Då är veckans första analys här och har verkligen sett fram emot dessa tävlingar! När dessutom kaffet är upphällt och jag har satt mig ute på balkongen så finns det inte mycket att klaga på. Värd för tävlingarna denna vecka är Jägersro tillsammans med Solvalla som vanligt. Väderprognosen i Malmö är lovande med nollgradigt och uppehåll - blåsten skall inte heller påverka (4 m/s). I Stockholm blir det kallare, runt två minusgrader och uppehåll - här skall de blåsa något mer (6 m/s). 


Följ mig via Twitter där jag länkar till alla Publiceringar: @Johanstravblogg

Då kör vi:

V86-1: Fyra Streck  Räcker Långt!

Jägersro, 3-åriga och äldre (585.001 till 1.150.000 kr) med Autostart över kortdistans. Vill inledningsvis prata om fem ekipage men troligen är endast fyra ekipage aktuella att hamna på lappen.

1:VIVO PER LEI (21%): Som älskar sin hemmabana och dessutom går riktigt bra med skor - fast har en galopphistorik! Han är dessutom startsnabb, men kommer bli utmanad av NAPOLEON C.D.

2:SYLVESTER D.K (17%): Är startsnabb men tror inte att de når spets härifrån - de är nog mer än nöjda med en smygresas utvändigt. Har mött betydligt svårare motståndare och är ett tidigt streck.

7:NAPOLEON C.D (20%): Är ruskigt startsnabb och är min spetskandidat. Kostar det inte för mycket att nå ledningen så är detta helt klart en segerkandidat. 

8:EVEN'S FIRST BOY (19%): Spåret är ju ingen dröm direkt, men löser det sig och de hittar en bra rygg så kommer de straffa många till slut.

12:STAY ALERT (8%): Rankar ner honom en hel del med tanke på spåret, men däremot så besitter han form och skall inte glömmas bort helt.


V86-2: Försöker Fälla storfavoriten

Solvalla, 3-åriga och äldre (150.001 till 1.100.000 kr) med Voltstart över långdistans. Här hittar vi omgångens absolut största favorit och då det ändå finns några om och men så försöker jag fälla honom:

3:DIGGER LORD (4%): Gör oftast stabila insatser och har goda erfarenheter att gå med skor - helt klart värt ett streck om Du garderar. 

7:AXEL WADD (3%): Vill man gardera vidare så skall man överväga AXEL WADD som kan laddas ifrån start och nå spets.

9:HEARTBREAKER V.S (79%): Omgångens största favorit som helt klart i detta sällskap skall vara favorit. Han gillar dessutom distansen och tillsammans med Björn så har de alla förutsättningar att triumfera här. Fast nu är det skotvång och då har det historiskt sätt blivit en del galopper och finns det en galopphistorik när man nästan är spelad till 80% så garderar jag - fast visst är han bästa ekipaget!   

11:CARELIN (3%): Med en smygresa så kommer de straffa många till slut - Alla?

12:NAKODA GOJ (3%): En intressant procentsats och är verkligen ett kapabelt ekipage - är dessutom van att gå med skor så det är en stor fördel. Se Upp!

13:ASKÖ Q (5%): Toppinsatser på senaste tiden och nu dessutom med Örjan - Intressant!


V86-3: Både Hjärtat och Hjärnan säger Spik!

Jägersro, 2-åriga startberättigade i Breeders Crown med Autostart över kortdistans. Som Ni säkert redan vet så är inte jag personen som brukar spika de stora favoriterna men här kommer jag med största sannolikhet göra ett undantag:

5:EXECUTIVE CAVIAR (72%): Detta är en 2-åring som tagit mig med storm och uppskattar hans egenskaper till fullo. Felfri med ryggresa utvändigt så kan ingen stå emot hans underbart fina spurt - Streckar och Spikar! Tål dessutom jobbigare upplägg, så har svårt att se han förlora här - men visst det är 2-åringar vi pratar om fast detta är en klasshäst! 


V86-4: En Chansspik som Känns Väldigt Intressant!

Solvalla, 4-åriga Ston (50.001 till 260.000 kr) med Autostart över full distans. I denna avdelning kommer jag med största sannolikheten också spika:

2:ZUMURELLA (17%): Det blir omgångens chansspik, men har en bra magkänsla här och i min värld borde det varit favorit - så procentsatsen är verkligen mumma. Når ingen ledning härifrån  men däremot så kan det bli en perfekt ryggresa och besitter dessutom fältets bästa spurt - Spik!


V86-5: Flera Intressanta Bud - Gardera!

