Då sitter man här på småtimmarna och det är äntligen dags att presentera min analys till tävlingarna på V8-lappen. Nu visar termometern graderna på fel sida av nollan, så kallfronten har även nått oss här i goa Götet!  Så får tyvärr överge vår älskade balkong och har istället krupit upp i soffan. Kaffet är rykande varmt precis som vanligt och klickade precis upp lopparkivet om jag skulle behöva dubbelkolla något ekipage. 

Tack: Vill även tacka Er läsare för utan Er uppskattning så hade inte denna blogg varit möjlig - det är Ni som driver och motiverar mig skall Ni veta! Vill även ta tillfället i akt att tacka Er som de gångna veckorna valt att sponsra bloggen. Tack vare Er kan jag köpa mig mer tid till analyserna och hoppas att ännu fler vill donera i framtiden. I nuläget har jag kunnat köpa mig fyra timmar extra i veckan, men hoppas såklart på att donationerna ökar så att jag kan köpa mig ännu mer tid i framtid. I så fall kommer jag utöka analyserna till ännu fler spel.. Alla bidrag är välkomna stora som små och första målsättningen är att kunna köpa loss en hel arbetsdag i veckan.   

Sponsra Bloggen: Som jag tidigare har berättat så är denna blogg en hobbyverksamhet som jag avsätter väldigt mycket av min lediga tid till och vissa veckor så räcker inte denna tid till som jag önskar. Jag vill inget hellre än ge Er läsare bästa möjliga förutsättningar för att hitta och rekommendera veckans vinnare till V75 och V86. Just därför har jag efter noga övervägning kommit fram till att en sponsring från Er läsare skulle kunnat lösa denna problematik. Jag Älskar detta, men för att utveckla bloggen vidare behöver jag avsätta mer tid och genom donationer kan vi göra Bloggen ännu mer effektiv rent speltekniskt. Detta är definitivt inget sätt att tjäna pengar på, utan kommer utnyttja dessa bidrag till att "köpa mig" mer tid så jag kan utveckla bloggen vidare. Genom att Ni skänker och sponsrar bloggen så kan jag "få loss" mer tid till analyserna, vilket gör att jag kan arbeta igenom dem på ett helt nytt sätt. Jag tar glädjeligen emot alla bidrag mindre som större. Varenda krona räknas och gör att bloggen kan fortsätta utvecklas. Och hoppas av hela mitt hjärta att 2017 blir minst lika framgångsrikt som fjolåret. 

Och till Er som väljer att Sponsra Bloggen så kommer jag erbjuda Er något extra. Om Ni ger mig Er mailadress vid donationen så skickar jag Er lite extramaterial till lördagens tävlingar -  ett utgångssystem där det är en bra blandning av Spikar, Skrällar och Drag (ett system som kan utnyttjas för allas plånböcker).   

Swisha till:  0722 47 81 81    

Eller skicka via Paypal till mailadressen  trav@telia.com


Facebook och Twitter: Följ mig jätte gärna på sociala medierna där jag länkar till de mesta som sker på bloggen. Här lägger jag även ut lite extra saker...  Lägg till mig genom att klicka på nedanstående länkar:

Facebook - Johan Ulvestål

Twitter - @Johanstravblogg

Senast på V8: Förra veckans snackis blev Flemming Jensens defensiva styrning av RAPIDE DU POMMEAU - där många med mig fick ett plump i protokollet. Annars så prickades övriga spikkandidater in i analysen och av dem så gjorde mig BRITISH STEEL allra gladast - fick äntligen utnyttja sin underbart härliga spurt till triumf. 

Analysen: Även om veckan är fylld av trav och jag lägger många timmar i goa lopparkivet så är det ändå något speciellt kvällen/natten jag publicerar min färdiga analys till Er läsare. 

