Då var det äntligen dags att redovisa min analys till veckans V8 och denna veckan är det återigen jackpot, vilket gör det extra intressant. 

Hör och häpna väderprognosen i Mölndal och Stockholm är identiska och säger 3 plusgrader, uppehåll med en vindstyrka på 5 m/s. 

Sponsra Bloggen: Som jag tidigare har berättat så är denna blogg en hobbyverksamhet som jag avsätter väldigt mycket av min lediga tid till och vissa veckor så räcker inte denna tid till som jag önskar. Jag vill inget hellre än ge Er läsare bästa möjliga förutsättningar för att hitta och rekommendera veckans vinnare till V75 och V86. Just därför har jag efter noga övervägning kommit fram till att en sponsring från Er läsare skulle kunnat lösa denna problematik. Jag Älskar detta, men för att utveckla bloggen vidare behöver jag avsätta mer tid och genom donationer kan vi göra Bloggen ännu mer effektiv rent speltekniskt. Detta är definitivt inget sätt att tjäna pengar på, utan kommer utnyttja dessa bidrag till att "köpa mig" mer tid så jag kan utveckla bloggen vidare. Genom att Ni skänker och sponsrar bloggen så kan jag "få loss" mer tid till analyserna, vilket gör att jag kan arbeta igenom dem på ett helt nytt sätt. Jag tar glädjeligen emot alla bidrag mindre som större. Varenda krona räknas och gör att bloggen kan fortsätta utvecklas. Och hoppas av hela mitt hjärta att 2017 blir minst lika framgångsrikt som fjolåret. 

Och till Er som väljer att Sponsra Bloggen till kvällens tävlingar, så kommer jag erbjuda Er något extra. Om Ni ger mig Er mailadress vid donationen så skickar jag Er lite extramaterial till onsdagens tävlingar -  ett utgångssystem där det är en bra blandning av Spikar, Skrällar och Drag (ett system som kan utnyttjas för allas plånböcker).   

Swisha till:  0722 47 81 81    

Eller skicka via Paypal till mailadressen  trav@telia.com


V86-1: Spik vs Lås vs Gardering?

Åby, 3-åriga och äldre (högst 630.000 kr, tillägg 40 meter för ekipage som har 125.001 kr på kontot) med Voltstart över full distans. Inleder med ett spikförslag, men det finns kapabla garderingsbud: 

9.ANNABELLE DIMANCHE: Senast på lunchtravet var det sprint och hon fick en perfekt smygresa som tvåa utvändigt - sedan spurtade hon ner samtliga. Näst senast var hon ute på V8, loppet där fina ANGEL RAIN backades sist från sitt innerspår för att sedan runda hela fältet och triumfera. Denna gång startade ANNABELLE DIMANCHE från bakspår och fick en ryggresa (fjärde utvändigt) - och hade vunnit om hon inte fått strul i sitt avancemang på sista långsidan. För hon flög verkligen över upploppet och var inte många cm från att fälla samtliga. Nu är det ingen ANGEL RAIN emot och trots att det är 40 meters tillägg så har hon toppchans. Kommer från ett formstall och tävlar på sin hemmabana - detta är definitivt en spikkandidat och springer inte hennes procentsats iväg så är hon ett singelstreck på min kupong. SE UPP!!

6.COUNTDOWN: Är den självklara utmanaren i mina ögon och slog min spikkandidat i november, dessutom skedde detta på Åby.  Fast nu har det inte blivit någon start sedan i slutet av november, så gör ett stort frågetecken kring formen - kan behöva detta loppet i kroppen? Besitter också en otroligt fin spurt - skall Du garderar är detta helt klart ett av de första strecken.   

10.LOVE PALEMA Blev startgalopp senast, tog inte ett steg rätt så fick inte det loppet  i kroppen som det var planerat. Är dessutom ett ekipage som presterar betydligt bättre när de har framspår och har möjlighet att nå ledning - kapacitet finns men känslan säger nja...

5.SMEVIKENS CRUISER: Inte startat sedan november så självklart är det en frågetecken kring formen. Behöver kanske loppet och körs defensivt?  Varnar ofta för stall Heiskanen och nu är det dags för debut - kan vara ett nytt stjärnskott? 

