Då var det dags att ge min syn på kvällens V86-omgång:  

V86-1: Felfri då Straffar de Samtliga!! 

Vi startar med ett härligt Stayerlopp och som vanligt tjötar jag om att jag vill se fler sådana här härliga lopp. Ett lås känns högintressant i den inledande avdelning där Veijos 12:PLEASE MR PLEASE (39%) blir första strecket. Möter denna gången enklare motstånd och visade verkligen form i V7 när han slutade tvåa bakom SLIDE SO EASY. Frågan är förstås vilken position han får - känslan är dock att de kommer försöka överta ledningen fast risken är att de fastnar i dödens. 4:PLATON FACE (7%) är helt klart bästa utmanaren men har galopperar mer än 75% av sina starter. Går han felfritt är han vinnarkandidaten, men risken att det blir galopp är överhängande. Vill man gardera ytterligare så är 7:NOBEL SOUTHWIND (13%) ett kapabelt ekipage att hålla ögonen på. Även 6:TINAMO JET (9%) som härifrån kan få loppet och straffa samtliga med sin härliga spurt. 


V86-2: Är Gammal Bäst??

Dagens första sprintlopp med tio stycken ekipage på startlinjen och de jag vill prata lite extra om är:

2:ALVENA PELE (39%): Är lite svag för de lite äldre travarna och gammal är ju äldst.. Är riktigt startsnabb och kommer troligtvis sitta tidigt i ledningen - visserligen finns risken att han blir för överladdad. Ett tidigt streck, men rekommenderar gardering.. Det pratas dessutomom barfota runt om...

4:CHARRUA FORLAN (15%): Har blanadat och gett på sista tiden fast härifrån kan han få en intressant position - inte helt borta.. 

5:ORIGO TILLY (11%): Galoppbenägen men besitter hög kapacitet och en bra dag så går ingen säker här..  

6:HIGHSPEED CALL (5%): Bästa formraden och är startsnabb - fast frågan är vilken position han får ifrån start - dödens? Måste ändå räknas tidigt! 

7:EXODUS HANOVER (17%): Rankar ner honom en aning, men en bra spurt det besitter han..


V86-3: Spik vs Intressanta Garderingar!! 

Ett Stolopp över 2140 meter. En avdelning som kräver sina streck, fast det går att spika sig ut detta annars svårlösta lopp. Stall Heiskanen har form och ordning på grejorna och tror att startsnabba 4:BAKERS RANSOM (37%) sitter tidigt i ledningen. Härifrån har hon toppchans och det kan mycket väl bli Spets och Slut. Det som oroar är att hon är relativt mycket spelad, men sjunker procentsatser är det mycket som talar för spik. Vid gardera finns det några intressanta  lågprocentare: 

3:DONATELLA CENTER (14%): Når ingen ledning i mina ögon - risk för jobbig resa utvändigt ledaren? 

6:YOU KNOW ME (4%): Spurtstark  dam som straffar många tillslut med rätt resa. 

7: MARTA CHIP (15%): Trivs egentligen bäst i ledning, fast har hög kapacitet och får inte underskattas.. 

9:TWIN'S ZINDY: Bästa spurten och med rätt rygg så fäller de många till slut - Alla? 


V86-4: En Favorit i STOR Fara!! 

Då var det dags för de 3-åriga stonen att göra entré och denna gång över full distans. Här hittar vi en alldeles för stor favorit som definitivt inte visat form. De ekipage jag vill snacka om är: 

2:UNDINE (66%): Varit riktigt besviken på henne under en tid - radar upp tveksamma insatser och har ett stort frågetecken! En favorit i STOR fara! 

4:GORGEOUS BOKO (7%): Perfekt spår och kan få en bra rygg utvändigt - se upp över upploppet! 

5:MAMASAN (8%): Behöver klaff och en smygresa - har bevisat sin spurtstyrka tidigare! 