Värd för tävlingarna är Bergsåker och Solvalla. Bergsåkers travbana har historiskt sätt gett bra betalt och här mäter upploppet en längd på 200 meter, medan Solvallas upplopp är någon kortare (196 meter). Vädret i Sundsvall bjuder på ett kallt klimat med 8-10 minusgrader, uppehåll och en vindstyrka på ynka 2 m/s. I Stockholm blir det också uppehåll, något varmare med 3 minusgrader, fast här skall det blåsa något mer (5 m/s). Varför vänta..

Nu Kör Vi!


V86-1: Skrällchans när/om Favoriten blir Instängd?

Bergsåker, 3-åriga och äldre (350.001 till 1.050.000 kr) med Autostart över Kortdistans. Går hyfsat kort i inledningen, men några streck blir det allt:

3.RUTGER GIGANT: Är ett startsnabbt ekipage men det kan bli en rejäl fight om ledningen med DIGITAL PHOTO. Senast starten var på vinterbanan på Umåker där han spetsade ifrån bricka 6 och höll sedan denna positionen ändå in mål. Senast det var tal om kortdistans var utgångsläget inte det bästa (spår 8), men fick en helt ok resa och avslutade riktigt starkt över upploppet. Från detta utgångsläget måste han räknas riktigt tidigt, speciellt om det skulle bli ledningen och i så fall är det ekipaget att slå. Jag tror att det blir ledningen och detta är min vinnare - strecka!

1.HÖWINGS STAR: I nuläget en lite väl stor favorit med tanke på att det är första starten på 2,5 månad. Senast starten var under Winter Burst (juldagen) över långdistans och då blev det en ryggresa som trea  utvändigt - med dryga varvet kvar avancerade de fram i dödens men över upploppet tröttnade han ordentligt och kunde såklart inte utmana övermäktigt starka NAROLD VOX. Näst senast (stayerdistans) så övertog han ledningen på sista långsidan och såg ut som en vinnare fram till de sista 50 metrarna då han stumnade en aning och favoriten TEQUILA PALEMA kunde gå förbi. Senaste gången det var tal om sprint var i oktobermånad och då blev det triumf efter att runda hela fältet från bricka 12 - och inte ens OFFICER C.D kunde utmana över upploppet. Nu är det återigen dags för sprintdistans och detta är verkligen ett ekipage som trivs över samtliga distanser, så är verkligen inte missgynnad. Det stora frågetecknet är väl egentligen spåret och var de hamnar ifrån start, för han kommer inte kunna försvara sitt innerspår - instängd? Är väl egentligen bästa ekipaget och skulle han hitta ut är segerchanserna goda - ett måstestreck!

6.NAVARONNE: Senast var de ute på V7 och stötte då på stenhård konkurrens - att de dessutom  lottades till spår 8 gjorde ju inte saken direkt bättre. De försökte avancera på sista långsidan med krafterna fanns inte riktigt där, så avslutade på innerspår - krigade på bra även om många travade förbi sista biten in i mål. I slutet av november så var det senast de var ute på denna distansen - efter en position som trea utvändigt avancerade de på sista långsidan och över upploppet så var det absolut snabbast och triumfen var klar. Är både hyfsat startsnabb och är stark, löser det sig ifrån start kan de omgående få en intressant position - skall med på lappen vid gardering.   

Fler Möjliga Streck:

7.JANNE SISU

2.GLOBAL MILLIONAIRE

11.JOY RIBB

Ranking: 3 - 1 - 6 - 7 - 2 - 11 - 4 - 12 - 10 - 5 - 8 - 9

Strukna: -


V86-2: En Favorit som inte Imponerat - Gardera!

Solvalla, 3-åriga och äldre (425.001 till 950.000 kr) med Autostart över långdistans. Favoriten har inte rosat marknaden direkt, så rekommenderar gardering:

5.PAPARAZZI M: Inte startat på en månad och har inte presterat på topp på den senaste tiden, så denna lilla paus kanske bara har gjort gott. Senast så rusade han till spets från bricka 6, men blev lite väl pigg och satt i spets fram till upploppsklockan ringde då var krafterna helt enkelt slut och han sjönk som en sten igenom fältet. Senast det var långdistans kördes han defensivt på innerspår, när väl luckan dök upp på sista långsidan avslutade han starkt med fullt tryck över mållinjen. Är startsnabb och är inte alls förvånad om han sitter tidigt i spets. Är däremot tveksam till formen  - han är helt klart värd ett streck men rekommenderar helt klart gardering.

