Då var semestern här och njuter i fulla drag. Fast travmässigt ligger jag inte på latsidan då hela fyra stora tävlingar står på programmet denna vecka  (V86 samt hela tre stycken V75-omgångar).  Eftersom veckan består av djupare studier av samtliga ekipage så kommer mina sammanfattning vara lite mer kortfattande än vanligt. De kommer presenteras i form av "Mumma eller Glömma" vilket är min text version av Vass eller Kass. Här kommer jag bedömma favoriten om vederbörande är bra eller en dålig favorit. Kommer även ge Er mina drag i avdelning samt mina skrällbud - avslutar med att ge Er vilka streck som bör finnas med på en garderingslapp. 


Andelar: Jag kommer konstruera fyra stycken system till kvällens V86-tävlingar och Ni köper mina andelar precis som vanligt via webbsidan minandel: https://minandel.se/experter/johan/

Dessa System konstruerar jag ikväll:

  • "Inlämnat Glasklart": Mitt stora system där insatsen är 1.000:-/andel fast består enbart av 5 st andelar/system - detta system är riktigt slagkraftigt och eventuella vinster delas med få andra. OBS: Detta system lämnas endast in om det är minst 3 st sålda andelar.
  • "Inlämnat Såklart": Här kostar andelarna 350:- och består av 15 andelar/system.Detta andelssystem är de som resulterar i flest kontinuerliga vinster. OBS: Detta system lämnas endast in om det är minst 8 st sålda andelar.
  • "Inlämnat Solklart": Detta system har ibland mindre antalet spikar och samtidigt försöker jag ALLTID fälla de största favoriterna. Detta system är ute efter de riktigt STORA slantarna. Priset är 250:-/andel och består numera av 15 st andelar/system. OBS: Detta system lämnas endast in om det är minst 8 st sålda andelar.
  • "Inlämnat och Klart": Är mitt "billigaste" andelssystem (165:-/andel), men då systemet består av 25 st andelar/system blir det ändå riktigt slagkraftigt. Motsvarigheten till detta bolag spelade in en kvartsmiljon på V75. OBS: Detta system lämnas endast in om det är minst 15 st sålda andelar.

Värd: Lindesberg, Örebro. Det Du skall ha i bakhuvudet är att kurvorna är en aning snäva vilket kan resultera i en del galopper - upploppet längd mäter 192 meter. 

Väderprognos: Bjuder på uppehåll med sol med växlande molnighet och en tempretur på 15-17 grader - vinstyrkan skall ligga på måttliga 3 m/s. 


Nu Kör Vi!!!


V86-1: Favorit att Bedöma: MAGIC GWIN.

MUMMA!!

Kommentar: 5.MAGIC GWIN besitter verkligen styrkan och kunnandet för att triumfera, är dessutom startsnabb och kan tidigt sitta i ledningen - spårar hela vägen runt? Nu är procentsatsen en aning hög så garderingen ligger ändå nära till hands.

Draget: 4.DICE MAN har jag jagat en tid och skall absolut inte räknas bort i detta sällskapet, har fått många jobbiga upplägg på slutet och har även en del galopper - men felfri med ryggresa så kan han fälla samtliga.

Skrällen: 1.HILLMAN är Daniel Redéns travare som har ett antal galopper i raden och är inte helt att lita på, men sköter han sig besitter han en riktigt hög kapacitet - räknas!

Garderingsbud:

7.PERFECT DYNAMITE

9.HANDSOM BRAD

3.HAN HERRED

2.BUCKS TO BURN


V86-2: Favorit att Bedöma: RIBAUDE.

GLÖMMA!!

Kommentar: 11.RIBAUDE är visserligen otroligt kapabel, men elfte spår över kortdistans är inte lätt och de är beroende av tempo längs vägen - segerstrider alla dagar i veckan om det löser sig det minsta och har då stora möjligheter att straffa samtliga över upploppet. Frågan är om det blir för långt fram??

Draget: 4.SKALL HA samt 8.NILLANS KAVAT är båda snabba ut (speciellt den sistnämnda) och når någon av dessa ledningen har de stora möjligheter till spets och slut!

