Då var det dags för en ny V8-omgång och värd för tävlingarna är Solvalla och min hemmabana Åby. Och glöm inte bort att det är Open Strech på Åby - vilket är en klurig och rolig parameter att ta hänsyn till. Väderprognosen säger växlande molnighet samt 7-8 grader på bägge orterna. Då kör vi:


V86-1: En hel del Frågetecken kring Favoriten - Gardera!

Tio stycken ekipage på startlinjen när det är långdistans med autostart för 3-åringa ston och äldre (300.001-1.450.000 kr). Finns några ekipage jag vill nämna:

1:ROSES GLORY (46%): Första starten på över en månad så visst är det ett litet frågetecken kring formen. I normala fall är det ingen är fältet som utmanar henne från start - så hon sitter troligtvis i spets tidigt. Visserligen skulle aldrig Veijo starta henne om han inte trodde på henne och det blir dessutom barfoa runt...  

2:FELICIA V.E (20%): Stabil dam som verkligen är stark. Från start kan hon inte utmana ROSES GLORY, fast en fin position utvändigt är att vänta. Kommer kriga ner många till slut och en topplacering är att vänta..

3:TWIGS U. CANFLY (1%): Vill man leta skräll så kan detta vara ekipaget som sedan combacken gjort stabila insatser. Spåret är dessutom intressant - vågar inte lämna detta ekipage utanför kupongen..

7:ANGEL RAIN (19%): Ett ekipage jag själv är svag för och är mitt första streck här. Hittar de ner till en bra rygg så kommer de fälla många tillslut med tanke på hennes härliga spurt - Alla?


V86-2: Spets och Slut för Favoriten eller Skräller Örjan?

Dagens första sprinterlopp för 3-åringar och äldre (230.001-500.000 kr) med autostart och de jag vill snacka lite extra om är:

1:TJACKO ZAZ (66%): En bra favorit och är såklart ifrån det här läget en spikkandidat. Är startsnabb och har goda förutsättningar att försvara sitt innerspår och väl i ledningen bli Goop svårslagen. Har dessutom bra form - Spets och Slut? Fast är inte procentsatsen en aning hög??

2:CASH A CHEQUE EM (10%): Rankar jag ner något och sätter ett litet frågetecken kring formen. Fast Erik känner hästen och helt golvade är de inte.

8:LINCOLN LAWYER (8%): Går från klarhet till klarhet och som tillsammans med Örjan kan bli ett vinnande team - "Skräll"?

10:MELLBY CADDY (9%): Visade kanon fin form på V7 där han straffade samtliga. Nu är det bakspår och behöver såklart en hel del klaff härifrån och önskar tempo där fram - fast besitter en hög kapacitet och skall verkligen inte underskattas. 


V86-3: Spika Sig Ur ett Ovisst Lopp??

3 åriga och äldre Ston (25.001-295.000 kr) och nu är det medeldistans som gäller med voltstart. De jag vill tjööta lite extra om är:

2:DREAMGIRL MEARAS  (22%): Kommer nog laddas ifrån start för att försöka få positionen i rygg på ledaren. Har en spurt som är att räkna med och när det är Open Strech så kan detta verkligen vara en vinnare. 

4:KIM'S TAB (19%): Osäker med tanke på att hon galopperat förut, kommer härifrån laddas och är ute efter ledningen. Går hon felfritt leder hon länge - hur länge? 

8:NO CREDIT BROLINE (18%): Verkligen en intressant procentsats och bortser man ifrån galoppen senast så skall hon verkligen räknas här. Kapacitetsmässigt är hon bästa ekipaget, men frågan är hur formen är - Chansspik? 

10:JESSICA HIGHNESS (15%): Nja ingen jätte feeeling, är säkert med där framme och vid flera streck skall hon med på kupongen.

13:MISS JÄGERS (6%): Ett ekipage som trivs allra bäst i ledningen och härifrån skall det mycket till. Säger som föregående ekipage att vid flera streck så skall hon med på kupongen.


V86-4: Chansspik??

3-åriga svenska ston (15.001 - 130.000 kr) över full distans med autostart. 

3:UNIQUE AMOK (23%): Startsnabb och når med största sannolikhet ledningen här. Går barfota och kan mycket väl straffa samtliga - även detta är ett chansspik förslag!

4:GLOBAL TRUSTFUL (7%): Galoppbenägen och har verkligen börjat tröttna på dessa ekipagen och rankar av den anledningen ner henne här. Kapaciteten finns men det är alldeles för många om och men...

5:BEAUTY LEG (18%): Första gång framför bilen, så visst är det ett frågetecken. Formen är på topp men motståndet är något helt annat nu - svårläst.. 

7:GATELINK (20%): Frågan är vart hon hamnar ifrån start? Är stenhård och vid tempo där framme skall hon räknas.

