Då har vi lagt elitloppsveckan till handlingarna och vilka underbara tävlingar vi fick beskåda. Kan avslöja att inom någon dag kommer mina ord kring söndagens elitlopp. 

Men nu lunkar vardagen vidare och nu är det V86 som gäller - är minst lika laddad som vanligt och analysen har pågått sedan söndag kväll.. Jag Älskar verkligen denna underbara sport och är riktigt redo.. 

Andelar: Jag kommer konstruera fyra stycken system till kvällens V86-tävlingar och Ni köper mina andelar precis som vanligt via webbsidan minandel: https://minandel.se/experter/johan/

Dessa System konstruerar jag ikväll:

  • "Inlämnat Såklart": Här kostar andelarna 350:- och består denna veckan enbart av fem andelar/system. Detta andelssystem spelade in över 92.000:- för några veckor sedan.
  • "Inlämnat Solklart": Detta system har ibland mindre antalet spikar och samtidigt försöker jag ALLTID fälla de största favoriterna. När 8:an sitter då lär det betala bra. Priset är 250:-/andel och består av 25 st andelar/system.
  • "Inlämnat och Klart": Är mitt "billigaste" andelssystem (165:-/andel), men då systemet består av 25 st andelar/system blir det ändå riktigt slagkraftigt.. Motsvarigheten till detta system spelade in en kvartsmiljon på V75 i början av april samt satte 7:an i söndags.

* Du kan även få förhandsinformation när nya andelar släpps om du är uppskriven på min maillista - maila mig i så fall på trav@telia.com så skriver jag upp Dig.Nätverksproblem: Ni som följer analysen märkte att det tyvärr inte dök upp någon analys till söndagens tävlingar detta beroende på  att jag drabbades av nätverksproblem så kunde bara använda mobilen och då fanns tyvärr inte tiden att sammanfatta min analys. 


Värd: Bodentravet. 

Väderprognos: De väntar uppehåll, 6 plusgrader med en vindstyrka på 2-3 m/s 

Magkänslan:
 Finns ett par starka favoriter, men resterande avdelningar känns väldigt öppna och lyckas vi fälla dessa så lär det bli en högintressant utdelning. 

Just Nu: Som vanligt så har jag slagit mig ner ute på balkongen, precis hält upp en kaffe och skall strax presentera mina vinnande drag i omgången. 


"Mumma eller Glömma" kommer vara ett mer naturligt inslag i bloggen (min version av "Vass eller Kass" i textformat) och kommer vara standard när det gäller V86. Här presenterar jag mina tips, idéer och vinnande drag till tävlingarna. Mumma innebär en bra favorit med goda vinstchanser, men det innebär inte att det av automatik är ett spikförslag. 


Nu Kör Vi!!V86-1: Favorit att Bedöma: MAKETHEMARK.
MUMMA!!

Kommentar: 1.MAKETHEMARK är inte bara favorit utan en megastor sådan och just nu spelad till över 80%... En riktig segermaskin som har två triumfer på årets tre starter, men senast så slutade det med galopp efter ett riktigt tufft upplägg utvändigt utan rygg i Konung Gustaf V:S Pokal. Är normalt sätt väldigt stabil så att tro att det på nytt skulle bli galopp det gör jag inte. Denna gång är motståndet något helt annat och på pappret ser uppgiften helt ok ut och är en riktig bra favorit med en god segerchans och är trots procentsatsen en spikkandidat. Däremot går han både med skor samt öppet huvudlag. Vill man försöka fälla favoriten så finns det några intressanta bud.. 8.ALGOT ZONETT har nu ett lopp i kroppen där det blev ett fint andrapris och lär vara rejält förbättrad till denna start med det loppet i kroppen. Finns däremot en galopphistorik där han t.ex galopperade bort sig i tre av de fyra sista starterna i fjol. Spåret blev inte det roligaste med hittar de bara ner ifrån start så finns styrka att utmana om en topplacering.  5.CHOCOLATE GOLD är normalt sett någon storlek för liten i denna omgivningen, men med en perfekt smygresa så är han inte helt borta - de rycker dessutom samtliga skor till denna start.
Fler Möjliga Streck:
6.COMEWITHAFLASH
2.JUST WAIT AND SEE
9.KENTUCKY
4.DRAGONDAMOUR SISUV86-2: Favorit att Bedöma: DON JUAN SISU.
MUMMA!!