Fler Möjliga Streck:

3.JE REVE D'AMOUR

7.VIGGO LADAY

4.QUITE A TURBO


V86-2: Gardera!

Solvalla, 3-åriga och äldre ston (90.001 till 195.000 kr) med Autostart över långdistans. Inget lätt stolopp, så strecka några ekipage här: 

1.B.B.S.BIGRINA: Besegrade UNCHAINED FEELINGS i senaste starten, efter att hon fått en perfekt smygresa i rygg på ledaren och när sedan luckan uppstod så blev det till slut en säker seger. Näst senast blev det galopp ifrån start där hon tappade mycket värdefull mark, efter dryga varvet anslöt hon till klungan och placerade sig sist. På sista långsidan avancerar hon och över upploppet tog hon in många meter på vinnaren DRABANT HORNLINE. Besitter verkligen toppform och har alla möjligheter att vinna - ett måstestreck på min kupong.

6.UNCHAINED FEELINGS:  Senast så blev det en ryggresa tredje utvändigt och spurtade riktigt vasst, men kunde inte matcha B.B.S.BIGRINA som från vinnarhålet straffade allt och alla. Hade innan dess inte startat på tre månader, så lär vara förbättrad till denna start. Hittar bara Örjan en lämplig position direkt ifrån start så har de alla möjligheter att triumfera - Team Walmann-Kihlström är ofta ett vinnande koncept! Nu i prix d'amerique-tider så glöm inte att hennes far är Maharajah så bättre gener är svårt att hitta.

4. M.T.KHILA: Senast klättrade hon  i ryggar över upploppet men fick aldrig fritt läge för än det var försent att utmana om segern - fick nöja sig med ett tredje pris med en hel del sparat i mål. Näst senast blev det galopp i inledningen men ställde sig ganska omgående och fick en position som fyra utvändigt. På sista långsidan avancerade hon kraftigt och i inledningen av upploppet så ser hon ut som vinnaren, men tröttnade sista biten in emot mål. Får hon en bättre position och visar samma styrka och speed så är hon med och segerstrider!

9. KENZI: Den stora skrällen på V7 på Rommetravet glömmer man inte bort i första taget. Är riktigt startsnabb så tog lekande lätt hand om ledningen, för att sedan bli avlöst och fick en resa i rygg på ledaren. På sista långsidan rycker ledarduon och luckan uppstår, men över upploppet spurtar hon bäst av alla och skrällen blev ett faktum. Denna gång är det bakspår som gäller, fast är som sagt snabb ifrån start så lär omgående sitta bra till - med en smygresa kan de återigen fälla allt över upploppet.

Vill Du gardera vidare så skulle jag satsa på: 

12.DEVON AM: Senast avancerade de ifrån bakspår på sista långsidan och höll bra tryck över mållinjen utan att hota om segern. Det är återigen bakspår, fast med lite klaff och tempo där fram så finns möjligheter - en två procentare som inte är helt borta.

2.SUNRISE BOULEVARD: Efter en smygresa senast som fyra utvändigt kunde de till slut spurta ner samtliga. Nu är det framspår så det kommer omgående sitta bra till - en intressant procentsats, skräll? 

Fler Möjliga Streck:

11.STAR TREATMENT

7.MOUNTAIN SMOKE


V86-3: En Stark Favorit som går att Fälla?

Åby, 3-åriga och äldre (200.001 till 1.000.000 kr) med Autostart och en Stayerdistans på 3640 meter. Äntligen ett Stayerlopp och för att risk för att bli tjötig så efterlyser jag betydligt fler sådana här underbara lopp. Vi hittar här en starkt favorit, men som samtidigt är streckad lite väl mycket - finns garderingsbud: 

