Har varit sjuk denna veckan och legat nerbäddad i feber, men det har verkligen inte drabbat analysen då jag lagt ner ännu mer tid än vanligt i lopparkivet samt att statistikpennan har noterat både det ena och det andra. Det som däremot kommer bli något lidande är min summering av min analys, då febern sätter stopp för att jag skall kunna skriva längre texter. Så därför kortfattar jag mina texter lite mer än vanligt, men kan lova Er att Ni inte kommer missa några detaljer.

Facebook och Twitter: Följ mig jätte gärna på sociala medierna där jag länkar till de mesta som sker på bloggen. Här lägger jag även ut lite extra saker...  Lägg till mig genom att klicka på nedanstående länkar:  

Facebook - Johan Ulvestål 

Twitter - @Johanstravblogg  


Köp Min V86-Andelar: Nu har Ni möjlighet att spela tillsammans med mig då jag numera är spelläggare hos ombudet Torsviks Tobak & Spel. Det är ett begränsat antal andelar och det är först till kvarn som gäller - finns i skrivande stund några andelar kvar till kvällens omgång. Mina andelsbolag heter "Inlämnat och Klart'' samt "Inlämnat Såklart" och här nedan finns en direktlänk till ombudet där Du köper andelarna: https://tillsammans.atg.se/inbjudan/NH66-B2YK-21490 


Sponsra Bloggen: Detta är en hobbyverksamhet som jag avsätter väldigt mycket av min lediga tid till och vissa veckor så räcker inte denna tid till som jag önskar. Jag vill inget hellre än ge Er läsare bästa möjliga förutsättningar för att hitta och rekommendera veckans vinnare till V75 och V86. Just därför har jag efter noga övervägning kommit fram till att en sponsring från Er läsare skulle kunnat lösa denna problematik. Jag Älskar detta, men för att utveckla bloggen vidare behöver jag avsätta mer tid och genom donationer kan vi göra bloggen ännu mer effektiv rent speltekniskt. Detta är definitivt inget sätt att tjäna pengar på, utan kommer utnyttja dessa bidrag till att "köpa mig" mer tid så jag kan utveckla bloggen vidare. Genom att Ni skänker och sponsrar bloggen så kan jag "få loss" mer tid till analyserna, vilket gör att jag kan arbeta igenom dem på ett helt nytt sätt.   

Swisha Till:  0722 47 81 81  

Tack: Är djupt tacksam för alla donationer och det är Ni läsare som gör att bloggen kan utvecklas vidare - varenda krona räknas!

Värdar: För dagens V8 är som vanligt Solvalla och dessutom min hemmabana Åby. Det Du skall ha i bakhuvudet är att Åbys travbana är utrustad med dubbla Open Strech, så en smygresa i positionen i rygg på ledaren eller som trea invändigt kan vara ett triumfdrag. 

VäderprognosenI Stockholm väntar det 2 minusgrader, uppehåll och en vindstryka som mäter 3 m/s. I Mölndal blir det 2 plusgrader och dessutom väntar det snöblandat regn - vindstyrkan skall ligga runt 6 m/s. 


Nu Kör Vi!


V86-1: Många Bud i Inledningen! 

Åby, Xpress Trappan för 3-åriga och äldre (150.001 till 770.000 kr) med Autostart över långdistans. En hel del streck krävs i inledningsrundan:

4.MELLBY CICERON: Första start sedan i januari så gör ett litet frågetecken kring formen. Gillar däremot distansen och med detta perfekta utgångsläge så är det tidigt ute efter att få överta ledningen. I från ledningen är det dessutom obesegrade - min vinnare och hästen att slå.

13.ÖNAS IDA: Har överraskat tidigare ifrån bakspår och får hon smyga med i ryggar längs vägen så har hon stora möjligheter att överraska igen - se upp!

7.BRICE DES EPINES: Med de franska starka generna skall man verkligen inte räkna bort detta ekipage... 

12.VÄSTERBO ARTHUR: Inte rosat marknaden på senast tiden, men nu när det barfotabalans som gäller och då är han ett helt annat ekipage som blir väldigt förbättrad när skorna ryker.

