Efter en helg fylld av underbar travsport med alltifrån Margaretas Uppfödningsserie till V7-Finaler.  Dessutom blev det ytterligare en triumf för världsstjärnan Bold Eagle som triumferande i Prix de France och "grandslam" Triple Crown är nu inom räckhåll - vilket inget ekipage lyckas med sedan 1976 (Bellino II). En ny vecka väntar med nya möjligheter.. Analysmässigt var helgen helt ok där samtliga vinnare fanns på min topp tre-ranking där tre stycken ekipage dessutom toppade min ranking 

Facebook och Twitter: Följ mig jätte gärna på sociala medierna där jag länkar till de mesta som sker på bloggen. Här lägger jag även ut lite extra saker...  Lägg till mig genom att klicka på nedanstående länkar: 

Facebook - Johan Ulvestål 

Twitter - @Johanstravblogg 

Nyhet: Kommer nu presentera en vidareutveckling när det gäller sponsring/donation till bloggen. Detta är en hobbyverksamhet som jag avsätter väldigt mycket av min lediga tid till och vissa veckor så räcker inte denna tid till som jag önskar. Jag vill inget hellre än ge Er läsare bästa möjliga förutsättningar för att hitta och rekommendera veckans vinnare till V75 och V86. Just därför har jag efter noga övervägning kommit fram till att en sponsring från Er läsare skulle kunnat lösa denna problematik. Jag Älskar detta, men för att utveckla bloggen vidare behöver jag avsätta mer tid och genom donationer kan vi göra bloggen ännu mer effektiv rent speltekniskt. Detta är definitivt inget sätt att tjäna pengar på, utan kommer utnyttja dessa bidrag till att "köpa mig" mer tid så jag kan utveckla bloggen vidare. Genom att Ni skänker och sponsrar bloggen så kan jag "få loss" mer tid till analyserna, vilket gör att jag kan arbeta igenom dem på ett helt nytt sätt.  

Swisha Till:  0722 47 81 81 

Systemförslag till V75/V86: Det som Ni läsare nu kommer ha möjlighet att göra är att sponsra bloggen och som tack får denna donation får Ni ett systemförslag för ett bestämd radantal (vilket Ni väljer själva). I första fas kommer det finnas tre olika radantal att välja mellan och dessutom finns dessa i en skrällversion. 

100:- (400 rader) 

200:- (800 rader) 

500:- (2000 rader) 

* Med Skräll": Väljer Du att lägga till skrällversionen till raden får Du ett systemförslag där syftet är att fälla favoriterna.  
*Glöm inte ange Din mailadress och det radantal som Du vill systemförslaget skall omfatta. 

Väljer Du att donera 59:- kommer Du som tack för hjälpen få ett systemförslag skickar till Dig. Just därför är det viktigt att Du skriver Din mailadress i överföringen samt vilket radantal. Väljer Du att donera 99:- eller mer kommer Du dessutom få ett systemförslag till veckans V75.  

Tack: Är djupt tacksam för alla donationer och det är Ni läsare som gör att bloggen kan utvecklas vidare. Självklart tar jag som emot alla former av donationer stora som små - varenda krona räknas.. 

Analysen: Vädret är i skrivande stund helt perfekt och trots de få 
plusgraderna så får jag ändå underbara vårkänslor. Så balkonghänget denna analys blir ännu bättre än vanligt! Omgången ser på förhand intressant ut (som vanligt) och har hittat ett gäng drag som är högintressanta då de är hyfsat bortglömda av spelarna.  Värd för tävlingarna är Jägersro och som vanligt Solvalla. Det Du skall ha i huvudet är att kolla temperaturen i Stockholm en extra gång innan Du lämnar in Ditt system, då Valla lätt kan bli tungkörd - här mäter upploppet en längd på 196 meter. På Jägersro är upploppet något kortare än snittet (190 meter) och kallas även för spetsbanan, så det ekipage som sitter i ledningen när upploppsklockan ringer är extra  gynnad - dessutom är startbilen utrustad med en vinklad vinge.  Väderprognosen i Malmö säger mellan 1-2 minusgrader, uppehåll med en vidstyrka på 4 m/s. I Stockholm blir det faktiskt något "varmare" runt nollan, men blir något blåsigare (4-6 m/s).

Då Kör Vi!