9.GLOBAL RESPONS: Senast det var stayerdistans var för fyra starter sedan och då som nu var det ett litet startfält.  Det blev en smygresa som sista ekipage i kön - avancerade något på sista långsidan för att sedan avlägga en härlig spurt som straffade allt och alla. Senast var de ute på V7  och spurtade fint som fastlåst - så de var en hel del sparade krafter. Nu är de återigen ute på favoritdistans och har toppchans - hästen är dessutom både stark och speedig. Skulle tro att det blir ett liknande upplägg som senast det var stayerdistans d.v.s en smygresa för att sedan försöka fälla samtliga över upploppet - så bakspår kan av den anledningen vara en fördel. Självklart är vinstchanserna stora och det är ett spikförslag, men procentsatsen är en aning hög och det finns ändå några som kan utmana:

2.LINUS WIBB: Senast det var stayerlopp var i samma lopp det blev triumf för GLOBAL RESPONS - då stämde inte travet och det blev till slut en diskning. Näst senast blev det triumf efter en jobbig resa då de fick avancera i tredje spår och även gå i dödens en period - fast över upploppet visade han prov på sin enorma styrka. Senast visade han återigen prov på sin styrka när han först låg i dödens och när han väl tog över ledningen så blev han ordentligt pressad - såg länge ut som vinnaren men blev nerspurtad strax innan mållinjen. Så detta är verkligen ett ekipage som trivs över distansen, har formen och besitter en råstyrka - ett självklart streck vid gardering. 

6.CHOSEN ONE: Presterar bra mest hela tiden och trivs dessutom på den längre distansen. Senast blev det triumf där han visade både speed och vinnarskalle över upploppet. Gången innan var det också bakspår och efter avancemanget fanns det inte så mycket krafter kvar, men höll ändå bra hela vägen in i mål. Nu är det framspår och har  nu alla möjligheter att få en smygresa - sparad speed till upploppet?  

4.CONNY SISU: Första gång med stayerdistans, så det är självklart ett litet frågetecken. Senast på V7 mötte han på tufft motstånd och hade dessutom bakspår - fick en smygresa och spurtade hyfsat fast kunde inte ta in någon mark på ekipage framför. Gången innan såg det ungefär ut på samma sätt, var placerade som sista ekipage utvändigt och spurtade återigen hyfsat utan att imponera. Denna gången är det framspår och Veijo lär ladda ifrån start - når de ledningen och får bestämma i spets är detta ekipaget att slå.

3.SPITCAM JUBB: Pausades i en månad innan han fick ett lopp i kroppen i slutet av december så gör ett frågetecken kring formen. Men detta är en kapabel travare som just nu är väldigt bortglömd av spelarna och har alla möjligheter att utmana. Distansen är den rätta och senast det var stayer var näst senast och då avancerade de tidigt från sitt 15:e spår och kunde ta över ledningen - fast med varvet kvar stumnade han totalt och föll som en sten igenom fältet. Senast var han ute på isbanan i Finland och funkade inte alls - fick en smygresa fast när John Östman försökte avancera fanns det inget kvar i "maskin". Han kanske behövde loppet i kroppen och lär vara förbättrad till denna start - fast kring formen är det ett stort frågetecken. Men trender är till för att brytas - kanske dags på onsdag?  

Fler Möjliga streck:

1.LASKEN PALEMA

5.SUGARBOY PETOJ


V86-4: Vilken Trio är det Vinnande Konceptet?

Solvalla, 4-åriga ston (10.001 till 55.000 kr) med Autostart över full distans. En trio höjer sig, men ytterligare en trio kan skrälla:

9.AMALIA CASH: Senast blev det triumf på en kladdig bana i Eskilstuna, då de avancerade tidigt från sitt bakspår utvändigt om ledaren. Pressade sedan ledaren kraftigt hela vägen, för att över upploppet gå förbi. Gången innan var det Voltstart och då blev det galopp direkt i inledningen - sedan var den dagen förstörd. För tre starter sedan kunde hon överta ledningen på sista långsidan och lämnade sedan övriga konkurrenter - helt klart en jätteimponerande insats. Har bevisat att hon klarar av de flesta upplägg, så att det denna gång är bakspår ser jag inte som något problem. Hon är stark, speedig och är helt klart en bra favorit!

