Då är vi tillbaka på min hemmabana Åby (och självklart tillsammans med Solvalla precis som vanligt). Det väntar jättefina tävlingar med högintressanta travare och dessutom är det Jackpot! Det har gått bra för mina andelar under en tid nu - blev ju en kvartsmiljon tillbaka under V75-finalerna, veckan innan så blev det över 92.000:- på V86 och i lördags så blev det 15.000:- på V75. Som vanligt befinner jag mig på min älskade balkong. Kaffet är upphällt och njuter till fullo och tänkte nu presentera lite intressanta drag till dagens tävlingar.


Facebook och Twitter: Följ mig jätte gärna på Sociala medierna där jag länkar till de mesta som sker på bloggen. Här lägger jag även ut lite extra saker...  Lägg till mig genom att klicka på nedanstående länkar:  

Facebook - Johan Ulvestål 

Twitter - @Johanstravblogg

Sponsra: Vill även i fortsättningen kunna presentera lika slagkraftiga analyser och hoppas och tror där av att Ni vill sponsra min blogg. Genom ett bidrag från Er läsare gör att jag kan köpa loss mer tid som kommer resultera i slagkraftigare analyser. Är beroende av dessa donationer och ytterst tacksam för alla bidrag 

Skicka en Donation till Bloggen:

Swisha till nr: 0722 47 81 81

Andelar: Mina Andelar till dagens V86 är tyvärr redan slutsålda, men däremot har jag släppt andelar till fredagsens och söndagens V75 . Jag kommer konstruera fyra stycken system till bägge omgångarna.

  • "Streckat och Klart": Andelskostnad 165:-/andel och säljs totalt 25 andelar.
  • "Streckat Solklart": Andelkostnad 250:-/andel och säljs totalt 25 andelar.
  • "Streckat Såklart": Andelskostnad 350:-/andel och säljs totalt 10 andelar.
  • "Streckat Glasklart": Andelskostnad 500:-/andel och säljs totalt i 25 andelar.

Du kan även få förhandsinformation när nya andelar släpps om du är uppskriven på min maillista - maila mig i så fall på trav@telia.com så skriver jag upp Dig!

Du köper Din andel via tillsammanssidan och länk finner Du här nedan:

https://tillsammans.atg.se/lagsida/21490


Värdar: Solvalla tillsammans med min hemmabana Åby. Det Du skall ha i bakhuvudet är att Åby är utrustad med dubbla Open Strech - så det kan vara ett triumfkort att sitta i rygg på ledaren alternativt trea invändigt.

Väderprognos: I Mölndal blir det uppehåll, 7 plusgrader samt en vindstyrka på 4 m/s. I Stockholm blir det lite kallare med en temperatur kring 1-2 plusgrader, blir även här uppehåll och vindstyrkan skall ligga på 3 m/s.

Magkänslan: Är mer än god och självklart är även självkänslan på topp då det blivit en hel del utdelning på mina andelar under den senaste tiden. Fast inget tar jag för givet och har arbetat grundligt med analysen för att på nytt kunna presentera högintressanta vinnare. Jag tror några favoriter är i fara så tror på en fin utdelning.  

Nu Kör Vi! 


V86-1: Bara att Spika Stjärnan och Vända Blad??

Åby, Fjärås Hoppryttarförenings 4-åringslopp (50.001:- till 360.000:-) med Autostart över full distans. Här hittar vi en storfavorit, men en befogad sådan som är en klassklättrare:

6.FERRARI B.R: Här hittar vi verkligen en kapabel travare som lär tjäna mycket pengar fram över. Har två lopp i kroppen där han radar upp toppinsatserna. Senaste starten var på V75 (Momarken) och då kunde han överta ledningen efter rejäl körning de första 500 metrarna - efter detta var det en uppvisning och utklassade övriga, spel mot ett mål! Detta är ett stjärnskott och som kommer att bli en klar favorit, men en befogad sådan! Besitter en otroligt imponerande styrka, men är samtidigt speedig. Är snabb ut så kan tidigt sitta i ledningen och ifrån denna position är det ingen som slår honom. Känslan säger att det är bara att spika och vända blad - Spets och Slut?