Jägersro, 3-åriga och äldre (295.001 till 585.000 kr) med Autostart över lång distans.  Här vill jag gardera - även om mitt första streck är starkt:

1:SUGARBOY PETOJ (2%): Ett intressant utgångsläge och ett spännande skrällbud..

3:POKEMON ÅS (19%): Ett väldigt tidigt streck och kommer smyga med här i en intressant position. Har spikat han förut och gillar han skarpt - Ett garantistreck!

4:ELLIOT COGER (6%): En riktigt  stark sort som tål att göra jobbet - garderar man så är han tidig.  

5:VÄSTERBO EXACT (17%): Är mitt första streck och ett ekipage som jag gillar skarpt och rekommenderar ofta. Han gillar den längre distansen, är startsnabb och är min självklara spetsfavorit. Når de spets så kan de räcka hela vägen - Strecka!   

9:PLEASE MR PLEASE (30%): Stall Heiskanen varnar jag alltid för och denna travare är kapabel och besitter dessutom form. Nu är det bakspår och dessutom skor, men helt borta är han definitivt inte.. 

11:ELDRICK BOKO (13%): Ett väldigt tidigt streck trots spåret - visserligen var han en stor besvikelse senast. Inte startat nu på en månad så känslan är att han behövde vilan - Se upp!


V86-6: En Sextett känns Intressant!

Solvalla, 2-åriga Svenskfödda som kvarstår efter tredje insatsen (Vinterfavoriten) med Autostart över full distans. Sex stycken ekipage vill jag prata om här: 

1:HARMON BOKO (17%): Ett intressant ekipage, fast frågan är vart de hamnar ifrån start då han inte är så kvick ut första biten - instängd? Hittar de ut så skall de absolut räknas tidigt..

3:HELLOISE BOKO (6%): Kommer ifrån det här utgångsläget få en intressant position - en smygresa för att sedan straffa många till slut!

4:DATS CABALLO (58%): Storfavorit  och en bra favorit och förstår om en del spikar. Nu är som sagt 2-åringarna väldigt oerfarna så jag kommer med största sannolikhet gardera honom. Fast de kommer att satsa att nå spets härifrån, även om HOT CHOCOLATE senast lyckades nå denna position. Blir det ledningen är mycket vunnet, men tycker ändå det är ett frågetecken... 

5:HOT CHOCOLATE (3%): Är återigen min spets kandidat och har svårt att se att hon inte skall ladda ifrån start. Denna gång är det lättare emot och ifrån ledningen kommer det bli en topprestation.. 

6:THE BUCKET LIST F (8%): Besitter en stark spurt, så hittar det en vettig position ifrån start så är detta min vinnare - Strecka! 

10:STARO LOCHLYN (5%): Kommer ifrån två raka triumfer och skall absolut inte nonchaleras...


V86-7: Spiken Straffar Samtliga över Upploppet!!

Jägersro, 4-åriga (lägst 75.000 kr) med Autostart över full distans. Kommer med största sannolikhet spika här, även om den finns ett par kapabla utmanare:

4:TWISTER BI (36%): Är ett kapabelt ekipage som verkligen är en stark spikkandidat - härifrån kan det bli en bekväm resa och får han spara sin speed så tror jag ingen kan sätta emot här. Det som oroar är att han i bland blivit lite för väl het - men den senaste tiden har han skött sig mer än bra...

Vill man gardera så är de självklara strecken: 

1:TIMBAL (17%) 

3:TREASURE KRONOS (22%)


V86-8: En Högintressant Kvintett!

Solvalla, 3-åriga och äldre Ston (150.001 till 470.000 kr) med Autostart över full distans. En Kvintett känns högintressant:

1:TAKEAWAY (5%): Har ett bra utgångsläge och har presterat helt ok på senaste tiden - skall verkligen inte nonchaleras..

4:MELLBY DASHING (20%): Ett lopp i kroppen så lär vara förbättrad till denna start - har tidigare vunnit med skor så det är ingen jätte nackdel.. Från detta utgångsläget kan det bli en intressant position eller till och med ledningen om de vågar ladda henne ifrån start - fast har en galopphistorik..

5:DIGITAL HISTORY (4%): Ett bra utgångsläge och de fightas om ledningen, skulle det räcka ända hit kan det räcka långt!  

8:RAINBOW OF NANDO (20%):  Spåret är såklart ingen dröm, men är formtoppad och senast Örjan satt upp blev det triumf - Streckas!

12:ALVA GARBO (3%): Vill man hitta ett sista streck som ändå har presterat intressant på senaste tiden så är detta ett intressant bud.


Twitter: @Johanstravblogg