10.SPITCAM JUBB: Jag varnade senast för honom när det blev triumf i stayerloppet på hela 3.640 meter - han fick ett perfekt smyglopp i rygg på ledaren CONNY SISU och när väl upploppsklockan ringde blev det en rejäl fight mellan dessa där målfotot fällde avgörande. Innan dess hade formen sett tveksam ut, men senaste starten rättade ut alla frågetecken. Nu är distansen hela 1000 meter kortare, men det är inga problem då han tidigrae visat att han trivs över den klassiska långdistansen. Från detta utgångsläget kan det återigen bli tal om en smygresa och när väl upploppsklockan ringer så är det nog tryggast och klokast att ha ett streck på honom.  

9.BOTTNAS COMMANDEUR: Ett ekipage som ligger mig väldigt varmt om hjärtat och som alltid presterar bra. Vinner kanske inte så ofta, men formraden är som vanligt lika imponerande. Senast han var ute på banan var han med i körningen om ledningen och tog till slut positionen i rygg på ledaren. Satt sedan här totalt instängd när upploppsklockan ringde, så hade minst sagt mycket krafter sparade. Han skall verkligen inte underskattas och det är ett intressant "skrällbud"!

1.TOPGEAR: Senast fick han en smygresa från bakspår som näst sista ekipage, på sista långsidan avancerade han riktigt kraftfullt - kunde visserligen inte utmana suveräna CUT HIM SOME SLACK men insatsen var plusbetonad. Näst senast så blev det startgalopp och så var den dagen förstörd. För tre starten sedan blev det galopp efter dryga 500 meter, men jobbade sig i kapp och avslutade riktigt fint över upploppet även om det inte var samma tryck i benen de sista metrarna. Kan få en smygresa i rygg på ledaren och skulle luckan dyka upp över upploppet så har han en intressant spurt att tillgå - högintressant!

11.CHOSEN ONE: Trivs över den längre distansen och senast blev det triumf där han både visade speed och vinnarskalle. Gången innan var det också bakspår och efter avancemanget fanns det inte så mycket krafter kvar, men höll ändå bra hela vägen in i mål. Ett frågetecken är hur statusen är med hälsan, med tanke på att det blev en strykningen vid senaste startanmälan. Är som sagt distansgynnad och besitter en härlig spurt - kommer finnas med på min lapp.

Fler Möjliga Streck:

7.MAKE IT QUICK

8.DUFFMAN

3.I AM DYNAMITE

Ranking: 5 - 10 - 9 - 1 - 11 - 7 - 8 - 3 - 2 - 6 - 4

Strukna: -


V86-3: Blåser till Seger??

Bergsåker, 4-åriga och äldre svenska och norska Kallblod (200.001  till 800.000 kr) med Voltstart över långdistans. En högintressant kvartett, men det finns ytterligare en kapabel outsider: 

11.BLÅS UNDAN: Är ett ekipage jag verkligen börjat gilla skarpt och utvecklas hela tiden. Det negativa är att han inte är helt att lita på i travet och galopperna har fällt han många gånger. Jag personligen tycker att han blivit stabilare på senaste tiden, fast varvar fortfarande toppinsatser med galopper. Senast insatsen var ett Montélopp och här var han totalt överlägsen och "blåste" favoriten ÅSARAPPEN på segerns sötma. Näst senast blev det startgalopp och diskning. Och gången innan joggade han hem en komfortabel  seger på en minst sagt krävande bana (även den gången på Bergsåker). Allt avgörs egentligen ifrån start, går han felfri är detta min solklara vinnare! Han är både speedig och riktigt starkt, trivs dessutom på distansen.  

