Då var det äntligen dags för V86 och då är jag alltid lika laddad. Analysen har som vanligt pågått kontinuerligt sedan startlistorna publicerades och har nu hittat ett antal högintressanta drag. Värd för tävlingarna är Jägersro tillsammans med Solvalla och det Du skall ha i bakhuvudet är att på Jägersro så är det en stor fördel att sitta i ledningen alternativt i främre träffen - dessutom är startbilen utrustad med en vinklad vinge. 

Som vanligt kommer jag konstruera andelssystem till kvällens tävlingar och dessa köper Ni som vanligt via webbsidan minandel https://minandel.se/experter/johan/
Och till kvällens tävlingar erbjuder jag följande system:

  • Inlämnat Solklart. Här kör jag med mindre antalet spikar och samtidigt garderar jag de stora favoriterna. Detta system är ute efter det riktigt stora slantarna. 250:-/andel.

  • Inlämnat och Klart. Mitt billigaste system men då varje system består av 25 andelar blir det rejält slagkraftigt. På V75 spelade ett liknande system in en kvartsmiljon med samma förutsättningar.

  •  Inlämnat Glasklart! Här är insatsen något dyrare och systemet är rejält slagkraftigt. Här är det enbart fem andelar per system, så man genererar mycket pengar per andel när vinsten är ett faktum. 1000:-/andel. OBS EN ANDEL KVAR!
  • Inlämnat Såklart. Drog in över 92.000:- för dryga månaden sedan och här är vi inte många som delar på vinsterna. Säljs endast i 10 andelar så här är det snabba ryck som gäller. 350:-/andel. OBS SLUTSÅLD!
Denna onsdagen gör jag återigen analys-sammanfattningen i form av "Mumma eller Glömma" - vilket helt enkelt är min version av "Vass eller Kass" där jag synar favoriterna och lägger fram mina drag.


MUMMA eller GLÖMMA!!

V86-1: Favoriten att syna: TRIPOLINI V.P.
GLÖMMA!
Kommentar: Många fina travare trots att det är endast sex ekipage på startlinjen. Känslan är att det kan bli hårt tempo då trion ONCEFORALL FACE, SAHARA ONE samt STAR ADVISOR JOLI vill till ledningen. Och i så fall kan RAPIDE DU POMMEAU få loppet även fast han egentligen trivs över de längre distanserna men har en fin avslutning att tillgå. Jag har en känsla att SAHARA ONE tar hand om ledningen och är i så fall hästen att slå - detta är min vinnare, spets och slut? Positionen i rygg på ledaren tar ONCEFORALL FACE och skulle luckan dyka upp över upploppet efter en bekväm smygresa så finns alla chanser att utmana. Det är risk för ett jobbigt upplägg för STAR ADVISOR JOLI (dödens?) - fast skulle hon lyckas ta en längd på de invändiga så är det förstås toppchans. Favoriten TRIPOLINI V.P har nu två lopp i kroppen och är definitivt inte borta och är också starkt gynnad om det skulle bli tempo på tillställningen - kommer fälla många till slut, alla? Slutligen får man inte glömma EMMETT BROWN som i sammanhanget är bortglömd och felfri finns kapaciteten att fälla samtliga. En svårlöst historia där jag rekommenderar att Du antingen tar ställning eller ta med samtliga.

V86-2: Favoriten att ta Syna: DICE MAN
GLÖMMA!
Kommentar: Motståndet skrämmer inte favoriten DICE MAN direkt och dessutom är det över favoritdistansen. Har ett lopp i kroppen på svensk mark men då slutade det hela med galopp - så formen är det ett frågetecken kring och när man är streckad till nästan 50% så gör det mig en aningens tveksam - skulle han nu gå felfri så finns absolut stora chanser till att segerstrida. ETOSHA BOKO har radat upp stabila insatser i år och det är egentligen bara ettan i raden som saknas - är dessutom startsnabb och kan tidigt ta hand om ledningen. Med ett lopp i kroppen har  URBAN KRONOS en bra chans och dessutom med ett lopp i kroppen - med ett bra utgångsläge kan de få en perfekt smygresa. Skrällvarningen ger jag till PABLO ANDOVER som har kapacitet att svara ut ETOSHA BOKO ifrån start och från ledningen trivs han och kan spåra hela vägen runt. Kapabla och lite bortglömda UNO PICCOLINO måste också nämnas i sammanhanget även om utgångsläget blev sämsta tänkbara - fast med lite tempo längs vägen.....   Letar Du ytterligare skrällar så skulle jag satsa på GLOBAL RESISTANCE samt LADY ZAPPA.

