Hälsan har inte varit på topp under den senaste 1.5 veckan och p.g.a familjeangelägenheter så kommer detta påverka längden i min sammanfattning av analysen. Fast precis som i förra veckan så är analysen djupare och grundligare än  vanligt då jag lagt ner ännu mer tid i lopparkivet samt att statistikblocket är fullt med intressanta anteckningar. Så analysen kommer definitivt  inte vara mindre informativ eller vara av sämre kvalité - det  är bara det att själva texten är mer kortfattad än vanligt. 

Facebook och Twitter: Följ mig jätte gärna på sociala medierna där jag länkar till de mesta som sker på bloggen. Här lägger jag även ut lite extra saker...  Lägg till mig genom att klicka på nedanstående länkar:  

Facebook - Johan Ulvestål 

Twitter - @Johanstravblogg  


Är rätt ute: Förra onsdagen var det inte långt borta ifrån miljonregn på mina andelar på V86 och i lördags satt 7:an på mitt lilla system (insats 168:-) som grundade sig i fyra spikar. Så självförtroendet är på topp och känslan i kroppen säger att snart sitter de större slantarna på kontot igen. Har Du inte köpt in Dig i mina system så finns fortfarande några andelar kvar. Hur Du köper in Dig i mina andelar ser Du här nedan: 

Köp Min V75-Andelar: Nu har Ni möjlighet att spela tillsammans med mig då jag numera är spelläggare hos ombudet Torsviks Tobak & Spel. Det är ett begränsat antal andelar och det är först till kvarn som gäller - tyvärr är andelarna till kvällens tävlingar slutsålda. Fast har precis släppt andelar till lördagens V75 och har precis som vanligt två stycken andelsbolag som heter :"Streckat och Klart'' samt "Streckat Såklart" och här nedan finns en direktlänk till ombudets tillsammanssida där Du köper andelarna eller så kan Du köpa den via webbsidan minandel: 

Sponsra Bloggen: Detta är en hobbyverksamhet som jag avsätter väldigt mycket av min lediga tid till och vissa veckor så räcker inte denna tid till som jag önskar. Jag vill inget hellre än ge Er läsare bästa möjliga förutsättningar för att hitta och rekommendera veckans vinnare till V75 och V86. Just därför har jag efter noga övervägning kommit fram till att en sponsring från Er läsare skulle kunnat lösa denna problematik. Jag Älskar detta, men för att utveckla bloggen vidare behöver jag avsätta mer tid och genom donationer kan vi göra bloggen ännu mer effektiv rent speltekniskt. Detta är definitivt inget sätt att tjäna pengar på, utan kommer utnyttja dessa bidrag till att "köpa mig" mer tid så jag kan utveckla bloggen vidare. Genom att Ni skänker och sponsrar bloggen så kan jag "få loss" mer tid till analyserna, vilket gör att jag kan arbeta igenom dem på ett helt nytt sätt.   

Swisha Till:  0722 47 81 81  

Tack: Är djupt tacksam för alla donationer och det är Ni läsare som gör att bloggen kan utvecklas vidare - varenda krona räknas!

Värdar: Är spetsbanan Jägersro med det lite kortare upploppet på 190 meter - startbilen är utrustad med vinkladvinge. Den andra värden är som vanligt huvudstadsbanan Solvalla.

VäderprognosenI Malmö skall det bli hela 6 plusgrader med uppehåll fast däremot skall de blåsa en hel del (9-10 m/s). I Stockholm blir det också plusgrader (5-6), uppehåll men här skall de blåsa betydligt mindre med en vindstyrka på 4-5 m/s.


Nu Kör Vi!


V86-1: Seger i Premiären för Elithästen?

Jägersro, 3-åriga och äldre (600.001 till 1.550.000 kr) med Autostart över full distans. Direkt in inledningen gör en elithäst entré och spiken ligger nära:  

5.D.D´S HITMAN: Årspremiär efter nästa ett halvårs frånvaro och kapacitetsmässigt är detta helt klart bästa hästen i fältet. Fast självklart är det ett litet frågetecken kring formen. Nu har han dessutom endast fem ekipage att slå, så detta är verkligen en helt ok uppgift och har toppchans att triumfera direkt i premiären. Offensiva Johnny Takter lär tidigt ställa frågan att få överta ledningen och väl i spets så kommer stjärnan blir svårslagen - min vinnare fast även om procentsatsen är en aning hög så förstår jag dem så går i spiktankar. Fast känslan är kittlande att försöka fälla honom och då skulle jag satsa på:

2.GLOBAL RESPONS: Riktigt spurtstark och med rätt resa så kommer han fälla många till slut.

