan var det inget snack om saken, en kassaskåpssäker triumf. Befinner sig i en alldeles för låg klass och nu när det både är autostart samt bakspår så höjs hans chanser rejält. Distansen är dessutom ett stort plus då han besitter en enorm styrka - detta är min solklara vinnare och streckar utan att tveka. 6.UCCELLO JET kommer från triumf över sprintdistans men funkar lika bra över de längre distanserna. Senast på Åby så spetsade han ifrån bricka 4 men släppte omgående och fick en fin resa serverad i rygg på ledaren -  den tidigare ledaren galopperade sedan  strax innan upploppet så det löste sig perfekt och en säker seger var ett faktum. Men nu är motståndet verkligen inte det lättaste så kommer gardera helt klart.. 

Fler Möjliga Streck:

2.RAGAZZO DA SOPRA

7.UNDIES

5.FONDA BOKO

1.ANTONIO TROT

9.BRUISER PACE

3.GREYHOUND BOKO


V86-2: Favorit att bedöma: SWAROVSKI BROLINE.

GLÖMMA!!

Kommentar: Ett härligt treåringslopp väntar och då är det viktigt att veta att det finns en hel del orutin.  2.SWAROVSKI BROLINE har verkligen presterat på topp då hon har fyra raka topp två-placeringar där det blivit en triumf. För tre starter sedan så kunde Erik överta ledningen omgående ifrån REGINA BRODDA och sedan blev det en kontrollerad spets och slut seger. Senast startade de ifrån bricka 1 och det blev en fälla då hon inte är snabb ut och hamnade som fyra invändigt - strax innan upploppet lyckades Erik hitta ut från sitt innerspår och avslutade med en härlig spurt där hon verkligen flög fram och tog in många längder men det blev för långt fram och de fick nöja sig med ett andrapris. Är som sagt inte startsnabb, men har nu tilldelats ett bra utgångsläge och sitter direkt i andraspår och kan få perfekt smygresa - kommer fälla många till slut. 5.SHESTHEONE TROT som var favorit tidigare i veckan - har två triumfer på tre starter. För tre starter sedan tog hon positionen i rygg på den tidigare ledaren NO APRIL FOOL och satt här och smög med fram till upploppsklockan ringde, när väl luckan kom så hade hon absolut högsta fart och straffade samtliga - dessutom till över 70 gånger pengarna..  Senast hade hon ett tufft utgångsläge ifrån bricka 8 och tog positionen som trea invändigt - fast lyckades hitta luckan ut i andraspår på sista långsidan och återigen visade hon prov på enorma spurtresurser när hon på nytt flög fram och straffade allt och alla. Kan ifrån det här utgångsläge återigen hitta en fin smygresa och har då stora möjlighet att flyga fram och straffa allt och alla - detta är min vinnare och i min bok är detta verkligen ett måstestreck. 4.HELLOISE BOKO är riktigt snabb ut men lyckades inte ta en längd på DRIZZLE C.C senast och har dessutom pausat i dryga 1.5 månaden. Har tidigare visat att det finns mycket att  hämta hos denna travare och är självskrivet om Du får i garderingstankar. 1.DRIZZLE C.C är riktigt kvick ut och har stora möjligheter att svara ut de utvändiga, skulle de välja att köra i ledningen så är detta ekipaget att slå - fast skulle de släppa kommer de lifta med till en topplacering och skulle sedan luckan dyka upp finns alla möjligheter att straffa samtliga.

Fler Möjliga Streck:

6.ENTERTAINMENT ÅS

8.CHARMANTE AMOK

3.WITTY

10.WHITE LIGHTNING


V86-3: Favorit att bedöma: TWIGS CEASAR. 

MUMMA!

Kommentar: 3.TWIGS CEASAR har ett lopp i kroppen i ny regi hos Björn Goop. Då tilldelades de spår 4 över den längre distansen och inledningsvis tog de positionen som fyra invändigt, men avancerade tidigt fram i dödens - visade sedan prov på en härlig inställning och styrka när han avväpnade den tidigare ledaren DALFORNO på ett riktigt imponerande sätt. Men det finns några frågetecken då det är debut över den korta distansen och har en galopphistorik.  Från bricka 3 har de goda förutsättningar att hitta en bra position och har styrkan att göra grovarbetet - kommer kriga ner många till slut, min vinnare! 9.MACH NUMBER är lite av en chansning då han ändå galopperat tre starter i rad - fast nu när det blev bakspår så höjer det chanserna till felfri avgång. Är relativt ospelade och skulle travet fungera denna gång är de definitivt inte borta - min utmanare. 7.BOBO triumferade i årsdebuten och trivs över distansen  - lyckas de bara hitta en vettig position härifrån så kommer de segerstrida. 

