Vi är inne i en tid när allt inte är som det brukar - V86 är mitt inne i sin sommarturné med starttiden 19:20, midnattstravet  den gångna helgen med ännu senare starttid och denna veckan då vi skall fira sommaren då är den ordinarie V75-omgången på Kalmartravet på söndag. Nu när vi är inne i midsommartider så kommer även lite gratis-ledigt och veckan infaller så bra vilket innebär att jag är ledig under hela veckan. Så det blir mycket tid för travet och att götta sig i. 


NYHET: Förutom att jag konstruerar mina vanliga system till V75 samt V86 så har jag även börjat göra system till både V64 och GS75 - men då dessa inte finns tillgängliga via ATG Tillsammans så sker dessa system under kontrollerade former via Facebook gruppen "Tillsammans är Vi Starka" där Sofi Nilsson är administratör.  Gå med i gruppen genom ovanstående länk om Du vill delta i fler av mina system. 


Andelar: Jag kommer konstruera fyra stycken system till kvällens V86-tävlingar och Ni köper mina andelar precis som vanligt via webbsidan minandel: https://minandel.se/experter/johan/

Dessa System konstruerar jag ikväll:

  • "Inlämnat Glasklart": Mitt stora system där insatsen är 1.000:-/andel fast består enbart av 5 st andelar/system - detta system är riktigt slagkraftigt och eventuella vinster delas med få andra. OBS: Detta system lämnas endast in om det är minst 3 st sålda andelar.
  • "Inlämnat Såklart": Här kostar andelarna 350:- och består av 15 andelar/system. Detta andelssystem spelade in över 92.000:- för några veckor sedan. OBS: Detta system lämnas endast in om det är minst 8 st sålda andelar.
  • "Inlämnat Solklart": Detta system har ibland mindre antalet spikar och samtidigt försöker jag ALLTID fälla de största favoriterna. Detta system är ute efter de riktigt STORA slantarna. Priset är 250:-/andel och består numera av 15 st andelar/system. OBS: Detta system lämnas endast in om det är minst 8 st sålda andelar.
  • "Inlämnat och Klart": Är mitt "billigaste" andelssystem (165:-/andel), men då systemet består av 25 st andelar/system blir det ändå riktigt slagkraftigt. Motsvarigheten till detta bolag spelade in en kvartsmiljon på V75. OBS: Detta system lämnas endast in om det är minst 15 st sålda andelar.
  • är nya andelar släpps om du är uppskriven på min maillista - maila mig i så fall på trav@telia.com så skriver jag upp Dig.

Facebook och Twitter: Följ mig jätte gärna på Sociala medierna där jag länkar till de mesta som sker på bloggen. Här lägger jag även ut lite extra saker...  Lägg till mig genom att klicka på nedanstående länkar:  

Facebook - Johan Ulvestål 

Twitter - @Johanstravblogg


Värd: Sundbyholmstravet, Eskilstuna. 

Väderprognos: 15-18 grader, uppehåll med växlande molnighet - vindhastigheten skall ligga på mellan 3-4 m/s. 

Just Nu: Inte svårt att gissa vad jag befinner mig i denna natt när jag är hemma i Götet - självklart ute på balkongen där te-muggen, lopparkivet och Snöstorm (katten) gör mig sällskap.

"Mumma eller Glömma": Är min version av "Vass eller Kass" i textformat.  Här presenterar jag mina tips, idéer och vinnande drag till tävlingarna. Mumma innebär en bra favorit med goda vinstchanser, men det innebär inte att det av automatik är ett spikförslag. 

Nu Kör Vi!!!


V86-1: Favorit att Bedöma ATHOS RACE

GLÖMMA!

Kommentar: 2.ATHOS RACE har enbart ettor i raden förutom vid ett par tillfällen där det slutat i galopp, så helt att lita på det är han inte. Distansen är kanske inget jätte plus och dessutom är motståndet inte det lättaste. Är startsnabb och har möjligheter att nå spets om han lyckas svara ut URAL - är ändå lite tveksam och känslan säger gardering. 6.URAL är min första häst som är ruskigt startsnabb och kommer från två raka imponerande triumfer. De lär ladda max ifrån start och i mina ögon så har de stora chanser att ta en längd på favoriten och är då hästen att slå. De skall dessutom rycka samtliga skor för första gången, vilket kan ge en enorm effekt - tror att en ny spets och slut seger väntar och säger bara en sak; Strecka! 5.BRUNO BAGHERRA lär ha gått framåt i form med sina två lopp i kroppen - skall inte nonchaleras helt.