Fler Möjliga Streck:

9.LET IT HAPPEN

10.HALL OF FASHION

1.BREIDABLIKS G.T: 

8. SUGARBOY PETOJ

Ranking: 4 - 13 - 7 - 12 - 9 - 10 - 1 - 5 - 2 - 6 - 8 - 14 - 11 - 3 

Strukna: -


V86-2: Ett Starkt Tvåhästarslås blir troligen ett Trehästarslås! 

Solvalla, Pamir Broddes lopp, 3-åringslopp med Autostart över full distans. Man kan troligtvis sitta bekvämt med ett starkt lås som består av de två bästa ekipagen fast om två träter kan det öppna upp för ett tredje ekipage:

3.GLOBAL UN POCO: En stark och travsäkert ekipage som verkligen besitter en härlig form med två triumfer på två starter. Har visat att han tål att göra en hel del grovjobb och har alla möjligheter att kriga ner samtliga i detta sällskap ifrån dödens. Näst senast besegrade han dessutom värsta konkurrenten, fast nu har SPEEDY FACE tilldelats bricka 1 och känner vi Lutfi Kolgjini rätt så lär han definitivt INTE släppa ifrån sig ledningen. Men trots detta så visst är magkänslan väldigt god och de har alla möjligheter att återigen vinna ifrån dödens - så det är ett självklart streck på lappen.

1.SPEEDY FACE: Den självklara utmanare är som sagt SPEEDY FACE som ifrån det här utgångsläge kommer laddas ifrån start och Ludde kommer testa att köra i spets. Har visat att det finns en hög kapacitet i denna travare och kommer dessutom i från ett stall som besitter den bästa toppform - se upp och strecka.

Ovanstående två ekipage är helt klart de bästa, men skulle de nu köra lite för hårt så är det mycket möjligt att de kan fälla varandra och därför är följande ekipage väldigt nära på min lapp:

6.LORINA CITRON: Har härliga fartresurser och skulle kunna få loppet om det som sagt skulle bli lite för hårt tempo.

Fler Möjliga Streck:

7.SETHMIKAEL BLANCHE

Ranking: 3 - 1 - 6 - 7 - 4 - 5 - 2 

Strukna: -


V86-3: Strecka På i Sprinterloppet!

Åby, Xpress Sprintern för 3-åriga och äldre (30.001 till 150.000 kr) med Autostart och såklart över kortdistans. Vill inledningsvis prata om en kvartett, fast jag personligen är inte främmande att strecka vidare. 

5.CABADES: Mitt första streck som med två lopp i kroppen lär vara förbättrad - har kanske inte imponerat i dessa starter då det blivit galopp och sedan ett blygsam femtepris. Fast nu rycker de skorna till denna start och är verkligen ett ekipage som är gynnad av denna balans. Går hon felfritt så har hon verkligen toppchans och är min vinnare!

6.APARTE: Kan ifrån detta utgångsläge ganska direkt hitta en bra och vettig rygg och detta i kombination med att de rycker skorna så skall de absolut inte räknas bort.

1.VICTORY HELLEBJERG: Favoriten som besitter toppform med hela fyra triumfer på fem starter och har dessutom nu fyra lopp i kroppen. Så det är många plus kring favoriten, fast nu är det bricka 1 som gäller och i min värld så kommer han har svårt att försvara sitt innerspår - instängd? Hittar Jeppe ut så har de stora chanser att på nytt segra, fast magkänslan säger att detta är en favorit i fara och rankar där av ner honom en aning - men är såklart värd ett streck. 

10.DANI BOKO: Skadedrabbat ekipage som endast har ett kvallopp på kontot så kan verkligen behöva loppet och ett defensivt upplägg är kanske att vänta? Besitter en härlig grundkapacitet och man skall inte nonchalera honom helt - förgyller min kupong!

Fler Möjliga Streck:

8.OMAY SOUTHWIND

12.TOUGH MACOY

7.FLASHING VICTORY

11.DUCHESSE MAC

Ranking: 5 - 6 - 1 - 10 - 8 - 12 - 7 - 11 - 9 - 2 - 4 - 3 

Strukna: -


V86-4: Ta Ställning eller Gardera På!