7.ART NÖKKVE: Har erfarenheter från triumf på V7 och har nu två lopp i kroppen sedan ett uppehåll på tre månader, så formkurvan är stigande. Har gjort stabila insatser i dessa lopp, fast nu väntar ett lopp över favorit distansen. Från det här utgångsläget så kommer de nog tidigt ställa frågan att få överta ledningen och väl i spets är mycket vunnit - ett måstestreck!

6.STORSJARMÖREN: Tre triumfer på fem starter så formen är det verkligen inget fel på och dessutom har två av dessa vinster kommit över den längre distansen. Senaste starten var över den korta distansen och då fick han en perfekt resa som tvåa utvändigt -  när de svängde in över upploppet kunde han relativt lätt spurta förbi samtliga. Så besitter som sagt form och är ett måstestreck vid gardering! 

9.TAND TUFF: Imponerade stort i triumfen näst senast då han fällde samtliga ifrån dödens och då mötte han ändå ett gäng V7-hästar. Senast satt han fastlåst, så hade säkerligen en hel del sparat. Skall Du gardera så skall han helt klart med på lappen. 

Fler Möjliga Streck:

8.STINGERS: Kapabel, men har inte startat på 8 månader.

Ranking: 11 - 7 - 6 - 9 - 8 - 5 - 4 - 2 - 1 - 3 - 10

Strukna: -


V86-4: Spets och Slut - Spik?? 

Solvalla, 3-åriga och äldre ston (100.001 till 650.000 kr) med Autostart över kortdistans. En jämnstreckad avdelning som går att spika sig ur:

7.NATALIE DE VIE: Hon skall räknas tidigt då detta är hennes favoritdistans , har dessutom tre lopp i kroppen. Senast var utgångsläget (bricka 12) allt annat än bra och det blev ett defensivt upplägg där hon försökte avancera på insidan av de attackerade ekipage - men fastnade och hade mer eller mindre allt sparat i mål.  Denna gång ser uppgiften betydligt intressantare ut och dessutom är hon riktigt startsnabb. Det är min spetsfavorit och skulle det inte kosta för mycket kan hon mycket väl sitta här hela vägen runt - min vinnare och det är ett spikförslag! Dessutom är procentsatsen i skrivande stund högintressant.

3.PIMPINETTE FACE: Har nu två lopp i kroppen efter ett längre uppehåll på hela fem månader - så lär ha gått framåt rejält med dessa loppen i kroppen. Dessutom sitter Örjan upp och det är såklart ingen dålig förstärkning. I comebacken blev det ett defensivt upplägg där de placerade sig som fyra utvändigt och kunde sedan avsluta godkänt med tanke på att hon ändå saknade lopp i kroppen. Senast var det bricka 8 som gällde och togs lugnt ifrån start och smög med som sista ekipage utvändigt. På sista långsidan avancerade det något och när de svänger in över upploppet så börjar de riktiga avancemanget i fjärde spår där de verkligen flög och var så nära att straffa samtliga. De har ett perfekt utgångsläge och kan omgående sitta bra till. Får hon en smygresa så har de alla möjligheter att fälla samtliga med den härliga spurt hon har till sitt förfogande

4.CARRO'S GIRL: Har nu fyra lopp i kroppen och dessutom  över en distans där hon trivs. Senast starten var på V8, över samma distans och spår. Hon spetsade denna gång men blev utmanad så det kostade en hel del att komma till spets -  men trots att hon såg slagen ut över upploppet visade hon sin vinnarskalle och triumferande, en imponerande och stark insats! Denna gång har jag svårt att se att det blir någon ledning, då extremt startsnabba NATALIE DE VIE med största sannolikhet tar hand om ledningen. Risken finns att hon hamnar i dödens - men skulle det lösa sig så är hon verkligen kapabel att straffa samtliga.  

2.DEDES MYTHICAL: Senast kunde hon inte försvara sitt innerspår  och fick en smygresa i rygg på ledaren - strax innan sista kurvan fick hon luckan utvändigt vilket gjorde att hon kunde spurta ner allt och alla. Näst senast var de ute på sprintdistans och det blev då en ryggresa utvändigt  - avslutade riktigt fint med fullt tryck över upploppet. 