Fler Möjliga Streck:

9.B.T.'S VICLANDO

4.GLOBAL TRAVELER

1.NYGÅRDS DIAMANT

8.MARLON DONVICI

7.PAX 


V86-2: Favorit att Bedöma THE LUCKY ONE

GLÖMMA!

Kommentar: 9.THE LUCKY ONE kommer ifrån galopp och då ringer alltid varningssignalerna - starterna innan dess blev det två raka triumfer ifrån ledningen. Är väl inte helt chanslös ifrån bakspår, men behöver lite klaff på vägen - är stark och kan kriga ner många till slut, fast i min bok är detta en favorit i fara.. 5.CARMINE AM är min klara första häst och felfri så är känslan att han leker hem detta - fast har ändå två galopper på de senaste fem starterna. Jag själv tror på en felfri insats och spiken är inte långt borta - se upp! 13.ERICA hade en formtopp i januari/februari och har nu pausat sedan dess, är riktigt startsnabb men från bakspår så är det en resa i ryggar som gäller - får hon spara sin speed till upploppet så kan hon triumfera omgående i comebacken. 11.RYAN KRONOS är härdad i tuffa sällskap och får inte räknas bort - hittar Örjan en fin rygg så kan de räcka hela vägen. 1.IL DIABLO är snabb ut och kan svara ut samtliga, väljer sedan Björn Goop att köra i ledningen är detta ekipaget att slå - kan spåra länge, hela vägen? 

Fler Möjliga Streck:

2.VIOLET HILL

15.DIGITAL ENGINE

10.LINUS M.J.

4.COOL ACTIONV86-


V86-3: Favoriten att Bedöma: NANTUCKET.

MUMMA!

Kommentar: Till Montéloppet och skall erkänna att just monté är inte min starkaste sida, men blir mer och mer ett naturligt inslag i min travvardag. Här hittar vi megafavoriten 1.NANTUCKET som är Sveriges bästa montéhäst och visst är det ett kapabelt spikförslag - att sedan Sveriges bästa montéryttare Sofia Adolfsson sitter upp gör ju direkt inte saken sämre. Är i skrivande stund spelad till en bra bit över 80% och det är kanske inte så sexigt - går Du i garderingstankar som mig så finns det några intressanta motbud: 6.HAMRAS ONE MORE slog självaste NANTUCKET för tre starter sedan, visst det var årsdebuten för favoriten  som även fick göra grovjobbet - men skall inte nonchaleras helt. 10-åriga 5.FRANCAIS DU GULL skall bli intressant att se och en bra dag finns kapaciteten att störa. 4.LORD PHOTO tycker jag är totalt bortglömd med tanke på den kapacitet som finns i denna montéspecialist - en kupongrensare.

Fler Möjliga Streck:

9.DRAGON TOOMA


V86-4: Favorit att Bedöma EXTRA FUDGE.

GLÖMMA!

Kommentar: 10.EXTRA FUDGE radade upp segrarna i fjol, fast senast insatsen var tveksam och det hela slutade i galopp. Om vi bortser från kvalloppet i maj, så är det nu årsdebut efter ett helt års frånvaro - behöver loppet i kroppen? Motståndet skrämmer kanske inte, men trivs allra bäst i spets så detta utgångsläge är lite chansartat - klaffar det så har han stora chanser att triumfera, men det är ändå en rad frågetecken och magkänslan säger gardering. Mitt tips går istället till 6.M.T.LOVELY LADY som visserligen också gör årsdebut, men utgångsläget är högintressant då hon är startsnabb - kan tidigt sitta i ledningen och får de bestämma tempo en bit kan det mycket väl spåra hela vägen runt. 11.SIGEL GARLINE har tre lopp i kroppen som samtliga slutat i galopp -  detta är ett chansartat streck fast felfri finns kapacitet att störa samtliga. Fast att gardera vidare kan vara en klok idé:

Fler Möjliga Streck:

2.STRAWBERRYDAIQUIRI

7.WHAT A MOMENT

3.FRO YO MAN

1.OVERTHEHILL

12.USAIN CUP


V86-5: Favorit att Bedöma CASH MEARAS.

GLÖMMA!

