Analysen:  Hittade tre vinnare denna onsdag och resterande fanns min topp fyra-ranking, förutom LIZA WITH A Z (6:a på min ranking).

Mina System: Mina egna system slutade med fem rätt detta efter att min första Spik WALLABY tidigt kunde överta ledningen och det kändes omgående att segern var inom räckhåll.. Men helt plötsligt blev hästen otroligt het och Johnny Takter kunde inte dämpa tempot - verkligen ett resultat av orutin över den långa distansen.. Min andra Spik DASHING KIMBERLEY fick en perfekt resa i andra utvändigt och drog sedan hela tåget i tredje spår. Tog över ledningen över upploppet men kunde inte svara favoriten TAKEAWAY som fått en perfekt smygresa hela vägen runt.

Omgångens Höjdpunkt:  "Skrällen" ELEGANT ÅS gjorde allt rätt! Att gardera omgångens stora favorit OFFICER C.D stod klart för mig tidigt. Att han var bästa ekipaget i fältet rådde inget tvivel om, men att starta med 40 meter tillägg över full väg är inte det lättaste. När sedan ELEGANT ÅS fick en smygresa i rygg på ledaren så kändes det omgående att det skulle bli tufft för favoriten och mycket riktigt så stämde denna känsla. 

Facebook och Twitter: Glöm inte att Ni kan följa bloggen på sociala medier där jag länka till nya publiceringar: 


Raden kontra Rankingen:

V86-1:  4.BARKEVIOUS MINGO    (1:a på min Ranking)

V86-2:  8.UNIQUE JUNI    (3:a på min Ranking)

V86-3: 4.LIZA WITH A Z    (6:a på min Ranking)

V86-4:  7.TAKEAWAY    (3:a på min Ranking)

V86-5: 4.ELEGANT ÅS  (2:a på min Ranking)

V86-6:  3.GLOBAL UN POCO   (1:a på min Ranking)

V86-7:  10.ALVENA TAKE IT    (4:a på min Ranking)

 V86-8:  4.NEUTRON BROLINE  (1:a på min Ranking)


Då var det äntligen dags för en ny V75-omgång och det är inte vilken travhelg som helst utan pokalkvalen väntar idag (fredag), Olympiatravet med Jackpot på lördag samt extra V75 på Bergsåker på måndag. Som krydda på moset så avgörs pokalkvalen samt Olympiatravet på min hemmabana Åby. För den som  missat den "lilla" detaljen så är Åby utrustad med dubbla open strech, något jag personligen tycker att betydligt fler banor skulle bli utrustade med. Blir så mycket mer intressanta, taktiska och framför allt roliga lopp. Säger bara en sak - mer open strech åt folket. 

Ingen Analys: Till måndagens omgång kommer jag inte kunna presentera min analys i textformat. Tiden räcker helt enkelt inte till då jag vill lägga ner all tid på att att studera varje enskilt ekipage för att kunna presentera ett så slagkraftigt system som möjligt. Vill inte att min analys blir lidande p.g.a detta, men mina andelar finns som vanligt till försäljning även till måndagens tävlingar..  Fast självklart kommer Ni inte vara lottlösa då jag kommer presentera min lista med spikförslag, lås, garderingslopp samt omgångens vinnardrag. Finns tiden kanske jag även publicerar MUMMA eller GLÖMMA - vilket är min version av Vass eller Kass. Så Ni kommer inte gå miste om mina idéer...


