Då var det äntligen dags för veckans första analys och det är fina tävlingar som väntar i huvudstaden och nere i Skåne.. Jag har analyserat omgången kontinuerligt sedan startlistorna släpptes och har hittat ett gäng intressanta travare.. 


Facebook och Twitter: Följ mig jätte gärna på Sociala medierna där jag länkar till de mesta som sker på bloggen. Här lägger jag även ut lite extra saker...  Lägg till mig genom att klicka på nedanstående länkar:  

Facebook - Johan Ulvestål 

Twitter - @Johanstravblogg


Andelar: Mina andelar har i år spelat in strax under 390.000:- och som vanligt så kommer jag konstruera fyra stycken system i olika prisklasser till V86-tävlingarna och det finns fortfarande andelar kvar. Jag konstruerar följande system:

  • "Inlämnat Glasklart": Mitt stora system där insatsen är 1.000:-/andel fast består enbart av 5 st andelar/system - vilket gör att om det blir vinst får man betydligt mer av kakan tillbak
  • "Inlämnat Såklart": Här kostar andelarna 350:- och det är snabba ryck som gäller då det endast säljs 10 st andelar till detta system. Detta andelssystem spelade in över 92.000:- för några veckor sedan. OBS SLUTSÅLD!!!
  • "Inlämnat Solklart": Motsvarigheten till detta system på V75 "krigade" om alla rätt i lördags. Detta system har ibland mindre antalet spikar och samtidigt försöker jag fälla de största favoriterna. När 8:an sitter då lär det betala bra. Priset är 250:-/andel och består av 25 st andelar/system.
  • "Inlämnat och Klart": Är mitt "billigaste" andelssystem (165:-/andel), men då systemet består av 25 st andelar/system blir det ändå riktigt slagkraftigt.. Motsvarigheten till detta systemet på V75 spelade in en kvartsmiljon för några veckor sedan. 

Du kan även få förhandsinformation när nya andelar släpps om du är uppskriven på min maillista - maila mig i så fall på trav@telia.com så skriver jag upp Dig!

Du köper Din andel via tillsammans sidan:

https://tillsammans.atg.se/inbjudan/NH66-B2YK-21490


Värdar: Jägersro och Solvalla. Det Du bör tänka på att Jägersro är spetsbanan så det en större fördel att sitta i spets alternativt i främre träffen när upploppsklockan ringer -  dessutom är travbanan utrustad med en vinklad vinge vid Autostart. 

Väderprognos: I Malmö ser väderförutsättningar helt ok ut då det skall bli uppehåll med en temperatur mellan 4-5 plusgrader - det skall blåsa obefintligt där vindstyrkan kommer ligga mellan 1-2 m/s. I Stockholm blir det också uppehåll med en temperatur på 2-4 plusgrader - kommer även här blåsa mindre (2m/s) 

Magkänslan: Det väntar som vanligt fina tävlingar när V86 knackar på dörren. Ett gäng favoriter finns möjlighet att fälla och då springer utdelningen i höjden. 

Just nu: Självklart befinner jag mig som vanligt på vår älskade balkong och kaffet är upphällt i natten. Så varför vänta... 

Nu Kör Vi! 


V86-1: Kan Fälla Favoriten på Ren Råstyrka eller blir det Spets och Slut? 

Jägersro, Emil Lundgren för 3-åriga och äldre (130.001:- till 260.000:-) med Autostart över långdistans. Finns några otroligt starka utmanare som har chans att utmana favoriten, men skulle samtidigt inte bli förvånad om det blev spets och slut:

1.FRIEND OF NATURE: Det blev galopp i årsdebuten, men har efter det presterat på topp med två triumfer och ett andrapris. Är startsnabb och lär utan problem ta hand om ledningen och är då  hästen att slå. Kommer från ett stall i högform och kommer att spåra länge - kan mycket väl bli spets och slut och förstår de som går i spiktankar med tanke på spetsbanan Jägersro - fast denna gång stöter han på ett par riktigt starka långdistansare, intressant! De blir återigen lätta aluminiumskor. 

11.CASH CONVERTER: Radat upp fina insatser förutom senast då det blev dubbla galopper - fast är normalt sätt inte osäker. Har annars två triumfer på de senaste fem starterna och är verkligen distansgynnad, besitter råstyrkan att fälla samtliga - i mina ögon största hotet mot favoriten!

7.TUXEDO BI: Raden ser mer än bra ut med hela tre triumfer och har verkligen imponerat i dessa starter. Är även han gynnad av distansen, men det stora frågetecknet är vart de hamnar ifrån start? Skulle det lösa sig och de hittar ner i en lämplig rygg, då har de stora möjligheter att segerstrida.