10:MISS JULITA (11%): Kapabel och letar rygg för att sedan satsa att fälla så många som möjligt över upploppet - vid gardering är det ett tidigt streck!

11:JAZZA HÅLERYD (4%): Vid många streck så är detta ett bud - behöver mycket tur härifrån..


V86-5: Bästa Ekipage men kan man verkligen Lita på Favoriten??

4-åriga (75.001 - 300.000 kr) över långdistans med autostart. Dessa vill jag prata om:

5:GIDEON BOKO (19: Imponerande seger senast efter tre månaders uppehåll och lär vara förbättrad nu - Förste Utmanare??

7:R.K.KING (50%): Bästa ekipaget men kan man lita på denna herre? Har galopperat förr som storfavorit och är en aning tveksam... Visserligen känns han som en varannangångs häst och skulle inte bli förvånad om han bara vinner här. Stall Heiskanen håller jag som vanligt högt och för den våghalsiga är det ett spikförslag - men procentsatsen är en "aning" för hög! Ett distans plus och går även denna gång barfota - streckas!

9:M.T.KING OF CASH (6%): Också en osäker travare fast som besitter hög kapacitet - Ett tredje Streck? 

11:SMOKEY HERMAN (2%): Smygläge och har alla möjligheter att skrälla härifrån - intressant!


V86-6: Återigen En Svårläst Favorit!

3-åriga och äldre (300.001 - 975.000 kr) över långdistans med autostart. Dessa vill jag nämna här:

1:PETTER RAGS (4%): Inget av mina första streck, men väljer man att gardera är detta ett ekipage att ha i tankarna..

3:FURIOUS FRANCIS  (62%): Ett ekipage som jag oftast inte blir klok på - ena stunden krossar han allt och alla i nästa så vill han inte vara med - hur svårläst som helst! Det råder inga tvivel på att han är bästa ekipaget här - men hur är dagsformen och framför allt viljan? Kapacitetsmässigt är han ett spikförslag, fast till denna procentsats så tar verkligen känslan emot. Härifrån blir det spets och i normala fall är det ingen som kan hota - men....

5:CARELIN (12%): Gillar distansen och har styrka för att fälla många i detta sällskapet - helt klart ett tidigt garderingsbud. 

10:PAPARAZZI M (9%): Verkligen en bubblare som älskar distansen och kommer mer än troligt kommer vara med på fotot - mitt första streck om favoriten sviker.

11:KAN HA  (9%): Har bevisat förut att han duger och dessutom med Örjan denna gång - Håll Utkik!


V86-7: Exact Gardering 

3-åringar och äldre (295.001-750.000 kr) över 2140 meter med autostart - finns några intressanta bud:

4:HANK VON HÅLERYD (8%): Intressant utgångsläge med en högintressant procentsats. Gör ofta stabila insatser och kan härifrån smyga med - skall definitivt inte nonchaleras! 

5:VÄSTERBO EXACT (14%): Mitt första streck och en travare som ligger mig mycket varmt om härtat. Raden kanske inte skrämmer, men har definitivt inte haft någon flyt på senaste tiden. Kapaciteten finns och han är min spetskandidat och denna gång tillsammans med Johnny Takter som i min värld är ett plus! Blir inte förvånad om de spårar hela vägen - Strecka! 

6:YOUNG FARMER (9%): Lever på en grymt härlig spurt och behöver lite flyt på vägen - men en bra dag så straffar han samtliga..

9:OFFSHORE MAN (14%): Hade det varit framspår hade det nog varit mitt första streck då han trivs ypperligt i ledningen. Kanske mer en sprinter fast får han spara sin speed till upploppet så kan han mycket väl straffa många i det här sällskapet.

10:TUDOR KRONOS (49%): Är kanske bästa ekipaget fast ifrån det här utgångsläget är inget givet på förhand - har även en vis galopphistorik. Visserligen så besitter han en helt otroligt bra form och med lite klaff på vägen så kan han mycket väl fälla alla - skall med på kupongen!


V86-8: Spika från Sämsta Spår?

Vi avslutar med 3-åriga och äldre ston (175.000 - 650.000 kr) över fulldistans med autostart. En Kvartett vill jag nämna, fast det kan bli ännu fler streck här om jag inte väljer att spika:

4:DREAM ON PLUSH (2%): Tvåan i norska derbyt för ston som är riktigt kapabel. Från start är hon ingen raket, men från detta utgångsläget kommer hon få en intressant position - Inte borta!

6:BONBON MEARAS  (20%): Startsnabb och älskar distansen - spårar länge?

10:BASIC (36%):  En favorit som jag säger nja till... Hade det varit framspår hade det kunnat vara ett spikförslag - svårt men värd ett streck..

12:BACKORDER (21%): Kapaciteten att runda fältet finns verkligen - har ven intressant avslutning. Överväger Spik!!!