4.SOBEL CONWAY: Årsdebutera nu och avslutade verkligen fjolåret på ett intressant och stabil sätt. Inte startat på över fyra månader så behöver troligen detta lopp i kroppen innan vi kan prata form - är ett defensivt upplägg att vänta? Får han rätt resa så kommer han fälla många till slut - kommer trava med skor.. Garderar Du skall han helt klart med!

3.DON CORLEONE TROT: Bara positiva insatser under året och har dessutom hela fyra lopp i kroppen. Senast på V7 så liftade det med i rygg på ledaren till en topplacering - är samma scenario att vänta? Nu rycker det dessutom skorna, vilket säkerligen kommer ge effekt - ett tidigt garderingsbud!

Fler Möjliga Streck:

7.UCCELLO JET

Ranking: 6 - 4 - 3 - 7 - 5 - 1 - 2 - 8 - 10 - 9

Strukna: -


V86-2: Gardera i Långloppet!

Solvalla, Stayerlopp för 3-åriga och äldre (50.001:- till  350.000:-), där ekipagen som har 175.001:- på kontot eller mer startar med 20 meters tillägg. Det är följaktligen Voltstart som gäller över stayerdistanen 3140 meter. Ett intressant långlopp där känslan säger gardering:

6.D.D'S PERSEVERANCE: Har nu ett lopp i kroppen och lär vara mycket förbättrad med tanke på att han innan dess inte hade startat sedan i juni i fjol. Örjan gav honom en smygresa i tredje par utvändigt och på sista långsidan avancerade de fram, över upploppet tog de över kommandot men kunde inte utmana Kim Moberg tillsammans COFFIE U.N.G som verkligen flög över upploppet - ett fint andrapris var mer än godkänt. Har grundkapacitet för att vinna och frågan är hur många steg de tagit emot formen, är dessutom startsnabb och kommer säkerligen laddas - skulle de nå ledningen så blir de rejält svårslagna. Detta är min vinnare och bör finnas med på Er kupong om Ni frågar mig.

8.URCHIN: Två lopp i kroppen och har presterat helt ok i dessa lopp. Visade under fjolåret att detta är en häst att räkna med  och trots att läget inte blev det bästa skall han absolut räknas. Hittar de bara ner ifrån det här utgångsläge så har han en bra avslutning att till gå, travar återigen med skor - kan straffa samtliga!

7.DIXIT ROCQ: Daniel Redéns travare som verkligen trivs över distansen och raden är bra med tre topp-två placeringar på fem starter - med två triumfer. Senast avslutade han riktigt bra ifrån kön men fick se sig slagen av favoriten och den tidigare ledaren GREYHOUND BOKO. Är inte snabb ut, så kan bara Kenneth Haugstad hitta ner i en rygg så är en ny topplacering att vänta - blir återigen öppet huvdlag samt skor.

10.SURVIVAL KIT: Har verkligen visat form i båda årets starter som slutat med triumf och senast hade han till och med sparat i mål. Att det blev bakspår denna gång avskräcker inte och Kaj Widell är ute efter en ryggresa för att kunna spara den härliga spurt han besitter - definitivt inte borta! 

13.TAYSON BI: Råstark där distansen passar som handen i handsken - kan kriga ner samtliga! 

Fler Möjliga Streck: 

9.DIGITAL WINNER

1.QUIET PLEASE

4.M.T KOD RÖD

11.ANDY PANDY

Ranking: 6 - 8 - 7 - 10 - 13 - 9 - 1 - 4 - 11 - 12 - 3 - 2 - 5 

Strukna: -


V86-3: Svårlöst - Helgarderingen Ligger Nära!

Åby, Solvatos Stoserie - omgång 1 för 3-åriga och äldre ston (100.001:- till 250.000:-) med spårtrappa. Det är Autostart som gäller över full väg. Ett stolopp som verkligen inte är lättlöst, jag väljer att INTE ta ställning och helgarderar:

4.WAY TO GO CHIEF: Riktigt startsnabb och är min självklara spetsfavorit och i normala fall hade jag trott på att de skulle köra henne i ledningen. Fast nu är det Åby med open strech och då är det fullt möjligt att de släpper - kan speeda ner samtliga över upploppet och är min vinnare!

2.MAREMMA SOCK: Ny hos Veijo och visade verkligen en helt ok form i årsdebuten - med lopp i kroppen och barfotabalans är hon väldigt tidig på lappen!