1.BARTENDER IN: Varit i från sedan december (halsinfektion) så gör ett stor frågetecken kring formen. Detta är en travare som jag verkligen gillar, fast nu är förutsättningarna inte de perfekta så gör ett litet frågetecken.

3.RAZOR KRONOS: Visade verkligen visat form vid senaste segern, fast sedan slutade det hela min galopp och diskning. Hade varit min självklara utmanare om distansen varit något längre, fast har lopp i kropp och formen är det definitivt inget fel på.

4.VIVO PER LEI: Ett ekipage som älskar sin hemmabana - straffar återigen samtliga på Jägers?

Ranking: 5 - 2 - 1 - 3 - 4 - 6

Strukna: -


V86-2: Vinner Bästa Häst med Bästa Kapacitet?? 

Solvalla, 3-åriga och äldre (225.001 till 500.000 kr) med Autostart över Kortdistans. Här hittar vi en intressant spikkandidat till en högintressant procentsats:

3.IM JUST A SUND: Inte många starter under fjolåret och gör nu årsdebut efter fyra månaders frånvaro. Daniel Redéns travare besitter verkligen högklass och i mina ögon är han helt klart det bästa ekipaget. Frågetecknet är självklart formen, men även galopphistoriken. Kommer han iväg felfritt kan han tidigt sitta i ledningen och i så fall tror jag han sitter här hela vägen runt - min vinnare och ett högintressant spikförslag till en väldigt låg procent. 

11.MELLBY CADDY: Härdad i V7-sammanhang och skall definitivt inte räknas bort till en högintressant procentsats. Fast blir ingen ultimat balans då det blir skor, fast se ändå upp över upploppet då han har en fin avslutning. 

12.POINTILLIST: Tre ärliga toppinsatser i februarimånad, men drog här nitlotten. Besitter en hårdhet och styrka och kommer tidigt avancera fram - krossar samtliga den jobbiga vägen? 

1.EBONY BOKO: Trivs ypperligt i ledningen och skulle han nå hit så höjs hans chanser rejält - ett måste streck vid gardering. 

5.TUFFETTO JET: Fina insatser under året och har kapacitet att kriga ner samtliga.

Fler Möjliga Streck:

6.TOP NOTCH LADY ÅS

Ranking: 3 - 11 - 12 - 1 - 5 - 6 - 10 - 2 - 4 - 9 - 7 - 8

Strukna: -


V86-3: Spets och Slut för Travaren från Formstallet??

Jägersro, Castellum, Vårstayern för 3-åriga och äldre (högst 1.300.000 kr) där ekipage som har 250.001 kr på kontot eller mer startar med 20 meters tillägg. Här är det Voltstart som gäller över stayerdistansen 3140 meter. Spets och Slut för favoriten eller blir det äntligen en seger för utmanare.

1.RAJESH FACE: Går inte blunda för den toppform som stallet besitter och denna uppgift ser högintressant ut. En härlig 4-åring som tillsammans med Johnny Takter mer än troligt tidigt kommer sitta i ledningen och sätter de upp ett jämt och hårt tempo så får ekipagen från tillägg en riktigt svår uppgift - Spets och Slut?

6.TUMBLE DRYER: Enbart toppinsatser i år och ingen tyder på att formen skulle vara sämre, kan ifrån det här utgångsläget hitta en intressant position direkt ifrån start - ett måste streck vid gardering

15.FROZEN: En härlig travare som trivs över den längre distansen, men har ändå hela 40 meter att ta i kapp - ser svårt ut fast kapacitet finns och är inte helt golvad..

13.ALAMO BOKO: Fina insatser på senaste tiden som man verkligen inte får blunda för - med lite flyt längs vägen så varför inte..

Fler Möjliga Streck:

7.APOLLO DAMGÅRD

14.PETER BAGGER

10.DAY SUN DREAM

Ranking: 1 - 6 - 15 - 13 - 7 - 14 - 10 - 4 - 2 - 3 - 8 - 5 - 9 - 12 - 11

Strukna: -


V86-4: En Favorit i Fara!!