Skrällen: 3.WHAT A MOMENT är totalt bortglömd denna gång och med detta perfekta utgångsläge skall hon verkligen inte underskattas. 9.DOUGLAS SISU saknar visserligen segrar, men har en härlig spurt att tillgå, varför inte?

Garderingsbuden:

1.RIDGEHEAD ICE

7.GARLIC AND SHOTS

6ÅSKAR

5.OVERTHEHILL

12.SIMB FULL POINT


V86-3: Favorit att Bedöma: LACQUER AND LACE.

GLÖMMA!!

Kommentar: 8.LACQUER AND LACE funkade inte alls i balansen senast på V75, men har innan dess visat stort kunnande och är riktigt snabb ut. Skulle de tidigt få överta ledningen så är mycket vunnit och det kan då mycket väl spåra hela vägen runt, men är ingen favorit att hålla i handen så min magkänsla säger gardering.

Draget: 7.KITSPIRIT har även hon haft problem med travet och är dessutom beroende av ryggar längst vägen - löser det sig med en smygresa så besitter hon en riktigt vass spurt. 1.SIGEL DOC har möjlighet att försvar sitt innerspår och väljer det att köra i ledningen är detta hästen att slå. 

Skrällen: 10.MISS JÄGERS är härdad i tuffare sällskap än detta och skulle det bli lite tempo där framme så är hon definitivt inte borta. 6.ALBA DOVE är helt bortglömd om Du frågar mig, men är visserligen galoppbenägen - men felfri kan skrällen vara ett faktum.

Garderingsbuden:

11.LUCKLINE AMERICA

14.CHARMANT HORNLINE

15.RIDGEHEAD KWANNON

2.DAME DREAM

3.D.J STAR


V86-4: Favorit att Bedöma: CANARI MATCH.

MUMMA!!

Kommentar: 3.CANARI MATCH var snackisen senast på V75, men då slutade det oturligt med galopp för Daniel Redéns nya travare - men detta var mer otur då hon blev störd i en trängd situation i högre tempo och sedan var den dagen förstör. Normalt är hon säker i travet och är självskriven på lappen, men är ett jobbigt upplägg att vänta?

Draget: 2.FOOD MONEY är riktigt snabb ut och distansen passar helt perfekt och kommer sälja sig riktigt dyrt ifrån ledningen - känslan säger spets och slut och då han är långt ifrån favorit så är detta helt klart ett kapabelt spikförslag.  6.QUICK FIX har varit en riktigt besvikelse under de senaste starterna, fast får inte nonchaleras helt - är snabb ut och lär laddas och skulle de lyckas ta en längd på min spetsfavorit så är mycket vunnit, inte slagen på förhand.

Skällen: Den forna elitloppsvinnaren 4.MAGIC TONIGHT har fått dras med ett överträningssyndrom. Har jagat honom i samtliga årets starter och tänker inte sluta varna för honom - känslan är att han hela tiden tar små små kliv emot formen och kan äntligen snart överraska, är det dags ikväll?

Garderingsbuden:

1.UZO JOSSELYN


V86-5:Favorit att Bedöma: ON TRACK BANDITEN.

GLÖMMA!!

Kommentar: En otroligt jämnstreckad avdelningen där 3-åringarna skall göra upp så känslan är att ta ställning alternativt strecka på. 9.ON TRACK BANDITEN är en favorit i fara om Du frågar mig då han varit ifrån i två månader så formen är ett frågetecken - kan härifrån smyga med och löser det sig kan han mycket väl vara vinnaren.

Draget:  2.VISITOR är helt klart min första häst som jag tycker har en spännande framtiden framför sig - har visserligen inte startat sedan maj men är snabb ut och kan tidigt sitta i ledningen. 4.DREAM OF TRIX är snabb ut och kan tidigt hitta en fin position med slagläge. 7.ISLA DE PINOS besitter styrkan men är egentligen ingen sprinter - tar positionen utvändigt om ledaren och försöker kriga ner samtliga? 

Skrällen: Bakom nyss nämnda så kan i princip vem som helst vinna, så som sagt ta ställning eller helgardera.