V86-3: Favorit att Syna: ROSSINI DIAMANT.
GLÖMMA! 
Kommentar: Tyska favoriten ROSSINI DIAMANT har hela tio raka segrar och en vinstmaskin skall man aldrig underskatta även om det har varit i lättare omgivningar - trivs i ledningen men har väldigt svårt att tro att det skulle bli någon spets här och då är det verkligen upp till bevis.  ELEGANT ÅS kan aldrig ta en längd på startsnabba JETER, men Stefan Söderkvist är först framme och ställer frågan att få överta - skulle detta ske är han hästen att slå och är min vinnare. Ett tidigt streck är just JETER som är bortglömd även om han inte startat på ett halvår - är snabb ut och är min spetsfavorit - kan spåra länge om Jeppe Juel väljer att köra i ledningen. TAKESTWOFORATANGO utmanade i årsdebuten min rankingetta och lär ha tagit flera steg i rätt riktning med det loppet i kroppen. Når ingen ledning  och därmed kan spåret bli en fälla - hittar han ut så kommer han segerstrida! WINDSON YANKEE har fyra lopp i kroppen efter en kortare paus och har verkligen bevisad form med två triumfer och ett andra pris - behöver såklart klaff från detta utgångsläget men kapacitet finns att fälla samtliga. STRONGHOLD är kapabel och skall räknas trots bakspår - får försöka smyga med och försöka fälla så många som möjligt över upploppet.  Skrällbuden i avdelningen är FORDALUVACHOCOLATE samt DEFY ANYTHING.

V86-4: Favoriten att Syna: PONTIAC S.W.
GLÖMMA!
Kommentar: PONTIAC S.W är formtoppad med fyra topp-tre placeringar och dessutom två triumfer. Senaste insatsen var imponerande där han avslutade sylvasst och förstår verkligen varför han blivit favorit  - men är i skrivande stund streckad till 72% vilket i min värld är alldeles för mycket och kommer personligen att gardera. LASS REVENUE har tidigare besegrat favoriten, fast självklart är det en stor nackdel att det nu blev bakspår men med endast tio hästar till start så kan det lösa sig riktigt bra - detta är min vinnare och tror att han återigen straffar favoriten. LORINA PINK trivs i spets och kommer försöka att överta ledningen och skulle de nå hit så blir hon mycket svårslagen. EXCALIBUR SISU skall absolut nämnas med tanke på hur snabb han är ifrån start - har toppchans antingen ifrån ledningen alternativt så släpper de och liftar med till en topplacering. Skrällbuden är P.S.CONFESS, VENEER samt ESPOIR DE GINAI.

V86-5: Favorit att Syna: TRAGOPAN JET.
GLÖMMA!
Kommentar: TRAGOPAN JET är ytterligare ett tysk ekipage som har en imponerande form med åtta triumfer på tio starter - vinstmaskiner kan man aldrig nonchalera men nu är motståndet något helt annat.. UPTOTHE CHAPEL gillar distansen och löser sig bara spåret och de hittar ner i en lämplig rygg så kommer de segerstrida - min vinnare och ett högintressant spikförslag. PICASSO FACE är min spetsfavorit och väl i spets så kan det räcka riktigt långt, hela vägen runt? GUTE BAND har inlett året stabilt och besitter en vass avslutning som kan fälla en del till slut. Bakom dessa är det riktigt jämnt och har du tänkt att gardera vidare så är rådet att ta med så många som Du har råd till, men vill rekommendera PHAROS FACE, SMALL TALK, VERMOUTH samt SCORPION'S DREAM