Solvalla, Margaretas tidiga Unghästserie -Fyraåringslopp, Ston med Autostart över full distans. Här lever favoriten farligt...

6.SCHATZI FAYLINE: Inte snabb ifrån start, så frågan är vilken position hon får ifrån start. Senaste insatsen var hur imponerande som helst och visade verkligen vilken klass denna travare besitter. Att hon dessutom kommer ifrån stall Heiskanen gör ju saken ännu bättre - se upp och strecka!

1.CADDIE LISIEUX: En helt underbar travare som spås en helt lysande karriär fast  i årsdebuten tycker jag favoriten är i fara. Hon har en galopphistorik och mycket tyder på att innerspåret kan bli en fälla, där hon kan fastna på innerspåret. Kapacitetsmässigt är hon bäst, men rankar ner henne främst med tanke på spåret. 

12.UNIQUE JUNI: Vann direkt i årsdebuten, fast nu blev verkligen inte utgångsläget ultimat - med klaff så kan hon vara med på fotot!

11.UNDINE: Fick inget roligt spår i denna årspremiär, men med en ryggresa så kan hon över upploppet fälla många till slut.

Fler Möjliga Streck:

3.LUCK IS BACK

10.GENUINE BOKO

2.DEVON AM

4.UNSTIRRED DRINK

Ranking: 1 - 6 - 12 - 11 - 3 - 10 - 2 - 4 - 8 - 5 - 7 - 9

Strukna: -


V86-5: Är Stenhårt Tempo i Inledningen att Vänta??

Jägersro, 3-åriga och äldre ston (175.001 till 500.000 kr) med Autostart över Kortdistans. För hårt inledningstempo kan ge segern till bakspår:

4.ONTHEWAY DIAMANT: Två lopp i kroppen och nu när utgångsläget är bra så kommer de laddas ifrån start - kan bli en rejäl körning emot GO FOR BANANAS som också är väldigt intresserad av denna position. Når de ledningen så har de verkligen en toppchans, då hon verkligen stortrivs i denna position - Spets och Slut?

9.CADDIE KASANDRA: Ytterligare ett ekipage som trivs i ledningen, fast denna gång blev det bakspår. Fast med en form som är på topp och med rätt rygg så är de verkligen inte golvade, dessutom kan det bli ett rejält hårt tempo i inledningen - så se upp över upploppet!

2.GO FOR BANANAS: Kan också nå ledningen och lär laddas lika rejält som favoriten - knäcker de varandra? Kostar det inte för mycket och de sitter i ledningen är mycket vunnit - ett måste streck på garderingslappen!

Fler Möjliga Streck:

8.PIONEER FACE

1.WILMA LEGGROWBACH

7.STICKITTOTHEM

Ranking: 4 - 9 - 2 - 8 - 1 - 7 - 6 - 3 - 5 - 10

Strukna: -


V86-6: Form slår Bakspår och Tillägg??

Solvalla, Hästägarförenings Vårvintervandringspris, lägst 225.000 kr där ekipage med 1.000.001 kr på kontot startar med 20 meters tillägg. Det är Voltstart som gäller över full väg. En härlig avdelning med ett flertal högintressanta travare:

10.ORIGO TILLY: Får tipset trots bakspår med tillägg, fast besitter verkligen en toppform och har alla möjligheter att återigen triumfera. Det känns nästan som en helt ny häst, för efter det kort juluppehållet har han tre raka imponerande insatser. Skall räknas tidigt och är min vinnare - letar Du efter ett formstarkt ekipage att spika så kan Du sluta leta.    

2.MELLBY COLLECTOR: Hade rubbet sparat senast, vilket han kan få nytta av här. Örjan sitter som vanligt upp där bak och har alla möjligheter att straffa samtliga över upploppet - tidig på min lapp. 

6.PAPARAZZI M: Visserligen är motståndet stenhårt och har verkligen inte rosat marknaden i år. Fast skall inte glömmas bort då han ändå är riktigt startsnabb och kan tidigt sitta i ledningen och är då hästen att slå..

1.VALEUR: En personlig favorit som jag tyvärr rankar ner en aning med tanke på spåret - är inte startsnabb och riskerar fastna på innerspåret. Förra veckan insats var mer än bra då han krossade allt och alla med en härlig avslutning - hittar han ut kan det bli en repris? 