Fler Möjliga Streck:

9.CHRISTINE SIXTEEN

11.ESCADA B.R

8.NEW STAR POWER

Ranking: 7 - 3 - 4 - 2 - 11 - 9 - 8 - 5 - 10 - 6 - 1 - 12 

Strukna: -


Sponsra Bloggen

Swisha till:  0722 47 81 81    

Eller skicka via Paypal till mailadressen  trav@telia.com


V86-5: Spik, Lås eller en Kvartett?

Bergsåker, 4-åriga (högst 100.000 kr) med Autostart över full väg.

8.VOLCAN D'INVERNE: Senast tog han hand om ledningen och satt här fram till sista långsidan då han stumnade och sjönk genom fältet. Gången innan blev det triumf - placerade sig som tvåa utvändigt men när han hamnade i dödens övertog han ledningen och behöll denna position kontrollerat hela vägen in i mål. Har bevisat tidigare att han behärskar 8:e spår, så spåret avskräcker inte och det gör inte heller motståndet - så detta är helt klart en spikkandidat. Fast det finns skrällpotential bakom honom:

5.WHITSUN EVE: Är ett ekipage som besitter form som senast triumferade efter att ha fått en resa i rygg på ledaren - strax innan upploppet så uppstod luckan och sedan glänste hon hela vägen in i mål till en säker seger. Detta är den självklara utmanare som verkligen inte skall nonchaleras - ett måstestreck om Du garderar.

Fler Möjliga Streck:

2.HOPE AND DREAMS

9.BALOTELLI CROWN

7.WHITE COFFEE

Ranking: 8 - 5 - 2 - 9 - 7 - 10 - 6 - 1 - 4 - 3

Strukna: -


V86-6: En Bra Favorit!

Solvalla, 3-åriga och äldre (180.001 till 425.000 kr) med Autostart över kortdistans. Ett ekipage höjer sig ifrån mängden och denna gång är utgångsläget mer än bra - ett spikförslag:

5.MALKIN N.O: Ett ekipage som jag spikat förut som verkligen besitter klass. Senast starten var på V8 (Åby), där kunde han inte försvara sitt innerspår så satt som trea invändigt när upploppsklockan ringde. Dessutom blev han störd då ekipaget före honom galopperade, fast när väl Open Strech var ett faktum så visade han verkligen vilken otroligt vass spurt han besitter, flög verkligen fram med fullt tryck över mållinjen till ett fint andra pris. Denna gång behöver de inte oroa sig för att fastna på innerspåret, dessutom är detta hans favoritdistans och just av dessa anledningen så ligger spiken nära. Nu är visserligen procentsatsen en aning hög - men med ett bra spår, Björn där bak samt att de har kapacitet att vinna från de flesta upplägg gör att segerchanserna är väldigt stora.

10.BELLINO B: Kapabel och har redan triumferat på V7 i år, fast nu är det sprintdistans som gäller med bakspår. Känslan säger nja och tror de blir svårt att runda detta fältet - fast skall Du gardera favoriten är detta självklart ett tidigt streck.

Fler Möjliga Streck:

11.DASHING KIMBERLEY

1.POINTILLIST

Skrällbud:

6.BANTHECHOCOLATE

3.ENGE LINCOLN

12.CAT'S KLONDIKE

Ranking: 5 - 10 - 11 - 1 - 6 - 3 - 12 - 2 - 4 - 9 - 7 - 8

Strukna: -


V86-7: Spurt vs Styrka - Gardera! 

