Efter ett antal ägg och godisbitar så är det äntligen dags för att presentera veckans första analys och det är i vanlig ordning till V86. Fast först vill jag tjöta lite om DELICIOUS U.S prestation på V64 i måndags. Det kändes länge som att Örjan hade inlett sitt avancemang försent när kapabla TAKETHEM satt i ledningen och hade ett STORT försprång - men det sprudlar verkligen travglädje kring DELICIOUS U.S som i vanlig ordning lyckades triumfera när hon verkligen flög över upploppet med fullt tryck över linjen. Det är efter sådana här insatser man förstår hur mycket man har saknat henne under hennes långa skadeuppehåll - har nu fått tre lopp i kroppen och det är bara att hålla tummarna att skadorna uteblir. 

Då var det dags för en ny V86-omgång och det ser ut att bli intressanta tävlingar där känslan är att ett antal favoriter är i fara och kan dessa fällas så lär det bli en bra peng i utdelning. Vi återvänder till min hemmabana Åby och  historisk sätt skräller det mer här än på många andra banor - att banan dessutom är utrustad med dubbla open strech gör det hela ännu mer intressant och ytterligare en parameter att ta ställning till.  


Facebook och Twitter: Följ mig jätte gärna på Sociala medierna där jag länkar till de mesta som sker på bloggen. Här lägger jag även ut lite extra saker...  Lägg till mig genom att klicka på nedanstående länkar:  

Facebook - Johan Ulvestål 

Twitter - @Johanstravblogg


Sponsra: Vill även i fortsättningen kunna presentera lika slagkraftiga analyser och hoppas och tror där av att Ni vill sponsra min blogg. Genom ett bidrag från Er läsare gör att jag kan köpa loss mer tid som kommer resultera i slagkraftigare analyser. Tyvärr så blev söndagens analys inställd p.g.a tidsbrist och genom ett bidrag ifrån Er läsare gör att detta i framtiden inte kommer att ske.  Är beroende av dessa donationer och ytterst tacksam för alla bidrag. 

Skicka en Donation till Bloggen:

Swisha till nr: 0722 47 81 81


Andelar: Mina Andelar till dagens V86 är tyvärr redan slutsålda, men däremot har jag släppt andelar till fredagsens och söndagens V75 . Jag kommer konstruera fyra stycken system till bägge omgångarna och så här ser systemen ut tills på fredag:

  • "Inlämnat och Klart": Andelskostnad 165:-/andel  - 25 st andelar/system.
  • "Inlämnat Solklart": Andelskostnad 250:-/andel - 25 st andelar/system.
  • "Inlämnat Såklart": Andelskostnad 350:-/andel - säljs endast totalt 10 st andelar. OBS SLUTSÅLD!!!
  • "Inlämnat Glasklart": Andelskostnad 1000:-/andel - 5 st andelar/system.

Du kan även få förhandsinformation när nya andelar släpps om du är uppskriven på min maillista - maila mig i så fall på trav@telia.com så skriver jag upp Dig!

Du köper Din andel via tillsammans sidan:

https://tillsammans.atg.se/inbjudan/NH66-B2YK-21490


- Värdar: Solvalla och Åby. Det Du skall ha i bakhuvudet är att Åbytravet är utrustad med dubbla open strech. Så att smyga med i rygg på ledaren alternativt som trea invändigt kan vara ett vinnardrag. 

- Väderprognos: Vädret i Mölndal kommer bjuda på strålande sol hela dagen och under tävlingarna blir det uppehåll med en temperatur mellan 3-4 plusgrader - vindstyrkan skall ligga på 3 m/s. Stockholm erbjuder också  sol större delen av dagen och under tävlingarna kommer termometern visa mellan 1-2 plusgrader - de skall blåsa något mer med en vindstyrkan på 4 m/s. 

- Magkänslan: Har haft stolpe ut de sista omgångarna, fast skall såklart inte klaga då mina andel kring månadsskiftet spelade in över 300.000:-. Magkänslan är mer än bra och har flera härliga drag som kan förgylla utdelningen. 


Just nu: Klockan har passerat midnatt med marginal och som vanligt befinner jag mig ute på vår Älskade balkong där kaffet ryker bredvid mig. Det är bara dumt att dra ut på det - här kommer mina vinnare: 

Nu Kör Vi!!! 


V86-1: Felfri är Skrällchansen STOR!!