V86-1: Ett Starkt Trehästarslås!
Jägersro, 3-åriga och äldre (högst 925.000 kr) med Voltstart över stayerdistansen 3140 meter. Inledningen kräver några streck, men en trio känns extra intressant: 

9.RAZOR KRONOS Med ett lopp i kroppen lär han vara ännu bättre till denna start. Distansen är ett stort plus och har goda chanser att återigen triumferar. Comebacken senast var verkligen en imponerande insats där de Johan Untersteiner tog positionen som tre utvändigt, men med dryga varvet kvar så hade ekipagen framför honom hittat en lucka till innerspåret - så en position i dödens var ett faktum. På sista långsidan pressande han ledaren rejält och kunde överta ledningen. Även om BARTHOLD K tog rygg och försökte utmana, så var aldrig segern i fara. Visade verkligen prov på styrka och att han hade varit ifrån i tre månader syntes verkligen inte, säger bara en sak: strecka - letar Du spik i inledningen är det detta ekipaget du skall satsa på. 
12.TINAMO JET: Senaste insatsen var på V8 där de tog positionen som sista ekipage utvändigt, men efter dryga halva loppet avancerade de fram i dödens - de stred fint över upploppet men kunde inte svara ledaren/vinnaren GAMBINO DEGATO eller favoriten RAPIDE DU POMMEAU. Denna gång sitter Johnny Takter upp  och då kanske de har ett offensivt upplägg i tankarna - överta ledningen? Skulle de nå spets kommer de sitta här länge, fast en smygresa i ryggar är inte heller fel då han besitter en bra spurt som kan fälla många till slut.
2.THAITEC: Har en enorm kapacitet, men är inte helt att lita på i travet. Felfri bör övriga ekipage se upp och har verkligen toppchans! Fast nu är det spår två i volten och med tanke på galopphistoriken så bör Du gardera honom. Annars är detta bästa ekipaget i fältet och är ett måstestreck på kupongen!

Fler Möjliga Streck:
1.M.T.GUZZINATI
5.VERY ESTEREL 

Ranking: 9 - 12 - 2 - 1 - 5 - 10 - 3 - 4 - 6 - 7 - 11 - 8 
Strukna: -


V86-2: En Stark Trio - Kryddas med en Fjärde! 
Solvalla, 3-åriga och äldre (475.001 till 1.075.000 kr) med Autostart över kortdistans. Återigen känns en trio stark, men känslan säger att jag kryddar med ett fjärde ekipage:

1.MELLBY COLLECTOR: Är storfavorit och bästa ekipaget i fältet - gillar dessutom distansen. Hade han tilldelats något annat spår hade detta helt klart varit ett spikförslag Det som kan fälla honom är spåret, då de finns några startsnabba kanoner utvändigt - kan fastna på innerspår? Nu är han definitivt inte långsam ifrån start, men tror att han kommer att få svårt att försvara innerspåret när PAPARAZZI M kommer farandes. Team Kihlström-Walmann är alltid vassa och skulle Örjan försvara ledningen alternativt hitta ut så har det goda chanser att triumfera. Fast känslan säger att det kan bli strul på vägen och väljer att gardera - men ett självklart streck på lappen är det förstås.
6.FUZZ: Lite bortglömd i sällskapet och senast så rusade han till spets och även om han blev passerade över upploppet så avslutade han ändå starkt över linjen. Kan laddas ifrån start, fast ser allra helst att han försöker hitta ner ifrån den här positionen och spara sina krafter till avslutningen - är verkligen skrällduglig och skall med på lappen! 
5.PAPARAZZI M: Varit en besvikelse i några starter, men här är ändå känslan riktigt god att det kan räcka riktigt långt. Är rejält startsnabb och är min spetsfavorit och når han hit utan större problem så kommer han vara svårslagen - Spets och Slut?
8.PINYATA GEL: Spåret är långtifrån bra, men skulle de få en rygg härifrån så är allt möjligt och dessutom med Björn där bak. Formen är bra och är inte förvånad om de är med på fotot.
Fler Möjliga Streck: 
11.JOY RIBB 

Ranking: 1 - 6 - 5 - 8 - 11 - 12 - 3 - 7 - 4 - 10 
Strukna: 2.PRINS ALF  och 9.LIKE LIGHTNING


V86-3: Väljer att ta Ställning och Chansspikar!
Jägersro, En jämnstreckad avdelning som om man inte väljer att ta ställning  kräver sina streck - just därför går jag emot strömmen och spikar:
9.CALNO DE PEBRISY. Blivit härdad efter sin sin tid i Frankrike och är just nu bortglömd av spelarna. Är visserligen inte helt att lita på i travet och har dessutom pausat i 2,5 månad. Fast tror att uppehållet bara är positiv och att han nu är riktigt sugen inför denna uppgift. Dessutom med Johnny Takter, vilket är ett stort plus och blir inte förvånad om de krigar ner samtliga. Glöm inte att detta ekipage både besitter fart och styrka - är självklart en chansning men väljer att spika! 