Solvalla, 3-åriga och äldre ston (150.001 till 700.000 kr) med Autostart över långdistans. En jämnstreckad historia där det går att ta ställning, annars krävs det ett och annat streck.

5.ANNABELLE DIMANCHE: Ett ekipage som ligger mig nära om hjärtat, hon är både startsnabb och besitter en ruskig avslutning där hon med rätt resa i benen kan flyga över upploppet. Ifrån detta utgångsläget kan Ulf Eriksson hitta en intressant ryggresa med ett perfekt slagläge - blir inte förvånad om hon spurtar ner allt och alla! I min värld är detta en toppchans och är helt klart en spikkandidat!

3.DONATELLA CENTER: Visade prov på spurtresurser senast och skall verkligen inte nonchaleras och är i skrivande stund endast spelad till 6% - högintressant och ett måste streck vid gardering! 

4.BAHARAT: Har nu tilldelats ett betydligt bättre utgångsläge och har även hon en fin spurt att tillgå - bör streckas på lappen vid gardering.

8.TAKEAWAY: Blev en efterlängtad seger senast och även fast utgångsläget inte är det bästa så är jag inte förvånad om Örjan ganska omgående hittar en fin position där de kan smyga med. Team Walmann-Kihlström skall man ALLTID varna för!

Fler Möjliga Streck:

9.ESCADA B.R

1.GOING DIABLO

2.LADYOFTHELAKE 

11.DEDES MYTHICAL

10.CARRO'S GIRL

Ranking: 5 - 3 - 4 - 8 - 9 - 1 - 2 - 11 - 10 - 6

Strukna: STEADY BRODDA


Sponsra Bloggen genom att Donera ett valfritt bidrag:

Swisha Till:  0722 47 81 81  


V86-5: Försöker Fälla Storfavoriten!

Åby, 3-åriga och äldre (70.001 till 365.000 kr) med Autostart över full distans. En storfavorit med toppchans fast försöker fälla honom:

3.BALFOUR: Storfavorit som har en lämplig uppgift och möter nu dessutom ett motstånd som verkligen inte skrämmer. Senast triumfen på V7 var hur imponerande som helst och ifrån det här utgångsläget finns goda möjligheter att de till och med kan överta ledningen. Detta är verkligen en äkta stark långdistansare och det är just distansen som är ett litet frågetecken - i kortaste laget? Dessutom har det även blivit ett kuskbyte där Kim Eriksson sitter upp. Besitter en råstyrka och kan till och med kriga ner samtliga ifrån dödens - får de överta ledningen så är ett jämnt och hårt tempo att vänta. Segerchanserna är goda och förstår Dig som går i spiktankar. Nu är procentsatsen i högsta laget så väljer att försöka fälla honom.

6.ELEGANT ÅS: Visade senast att formen finns där och spurtade hem en komfortabel seger. Får han återigen en smygresa serverad finns det goda chanser att han återigen straffar allt och alla - ett högintressant garderingsbud.

10.CANTONA MEARAS: Enbart topplaceringar på senast tiden och löser det sig med en fin resa så är allt möjligt.  

Fler Möjliga Streck:

7.SUPREME COURT

Ranking: 3 - 6 - 10 - 1 - 7 - 5 - 11 - 12 - 8 - 4 - 9 - 2

Strukna: 1.NO CREDIT BROLINE


V86-6: Spets, Slut och Spik på Storfavoriten!

Solvalla, 3-åriga och äldre (450.001 till 830.000 kr) med Autostart över kortdistans. Här kommer favoriten rusa till spets och i min värld så sitter de här från spets till slut.

1.ÖNAS IGOR: Har nu tilldelats bricka 1 över favoritdistansen och är "snuskigt" startsnabb så kommer tidigt nå spets. Väl i ledningen så är detta ekipaget att slå och det tror jag ingen gör - Björn styr till en säker Spets och Slut-seger och jag spikar.   