14.HELENA KLIPP: Ingen vinstmaskin direkt, fast gör oftast bra och stabila insatser. Nu är det bakspår så behöver maxklaff härifrån - skulle hon bli framdragen så är en ny topplacering att vänta. Dessutom pratar stallet om barfota runt om, vilket i så fall bli första gången i karriären - superintressant!

10.VICTORIA KNICK: Såg riktigt fin ut senast då det blev triumf, fast blev återigen bakspår - med lite tempo där fram så kommer hon på nytt segerstrida

5.VEGAS AM: Är snabb ut så en bra position direkt ifrån start är att vänta - ledningen? Det blir skor och vanlig vagn, kommer spåra länge om de når ledningen, hela vägen?

12.ABSOLUT GEHÖR: Årsdebut från svåraste läge - är ett defensivt upplägg är att vänta? Behöver klaff på vägen och skulle det bli tempo där framme kan de till slut fälla många.

3.RAZZAMATAZZ FACE: Ett stall i form så varför inte vinna igen?

Fler Möjliga Streck:

8.BESSIE LANE: 

13.MELBA B.T

11.MY SWEET DEVIL

Ranking: 4 - 2 - 14 - 10 - 5 - 12 - 3 - 8 - 13 - 11 - 6 - 1 - 9 - 15 - 7

Strukna: -


V86-4: Spik vs Trehästarslås?? 

Solvalla, 3-åriga och äldre (lägst 500.001:-) med Autostart över kortdistans. En befogad spikkandidat, fast utmanarna är av bästa kvalité.. 

1.SHADOW WOODLAND: En högkapabel travare som vann direkt i årsdebuten på V75 (Gulddivisionen). Då tog han hand om ledningen ifrån bricka 3 och spårade hela vägen runt till en överlägsen triumf. Detta är en travare som verkligen är härlig att beskåda och som jag verkligen saknat under uppehållet. Jag personligen "chansspikade" honom i årsdebuten där han som sagt inte gjorde mig besviken. Han lär dessutom inte vara sämre till denna start  utan har han bara tagit det loppet på rätt sätt lär han vara ännu bättre. Denna gång är det bricka 1 och med tanke på hans enorma startsnabbhet så är detta min självklara spetsfavorit - väl i ledningen är han förstås hästen att slå.  Många plus i kanten och är dessutom distansgynnad  - fast även om han kanske blir en ganska klar favorit så har han toppenchans och är ett spikförslag. MEN det finns ett par kapabla utmanare med betydligt intressantare procentsatser: 

6.VÄSTERBO HIGHFLYER: Årsdebuten avklarades förra veckan med sämsta möjliga förutsättningar - bricka 12 över kortdistans. Det hela slutade med ett fjärdepris efter en smygresa som sista ekipage och avslutade helt ok fast kunde inte utmana HIGHSPEED CALL och NAHAR. Denna gång är spåret betydligt bättre och med lopp i kroppen kan det bli högintressant. Enligt mig så går han betydlig bättre efter en smygresa då han  får utnyttja sin vassa avslutning. Hittar de bara ner i en rygg härifrån så kommer de segerstrida. De satsar på samma utrustning som senast d.v.s. barfota, jänkarvagn, "can´t see back" huvudlag samt rycktussar. Detta är min självklara utmanare till mitt spikförslag och rankingetta. 

2.COLDTOWN: En häst som verkligen tog steget in i eliten förra året och det skall bli intressant att följa hans utveckling. Har årsdebuten avklarad efter fem månaders vinteruppehåll, det blev ett tredjepris efter att ha stött på hårdast möjliga motstånd i form av NUNCIO. Och just NUNCIO tog hand om ledningen där COLDTOWN fick en perfekt resa serverad i rygg på världsartisten - avslutade helt ok fast märktes att det inte var samma tryck i steget. Fast lär ha tagit flera kliv med det loppet i kroppen och har dessutom ett perfekt utgångsläge där han sitter direkt i andra spår. Även fast att han är snabb ut så kommer han inte ta en längd på SHADOW WOODLAND - så frågan är om de vill ha positionen i rygg på ledaren eller en smygresa utvändigt. I fjol blev det tre insatser över distansen och det hela slutade med en triumf och två andrapris (de spetsade en gång) - så enbart toppinsatser över en distans han verkligen trivs på. Har Du tänkt att gardera avdelningen är han ett måstestreck! 