Fler Möjliga Streck:

7.CONNY SISU

11.BREIDABLIKS NUBBE

4WITHMA

Ranking:  10 - 2 - 6 - 1 - 7 - 11 - 4 - 8 - 9 - 3 - 5 

Strukna:


V86-7: En Stark Kvartett!

Jägersro, Diamantstoet för 3 till 7-åriga svenska ston (50.001 till 175.000 kr), försök 6  med Autostart över full distans. Det är fyra ekipage som höjer sig i mina ögon:

4.RAZZAMATAZZ FACE: Pratar stallet gott om och just stallets form är verkligen på topp. Har nu fått ett intressant utgångsläge och skulle inte bli förvånad om laddar och sitter tidigt i spets. I så fall är detta ekipaget att slå, det är min vinnare och dessutom är procentsatsen mer än intressant!

7.JULIA HÅLERYD: Läget är inte det bästa och det är risk för dödens! Fast däremot kan det bli hårt tempo ifrån start och då är hon verkligen gynnad. Kapacitetmässigt är hon bäst och får definitivt inte glömmas bort - ett självklart streck på garderingskupongen.

1.GLOBAL TENDENCY: Får verkligen inte glömmas bort och dessutom med lopp i kroppen. Är startsnabb och kommer laddas ifrån start och utmanar helt klart min vinnare - är hårt tempo att vänta. Är dessutom ett ekipage som verkligen trivs med barfotabalansen och skulle det bli ledningen kan det mycket väl bli ledningen hela vägen runt.

2.JULIA PELLINI: Varit ifrån ett halvår och av den anledningen så är det självklart att jag gör ett stort frågetecken kring formen. Kapacitetmässigt finns det mycket att hämta, fast behöver kanske loppet i kroppen - svårt men är garderingsmässig!

Fler Möjliga Streck:

6.ASTORIA ÅS

11.SOONAFTERMIDNIGHT

12.OLIVIA CHERI

Ranking: 4 - 7 - 1 - 2 - 6 - 11 - 12 - 9 - 3 - 8 - 5 - 10

Strukna: -


V86-8: Spets och Slut??

Solvalla, Margaretas Tidiga Unghästserie - Fyraåringslopp för Hingstar/Valacker med Autostart över full väg. 

3.MARCIANO: Stall Kolgjini har verkligen gjort ett bra jobb över vintern och har på nytt ett intressant ekipage på startlinjen som mycket väl kan nå ledningen. Årsdebuten var minst sagt imponerande där de krossade allt och alla. Blir det ledning är väldigt mycket vunnit och de har verkligen en toppchans här - helt klart en spikkandidat!

6.VÄSTERBO HIGHSCORE: Besitter en härlig kapacitet och var ett av min stora drag på V7 på Axevalla. Är ett ekipage som jag gillar och skall verkligen inte nonchaleras. Senast efter lite flyt på vägen slutade det hela med en överlägsen seger över sprintdistansen och dessutom från bricka 11. Gången innan blev det ett defensivt upplägg och hade sparat mål. Är återigen totalt bortglömd och är ett högintressant drag!

11.BARON GIFT: Spåret blev inte det bästa och har därmed rankat ner honom en aning. Är ett ekipage som verkligen besitter en härlig formtopp och med rätt ryggar längs vägen så är de verkligen kapabla till att fälla samtliga i detta sällskap - se upp! 

9.GARETH BOKO: Första start sedan november och dessutom första start i ny regi - där av lite svårt att veta vart man har rent formmässigt. Finns en grundkapacitet och mycket kunnande i denna travare - vinner direkt?

10.ANTONIO TROT: Blev galopp i årsdebuten fast avslutade lovande. Blir det felfri avgång skall han helt klart räknas - går Du i garderingstankar tycker jag han helt klart skall med på lappen och dessutom till en högintressant procentsats.

Fler Möjliga Streck:

7.HAN HERRED

8.VALLEY BRODDE

4.SEBASTIAN JOURNEY

5.DESTINY AM

Ranking: 3 - 6 - 11 - 9 - 10 - 7 - 8 - 4 - 5 - 2 - 1 - 12

Strukna: - 


Lycka Till!!