V86-6: Favoriten att Syna: STELLA NEWMEN
MUMMA!
Kommentar: Här är verkligen rådet att ta ställning eller så gör Du inte det och tar med samtliga. STELLA NEWMEN har nu ett lopp i kroppen efter kortare paus och triumferade direkt på ett imponerande sätt när hon krigade ner samtliga ifrån dödens. Spåret kunde förstå vara bättre, men i min bok så lär hon tagit flera kliv emot formen med det loppet i kroppen och visar hon bara upp samma vinnarinstinkt så tror jag att hon på nytt triumferar. Det är många som utmanar om ledningen och känslan säger att det kan bli riktigt hårt inledningstempo. DREAM LANE tror jag har stora möjligheter att försvara sitt innerspår och ifrån spets kan det räcka riktigt långt. MISS ÅSLANDA är startsnabb och kan laddas, men de kan även smyga med för att försöka hitta en bra rygg - oavsett så har hon toppchans. Känslan är att MUST HAVE bara blir snabbare och snabbare ifrån start och har kapaciteten att ta en längd på de invändiga - segerstrider från spets? SIMB SENTA är kanske den snabbast av alla ifrån start, men blev alldeles för het senast och kanske är ett defensivt upplägg att vänta? TAHAYS BLUE AMBER når ingen ledning, men är stark och tuff - körs fram i dödens och synar ledaren?MELLBY EXOTIC gör alltid stabila insatser, men bakspåret är en nackdel - självklar på garderingslappen. XANTHIS APRIL spurtade sylvasst senast och med lite tempo där framme så kan hon på nytt fälla många till slut. Andra skrällbud är ALVENA ULLABELLA, TIME IS MONEY samt SPRING MOON.


V86-7: Favoriten att Syna: VÄSTERBO EXACT.
MUMMA!
Kommentar: VÄSTERBO EXACT har verkligen rätt förutsättningar för att triumfera och felfri så sitter han tidigt i spets och i så fall blir han otroligt svårslagen, fast har en galopphistorik och vågar inte helt lita på honom - men visst är det en bra favorit med goda segerchanser. AILERON fick inget roligt utgångsläge, fast skall absolut inte underskattas för detta. Besitter en hög kapacitet och med lite klaff längs vägen så har han alla möjligheter att utmana favoriten. ABANO H har ett bra utgångsläge och kan få en fin smygresa - definitivt inte borta. Skulle det bli lite tempo längs vägen så kommer NOBEL SOUTHWIND straffa många till slut.  NEW STAR POWER är riktigt startsnabb och kan tidigt sitta i ledningen om favoriten skulle göra borta sig och är då hästen att slå. Skrällbudet SUGARBOY PETOJ fortsätter jag att jaga - han gör alltid bra och stabila insatser och med lite tur längs vägen kan han mycket väl skrälla. Ytterligare ett skrällbud är FLO RIDA SEA som är kapabel, men är starkt missgynnad av bakspår.

V86-8: Favoriten att Syna: JEEPSTER.
MUMMA
Kommentar: Ni som följt mig vet att jag alltid varnar för JEEPSTER och blev dessutom favorit till denna start. Är ruskigt startsnabb och har väldigt svårt att tro att någon kan svara henne från start och väl i ledningen så kommer hon bli riktigt svårslagen. Fast även om det inte skulle bli någon ledning och de skulle hitta ner i en rygg så besitter hon en härlig spurt som kan straffa samtliga - hon har kapacitet att vinna från flera olika upplägg och är min självklara vinnare. VALEUR har en hög grundkapacitet men spåret kan mycket väl bli en fälla - kommer få en fin resa och skulle de hitta ut alternativt få luckan över upploppet så sitter ingen säker. MELLBY COLLECTOR besitter en vass avslutning och kommer försöka smyga med i ryggar - fäller återigen många över upploppet. FUZZ är totalt bortglömd och utmanar min vinnare om ledningen men det är risk för dödens - skulle han däremot lyckas svara ut JEEPSTER så kan han spåra hela vägen runt till en högintressant procentsats. OFFSHORE MAN besitter också en härlig avslutning och är riktigt gynnad om det skulle bli lite tempo längs vägen. FLASH HÅLERYD har nu två lopp i kroppen så formkurvan är stigande - med ett bra utgångsläge kan man inte nonchalera detta ekipage. 


Lycka Till!!