Åby, DC Byggloppet, "Välkommen till Olympiastayern - 10 dagar kvar" som är ett lopp för 3-åriga och äldre (185.001:- till 650.000:-). Det är autostart som gäller över stayerdistansen 3140 meter. Blir det felfri avgång så kan det skrälla direkt i inledningen:

3.COUNTERFEIGHTR: Är i sammanhanget totalt bortglömd och visst oroar raden med tre galopper i rad. Fast kapacitetmässigt är han bland de bättre (om inte bäst) och är van att möta betydligt bättre hästar. Distansen passar honom perfekt och lär tas lugnt ifrån start för att öka oddsen till en felfri avgång. Felfri med en ryggresa så skall samtliga känna sig oroliga, skall verkligen INTE nonchaleras - detta är min vinnare och säger bara: strecka! 

1.ALBATROS D.K: Här finns verkligen kvalitet då han bland annat presterade på topp i danska derbyt. Är hyfsat snabb ut och frågan är om han kan försvara sitt innerspår, men nu finns open strech att tillgå så finns möjligheter att straffa samtliga efter en smygresa.  Har kapacitet att vinna från de flesta upplägg, så skall verkligen inte uteslutas på systemet.

10.SUGARBOY PETOJ: En travare som jag ständigt varnar för och tänker inte ge upp hoppet kring. Får oftast otroligt jobbiga upplägg, men kapacitet finns att utmana. Är återigen totalt ospelad och skulle han få en bättre resa serverad är han definitivt inte borta - en kupongrenare! 

8.BOBBERY: Får inte glömmas bort i sammanhanget och trots att spåret inte är det roligaste tror jag Johnny Takter löser det och hittar ner i en lämplig position. Har tre toppinsatser i ryggen så formen är det verkligen inget fel på - en outsider!!! 

2.BIAON SPIRO: Har ett perfekt utgångsläge och kommer omgående sitta bra till utvändigt och lär dessutom få en ryggresa. Besitter en härlig avslutning och trivs som handen i handsken med barfotabalansen - ett måste streck vid gardering. 

5.PART NAN ANGELEN: Är främsta hotet om ledningen och väl i spets så kommer han spåra länge, hela vägen runt? Fast det finns en risk att det kan bli dödens... 

Fler Möjliga Streck: 

9.NELLE ATTICUS JAKE  

6.TROVATORE 

Ranking: 3 - 1 - 8 - 10 - 2 - 5 - 8 - 9 - 10 - 6 - 7 - 11 - 4 

Strukna: 12.BO.RIS 


V86-2: Ta Ställning eller Helgardera! 

Solvalla, Solvallaserien II - Fyraåringslopp med Autostart över full distans. Ett litet startfält med en intressant årsdebutant - det är många om budet så antingen tar Du ställning för någon eller så tar Du med samtliga.  

1.VALLEY BRODDE: I min bok kommer han få svårt att hålla ledningen så frågan är vilken position han får ifrån start - instängd? Nu är det inget stort startfält så det troliga är att Örjan ganska omgående hittar ut.. Har dessutom lopp i kroppen så formen är på G - kommer segerstrida! 

4.MILLIGAN SCHOOL: Ingen startkanon men från detta utgångsläge kommer han omgående sitta bra till och serverar Stefan Melander en smygresa kan det räcka riktigt långt, hela vägen? 

5.MAKETHEMARK: Inte startar på drygt sju månader så formen får man ändå göra ett frågetecken kring. Tog hela 13 triumfer i fjol och har goda möjligheter att triumfera direkt i årsdebuten. Är hyfsat snabb ut och kan nå spets på egen hand men har även möjlighet att överta ledningen från HAN HERRED? Fast väljer Björn att köra i spets kan det bli en tuff uppgift, även om han är kapabel att vinna den långa vägen. Känslan säger att detta är en lämplig uppgift och bör finnas med på Er kupong. 

7.REIGNING MONI: Som numera finns hos Daniel Redén och är en högintressant start. Inte  startar på sju månader så är osynad och totalt bortglömd i sällskapet. Skrällfaktorn är hög även om han kanske trivs allra bäst över den korta distansen - definitivt inte borta! 

2.HAN HERRED: Där Björn gör comeback i sulkyn. Är startsnabb och väljer de att köra i spets kan de spåra hela vägen - intressant och ett måstestreck på garderingslappen. 

Fler Möjliga Streck: 

3.DESTINY AM  

6.MINDYOURVALUE W.F 

Ranking: 1 - 5 - 4 - 7 - 2 - 3 - 6 

Strukna: - 


V86-3: En Bra Favorit med en Galopphistorik!