9.BIVO TORKDAHL: Har nu årsdebuten avklarad och lär ha tagit ett antal kliv emot formen med det loppet i kroppen - är ett skrällbud och platsar helt klart på garderingslappen. Det blir återigen barfota och helstängt huvudlag.

6.CAMP NOU: Har erfarenhet att möta på tufft motstånd och löser det sig längs vägen är de definitivt inte borta!

Fler Möjliga Streck:

5.DANI BOKO

10.GLOBAL STRATEGY

2.CINGVAR T.T.

Ranking: 1 - 11 - 7 - 9 - 6 - 5 - 10 - 2 - 3 - 8 - 4 - 12

Strukna: -


V86-2: Chansspik vs Lås eller blir det ännu fler Streck?

Solvalla, MälardalsCupen försök - Stolopp för 3-åriga och äldre ston (200.001:- till 500.000:-) med Autostart över full väg. Låset känns riktigt starkt, men chansspiken lockar:

8.TOUGH COOKIE: Har nu tre lopp i kroppen och besitter en härlig startsnabbhet. Troligtvis laddas hon ifrån start och det kan mycket väl bli ledningen och då får favoriten en svår nöt att knäcka. Jag tror helt enkelt att det blir spets och slut och det är till och med ett chansspiksförslag! 

6.OCEANIC CLEARENCE: Har nu två lopp i kroppen där hon visat prov på styrka. Är ingen startkanon så hur jag än läser loppet så är det hon som kommer att få göra jobbet utvändigt om ledaren, självklart har hon kapacitet att kriga ner samtliga - men upplägget kan återigen bli lite för tufft? Stallet pratar att det denna gång kan bli bakskor. Tillsammans med min tipsetta är detta ett riktigt starkt lås, men finns ytterligare några ekipage som kan ställa till det för favoritduon:

9.TOUCH OF ELEGANCE: En bubblare bakom de betrodda som oftast gör stabila och bra insatser. Nu är det årsdebut och det är förstås ett stor frågetecken kring formen, är ett defensivt upplägg att vänta? Med klaff längs vägen lär hon återigen prestera på topp.

Fler Möjliga Streck:

2.IRENE SUND

7.BABSANS LOTUS

4.COKTAIL CHIP

Ranking: 8 - 6 - 9 - 2 - 7 - 4 - 3 - 1 - 5

Strukna: -


V86-3: En Storfavorit i Fara!

Jägersro, Treåringstoppen för 3-åriga ston (lägst 40.001:-) med Autostart över full väg. Magkänslan säger spets och slut samt att det är en favorit i fara:

6.COLOMBE D'OR: Årsdebuten blev förstörd av galopp men visade ändå prov på en helt ok form och har hon bara tagit detta loppet på ett bra sätt lär hon vara betydligt förbättrad till denna start. Är dessutom startsnabb och i min bok så sitter hon tidigt i ledningen och är då hästen att slå - min vinnare från start till mål!  

9. SALIGA: Radade upp triumfer i inledningen av året och har efter dessa visat upp en stabil form. Nu är det bakspår och det är förstås lite chansartat, men det finns mycket att hämta hos denna travare som mycket väl kan triumfera på nytt - se upp! 

1.GOLDEN RIVER: Ett lopp i kroppen och har alla möjligheter att få en "smörresa"  i rygg på ledaren - skulle sedan luckan dyka upp över upploppet kan mycket väl Johnny Takter triumfera. 

2.DEVS DAFFODIL: Favoriten som verkligen presterat på topp och som nu har två lopp i kroppen där hon triumferat i bägge starterna. Fast Du skall ha i bakhuvudet att det nu är premiär för bilstart och att nå ledningen blir svårt - känslan säger att detta är en favorit i fara.

5.VIRTUAL LEG: Kapabel men har en galopphistorik - felfri så kan hon fälla många över upploppet!

Fler Möjliga Streck:

3.VALE

7.ELLE MEARAS

Ranking: 6 - 9 - 1 - 2 - 5 - 3 - 7 - 4 - 8

Strukna: -


V86-4: Kan Favoriten Besgra min Spetsfavorit?

Solvalla, 3-åriga och äldre (10.001:- till 135.000:-), där ekipagen som har 45.001:- på kontot startar med 20 meters tillägg. Följaktligen är det Voltstart över full distans. Det största hotet för favoriten är det troliga ekipaget i ledningen och har en känsla att det mycket väl kan bli spets och slut...

4.ARCTIC MASTER: Har  blandat och gett, men ändå två triumfer i marsmånad. Har nu framspår och är dessutom startsnabb och är min självklara spetsfavorit - ifrån ledningen kommer han sälja sig dyrt och är min vinnare. 