Fler Möjliga Streck:
10.LOBSTER'S SAM
3.ELDRICK BOKO
8.WILMA LEGGROWBACH
6.AND HERE I AM
4.SAFARI K

Ranking: 9 - 10 - 3 - 8 - 6 - 4 - 5 - 7 - 11 - 2 - 1 - 12
Strukna: -


V76-4: Spikar trots Galopphistoriken!
Solvalla, 3-åriga och äldre (50.001 till 135.000 kr) med Autostart över långdistans. Här hittar vi jag ett kapabelt spikförslag och går han felfritt vinner han detta:

11.TITAN BRODDE: Såg hur fin som helst ut över upploppet på V7 och hade varit först på fotot om inte galoppen hade varit ett faktum. Och det är just galopp som kan fälla honom, annars är detta en självklar segrare. Finns många plus: Hemmaplan, Örjan som känner hästen sitter återigen upp samt att distansen passar. Det blir en liten chansning på favoriten, fast magkänslan är god och tror de går felfritt och vinner detta komfortabelt - jag spikar!

Fler Möjliga Streck:
3.DICTIONARY
1.DIXIT ROCQ
9.PEANUT ROCK
4.BIG TUNA

Ranking: 11 - 3 - 1 - 9 - 4 - 6 - 10 - 12 - 2 - 5 - 8 - 7
Strukna:


Sponsra Bloggen och få ett Systemförslag för ett valt radantal:

Swisha Till:  0722 47 81 81 


V86-5: Flera Intressanta - Strecka På!
Jägersro, 3-åriga och äldre (925.001 till 1.750.000 kr) - en duo höjer sig fast bakom dessa finns en kvartett som är högintressant:
5.NAPOLEON C.D: Har nu ett lopp i kroppen, är dessutom extremt startsnabb så bör nå ledningen utan större bekymmer. I comebacken senast så spetsade han ifrån bricka 7 och sedan var saken klar, spets och slut - visserligen i betydligt lättare omgivning än det här. Fast är min självklara spetsfavorit och kostar det inte för mycket att nå denna position och de får bestämma tempo så har de återigen goda chanser till spets och slut - min vinnare!
4.RAPIDE DU POMMEAU: Trivs väl egentligen bäst på den längre distansen. I november var det också ett litet startfält och mötte den gången kapabla October Kronos som han avväpnade relativt lätt över upploppet efter att ha fått en perfekt smygresa. På V7 över kortdistans så avslutade han med fullt tryck över mållinjen. Senast så blev det ett defensivt upplägg där både häst och kusk (Flemming Jensen) förstörde sina chanser att triumfera - avslutade visserligen vasst med fullt tryck över mållinjen. Han är riktigt stark och klarar de flesta upplägg och besitter dessutom en härlig spurt. Denna gång är procentsatsen intressant och med en smygresa så är allt möjligt - dessutom sitter Thomas Uhrberg upp vilket verkligen är ett plus i mina ögon.
8.AUGUSTUS F: Inte startat på tre månader och behöver kanske loppet i kroppen? Fast besitter en hög kapacitet och trots att spåret är svårt så är han självklar på min kupong!
6.GEORGIE MAE: Kommer laddas och även om hon inte kan utmana min spetsfavorit så lär hon vara väldigt nöjd med positionen i rygg på ledaren. Med en bekväm ryggresa så har hon alla möjligheter att utmana om luckan skulle dyka upp över upploppet - Se Upp!

Fler Möjliga Streck:
1.NOUGAT ÅS
7.SCIROCCO SISA

Ranking: 5 - 4 - 8 - 6 - 1 - 7 - 2
Strukna: 3.MEGAMUSCLE


V86-6: Lärlingslopp - Gardera!
Solvalla, 3-åriga och äldre (100.001 till 280.000 kr) - är ett lärlings och ungdomslopp med Autostart över kortdistans. Här finns ett ekipage som höjer sig, men väljer ändå att gardera med några till:
10.ETOSHA BOKO: Är i mina ögon den bästa häst med en av de bättre kuskarna (Mads Nielsen). Besitter form, men är samtidigt inte att lita på helt och fullt. Att det är bakspår tror jag bara är en fördel och är dessutom gynnade om det blir hård körning där fram. Har kapacitet att runda samtliga och är en spikkandidat, fast jag personligen väljer att gardera:
9.COFFIE U.N.G: En travare som är utrustad med en kusk i form (Kim Moberg) och från detta utgångsläge kan Kim omgående hitta en fin rygg. Med en smygresa har de alla möjligheter att straffa samtliga över upploppet - strecka!
6.DIGITAL EXTREME: Kommer utnyttja sin startsnabbhet och lär få slagläge relativt omgående - skall definitivt inte glömmas bort och bör finnas med på kupongen.
7.GLOBAL RESISTANCE: Ruskigt startsnabb och är min spetsfavorit! Kommer de till ledningen och får bestämma tempot så har de verkligen en toppchans - skall inte nonchaleras!