Åby, Gothia Seafoods lopp - Diamantstoet försök 4 för 3-7-åriga svenska ston (100.001:- till 325.000:-) med Autostart över full väg. En kapabel spikkandidat fast med en galopphistorik:

8.CASH MEARAS: Ett självklart första streck som felfri vinner detta. Raden ser högintressant ut med tre triumfer på fyra starter och har nu dessutom två lopp i kroppen. Det blev galopp i årsdebuten men avslutade riktigt starkt och senast lekte han hem segern ifrån spets. Johnny Takter kan tidigt ställa frågan att få överta ledningen och når de spets tror jag loppet är över. Det är ett kapabel spikförslag som felfri blir enormt svårslagen - det är bara att strecka! 

Skulle det bli galopp rekommenderar jag följande garderingsstreck

5.SIMB SENTA: Är riktigt snabb ifrån start och är min spetsfavorit - de kommer ha toppchans oavsett om de väljer att köra i ledningen eller om de väljer att släppa till favoriten. En fin resa är att vänta och klaffar det det minsta lilla så kommer de att segerstrida - väldigt tidig på garderingslappen. 

1.NOSY FACE: Har två lopp i kroppen som hon kommer vara rejält förbättrad av. Laddas hon ifrån start så kan hon få positionen i rygg på ledaren, som sedan kommer att bli trea invändigt när favoriten övertar. De kommer i och med detta kunna lifta med till en topplacering och via open strech är allt möjligt - ett skrällbud! 

2.TAHAYS BLUE AMBER: Utan seger i år, men har visat att det finns en otroligt hög kapacitet i denna travare, MEN det finns även här en galopphistorik. Blivit två galopper på sina tre starter i år, men felfri då kan det mycket möjligt vara hon vi ser på fotot - dessutom är utgångsläget utsökt! Fast med tanke på galopphistoriken rankar jag ner henne något. 

3.STARO HAPPY HOUR: Förbättrad senast och hon svarade grymt bra på barfotabalansen. Ifrån det här utgångsläget kan hon smyga med och slipper hon denna gång göra grovjobbet så har hon verkligen en toppchans!

12.SPRING MOON: Visade senast att hon har en fin avslutning att tillgå och straffade samtliga med en härlig spurt. Nu drog hon verkligen nitlotten då utgångsläget är svårast tänkbara. De får hoppas på riktigt hårt tempo längs vägen då finns det goda möjligheter att spurta till sig en fin placering men för att vinna behövs verkligen maxklaff. 

Fler Möjliga Streck:

11.GLOBAL SUNSET

9.FANCY FLAIR

4.PORT ELLEN BROLINE

10.DOMESTIC ÅS

Ranking: 8 - 5 - 1 - 2 - 3 - 12 - 11 - 9 - 4 - 10 - 7 - 6

Strukna: -


V86-4: Svårlöst - Strecka På??

Solvalla, 3-åriga och äldre (50.001:- till 640.000:-), där ekipage som har 160.001:- på kontot startar med 20 meters tillägg. Det är följaktligen Voltstart över kortdistans. En jämnstreckad historia som kräver sina streck - men det går att ta ställning.  

1.B DOLLAR: Är riktigt startsnabb och är min spetsfavorit, väl i ledningen är detta ekipaget att slå, spets och slut?

6.GOING GRATEFUL: Startsnabb och kommer också laddas ifrån start, men kan få svårt att ta en längd på B DOLLAR, men hittar Björn positionen i rygg på ledaren så är mycket vunnit - kan lifta med och skulle luckan komma över upploppet så är han kapabel att straffa samtliga.

5.MACH NUMBER: En av de mest kapabla i fältet, men är osäker när det gäller volt. Går han iväg felfri så har han stora möjligheter att triumfera - självklar på garderingslappen. 

2.LINUS M.J: Har ett perfekt utgångsläge då han omgående sitter i andra spår - har en härlig avslutning och med en ryggresa så kommer han att segerstrida. 

7.DINO DOLLAR: Flera lopp i kroppen, men har galopperat i de två senaste starterna. Kommer laddas ifrån start, men har svårt att se att han tar en längd på B DOLLAR och GOING GRATEFUL - så risken finns att de blir dödens. Rankar där av ner honom en aning - men skulle de nå ledningen så har de en toppchans.

12.COMTE DU POMMEAU: Raden är fylld av galopper och har nu endast ett kvallopp i kroppen. Att det är tillägg över kortdistans och dessutom ifrån bricka 12 gör att chanserna minskar drastiskt. Kommer troligen tas lugnt ifrån start för att öka chanserna till felfri avgång - de får hoppas på riktigt högt tempo där fram för att de skall kunna utmana på allvar - svårt. 