Facebook och Twitter: Följ mig jätte gärna på Sociala medierna där jag länkar till de mesta som sker på bloggen. Här lägger jag även ut lite extra saker...  Lägg till mig genom att klicka på nedanstående länkar:  

Facebook - Johan Ulvestål 

Twitter - @Johanstravblogg


Andelar: Mina andelar har i år spelat in över 400.000:- och som vanligt så kommer jag konstruera fem stycken system i olika prisklasser till V75-tävlingarna (alltså på på lördag och måndag) och det finns fortfarande andelar kvar. Jag konstruerar följande system:

  • "Streckat Glasklart": 1000:-/andel och systemet består av 10 andelar. Detta är mitt största system som är riktigt slagkraftigt och där vi inte är så många som delar på slantarna. OBS ETT FÅ TAL ANDELAR KVAR!
  • "Streckat och Spikat": 550:-/andel och systemet består av 15 andelar. Taktiken är klar här - tre spikar och tre helgarderingar.
  • "Streckat Såklart": 350:-/andel och systemet består av 10 andelar. Motsvarigheten till detta systemet spelade in över 92.000:- för några veckor sedan på V8. OBS ETT FÅTAL ANDELAR KVAR!
  • "Streckat Solklart": 250:-/andel och systemet består av 25 andelar. Systemet där jag oftast satsar på en spik och garderar de stora favoriterna. När utdelningen är ett faktum betalar detta system riktigt bra.
  • "Streckat och Klart": 165:-/andel och systemet består av 25 andelar. Mitt billigaste system som spelade in en kvartsmiljon för några veckor sedan.

Först till Kvarn!!


Du kan även få förhandsinformation när nya andelar släpps om du är uppskriven på min maillista - maila mig i så fall på trav@telia.com så skriver jag upp Dig!

Du köper Din andel via webbsidan minandel:

https://minandel.se/experter/johan/


Fick frågan: Hur det kommer sig varför jag konstruerar såpass många system och vill nu klargöra detta en gång för alla...  Inför varje omgång analyserar jag varje ekipage  fram och tillbaka och ju längre veckan går desto mer detaljera blir min studie. När jag sedan konstruerar mina system så använder jag min analys som grund. Varför de olika system ser olika ut beror helt enkelt på att flera lopp har olika scenarier. T.ex tror kanske jättemycket på min tipsetta och det är stor chans till spets och slut där av blir det spik på några system, men skulle nu han/hon inte nå ledningen då ser avdelning betydligt mer öppen och då garderar jag denna på ett annat system. Jag frångår aldrig min analys och tror alltid på mina idéer och drag. Har även olika strategier för några system: 

  •  Streckat och Spikat: Har tre spikar och tre helgarderingar. 
  • Streckat Solklart/Inlämnat Solklart: Kör jag med mindre antalet spikar, men garderar de större favoriterna (som i min bok går att fälla). 

Trav är ett extremt svår spelform och vi spelläggare kan inte utföra mirakel, men däremot har vi verktygen för att skapa rätt förutsättningar för att hitta slantarna. Utöver detta behöver man en stor portion tur, utan tur längs vägen blir det aldrig några stora slantar. Att spela på trav skall man se som en LÅNGSIKTIG satsning emot de stora summorna - och man bör där av spela kontinuerligt. Det gäller att ha tålamod och då sitter tillslut slantarna på kontot"! 


Värd: Åby, Mölndal. Det Du skall ha i bakhuvudet är att Mölndalsbanan är utrustad med dubbla open strech. Vilket medför en extra parametrar att ta ställning till där ekipaget i rygg på ledaren samt travaren som är placerad som trea invändigt kommer få chansen över upploppet. Åby har genom åren bjudit på fina utdelningar.

- Väderprognos: Väntas bra väder - är våren äntligen på G (??) och allt tyder på att vi slipper regnet som föll i fjol under tävlingarna. Det blir runt 10 plusgrader med sol och en vindstyrka som på runt 5 m/s. 

- Magkänslan: Är minst sagt bra och har den där speciella känslan i kroppen när jag tror extra mycket på min analys och när det väntar jättefin travsport. Utöver Olympiatravet så bjuder V75-omgången på hög sportslig klass med en mängd högintressanta ekipage. 

- Just nu: Smyger ut på balkongen med en rykande het tekanna samtidigt som sambon och katten sover som bäst, sätter mig i gungsoffan och bara njuter av utsikten och att det äntligen är dags att få presentera mina idéer. 