Fler Möjliga Streck:
1.LADY ZAPPA
8.DEWEYKIDUMNHOWE
12.WAKE UP AMERICA
2.FUDGE ÅS


Ranking: 10 - 9 - 6 - 7 - 1 - 12 - 2 - 8 - 11 - 3 - 5 - 4
Strukna: -


V86-7: En Het Spikkandidat som blev en Kvartett!
Jägersro, 3-åriga och äldre Ston (310.001 till 770.000 kr) med Autostart över kortdistans. Ett hett spikförslag, där en trio bakom utmanar:  
6.NEW STAR POWER: Spiken låg nära här på detta härliga ekipage som senast visade prov på en enormt härlig spurtkapacitet. Är startsnabb och lär laddas ifrån start och tror inte de kommer att släppa till favoriten denna gången och då har de en toppchans! Skulle det inte bli någon ledning och det får en ryggresa har de bevisat förut att de kan straffa samtliga över upploppet - Chansspik?
9.CHRISTINE SIXTEEN: Nu med ett lopp i kroppen efter fyra månaders uppehåll lär hon vara förbättrad. I detta lopp så stred hon tappert över upploppet, men blev slagen de sista metrarna. Är verkligen en kapabel utmanare till min vinnare som bör finnas med på kupongen om Du garderar.    
4.SOMERSAULT SALLY: Verkligen distansgynnad och visade senast en enorm styrka då hon fastnade i tredje spår  större delen av loppet och kunde ändå spurta ner samtliga. Är bortglömd i detta sällskap och letar Du efter en kapabel skrällchans så kan Du sluta leta. 
11.VOLONTARY SIMPLCTY: Har visat prov på en enorm spurtkapacitet och denna kan hon verkligen ha nytta av. För skulle det bli tempo där fram så har hon stora möjligheter att spurta ner detta sällskapet, dessutom är hon totalt bortglömd - Högintressant!
3.YOU KNOW ME: Formraden kan man inte bortse ifrån, fast denna gången är motståndet hårdare och dessutom lär det bli svårt att komma till ledningen då min spetsfavorit NEW STAR POWER inte lär släppa i första taget. Garderar Du på skall hon finnas med, fast det är för många om och men för att jag skall tro på henne och rankar där av ner henne en aning. 

Ranking: 6 - 9 - 4 - 11 - 3 - 7 - 2 - 12 - 8 - 5 - 10 - 1  
Strukna: -


V86-8: Streckar på i Avslutningen!
Solvalla, 3-åriga och äldre (135.001 till 475.000 kr) med Autostart över långdistans. I avslutningen vill jag ha med några streck på min lapp:
7.PERFECT DYNAMITE: Besitter verkligen form och hittar de bara ner i en lämplig rygg så har de verkligen en toppchans. Ett lopp i kroppen efter en kortare frånvaro och gillar dessutom distansen - skulle inte bli förvånad om det återigen blir triumf.
11.B.B.S.BIGRINA: Kan smyga med härifrån och får hon spara sin speed till upploppet kommer hon straffa många, alla? Ett roligt drag och chansspik för den våghalsiga!
2.DREAMS BURN: Har stora chanser att nå spets och får de bestämma tempo så är han verkligen hästen att slå - spets och slut?
3.STAND BAYOU: Inte startat på ett halvår så detta är verkligen ett osynat ekipage, fast team Redén-Kihlström inger respekt - streckar Du på får Du inte glömma detta ekipage.  
5.JE T'AIME RUINART: Distansgynnad men har varit ifrån en tid fast med Björn som känner hästen är det klart ett plus. Har ett bra utgångsläge och taktiken är kanske att överta ledningen - högintressant!

Fler Möjliga Streck:
12.B.O.RIS
4.MANHATTAN CLUB

Ranking: 7 - 11 - 2 - 3 - 5 - 12 - 4 - 10 - 1 - 9 - 6 - 8 
Strukna: -


Lycka Till!!!