5.QUEEN FRECEL: Senast var det långt ifrån en ultimat resa, då de fick backas sist efter att inte hittat en vettig position - men över upploppet spurtade hon riktigt starkt och hade bara avancemanget startat något tidigare så hade hon mycket väl kunnat var först på fotot. Från det här utgångsläge så letar det nog en bekväm rygg utvändigt för att kunna spara sitt vapen (spurten) till upploppet - intressant.

3.FUEL FLOW: Fick aldrig chansen senast, så hade i princip allt sparat i mål. Nu sitter dessutom Örjan där bak, vilket är ett rejält plus - en kapabel outsider!

Fler Möjliga streck:

4.PERFECT BEAUTY

1.VÄSTERBO MORNING

6.VALBORG MARJE


V86-5: Ett Stabilt Trehästarslås?

Åby, 3-åriga och äldre ston (35.001 till 160.000 kr) med Autostart över full distans - Spårtrappa. Ett trehästarslås känns högintressanty här:

8.KASH BRODDA: Senaste insatsen var grymt imponerande när det dryga 600 meter ifrån mål blev galopp mitt i avancemanget, men ställde sig direkt och över upploppet flög hon verkligen och straffade samtliga med minsta möjliga marginal. Näst senast blev det galopp strax innan upploppet. Detta är verkligen en kapabel travare, men är inte helt säker i travet så det är kanske inte en favorit att hålla i handen - fast felfri är nog detta vinnaren.

12.QUIZ TÖLL: Senast så blev det triumf efter att ha avancerat som sista ekipage utvändigt och kunde över upploppet behålla farten och visade verkligen prov på både styrka och speed. Gången innan blev det ett liknande upplägg, då de startade sitt avancemang dryga 600 meter ifrån mål och över upploppet är det en underbart imponerande spurt de visade upp - återigen triumf! Att det återigen är bakspår är nog bara en fördel, då de ändå är ute efter en resa i ryggar för att återigen försöka straffa samtliga med hennes otroliga spurt. 

11.CABADES: Senast blev det galopp i sista kurvan och dessförinnan så blev det två triumfer ifrån bakspår över kortdistans - där hon verkligen visade upp fartresurser över upploppet. Har visat att hon går riktigt bra från bakspår och bör finnas med på kupongen om Du garderar.


V86-6: Oviss Avdelning - Strecka på!

Solvalla, 3-åriga och äldre (20.001 till 70.000 kr) med Autostart över full distans. Gardera på, ser skrällpotential i denna avdelning:

11.JAQUES NOIR: Senast försvarade han innerspåret efter att ha blivit utmanad rejält - det blev spets och slut även om han stumnade de sista metrarna före mållinjen. Denna gång är det bakspår så någon ledningen blir det inte, fast är snabb ifrån start och kan omgående sitta bra till  - är min vinnare!

2.VIENNETTA: Senast satt hon med allt sparat och denna uppgift ser mer än intressant ut - har stora möjligheter att nå spets och väl här är det hästen att slå. Skulle inte bli förvånad om det blir Spets och Slut, dessutom streckad till endast två procent - fattar ingenting!

8.USCH: Inte startat sedan augusti så kan behöva loppet i kroppen innan, är dessutom galoppbenägen. Spåret är inte heller det bästa - körs defensivt? Många minus, fast är kapabel i grund och boten så helt slagna är de inte på förhand. 

3.CLASSIC EMOTION: Näst senast i busväder så spurtade han riktigt fint när han väl hittade luckan. Senast så nådde de aldrig slagläge ifrån bakspår. Formen är väl ok, har presterat bra utan att imponera - fast denna gång är det framspår! Skall med på lappen men helt klart rekommenderar jag gardering! 

6.FINAL DREAM: Hade sparade krafter i mål senast, är startsnabb men tror de inte laddar utan försöker nog hitta en lämplig rygg. Kan de spara speeden till upploppet kommer de fälla många till slut - skall verkligen inte nonchaleras och är endast streckad till fyra procent.

1.STARO KUNG FU: Senaste var det också innerspår, men då löste det sig riktigt bra med tanke på att han inte är startsnabb. Blev inlåst som trea på innerspår men hittade lucka då hästen utvändigt stumnade och hästen framför galopperade - sedan visade han prov på en fin spurt. Risken är stor att han återigen kan bli inlåst - har svårt att se att han får samma flyt denna gång. Skulle det lösa sig längs vägen finns alla möjligheter - ett bud vid flera streck.