Om Du vill Gardera Favoriten skulle jag satsa på:

7.PIMPINETTE FACE: Har en ruskig avslutning att tillgå och kommer fälla många över upploppet.

8.VALEUR: Ett ekipage jag gillar starkt, men som verkligen drog en nitlott här - fast kommer helt klart strida om en platsplacering.  

Ranking:  1 - 7 - 8 - 3 - 2 - 5 - 6 - 10 - 12 - 11 - 4 - 9

Strukna: -


V86-7: Är en ny Spets och Slut-Seger att Vänta?

Åby, 3-åriga och äldre (275.001 till 1.195.000 kr) med Autostart över kortdistans. Här känns en ny Spets och Slut-seger trolig, fast finns några roliga garderingsbud:

2.NAPOLEON C.D: Det klingar helt klart rätt när man hör kortdistans ifrån spår två kring detta ekipage. Är riktigt startsnabb och i min bok sitter han tidigt i ledning och dessutom trivs han ypperligt härifrån. Har hela 12 av 15 segrar ifrån spets och kommer sälja sig riktigt dyrt ifrån favoritpositionen. Senast blev det visserligen galopp i körningen om ledningen, men det kändes endast som ett olycksfall i arbetet och innan dess har han hela två raka triumfer. Detta är min vinnare och är helt klart en spikkandidat, fast det saknas inte utmanare: 

10.BARKEVIOUS MINGO: Är också ett ekipage som stortrivs över distansen och framför allt ifrån spets, fast även att det denna gång blev bakspår så behöver inte detta betyda att han är chanslös - men det är klart att han behöver lite klaff när det är över den korta distansen. Skulle det bara bli lite körning i täten samtidigt som han omgående hittar en intressant position med slagläge - så skall Du helt klart se upp över upploppet!

5.TANGO VANG: Kommer försöka hitta det perfekta ryggloppet för att kunna spara sin otroligt härliga speed över upploppet - kommer spurta ner många till slut, alla?

Fler Möjliga Streck:

9.ROLF LYNGHÖJ:

8.TONICETOBETRUE

1.BIKINI SO TEENY

Ranking: 2 - 10 - 5 - 9 - 8 - 1 - 4 - 6 - 3 - 7 

Strukna: 11.HANDSOME KNIGHT och 12.LINDO EDEN.


V86-8: Ta Ställning och Spika??

Solvalla, Diamantstoet för 3-7-åriga svenska ston (50.001 till 175.000 kr) med Autostart över full väg. En jämnstreckad historia där känslan är att jag kommer välja att ta ställning och spika: 

9.TOUR KNIGHT: Ett ekipage som verkligen tagit mig med storm och som skall bli högintressant att följa ikväll. Har nu två lopp i kroppen där det blivit triumf i bägge starterna och i årspremiären så kriga hon ner samtliga ifrån dödens. Senast så var det bakspår och då straffade hon samtliga med en härlig avslutning. Besitter en hög kapacitet och är en travare att lägga på minnet. Kan dessutom smyga med i en rygg ifrån start och då har hon hon alla möjligheter att fälla samtliga med sin spurt när det är dags för upplopp. Spiken ligger nära på min lapp och när hon "bara" är spelad till 22% blir det helt klart intressant.  

3.OPTIMUM DRAGONFLY: Trivs i spets och blir det samma scenario som senast där hon tidigt satt i ledningen så är detta ekipaget att slå. Ett väldigt tidigt bud om Du går i garderingstankar.

12.ALLE CASH: Riktigt kapabel och skall verkligen räknas med sina fyra triumfer på sex starter, fast spåret kunde inte bli sämre och det gör mig en aning tveksam. Har kapacitet att runda hela fältet och med lite körning där fram då höjs hennes chanser helt klart.

Fler Möjliga Streck:

2.DICTIONARY:

7.PEARL FACE

4.DONNA SISU

Ranking: 9 - 3 - 12 - 2 - 7 - 4 - 10 - 8  - 6 - 5 - 11 

Strukna: 1.QUANTUM ESTELLE


Lycka Till!!!