Kommentar: 9.DON JUAN SISU har tre triumfer och dessutom ett tredjepris på V75 i årets starter - där två av segrar kommit på Bodentravet. Besitter en härlig styrka och har kapaciteten att kriga ner samtliga den långa vägen - min vinnare och är även en spikkandidat. 10.TARABUSO JET visade verkligen senast vilken kapacitet han besitter när han krigade ned hela fältet ifrån dödens - ser en enorm utvecklingspotential och är ett måstestreck på garderingslappen. 13.VIC DE LUXE kommer ifrån seger och formen blir bara bättre och bättre, bevisade dessutom senast att han tål grovjobb då han krigade ner samtliga ifrån dödens - har kapacitet att runda samtliga. 1.JON SÅNNA har endast topp tre-placeringar på de fyra senaste starterna och har dessutom två triumfer - dessutom har han varit ute i tuffare gäng. Denna gång är det långdistans och trots att han har bra egenskaper för distansen, så gör jag ändå ett litet frågetecken p.g.a orutinen och rankar ner honom en aning. Utgångsläget är perfekt och dessutom har han gått riktigt bra barfota, vilket är en balans de återigen satsar på - på form och balans är han helt klart värd ett streck.  
Fler Möjliga Streck:
8.ONBOARD BROLINE
3.WILLY FOG
7.HÖWINGS UNDERCOVER
2.BAROLO
11.HAYAI CHIKARA
5.PANTHEON FACE
4.HUMBABA


V86-3: Favorit att Bedöma: CASTANYA AM.
GLÖMMA!!

Kommentar: 5.CASTANYA AM inledde året med en triumf och avslutade senast starkt ifrån bakspår och inkasserade ett tredjepris. Avslutade dessutom fjolåret på bästa sätt med fyra raka triumfer. Är snabb ut och nu när det är framspår finns stora chanser att de kan nå spets och väl i ledningen är det hästen att slå - kan mycket väl spåra hela vägen. Min första häst är 9.JULIA SÅNNA som visserligen har blandat och gett på sista tiden, men har även haft en hel del oflyt. Är både kvick ut, kan göra grovjobbet samt har en fin spurt - kan i och med detta hitta en bra rygg med slagläge alternativt styras fram i dödens, min vinnare! 4.TORTUGA har stabila insatser på kontot, men segrarna har uteblivit - kan ifrån det här utgångsläget smyga med i en rygg och skulle det bli lite tempo längs vägen har hon styrka att fälla samtliga, går barfota fram. 7.UNAFFECTED LAUGH är inte helt att lita på då hon har två galopper på de senaste fyra starterna, fast med rätt ryggresa så har hon antagligen den bästa spurten att tillgå - felfri då segerstrider hon så se upp över upploppet!
Fler Möjliga Streck:
2.DIGITAL SATELLITE
11.TYRA I.H
10.TAHITA FRONTLINE
3.MAJET AF DJUPMYRA


V86-4: Favorit att Bedöma: EMPIRE GARBO.
MUMMA!

Kommentar: 1.EMPIRE GARBO har nu fyra lopp i kroppen så formen finns där - är dessutom startsnabb så utgångsläget är helt perfekt. Lyckas de försvara innerspåret är detta hästen att slå och har då stora möjligheter till en spets och slut-seger, min vinnare. 4.RALLY FUNNY har visserligen hela tre galopper på de senaste fem starterna, men har ändå kommit tillbaka starkt. Finns mycket att hämta hos denna kapabla märr och felfri så säljer hon sig dyrt och är ett måste om du går i garderingstankar. 7.CANWIN B.F är en stark sort som har två raka triumfer i årets starter och som tål att göra en hel del grovjobb. Kan tidigt avancera fram och sätta press på ledaren, har alla möjligheter att kriga ner samtliga och de rycker nu bakskorna. 5.SELMER I.H är en av de minst rutinerade i fältet, men har visat klass och utvecklas hela tiden. Med två lopp i kroppen kan han ha gått framåt ytterligare och då är han en hot mot samtliga - streckas på garderingslappen.
Fler Möjliga Streck:
6.MELLBY FAKE
3.SIMON ROCKY
9.AVA


V86-5: Favorit att Bedöma: VERTIGO KONGEN.
GLÖMMA!