Fler Möjliga Streck: 

7.LUCKYCHARM HANOVER

Ranking: 1 - 6 - 2 - 7 - 8 - 4 - 3 - 5

Strukna: -


V86-5: En Storfavorit som går att Fälla??

Åby, Billdals Ridklubbs Lopp för 3-åriga och äldre (52.001:- till 155.000:-) med Autostart över långdistans. En storfavorit som är nykomling över distansen och då säger magkänslan gardering:

6.GUSTAVO BOKO: Storfavorit som nu gör debut på den längre distansen. Har startat tre gånger i år och inte slutat sämre än tvåa  dessutom med en seger. Han var först på fotot senast då han efter ryggresa både utvändigt och invändigt kunde spurta ner samtliga. Det blir återigen barfota, men är väldigt mycket spelad och det är som sagt premiär över distansen - känslan säger gardering

9.MAGNIFIK COKTAIL: Ett starkt ekipage som trivs över distansen. Senast det blev triumf (fyra starter sedan) var över samma distans och tog då hand om ledningen ifrån bricka 5. Släppte sedan till favoriten SHORTHANDED JAG och fick därmed en bekväm resa i rygg på ledaren, när sedan BREN DERLIN AM galopperade utvändigt om ledaren så uppstod luckan - de utmanade och gick förbi över upploppet till en kontrollerad seger. I och med att han är kvick ifrån start så kan de omgående hitta ett intressant slagläge och då kommer de fightas ända in på linjen - strecka!

10.ROBIN HOOD: Distansen passar perfekt då han är grymt stark och är inte rädd för att göra grovarbetet - ett måstestreck vid gardering! 

5.FRANKIE FIVEANGELS: Besitter verkligen toppform med två triumfer på raken och har bevisat att han kan vinna från flera olika upplägg. Är härligt stark och har kraften att kriga ner detta sällskap! 

1.MR REKATOCHKLART: Är nog mer än nöjd med utgångsläget, då de senast tog positionen i rygg på ledaren och när sedan luckan kom så kunde de spurta ner samtliga. Är nog väldigt intresserade av att hitta rygg på ledaren igen och nu är de inte beroende av en luckan utan kan avvakta till open strech och på nytt spurta ner samtliga - högintressant garderingsbud!

2.COCTAIL ABB: Startsnabb och trivs dessutom i ledningen, når han återigen ledningen kommer han spåra länge - hela vägen runt?

Fler Möjliga Streck: 

4.ORVAL

12.STARO INTERSTATE

3. EARTHQUAKE NEO

8.SPEEDY HÖJLUND

Ranking: 6 - 9 - 10 - 5 - 1 - 2 - 4 - 12 - 3 - 8 - 11 - 7

Strukna: -


V86-6: Ett Starkt men lite Tråkigt Trehästarslås! 

Solvalla, 3-åriga och äldre (350.001:- till 900.000:-) med Autostart över kortdistans. En trio höjer sig ganska markant och ett lås ligger nära:  

3.VALEUR: Ett ekipage som ligger mig varmt om hjärtat och som har tävlat flitigt under vintern. För tre starter sedan startade han ifrån bricka 8 och fick verkligen INTE någon drömstart då han fastnade i tredje spår och fick backas sist - men det löste sig riktigt bra då de hittade ut i andra spår efter att ha inlett avancemangert via innerspår och kunde styra ut i vida spår över upploppet och flög fram över upploppet och straffade allt och alla på ett imponerande sätt. Starten innan kunde han överta ledningen och såg länge ut som segraren med fick se sig besegrad av den tidigare ledaren PAPARAZZI M som fick en perfekt resa i rygg på VALEUR. Senast så blev det ett för tufft upplägg när han fick gå i dödens över långdistans och dessutom på V7 - stumnade och kunde inte alls utmana över upploppet. Nu är han tillbaka över distansen han senast triumferande på och ifrån det här utgångsläget måste han räknas. Till skillnad från favoriten så har han flera  lopp i kroppen och Peter G Norman kommer omgående sitta bra till - detta är min vinnare och är definitivt inte främmande för att spika fina VALEUR! 