Fler Möjliga Streck:

10.PRESSURE REGULATED

5.UN DERNIER RIRE

6.FONSO BOKO

4.LINUS M.J

2.FAIRYMAN


V86-4: Favorit att bedöma: PONTIAC S.W.

MUMMA!

Kommentar: Återigen ett fint 3-åringslopp och denna gång är det hingstarna/valackerna som skall göra upp.. 4.PONTIAC S.W har verkligen presterat på topp och har radat upp topplaceringar med två triumfer. Näst senast hade de svåraste möjliga utgångsläge ifrån bricka 12 och valde därmed en smygresa som sista ekipage i klungan, på sista långsidan styrde Erik framåt i en härlig stil och rundade hela fältet och lämna dem bakom sig - han verkligen pulveriserade motståndet i en överlägsen stil. Senast var det premiär över den korta distansen och efter en tuff inledning ifrån bricka 7 kunde Erik överta ledningen - men över upploppet så tröt krafterna och nederlaget var ett faktum. Jag väljer att bortse från senaste insatsen då det blev ett för jobbigt upplägg samtidigt som det var första gången över sprintdistans - finns mycket kapacitet att hämta hos denna travare. Har dessutom fått ett betydligt bättre utgångsläge och skulle de få en ryggresa härifrån finns stora möjlighet att återigen straffa samtliga - det är en bra favorit och är min vinnare. 3.SETHMIKAEL BLANCHE har nu äntligen fått ett intressant utgångsläge och slipper kanske denna gång göra grovarbetet - har möjlighet att överta ledningen tidigt och är då hästen att slå. 10.MR DEAUVILLE har två lopp i kroppen så formen börjar närmar sig - raden skrämmer kanske inte men har varit ute i tuffa gäng. Kan smyga med ifrån det här utgångsläget och har möjlighet att straffa många till slut, alla? 2.EXCALIBUR SISU är startsnabb och har stora möjligheter att ta hand om spets, men känslan säger att de släpper och liftar med till en topplacering - kommer luckan?

Fler Möjliga Streck: 

11.PANE VINO

6.TASTEOFCHOCOLATIER

12.SUMMER WEIN

5.ISLA DE PINOS


V86-5: Favorit att bedöma: SWISH LANE. 

MUMMA!

Kommentar: 5.SWISH LANE har nu ett lopp i kroppen där Peter Untersteiner tog positionen som trea utvändigt, avancerade fram i dödens och på sista långsidan övertog han ledningen där segern var kontrollerad och klar. Det går inte blunda för att detta är en riktigt kapabel travare och dessutom skrämmer inte motståndet nämnvärt - men är samtidigt streckad till över 70% så visst är det lockande att gardera. Björn Goops travare 2.TIME IS MONEY har radat upp fina insatser och senast ifrån bricka 8 så tog hon positionen som trea invändigt  - de fick sedan en rygg utvändigt (andra par utvändigt) och kunde över upploppet straffa samtliga även om LINDA'S GIRL störtdök de sista metrarna. De har nu tilldelas ett perfekt utgångsläge och löser det sig bara det minsta för Björn så kommer de utmana favoriten ända in på linjen - skall verkligen inte nonchaleras. Ett intressant skrällbud är 4.CARISMA SISU som senast spurtade riktigt fint och som ifrån det här utgångsläget kan få en perfekt resa - se upp över upploppet. 1.GRACEFUL G.T besitter verkligen form med två triumfer på tre starter, utgångsläget kan man inte klaga över - ett tidigt garderingsbud. 

Fler Möjliga Streck:

6.FAR FAR AWAY

10.POMPANO EUPHORIA


V86-6: Favorit att bedöma: STARO LOCHLYN. 

GLÖMMA!!

Kommentar: 10.STARO LOCHLYN blandar galopper med med fina insatser - där det t.ex senast slutade i galopp medan hon spurtade ner samtliga gången innan. Att det nu är bakspår höjer chanserna till felfri avgång och är självklar på garderingslappen. 7.HERMES BOKO är snabb ut om de väljer att ladda och har möjlighet att få överta ledningen - håller hon ordning på benen kommer hon spåra länge. 1.ZOLICIA är snabb ut och är min spetsfavorit, men stumnade i ledningen senast och därför kanske de släpper denna gång - kommer luckan ifrån vinnarhålet? 

Fler Möjliga Streck:

6.FLIGHT LANE 

2.ROMANCE AMOK

5.ENSEMBLE AM  


V86-7: Favorit att bedöma: TALASSIO.