Garderingsbuden:

3.FREE TO PARTY

5.P.S.CONFESS

10.CASTLEMAN


V86-6: Favorit att Bedöma: GLOBAL SIGNATURE.

GLÖMMA!!

Kommentar: En riktig jämn kamp om vem som till slut skall bli favorit.. 11.GLOBAL SIGNATURE är favorit i nuläget och besitter styran att göra jobbet på egenhand och som kommer att runda många till slut - men magkänslan säger att det kan bli tufft att runda samtliga.

Draget: Min första häst är 1.PACIFIC FACE som kan försvara sitt innerspår och från spets kan han genom sin råstyrka fälla samtliga - spets och slut? 3.TEXAS KILLER ZENZ är stark och som med en resa i ryggar kan störa de flesta. 

Skrällen: 9.ILLINOIS SUND har ett perfekt läge och kan omgående sitta bra till - är härdad i tuffare gäng, se upp! 

Garderingsbuden:

10.TORONTO LOVE

5.JESPER SÅNNA

14.MANHATTAN CLUB

7.FINAL DREAM

13.IMPORTEDFRMDETROIT

12.PALEO  PRIDE


V86-7: Favorit att Bedöma: QUEBEC C.D.

GLÖMMA!!

Kommentar: 3.QUEBEC C.D är min självklara spetsfavorit och får hon bestämma tempo en bit så är chanserna riktigt goda till en spets och slut seger- har visserligen två galopper i rad men är inte i den bemärkelsen osäker men visst är det ett frågetecken.

Draget: 6.ANABELLE DIMANCHE är en travare som ligger mig väldigt varmt om hjärtat och som oftast streckas alternativt spikas på min kupong. Är snabb ut så kan omgående hitta en fin rygg, får hon senast en smygresa serverad besitter hon en sylvasss spurt - fäller allt? Hon går dessutom ner i klass där motståndet inte skrämmer. 2.EVENING PRAYER har ett perfekt utgångsläge och sitter omgående i andra spår och lär få en bra resa med slagläge - intressant!

Skrällen: 12.ERICA fick värsta tänkbara utgångsläget men kan i och med sin startsnabbhet hitta en hyfsad position ifrån start, får hon sedan spara sin speed kan hon fälla många till slut, alla? 8.TRO LO LO visade senast att det finns mycket styrka att hämta hos denna travare, läget är förstås iskallt - men skulle de hitta ner ifrån start är det definitivt inte golvade. 

Garderingsbuden:

7.TAKEAWAY

4.LADYOFTHELAKE

1.ANNA

9.GUINEA BOKO


V86-8: Favorit att Bedömma: BRYSSEL.

GLÖMMA!!

Kommentar: 10.BRYSSEL har två lopp i kroppen där det näst senast slutade med en spets och slut seger medan det senast blev galopp. Hade de haft framspår hade uppgiften sett intressant ut men nu blir den en aning chansartad - fast med tempo framme i spets så har han förmågan att spurta riktigt vasst till slut.

Draget: 3.BOTTNAS COMMANDEUR visade sig verkligen från sin bästa sidan senast då han lekande lätt avväpnade samtliga. Trivs kanske allra bäst på de längre distanserna men med detta utgångsläge så är han riktigt tidig på kupongen - kriga ner samtliga? 1.CLEMENZA AM funkade inte alls med barfotabalansen tidigare i år och radade upp galopperna, men har visat upp en helt annan säkerligen nu när det är skor runt om. Har möjlighet att svara ut samtliga och skulle de sitta tidigt i spets så är detta hästen att slå - spets och slut? Formintrycket på 4.SUGAR DADDY är bara positivt och kan omgående sitta bra till - inte borta.

Skrällen: 5.FIGHTING BAX kämpar på, men segrarna har uteblivit - besitter en hög kapacitet och snart kommer en seger, ikväll?  11.MELLBY DUKE får hoppas på hårt tempo där framme, för när det vankas upplopp är han det ekipaget som besitter en sylvass spurt. Längesedan 2.SAPAJOU triumferade, men nu är läget perfekt då han är startsnabb och har möjlighet att ta in en längd på invändiga CLEMENZA AM - i spets är han en helt annan travare med en härligt krigarhjärta.


Lycka Till!!