2.HADES HÅLERYD: Favoriten som hade ett lopp i kroppen men som återigen pausat en tid  (drygt två månader). I senaste starten spetsade han utan problem ifrån bricka 2 och satt här hela vägen fram till sista långsidan då tempot höjdes och det hela slutade med galopp och diskning. Med samma utgångsläge som senast så har han återigen stora möjligheter att sitta tidigt i ledningen och då är han verkligen hästen att slå. Har möjligheter att spåra hela vägen runt, men att spika ett ekipage som pausat och som dessutom galopperade i senaste starten känns inte bra - har visserligen en bra chans men är lite upp till bevis! Blir skor runt om - Är ett självklart streck på garderingskupongen!

10.DRAGSTER: Har verkligen visat sig från den bästa sidan i årets bägge starter. I årsdebuten lyckades han komma till ledning efter en hård körning  och klockan stannade på låga 1.07,2 efter 500 meter - fast trots detta inledningstempo så utklassade han övriga när han lämnade fältet över upploppet i en överlägsen stil. Senast var han ute på V75 och kunde då spetsa ganska enkelt och satt här hela vägen runt och trots att ARON PALEMA fick luckan strax innan upploppet efter ett perfekt upplägg i rygg på DRAGSTER så var segern aldrig hotad - spets och slut! Nu drog han en nitlott i spårlottningen och tvingas gå bakifrån vilket är en stor nackdel för ett ekipage som stortrivs i spets. Vet egentligen inte vad som hänt under uppehållet men har fått en enorm styrka och en härlig vinnarskalle - måste visserligen ha klaff längs vägen men skulle jag inte bli förvånad om han återigen segerstrider - definitivt inte borta.

4.QUEER FISH: Tävlat regelbundet under vintern och är ett härligt ekipage att beskåda. Kommer han bara väg felfri och har lite klaff längs vägen så lär han definitivt vara med där framme - blir nu troligen barfota fram och helstängt huvudlag. Ett fjärdestreck!  

Fler Möjliga Streck: 

7.DON´T MIND ME

1.NOSE GEAR

Ranking: 3 - 2 - 10 - 4 - 7 - 1 - 9 - 6 - 5 - 8

Strukna: -


V86-7: Återigen Ta Ställning eller Strecka På!

Åby, 3-åriga och äldre (155.001:- till 550.000:-) med Autostart över full väg. En jämnstreckad historia som kräver ina streck om du inte väljer att ta ställning:

12.BALFOUR: Är tillbaka på V8 och senast så löste han det på bästa sätt trots innerspår över kortdistans - vem hade kunnat tro att de skulle försvara sitt innerspår och över upploppet blev det en rejält fight med AMAZING DYNAMITE där BALFOUR återigen hade nosen först. Har verkligen en bevisad form med tre triumfer på fyra starter och den gången det inte blev triumf så inledde han med en startgalopp. Nu är det bakspår och då minskar förstås galopprisken, men samtidigt är inte utgångsläget det bästa. Fast har visat att han besitter en enorm styrka och skulle inte bli förvånad om det på nytt blir en etta i raden. Det gäller att studera hur hårt spelad han blir - för annars är detta helt klart ett intressant spikförslag! 

9.VICTORY KÅSGÅRD: Intressant årsdebut som avslutade fjolåret på bästa sätt med sju stycken topp-två placeringar där de triumferade i de fem senaste starterna. De stötte kanske inte på det värsta motståndet, men raden är ändå respektingivande. Nu har det inte blivit någon start på över fyra månader så behöver kanske ett lopp i kroppen? Har visat förutom att han behärskar bakspår och är den självklara utmanaren i mina ögon!

7.COMANCHE MOON: Startsnabb herre som senast triumferade i en spets och slut-seger i årsdebuten. Kommer laddas ifrån start och skulle han nå ledningen så är han helt klart hästen att slå - leder hela vägen runt? 

4.ELETRIC LIGHT: Årsdebuterar och visade tidigt i karriären att det var något extra med denna travare - en riktigt vinnartyp. Nu är det Peter Untersteiner som har han i träning och då finns de rätta ingredienserna för att detta skall vara ett lyckat drag. Ett defensivt upplägg är troligen att vänta - fast löser det sig med rätt ryggar så kan det omgående bli triumf. Tävlar barfota bak och ärhHelt klart tidig på lappen! 