Nu Kör Vi!!! V75-1: Ett hårt inledningstempot gynnar min Chansspik!

Vi inleder med Bronsdivisionens försök 5 i meeting 3 med Autostart över full distans. Många startsnabba med framspår och risken är stor att det kan bli ett lite för högt tempo från start och detta gynnar helt klart samtliga som smyger med och inte är med i startrusningen -fast min spetsfavorit får ändå tipset. 

3.BARKEVIOUS MINGO: Det hela slutade med galopp efter en fight om ledningen senast - avslutade efter det helt ok. Detta är ett ekipage som verkligen stortrivs i ledningen och Carl Johan lär ladda för att nå spets. Blir återigen skor runt om, helstängt huvudlag samt jänkarvagn. Når de ledningen så blir de rejält svårslagna och detta är min vinnare - Spets och Slut?

6.ELDRICK BOKO: Vinstmaskin som är jämnheten själv. Senast blev startspåret en fälla (bricka 1) och fick lifta med till ett andrapris i positionen i rygg på ledaren. Innan dess har det varit tre imponerande triumfer och segrarna har tagits både ifrån ledningen och ifrån kön. Är allround - både stark och speedig. Är inte så snabb ut, så är ett av ekipagen som är gynnade av om det skulle bli hård körning ifrån start. Ser inte ut att inte bli så mycket spelad vilket är mumma och streckat med glädje. Letar Du efter en kapabel och spelvärda "chansspik" så är detta ett högintressant bud! Dessutom har ny info nått mig ifrån stallet och det är att man funderar att rycka skorna för första gången och detta kan ge en grymt bra effekt - stämmer denna info så är detta min tipsetta och spiken ligger nära. 

9.ARON PALEMA: Har laddat inför denna uppgift och besitter en hög kapacitet. Är gynnad om det blir hård körning om ledningen och kan omgående smyga med i en rygg. Dessutom blir det nu första gången med jänkarvagn som kan ge en riktigt bra effekt - dessutom barfota runt om och öppet huvudlag som senast. Kommer fälla många till slut, alla? 

1.HADES HÅLERYD: Ett lopp i kroppen efter kortare paus,  är rejält startsnabb och har en möjlighet att svara ut min spetsfavorit, men oavsett så tror jag Johan väljer att släppa. I så fall väntar en resa i rygg på ledaren och kan smyga med fram till open strech och har då alla möjligheter att straffa samtliga.  

5.STARZINNER: Ser ut att bli favorit och skall definitivt inte underskattas i sammanhanget - har ändå fyra raka triumfer som inger respekt. Fast samtliga dessa segrar har tagits från ledningen där han antingen spetsat på egen hand eller blivit släppt till ledningen. Denna gång ser det tufft ut att nå ledningen, för att ta en längd på BARKEVIOUS MINGO tror jag är omöjligt och då är det lite upp till bevis hur han hanterar situationen med en köresa. Är självskrivet på garderingslappen, men känslan är att detta är en favorit som är i fara och som går att fälla. 

12.VICTORY KÅSGÅRD: Tufft motstånd och kanske bortlottad? Fast med flyt på vägen kan det räcka långt, hela vägen? Stallet håller denna travare riktigt högt och skall verkligen inte glömmas bort på garderigslappen.

2.ÖNAS IDA: Ett tidigt skrällbud som kan bli totalt bortglömd. Visserligen är motståndet tufft, men sitter omgående bra till i andra spår. Efter en ryggresa så har hon en  underbar spurt som kommer fälla många, hur många? 

10.REQUBLIQUE: En travare jag tycker om som visserligen kommer ha svårt att utmana i denna omgivning men med maxklaff så är inget omöjligt. Är också gynnad om det blir tempo på tillställningen - en kupongrensare. 

Fler Möjliga Streck: 

11.DONATO E 

4.SAY THATVAGAIN 

Vem Sitter i Ledningen: BARKEVIOUS MINGO är riktigt startsnabb och stortrivs i ledningen och är min spetsfavorit, fast kan bli utmanad av HADES HÅLERYD från sitt innerspår - utvändigt laddas favoriten STARZINNER. 