Fler Möjliga Streck:

3.AVATAR ACCELERATOR

13.YPÄJÄ HEREIAM

10.UN DERNIER RIRE

Ranking: 1 - 6 - 5 - 2 - 7 - 12 - 3 - 13 - 10 - 14 - 8 - 4 - 11 - 9

Strukna: -


V86-5: En Starkt Kvartett!

Åby, JAB-loppet - Xpress Sprintern för 3-åriga och äldre (100.001:- till 395.000:-) med Autostart över kortdistans. En mängd intressanta ekipage, men en trio höjer sig från mängden:

4.NOBEL AMOK: Årsdebutant som är startsnabb och trivs dessutom ypperligt i ledningen. Når han spets så kan det mycket väl sluta med en spets och slut-seger - kommer ifrån ett formstall och trots att han saknar lopp i kroppen så är detta min vinnare. 

2.UNCLE TUPELO: Är snabb ut, men kommer ha svårt att svara ut NOBEL AMOK, men en positionen i rygg på ledaren är att vänta och då kommer han kunna smyga med till en topplacering. Bör även noteras att han galopperat i de två senaste starterna - men felfri utmanar han på allvar. 

9.SANDSJÖNS REVENUE: Besitter bästa spurten och skulle de bli hårdare tempo längs vägen så kommer han straffa samtliga - strecka!

3.TAKESTWOFORATANGO: Har inte startat på sju månader, men är ett ekipage som besitter en hög kapacitet. Är inte helt att lita på och har blandat toppinsatser med galopper. Ifrån detta utgångsläget kan de omgående hitta en intressant position och med lite flyt på vägen så kan detta mycket väl vara vinnaren.  

1.NEW MOON PELLINI: Inte direkt startsnabb så spåret kan bli en fälla, fast visst finns det open strech men UNCLE TUPELO lär ta hand om positionen i rygg på ledaren - så i bästa fall kan han få positionen som trea invändigt. Fastnar han på innerspår så kan loppet vara över lika snabbt som det startar - allt avgörs ifrån start.. Att han besitter kapacitet råder ingen tvivel om och skulle de hitta luckan så skall samtliga känna sig orolig..

Fler Möjliga Streck:

6.ELEGANT ÅS

10.SUPREME COURT

Ranking: 4 - 2 - 9 - 3 - 1 - 6 - 10 - 12 - 8 - 7 - 5 

Strukna: 11.CELEBRITY LANE


V86-6: Bortglömd och Kapabel!

Solvalla, 3-åriga och äldre (95.001:- till 260.000:-) med Autostart över full distans. En bra favorit, men utmanaren är grymt kapabel och är dessutom totalt bortglömd: 

4.THELMA DE GLATIGNE: Har rätt förutsättningar då hon har ett hyfsat utgångsläge och är dessutom startsnabb. Kan tidigt sitta i ledningen och är då hästen att slå - spets och slut?

8.BLYTUNG AM: Ett ekipage som jag spikat med framgång förut och ligger mig varm om hjärtat. Hade ingen flyt i spårlottningen, men med Erik i sulkyn så hoppas och tror jag att de omgående hittar ner i en lämplig position. Besitter en härlig styrka och kan kriga ner samtliga, är dessutom totalt bortglömd - skräller?

9.TEA CAKE: Har ett bra fjolår i ryggen och har dessutom ett lopp i kroppen - presterar oftast stabila insatser och kanske är det dags för årets första seger?

6.LIVE FOR GREATNESS: Ytterligare en årsdebutant som kanske mer är en renodlad sprinter, fast med en smygresa så har han alla möjligheter att spurta ner samtliga i detta sällskap - dessutom sitter Örjan upp vilket är en högintressant förändring.  

Fler Möjliga Streck:

7.DIGITAL EXTREME

3.VINDER

1.ZEUS KARSK

5.NINEPOINTS GOOGOO

2.PANZ DOUBLETROUBLE

Ranking: 4 - 8 - 9 - 6 - 7 - 3 - 1 - 5 - 2 - 11 - 10 - 12

Strukna: -


V86-7: Spik vs Helgardering!

Åby, 3-åriga och äldre ston (325.001 till 875.000 kr) med Autostart över kortdistans. En riktigt svår nöt att knäcka där man antingen kan spika sig ur ett svårt lopp alternativt att inte ta ställning och helgardera.