Fler Möjliga streck:

5.RIVERMERE

7.ELVIS RUDA

9.TOMBO ON LINE

12.SUGARMAN S.R.P


V86-7: Här Går Jag Kort

Åby, 3-åriga och äldre (160.001 till 405.000 kr) med Autostart över kortdistans. Här går jag hyfsat kort:

1.MALKIN N.O: Kunde inte senast (V7, Halmstad) försvara sitt innerspår, så satt instängd som trea på innerspår - hade sparade krafter i mål. Denna gång är det återigen innerspår och känslan är att de på nytt kan bli inlåsta, fast nu är det Åby med Open Streech så de lär vara mer än nöjda med positionen i rygg på ledaren. Skulle inte bli förvånad om de spurtar ner samtliga över Open Strech - Varning!

3.EL SALVADOR: Senast satsade de emot ledningen och körde rejält emot CANAPPEALFORMORE och det hela slutade med att de fick positionen i rygg på ledaren - fast den hårda öppningen satt sina spår då de tröttnade rejält över upploppet. Är startsnabb (min spetsfavorit) och ifrån detta utgångsläget kan de tidigt sitta i ledningen - dessutom är distansen en favorit. Spets och Slut?

7.PRINS TANDAL: Senast blev det triumf via Open Strech då de satt i positionen i rygg på ledaren. Är hyfsat snabb ifrån start, men att de skulle kunna utmana EL SALVADOR om ledningen det ser jag inte. Detta är en riktigt härlig sprinter, som besitter en härlig spurtförmåga - är ett måstestreck på min kupong

5.CANAPPEALFORMORE: Senast tog de hand om ledningen, men det kostade mycket då EL SALVADOR satsade allt på ett kort och öppningstempot var otroligt högt - de höll sedan riktigt bra och krigade sig till en fjärdeplats. Denna gång startar EL SALVADOR innanför och har väldigt svårt att tro att de kan utmana om ledningen - däremot kommer de säkerligen försöka smyga med i en lämplig rygg med slagläge - skall definitivt inte nonchaleras.  

4.HAMILTON NOA: Senast blev det en smygresa som fyra utvändigt och över upploppet så visade han prov på spurtkapacitet - nu räckte det inte hela vägen fram utan fick nöja sig med ett tredjepris. Har nu tre lopp i kroppen så toppformen är runt hörnet och har dessutom presterat stabilt i samtliga dessa starter. Når härifrån ingen ledning, men det kan bli en intressant position med slagläge - ett måstestreck vid gardering. 

Fler Möjliga Streck:

10.AND HERE I AM

8.SALSOMAGGIORE


V86-8: Trehästarslåset Känns Starkt!

Solvalla, 3-åriga och äldre (410.001 till 875.000 kr) med Autostart över kortdistans. Ett lås känns starkt i avslutningen:

11.MELLBY COLLECTOR: Senaste framträdandet var på V8 och såg då till en början ut som en vinnare över upploppet (efter att ha fått en smygresa i rygg på ledaren) men blev slagen på fotot. Är ett väldigt kapabelt ekipage, men krävs lite klaff när de tilldelats bricka 11 över kortdistans.  

1.RATU ROYALE: Vem minns inte formtoppen under elitloppshelgen, men den formen finns inte nu - däremot har hon nu ett lopp i kroppen som hon lär ha gått framåt med. Är snabb ut och skulle de nå spets så är det ekipaget att slå - kan räcka långt...

3.BONBON MEARAS: Senast kostade det alldeles för mycket att nå spets och sjönk som en sten igenom fältet. Kommer laddas och vill också nå ledningen - är hård körning att vänta? Skulle de nå ledningen utan strul och att det inte kostar för mycket då kan favoriten får svårt att runda hela fältet.. 

Fler Möjliga Streck:

4.TARRAGONA ÅS

10.AJLEXES CUBANO 


Lycka Till