Kommentar: 12.CASH MEARAS har varit ifrån i två månader och de senaste insatserna har inte imponerat då hon har två galopper på tre starter. Kapacitetsmässigt är hon antagligen bäst, men med tanke på galopphistoriken i kombination med spåret gör att garderingen ligger nära till hands. Vill Du ta ställning och spika så skall Du helt klart satsa på 8.POMPANO EUPHORIA, står bra inne på pengar och kan tidigt avancera framåt och ställa frågan - skulle de får överta ledningen så tror jag de sitter här hela vägen runt, fast finns en dödens risk.  4.DONNA SISU är snabb ut och är min spetsfavorit - är då hästen att slå och kan spåra länge. 1.SIGEL DOC utmanar min spetsfavorit om ledningen - oavsett om det blir ledningen eller i rygg på ledaren så är en topplacering att vänta. 2.VÄSTERBO BRAZILIA skall inte nonchaleras från ett perfekt utgångsläge - med en ryggresa kommer de straffa många till slut. 9.FIRST DIAMOND kan smyga med härifrån och besitter en helt ok avslutning så skall verkligen inte nonchaleras tillsammans med Björn Goop. 13.MADAME LOVE har ett lopp i kroppen efter en kortare paus, kan få en fin resa i ryggar och har kapacitet att runda de flesta, alla?

Fler Möjliga Streck:

15.RIVERSIDE DRIVE

14.LUCKYLINE AMERICA

6.CIKORIA FRAZER

7.MISIRLOU

11.ROCKAROUNDSABBATH

10.GLOBAL REVENUE


V86-6: Favorit att Bedöma RAJESH FACE.

MUMMA!

Kommentar: 8.RAJESH FACE radade upp fyra raka triumfer, innan plumpen senast men den kom i stenhårt sällskap och skall ses som en plusbetonad insats.  Distansen passar som handen i handsken då han besitter en enorm styrka, kommer tidigt avancera framåt och allt tala för att de får överta ledningen - väl i spets så tror jag saken är klar, ett spikförslag! 10.TEST DRIVE besitter en hög kapacitet och har blandat triumfer med galopper - trivs i ledningen och nu när det är bakspår blir det förstås lite chansartat. Felfri räknas han väldigt tidigt och kommer att straffa de flesta, alla? 4.MAGIC HAPPENS är i skrivande stund bortglömd och detta är en travare som stallet håller riktigt högt och skall verkligen inte underskattas ifrån detta utgångsläge - går Du i garderingstankar är detta ett måstestreck! 

Fler Möjliga Streck:

6.MELLBY EMERALDS

9.NEW LEXINGTON

7.MR PERFECTION

11.EXPLOSIVE MERLOT


V86-7: Favorit att Bedömma FOOD MONEY.

GLÖMMA!

Kommentar: 2.FOOD MONEY är startsnabb och kommer försöka och svara ut 5.HIGHSPEED CALL - är högt tempo att vänta? Den som når ledningen kommer att köra i spets och kommer att spåra länge.. Min första häst är 6.QUICK FIX som också är snabb ut, men de invändiga är snabbare så de försöker mer än troligt hitta ner i en rygg. Tror på högt från start och då har han stora möjligheter att straffa samtliga över upploppet - strecka!  7.CHARRUA FORLAN har verkligen presterat på topp under den senaste tiden och skall verkligen räknas tidigt, spåret är inte det bästa men är också ett ekipage som är starkt gynnad om det blir körningar i täten - på både form och klass skall han räknas tidigt! 3.MAGIC TONIGHT har jag jagat under en tid och en elitloppsvinnare skall man aldrig underskatta, har nu tränat bra så ställer mig själ frågan; är dagen kommen för triumf?

Fler Möjliga Streck:

9.SEEDORF O.M.F.

10.VICTOR A.U.

8.SLIDING HOME


8: Favorit att Bedöma QUIZ TÖLL.

MUMMA!

Kommentar: 5.QUIZ TÖLL är en travare som jag verkligen föll för i fjol och som är en äkta krigare som alltid strider hela vägen in på linjen - skall definitivt inte nonchaleras. Besitter en supervass spurt där hon brukar flyga över upploppet. Denna gång möter hon enbart ston och känslan är att hon går ner i klass - tror hon återigen straffar allt och alla, är ett spikförslag! Att det blev bakspår för 9.ORDER BY HEAVEN är definitivt inte så negativt, då hon med en ryggresa har en jättefin avslutning - fast i min värld så har jag svårt att se att hon skulle besegra QUIZ TÖLL i en spurtduell. 12.SANGRIA KNIGHT behöver klaff ifrån det här utgångsläget, men med tempo där framme så finns goda chanser att straffa många till slut. 2.NINEPOINTS GAAGAA gör comeback efter två månaders uppehåll och med det här perfekta utgångsläget så räknas hon direkt. 

Fler Möjliga Streck:

3.MELLBY DASHING

10.MUST HAVE

1.KITSPIRIT

7.JOY DE CASTELLA

4.AMOUR MEMORY


Lycka Till!!!