3.ANNABELLE DIMANCHE: Ett ekipage som ligger mig varmt om hjärtat och som jag spikat vid en rad olika tillfällen med varierande framgång. Formen är det verkligen inget fel på och är dessutom startsnabb - fast tror inte hon tar en längd på invändiga VOLONTARY SIMPLCTY. Fast skulle hon återigen få positionen i rygg på ledaren så är väldigt mycket vunnit - då kan hon smyga med fram till open strech och då har hon en ruskig spurt att tillgå. Detta är min vinnare och vill Du gå kort är det detta ekipaget Du skall satsa på. 

2.VOLONTARY SIMPLCTY: Är min spetsfavorit och trivs dessutom i denna position - väljer de att köra i ledningen kommer hon spåra länge, hela vägen runt?   

10.COUNTRYGIRL: Behöver såklart lite flyt härifrån då det är bakspår över den korta distansen, blir det tempo längs vägen så har hon en bra avslutning - skall inte nonchaleras och är mer än streckvänlig!  

9.ÖNAS IDA: Enbart toppinsatser i år och inte sämre än fyra, har skrällt förut och har alla möjligheter att återigen straffa samtliga över upploppet med sin härliga spurt - streckas!

6.CHRISTINE SIXTEEN: Intressant tillsammans med Johnny Takter och med lite klaff längs vägen så har de alla möjligheter att segerstrida.

Fler Möjliga Streck:

1.ROBINIA FACE

7.ULTIMATE WINE

12.BAHARAT

4.FLIRTING GIRL

5.TENNIS

Ranking: 3 - 2 - 10 - 9 - 6 - 1 - 7 - 12 - 4 - 5 - 8 - 11

Strukna: -


V86-8: En Oviss men Högklassig Avslutning!

3-åriga och äldre (640.001:- till 1.900.000:-) med Autostart över full distans. Vi avslutar med en högklassisk avdelning med många intressanta travare och de jag vill tjöta om är:

7.SEEDORF O.M.F: Har nu lopp i kroppen och pressade senast KING CITY hela vägen fram till upploppet då det hela slutade med galopp. Insatsen var plusbetonad och lär säkerligen ha gått framåt med det loppet  i kroppen. Har dessutom tilldelats ett bättre spår en den nyss nämnda. Avancerar Erik fram tidigt och sätter press på ledaren? Med ett lopp i kroppen har han kapacitet att kriga ner detta sällskap ifrån dödens, men detta kan samtidigt gynna hästarna från bakspår. 

5.HILLUSTRIOUS: En högintressant årsdebut som i sina bästa stunder kan hota den absolut bästa eliten. Fast det är förstås ett stort frågetecken kring formen och behöver kanske loppet i kroppen? Är startsnabb och är min självklara spetsfavorit och får de bestämma tempo längs vägen så kan det räcka hela vägen runt - spets och slut?

8.KING CITY: Utgångsläget är svårt och frågan är vilken position han får i från start. Har två triumfer på tre starter, där det slutade med galopp när det inte blev triumf. Skulle Örjan hitta ner direkt ifrån start så har han en vass spurt att tillgå och då kommer de att segerstrida. 

10.ALKALIZER AM: Avslutade plusbetonat i årsdebuten och lär vara rejält förbättrad till denna start. Skulle de bli lite tempo där fram då kommer han fälla många till slut - dessutom sitter Björn upp.   

9.INDOOR VOICES: Stabila insatser under året, men triumferna har uteblivit - med sparad speed kan hon fälla många till slut..  

6.STAR ADVISOR JOLI: Startsnabb och kommer laddas ifrån start, men i min bok kan han aldrig ta en längd på HILLUSTRIOUS. Så den stora frågan är vilken position han får ifrån start - blir det dödens eller kan han ta positionen i rygg på ledaren? Skulle de bli det sistnämnda kommer han lifta med till en fin placering - men att vinna blir svårt.  

11.ORIGO TILLY: Tagit flera kliv och sett ut som en helt ny häst i årets starter - inledde säsongen med tre raka triumfer och har sedan följt upp det med två stycken fjärdeplatser.  Nu är spåret  väldigt chansartat men skall Du strecka på är han helt klart värt ett streck - med klaff är en ny topplacering att vänta.

Fler Möjliga Streck:

2.FLY THE WORLD

3.USAIN HENNA

Ranking: 8 - 7 - 5 - 10 - 9 - 6 - 11 - 2 - 3 - 4 - 1 - 12

Strukna: -