2.APAPMAND: Är galoppbenägen, men felfri så har han fartresurser att räcka riktigt långt - en outsider!

Fler Möjliga Streck:

8.WHISKY AKEMA

1.RUBACUORI ALCA

3.ELECTRIC LIGHT

5.SENSATION

6.CONRADS WILHELM

Fler Möjliga Streck: 

Ranking: 12 - 9 - 7 - 4 - 2 - 8 - 1 - 3 - 5 - 6 - 10 - 11

Strukna: -


V86-8: Ligger Skrällen Nära??

Solvalla, 3-åriga och äldre (175.001:- till 500.000:-) med Autostart över full distans. Många fina travare där det finns flera högintressanta ekipage som är relativt ospelade. 

6.THE SWEDE: Skall Du ta ställning i denna avdelning så tycker jag Du helt klart skall satsa på detta ekipage. Har presterat på topp hela vintern med en triumf och tre andrapris. Senaste segern kom för fyra starter sedan och togs då lugnt ifrån start (bricka 3) - tog så småningom positionen i dödens och kriga till slut ner samtliga över upploppet. Senaste insatsen var under V75-Finalerna (Klass I) och hade då sämsta tänkbara utgångsläge med spår 12. Björn gav honom en ryggresa som sista ekipage, avancerade sedan fram under sista långsidan och över upploppet hade han högst fart - avslutade med fullt tryck över linjen men hann aldrig fram så fick nöja sig med ett fjärde pris. Stallet pratar om att det kan bli bakskor, fast annars är det samma utrustning (jänkarvagn och norsk huvudlag). Är inte direkt snabb ut så hittar de bara ner i en vettig position och får en ryggresa så kommer de minst sagt bli farliga över upploppet - straffar allt och alla?

3.POINTILLIST: Enbart topp tre-placeringar på de senaste fyra starterna, var av två triumfer. Senast resulterade i en tredjepris, vilket i sig var en bedrift då han drogs med en halsinfektion. Denna gång är utgångsläget riktigt lovande och kan till och med nå ledningen relativt omgående - trivs ypperligt i denna position och i så fall är han hästen att slå. Kan mycket väl spåra hela vägen runt - se upp! 

2.RADJAH D'INVERNE: Var ett av mina stora drag under V75-Finalerna (Klass II) på Solvalla som resulterade i en kvartsmiljon. Denna gång löse det sig perfekt då han efter en smygresa som trea invändigt hittade ut i andra spår när SPHINX D'INVERNE galopperade bort sig. Över upploppet höll han högsta fart och kunde de sista metrarna gå förbi TROT KRONOS. De satsar på samma utrustning d.v.s barfota samt jänkarvagn. Hade maxklaff senast och har ett fint utgångsläge - de kan återigen få en smygresa och blir då farliga över upploppet, strecka!

9.SCARLETS MIRAKEL: Raden skall Du definitivt inte stirra Dig blind på, för har minst sagt inte haft flyt på senaste tiden.. Har visserligen en galopphistorik och behöver skonas  ifrån strul längs vägen. Fast har en grundkapacitet som skrämmer de flesta i detta sällskap och till 3% är detta högintressant!

1.MELLBY CADDY: Har en härlig spurt att tillgå, fast kommer inte kunna försvara sitt innerspår, däremot har de stora möjligheter att inta positionen i rygg på ledaren och skulle luckan dyka upp över upploppet så finns stora chanser till triumf! Det satsar på samma balans d.v.s barfota runt om - är i skrivande stund spelad till 5% och det är minst sagt mumma som Du inte får glömma!

5.SUGAR DADDY: Två lopp i kroppen som slutat med triumf och denna gång skall det testa jänkarvagn och kör dessutom barfota igen, vilket är en jätteintressant utrustningsändring - kan räcka långt.

Fler Möjliga Streck: 

7.VÄSTERBO REALHIGH

Ranking: 6 - 3 - 2 - 9 - 1 - 5 - 7 - 12 -  10 - 4 - 11  - 8

Strukna: -


Lycka Till!!!