6.LUCIFER LANE: Karriären har resulterat i tre raka segrar och senast blev det ett tredje pris efter att ha fått göra grovjobbet längs vägen. Detta är en härlig travare och det skall bli intressant att följa hans utveckling. Får de en ryggresa denna gång så är det mer än troligt att det är honom vi ser på fotot - streckas!

9.DJORKAEFF SISU: Ett ekipage som jag gillar men har dubbla galopper i raden vilket alltid oroar. Dessutom var det comeback efter tre månaders paus och har han tagit det loppet på ett rätt sätt lär han tagit kliv emot formen - felfri skall han inte nonchaleras! 

8.RAISE BROLINE: Formen är det definitivt inget fel på, fyra topp-två placeringar på de senaste fyra starterna och dessutom två triumfer. Örjan sitter upp och kan han bara lösa det lite kniviga utgångsläget så är en ny topplacering att vänta - se upp!

13.A SLEEPWALKER: Pausat i tre månader men kan han smyga med i ryggar längs vägen så är han snabb till slut - kommer runda många, alla?

15.STARO JACKSON: Utgångsläget är allt annat än bra, fast det finns kapacitet och en bra dag med klaff så är de där framme - inte borta!

Fler Möjliga Streck:

10.BEAUTY LEG

3.HEADING REFERENCE

5.DATASTROM AM

1.D'CAPITAL

Ranking: 4 - 6 - 9 - 8 - 13 - 15 - 10 - 3 - 5 - 1 - 7 - 14 - 2 - 11 

Strukna: 12.LUKAS BRIS.


V86-5: En Bra Favorit men det saknas inte Garderingsbud!

Jägersro, Kranpukten för 3-åriga och äldre (260.001:- till 500.000:-) med Autostart över full väg. En bra favorit med goda segerchanser, fast garderingsbuden är mer än intressanta.

1.IAGO ZON: Spikade jag senast med framgång då han spetsade ifrån bricka 4 och sedan var loppet i princip över - en kontrollerad spets och slut-seger.  Innan dess var han en stor besvikelse, men detta är ett ekipage som verkligen stortrivs på sin hemmabana - så har verkligen på nytt en toppchans. Är riktigt startsnabb så allt talar egentligen för att han försvarar sitt innerspår och sedan är han verkligen ekipaget att slå. Är i skrivande stund spelad till 72% och det är kanske inte så spelvärt men detta är en bra favorit med stora segerchanser så förstår om Ni går i spiktankar.

4.MONTANA CROWN: Radat upp stabila toppinsatser på senaste tiden och är verkligen en högintressant utmanare. Kommer de bara väg ifrån detta spår och hittar en rygg så är mycket vunnet - i skrivande stund spelad till 3% vilket minst sagt är spelvärt! 

7.SEVILLA: Raden ser verkligen dyster ut med fyra galopper på raken, men väljer att blunda för det en aning då grundkapaciteten i denna travaren är STOR. De satsar nu på skor för att minska galopprisken och håller han ordning på benen så är detta en kapabel utmanare som kan räcka hela vägen - ett måstestreck på garderingslappen.

11.COUNT RESPONSE: Ett lopp i kroppen för denna kapabla travare som är en klassklättrare.  Utgångsläget är förstås långt ifrån bra, men skulle det bli lite tempo där framme så kommer Peter Untersteiner segerstrida!

9.BALI: Årsdebuten avklarad men det hela slutade med galopp, trivs kanske allra bäst ifrån ledningen - men är inte golvad!

Fler Möjliga Streck:

3.AKERMANN

12.SWING KRONOS

6.AND HERE I AM

10.TROPHY SPRING

Ranking: 1 - 4 - 7 - 11 - 9 - 3 - 12 - 6 - 10 - 2 - 8 - 5

Strukna: -


V86-6: En Bra Favorit med Bästa Utgångsläget!!

Solvalla, Dartster F:s lopp för 3-åriga och äldre (lägst 450.001:-) med Autostart över kortdistans. Många fina travare ser vi i detta klasslopp, där vi hittar en bra favorit:

2.VÄSTERBO HIGHFLYER: En travare som jag verkligen tycker om och som inte årets tredje start fick lite flyt i spårlottningen. Är startsnabb och har stora chanser att ta hand om spets och skulle det inte kostar  för mycket finns goda chanser till spets och slut! Detta är ett ekipage av klass och har svårt att se att de skulle förlora, även om motståndet är bra. Det är en spikkandidat med goda vinstchanser - min vinnare!

9.COLDTOWN: Har två perfekta smyglopp i år som resulterat i två topplaceringar. Nu blev det bakspår och det minskar förstås chanserna, men samtidigt kan de omgående hitta en rygg utvändigt.. Har ett stor fighting hjärta och brukar avsluta med fullt tryck över linjen - segern är runt hörnet, är det dags redan på onsdag?