GLÖMMA!

Kommentar:  3.TALASSIO gör här årsdebut efter sju månaders uppehåll - behöver han loppet i kroppen? Avslutade fjolåret på ett bra sätt med tre triumfer på fyra starter - på grundkapacitet är han bäst men att singelstrecka efter ett sådant långt uppehåll känns inte bra i magen. 7.ISLAND LIFE har varit mitt drag i flera omgångar i rad men har haft en hel del oflyt. Har visserligen två galopper på tre starter, men har haft lite oflyt då han för tre starter sedan blev störd till galopp p.g.a en konkurrents körspö. Näst senast såg han dunder fin ut på sista långsidan, men det hela slutade med galopp i sista kurvan. Senast tog han positionen i tredje par utvändigt och såg riktigt fin ut när han avancerade fram utvändigt om ledaren MONI TO SPARE, men över upploppet kunde han inte utmana hela vägen in på linjen. Nu är spåret förstås något chansartat men skulle de hitta ner härifrån och de kan smyga med - då finns goda chanser till en topplacering. 9.GET A WINNER är lite bortglömd i sammanhanget och är verkligen ett tidigt bud, har nu fyra lopp i kroppen och toppformen finns där. Kommer från triumf där det blev hård körning ifrån start så de tog det lugnt och avancerade sedan fram utvändigt om ledaren, när sedan upploppsklockan ringde så avväpnade han ledaren på ett lätt och imponerande sätt till en säker seger.  Nu är det bakspår och behöver förstås lite flyt om det skall lösa sig, men med lite tempo där framme så finns alla möjligheter att de på nytt segerstrider. 1.SAPAJOU är lite bortglömd nu när han tilldelats ett så bra utgångsläge - är riktigt startsnabb och skulle han få bestämma tempo en bit kan han mycket väl spåra hela vägen runt. Det luktar lite skrällvarning - spets och slut? 12.MELLBY DRAKE jagade jag vid ett flertal tillfällen ifjol och här finns mycket styrka och kunnande - nu blev visserligen utgångsläget det sämsta tänkbara men han får inte nonchaleras helt. 11.SNYTING har jag också jagat under en tid, behöver förstås klaff härifrån men presterar mer eller mindre alltid  bra och stabil insatser. Senast blev det triumf från bakspår så formen är det verkligen inget fel på -  är det dags för en ny seger? 2.MELLBY DUKE gör jag ett frågetecken kring hans form då det känns som att han var betydligt bättre och hetare under vintern, fast att blunda för hans kapacitet det kan man inte göra - med en smygresa så besitter han en enorm spurt, straffar många!  

Fler Möjliga Streck:

8.LET IT HAPPEN

5.OBI DEGATO


V86-8: Favorit att bedöma: LASS REVENUE.

MUMMA!

Kommentar: 1.LASS REVENUE hat radat upp fina insatser under året. För tre starter sedan dök han till spets ifrån bricka 2 och sedan höll han denna positionen hela vägen runt. Senast var det bakspår (bricka 9) och då spurtade han fint, även om han inte kunde hota om segern. Är kvick ut och har en möjlighet att försvar sitt innerspår och i så fall är han hästen att slå - uppgiften ser på förhand intressant ut, är min vinnare och är ett självklart streck på kupongen. 10.HAZARD BOKO har tre lopp i kroppen i lite tuffare gäng och har verkligen presterat på topp. I årsdebuten blev det galopp men avslutade plusbetonat. För två starter sedan blev det en säker och stabil spets och slut seger. Senast kunde han visserligen inte hota GLOBAL UN POCO, men avslutade återigen fint. Skulle favoriten bli pressad framme i spets, finns goda chanser att utmana. 5.VANILLA POD har stabila toppinsatser på kontot där han för tre starter sedan tog hand om spets (från bricka 1) och spårade kontrollerat hela vägen runt. För två starter sedan (från samma bricka) blev det några galoppsteg men hittade travet omgående och fick en resa invändigt - hittade luckan ut i andra spår och avslutade helt ok utan att hota vinnarduon. Senast så blev det en köresa men tog sedan hand om taktpinnen över upploppet, men när SHESTHEONE TROT kom utvändigt så fanns inte fartresurserna att utmana - fick nöja sig med ett andrapris. Det finns en hög kapacitet i denna travare och skall verkligen inte underskattas och tillsammans med Örjan är detta ett vinnande koncept - strecka! 

Fler Möjliga Streck:

6.JACK ZON

2.EURYTHMIC SISU

11.VÄSTERBO WHISTLER


Lycka Till!!!