Ranking: 3 - 6 - 9 - 1 - 5 - 12 - 2 - 10 - 11 - 4 - 7 - 8

Strukna: -


V75-2: Den Stora Frågan är om Favoriten Släpps till Ledningen? 

"Sulkysports Lopp" Klass II försök 5 i meeting 3 med Autostart över full väg. En bra favoriter som kommer bli svårslagen om han släpps till ledningen, men det finns intressanta utmanare och magkänslan säger att gardera.

6.FABIAN B.R: Har nu två lopp i kroppen och är obesegrad - har verkligen imponerat och för två starten sedan besegrade han kapabla FERRARI B.R. Är startsnabb och även om jag tror att TREVI DILLI tar hand om ledningen så är jag inte alls förvånad om de skulle släppa när favoriten kommer utvändigt och ställer frågan. Och ifrån spets blir han otroligt svårslagen, dessutom är det första gången med pisk viket kan ge en bra effekt - en bra favorit!

8.QUIZ TÖLL: En travare som jag föll för i slutet av fjolåret, men som återigen drog en nitlott i spårlottningen. Efter en kortare paus slutade det senast med dubbla galopper fast innan dess radade hon upp toppinsatser med hela fem raka topp-två placeringar där det blev triumf i två av dessa. Hon skall gå i ryggar och i så fall har hon goda möjligheter att spurta ner samtliga då hon besitter en magisk spurt - kan "flyga" hem segern över upploppet!

2.TREVI DILLI: Rikast i gänget med ett lopp i kroppen efter ett vinteruppehåll på fem månad - lär vara rejält förbättrad till denna start. Går återigen barfota runt om och är snabb ut - spetsaktuell, men frågan är om de släpper när favoriten ställer frågan. Oavsett så har det goda möjligheter och är självklar om du tänkt att gardera.

10.SMEVIKENS CRUISER: Tre lopp i kroppen efter kortare vila, så formen är verkligen på väg. Motståndet har kanske inte varit det bästa men har ändå segrat i samtliga av dessa starter. Att det är bakspår behöver inte vara negativt och travar återigen barfota - se upp!

3.FARMER JACK: Har nu två lopp i kroppen i lite enklare omgivning  där det blivit lika många triumfer. Har verkligen imponerat i dessa starter, kan dessutom öppna och kan få en intressant position med slagläge. Blir barfota runt om med en custom jänkarvagn - skall absolut räknas! 

1.REX LANE: Här nu fyra lopp i kropp där det blivit triumf i tre av dem och har dessutom två raka segrar. I dessa starter har de kunnat överta ledningen och sedan spårat runt om. Är kvick ut och är nog mer än nöjd med att få  rygg på favoriten alternativt trea invändigt och blir dessutom jänkarvagn till denna start. Liftar med till open strech och har därmed toppchans! 

11.CAN LANE: Bortlottad och är ett ekipage som trivs i spets - fast med sparade krafter efter en smygresa så kan det gå.. Blir återigen barfota runt om. 

Fler Möjliga Streck:

5.COUUR DE LION

9.SEETHESTAR

Vem Sitter i Ledningen: TREVI DILLI tror jag svarar ut samtliga, men när favoriten FABIAN B.R kommer utvändigt så är känslan att de kommer att släppa.

Ranking: 6 - 8 - 2 - 10 - 3 - 1 - 11 - 5 - 9 - 4 - 7 - 12 

Strukna: -


V75-3: 


Vem Sitter i Ledningen: 

Ranking: 

Strukna: 


V75-4: 


Vem Sitter i Ledningen: 

Ranking: 

Strukna: 


V75-5: 


Vem Sitter i Ledningen: 

Ranking: 

Strukna: 


V75-6: 


Vem Sitter i Ledningen: 

Ranking: 

Strukna: 


V75-7: 


Vem Sitter i Ledningen: 

Ranking: 

Strukna