5.WINDY WAYS: Har nu fyra lopp i kroppen och känslan är att hon tagit vintervilan på bästa sätt - har presterat på topp och tagit flera kliv jämfört med ifjol. Är startsnabb, men har svårt att se att de skulle trycka för hårt på stallkamraten. Ett mer troligt scenario är att försöka hitta en ryggresa för att kunna utnyttja sin härliga speed till upploppet - kan straffa många över upploppet! 

4.FOOD MONEY: Årsdebut och därmed riktigt svåranalyserad - är riktigt kapabel i sina bästa stunder. Är startsnabb men tror inte han kan utmana min tipsetta, så det är risk för dödens om de inte kan hitta ner i rygg på ledaren. Tror det blir svårt för dem att utmana - men är en outsider som inte skall underskattas!

Fler Möjliga Streck:

3.CHARRUA FORLAN

Ranking: 2 - 9 - 5 - 4 - 3 - 7 - 1 - 6 - 8 

Strukna: -


V86-7: Återigen Spets och Slut på Jägersro??

Jägersro, Vårruschen för 3-åriga och äldre (500.001:- till 945.000:-) med Autostart över kortdistans. En formstark favorit som ifrån ett perfekt spår kan spåra hela vägen runt, eller?

2.THE TRUE F: Har nu fyra lopp i kroppen så formen finns verkligen där och har äntligen tilldelats ett perfekt startspår. Ifrån detta läge kommer han laddas och tror att han kommer att kunna svara ut samtliga. Och blir tempot bara inte för högt så finns goda chanser till triumf - blir det återigen en spets och slut-seger på Jägersro?

9.HANK VON HÅLERYD: Har verkligen presterat på topp hela vintern och har har fem raka topp fyra-placeringar. Är verkligen en nästagångare och kanske är det nu hans tur att få triumfera? Har återigen haft lite oflyt med spårlottningen, men löser det sig ifrån start så finns det goda chanser till seger - självklar på garderingslappen!

6.AMOUR DU COGLAIS: Hittar de ner ifrån start så har han en farlig avslutning att tillgå - se upp!

5.THAIGER EXCLUSIVE: Är startsnabb och har möjlighet att spetsa härifrån, men tror ändå de kommer ha svårt att ta en längd på invändiga THE TRUE F. Når det ledningen så är det förstås toppchans, men annars är ett svårt upplägg att vänta och rankar där av ner honom en aning.

4.SUGARBOY PETOJ: Tänker inte sluta att varna för denna härliga travare som i sina bästa stunder besitter kvalité - kupongrensaren!

Fler Möjliga Streck: 

11.SNABBA CASH

8.CLEMENZA AM

10.FARZAD BOKO

1.DROGBA BOB

3.TINAMO JET

Ranking: 2 - 9 - 6 - 5 - 4 - 11 - 8 - 10 - 1 - 3  -7

Strukna: -


V86-8: Högintressanta Garderingsbud!

Solvalla, 3-åriga och äldre (175.001:- till 450.000:-) med Autostart över full distans. Når Örjan med favoriten spets så kan det mycket väl sitta här hela vägen runt, men det finns intressanta garderingsbud:

4.NEUTRON BROLINE: Kommer laddas ifrån start och kommer troligen ställa frågan till Jim Oscarason med TAYSON BI om att få överta ledningen - når de ledningen talar allt för triumf och detta är min vinnare.

3.TOBACCO: En riktigt kapabel motståndare till min tipsetta som nu har tilldelats ett perfekt startspår - kommer fälla de flesta!

7.MELLBY EMERALDS: Högkapabel travare som nu gör årsdebut och är därmed osynad - inget lopp på ett halvår så behöver kanske loppet i kroppen? Skall verkligen inte nonchaleras och skulle inte bli förvånad om han segerstrider.

1.TAYSON BI: Ett intressant startsnabbt ekipage som är min spetsfavorit och sedan är den stora frågan om de väljer att köra i spets eller om de släpper? Fast oavsett så är de garanterad en fin resa med toppchans - skall med tidigt på kupongen.

10.ALORAC MATHBELL: Riktigt kapabel och skall verkligen inte nonchaleras, men har en galopphistorik. Behöver lite flyt nu när han tilldelats bricka 10 - fast med tempo där fram så kommer han fälla många till slut.

2.BROTHERS IN AM: Är kvick ut och kan omgående sitta i andra spår och få en perfekt ryggresa - klaffar allt så är han verkligen inte borta.

Fler Möjliga Streck:

5.CAT'S KLONDIKE

Ranking: 4 - 3 - 7 - 1 - 10 - 2 - 5 - 6 - 9 - 11 - 8 - 12

Strukna: -


Lycka Till!!!