Kommentar: Då vi befinner oss i Norrland skall självklart de underbara kallbloden visa upp sig. 6.VERTIGO KONGEN utmanar min spetsfavorit LYKKJE SNERT om ledningen, men tror han får svårt att ta en längd på honom och i så fall väntar ett jobbigt läge, dödens? Skulle det däremot bli ledning så har de förstås en toppchans att segra, men tror inte på detta scenario och rankar där av ner honom en aning - fast på en garderingslapp är han ett måste. 1.LYKKJE SNERT har ett perfekt utgångsläge och trivs dessutom över distansen, är riktigt startsnabb och har stora möjligheter att nå spets - de blir återigen halvstängt huvudlag med skor. Detta är min vinnare och känslan säger spets och slut, chansspik? 10.GULI VIKTOR är en segermaskin och har nu ett lopp i kroppen så lär vara rejält förbättrad till denna start. De rycker nu
 samtliga skorna för första gången, vilket kan ge en enorm effekt - kan avsluta starkt så se upp över upploppet, även detta är ett kapabelt chansspiksförslag! 2.HALLSTA MAJESTIX har radat upp toppinsatserna i år och hade sparat i mål senast. Utgångsläget är bra men kommer inte kunna ta en länd på invändiga LYKKJE SNERT, så tar positonen i rygg på ledaren och liftar med fram till upploppet - skulle sedan luckan komma över upploppet kan han straffa samtliga. 8.LENNART VIKING har en rad lopp i kroppen och toppformen har börjat infinna sig, trivs ypperligt över distansen och segern senast gav verkligen mersmak - lika bra igen? 9.VÅRVIND kommer ifrån en säker spets och slut seger, fast denna gång är det tillägg och bakspår - avanceras tidigt fram och skall inte nonchalers helt.
Fler Möjliga Streck:
12.ARJA BALDERINA
3.GULLPÅL


V86-6: Favorit att Bedöma: MANIFIK BRODDE.
MUMMA!!

Kommentar: 10.MANIFIK BRODDE triumferade senast efter att ha pausa i dryga två månader och har han tagit loppet på rätt sätt lär han vara bättre till denna start. Distansen gillar han, men bakspåret gör det hela mer chansartat - fast löser det sig det minsta med lite tempo längs vägen då kan mycket väl detta vara vinnaren. 7.MELLBY DEALER har radat upp stabila insatser under en längre period så formen är det verkligen inget fel på - har visserligen visat upp galopptendenser och dessutom är spåret lite väl långt ut på vingen. Min första häst är istället hemmahästen 3.HURRIKANE JONNY K som är distansgynnad och som dessutom har ett perfekt utgångsläge, blir återigen barfota runt om  och dessutom kopplar de på en jänkarvagn - de laddar emot ledningen och kan spåra hela vägen. 9.PROTECTOR har tre lopp i kroppen och känslan är att han hela tiden tar småsteg emot toppformen - frågetecknen är distansen med bakspår..
Fler Möjliga Streck:
5.ORKIDE C.D
1.KOSSU SISU
2.BUY THE LAW
8.VICTORY STREAMLINE
6.CLAUDIUS F


V86-7: Favorit att Bedöma: HAGENTOY.
GLÖMMA!!
Kommentar: 1.HAGENTOY har två fin fina insatser på kontot som resulterat i två segrar - dels en spets och slut seger och dels en seger där han kriga ner allt och alla ifrån dödens. Är startsnabb så spåret är mer än bra och får de bestämma tempo en bit så kommer de bli rejält svårslagna. 6.MELLBY DON JUAN har två plusbetonade insatser i ryggen, dels en säker och kontrollerad spets och slut seger och dels ett lopp i positionen i rygg på ledaren med sparat i mål - löser det sig bara det minsta så kommer det på nytt segerstrida. 3.MELLBY DARLING har två lopp i kroppen där hon blandat och gett, inledde med galopp i årsdebuten och var helt ok senast även om det mrärktes att det saknades lopp i koppen. Hon behövde senaste loppet i kroppen och känslan är att hon tagit stora kliv emot formen till denna start. Har ett intressant utgångsläge och kan omgående få slagläge - självklart om Du tänkt strecka på. 12.URCHIN drog nitlotten i spårlottningen och behöver såklart lite tur om det skall klaffa ifrån detta utgångsläget, finns både styrkan och vinnarskallen i denna travaren och har möjlighet att runda samtliga - har en vass spurt.
Fler Möjliga Streck:
11.EVA I.H
9.HELIOS HÅLERYD
2.QUATRE STAR

V86-8: Favorit att Bedöma: BEAU MEC.
GLÖMMA
Kommentar: 2.BEAU MEC har två raka triumfer på kontot och utgångsläget kunde inte blivit bättre. Stallet pratar om att byta det öppna huvudlaget emot ett stängt alternativt ett open eye huvudlag är en ny topplacering att vänta? Min första häst är 5.MONTDORE som i combacken krossade allt och alla i en överlägsen stil - visserligen var motståndet betydligt blekare än det som väntar denna gång fast insatsen var såpass plusbetonad att detta är ett intressant spikförslag. 3.VÄSTERBO FANTAST har tre stabila insatser i år och med detta utgångsläget måste han räknas tidigt - har en fin avslutning att tillgå och går dessutom barfota med jänkarvagn.
Fler Möjliga Streck:
7.BOYS GOING IN
11.HÖWINGS STAR
4.RHAPSODY ÅS
10.UP UP AND AWAY
1.USAIN SWING
6.PREMIER KRONOS


Lycka Till!!!