8:UNIQUE JUNI (4%): Spåret är inte kul och behöver klaff härifrån - besitter kapacitet och vann E3 för ston tidigare i år. 

9:FANTASY RIVER (7%): Underskattat ekipage som besitter en hög kapacitet. Strulat en del, men bakspår känns som ett plus. Vinnare om hon går felfritt - Chansspik? 

11:FORTUNE TELLER (6%): Lär vara förbättrad med lopp i kroppen och kan skrälla härifrån. 


V86-5: Spets och Slut - Fast vem Spetsar?? 

Medeldistans där 2:FRIDERICUS (22%) är med denna procentsats intressant och mitt första streck - ett spikförslag! Avslutade starkt bakom världsartisten Propulsion och med detta perfekta utgångsläge så satsar Veijo mot ledningen. De negativa är att det blivit galopp i några starter, fast går han felfritt så tror jag han sitter i ledningen. Någon som också är ute efter denna position är formstarka favoriten 3:VÄSTERBOONTHENEWS (54%), så en rejäl körning ifrån start är att vänta - knäcker de varandra?? I så fall kan det öppna upp för spurtstarka 7:OBI WAN (11%) - fast normalt sett så står det mellan de förstnämnda! 


V86-6: Fyra Streck Räcker??

Långdistans där jag tror att jag stannar på fyra streck: 

2:EXTERNAL POWER (8%): Inte vunnit ännu och frågan är om det är en vinnartyp?? Stabila insatser, fast räcker det till seger?? 

6:MACH NUMBER (22%): Både stark och hård och har dessutom en bra avslutning - ett intressant bud! 

9:ACTUAL STAR (23%): Stark och kapabel sort som är gynnad av distansen - måste räknas.. 

12:DAJMEN AM (9%): Örjan där bak och härifrån kan det bli en intressant och perfekt resa. Besitter bästa spurten och fäller många - Alla?? 


V86-7: Många Frågetecken Kring Favoriten??

En avdelning över medeldistans och vill tjöta om följande ekipage:

1:INVINCIBLE H.C (8%): En 4-åring som gör debut bakom bilen, men är kapabel att sprinta till ledningen - vilket är en favorit position.  Når han hit är han helt klart en vinnarkandidat..

2:TALIJA BI (9%): Perfekt utgångsläge och formen är det definitivt ingen fel på - Räknas!  

5:BROSA AM (46%): Varit skadad så visst finns det frågetecken - fast med jänkarvagn och barfota bak blir det såklart intressant. Fast frågetecknen är många och rekommenderar gardering - speciellt när hans procentsats är så hög. 

6:ETHIOPIA RIVER (1%): Blir det en smygresa så fäller hon många till slut - en hyperintressant procentsats!  

8:TADPOLE (4%): Riktigt kapabel och gör som oftast bra insatser - det blir troligtvis barfota dessutom.  


V86-8: Ytterligare En Favorit i Fara!!

Vi avslutar med de 3-åriga pojkarna över långdistans och de jag vill nämna är:

2:DONATELLO SISU (18%): En travare som ligger mig väldigt varmt om hjärtat och som ifrån detta utgångsläge har stora chanser att nå spets. Väl härifrån så tror jag att han kommer sälja sig rusktigt dyrt..

4:DEIMOS RACING (45%): Är kanske ekipage som skall vara favorit, men motståndet är långtifrån lätt. Frågan är vilken position han får ifrån start - skall räknas men inget är givet..

5:STEPPING SPACEBOY (5%): Kommer från två rak triumfer och är verkligen formtoppad - någon att se upp med. 

8:PERFECT DYNAMITE (8%): Radat upp toppinsatser och är riktigt stark - helt enkelt ett tidigt streck! 

9:GARETH BOKO (7%): Från bakspår med smygresa då sitter ingen säker.. 

12:VALLEY BRODDE (7%): Ett ekipage som tidigare visat en enorm kapacitet - fast ett frågetecken kring dagsformen...