Bergsåker, 3-åriga och äldre (210.001 till 500.000 kr) med spårtrappa med Autostart över full distans. Finns en rad intressanta ekipage, så rådet är att strecka på en del: 

3.INDIANA SUND: Har nu två lopp i kroppen efter ett längre uppehåll på dryga fyra månader - som hon med all säkerhet gått framåt med. I comebacken blev det ett defensivt upplägg ifrån bricka 12, men det löste sig riktigt bra och fick fritt över upploppet - visade då upp sitt "vapen" i form av sin härliga spurt där hon verkligen flög fram och straffade samtliga. Senast blev det en smygresa i ryggar från sitt bakspår - när väl upploppet uppdagades så avslutade hon återigen riktigt starkt som resulterade i ett andra pris. Denna gång har hon tilldelats bricka 3 och skulle de få en bra ryggresa fram till upploppet så tror jag ingen kan utmana hennes härliga spurt - strecka!

11.DRAGON POWERFLY: Visade senast prov på både form och rejäl styrka när han avancerade i tredje spår med dryga varvet kvar och travade i tredjespår under hela sista varvet. När upploppsklockan ringde gick han ut i fjärdespår och trots det jobbiga slutvarvet så kunde han ändå spurta ner samtliga konkurrenter - riktigt imponerande. Nu är distansen visserligen 500 meter kortare, men med senaste insatsen på näthinnan så är detta helt klart en utmanare till min vinnare - strecka!! 

7.ALVENA VALVA: Presterar oftast bra och stabila insatser och formraden inger respekt. Senast var de V7 som gällde och fick då rygg på AILERON som tvåa utvändigt - hon stred verkligen tappert och slutade till slut trea. Denna härliga krigare är intressant och skall definitivt inte nonchaleras även om hon kanske inte vinner så ofta - är säker på att en ny topplacering är att vänta.

13.JEPPAS PICASSO: Här har Ni verkligen ett ekipage som besitter form, som har hela fyra andrapris på fem starter. Men samtidigt blir jag alltid tveksam när jag ser en formrad med så många tvåor och ställer mig alltid frågan om de är brist på vinnarinstinkt - då de kanske viker ner sig lite för lätt? Senaste insatsen var i samma lopp där DRAGON POWERFLY triumferade - JEPPAS PICASSO avancerade efter dryga varvet med planen att överta ledningen fast ledaren (AMIRAL DU POMMEAU) hade andra planer och besvarade denna attack - där av  fick han gå den jobbiga vägen i dödens. Över upploppet visade han styrka och såg länge ut som vinnaren, men en viss DRAGON POWERFLY straffade samtliga med den bästa spurten. Är ett ekipage som trivs allra bäst i ledningen, så utgångsläget är ju inte det bästa - behöver en hel del flyt på vägen och där av rankar jag ner honom en aning. Fast samtidigt får man inte blunda för den styrka och kapacitet som finns i denna travare. 

Fler Möjliga Streck:

10.VÄSTERBO GROSBOIS

5.MARYLAND     

6.KING OF MINE

Ranking: 3 - 11 - 7 - 13 - 10 - 5 - 6 - 8 - 9 - 1 - 12 - 4 - 2 - 14

Strukna: 15.COMEONHILL


V86-8: En bra Favorit som går att Fälla!

Solvalla, 3-åriga och äldre (65.001 till 180.000 kr) med Autostart över full väg. Visserligen en bra favorit, men ser ändå här en intressant skrällpotensial:

5.DON VINCE: Den klara favoriten toppar min ranking, men det är med all rätt med tanke på att han har tre triumfer på fem starter. Finns dock inte så mycket videomaterial från de senaste triumferna, men har sett ett par starter från i fjol. Och han är startsnabb och ifrån detta utgångsläge så lär han säkerligen laddas ifrån start - fast kan bli svårt att ta in en längd på ARAMIS AMOK. Trivs ypperligt i ledning och skulle inte bli förvånad om det återigen blir spets och slut om de skulle nå ledningen. Har dessutom nu tre lopp i kroppen så formtoppen närmar sig - se upp!

1.ARAMIS AMOK: Ytterligare ett ekipage som trivs i ledningen och som är startsnabb - från det här utgångsläget så kan de snuva favoriten på ledningen och då är det ekipaget att slå. Senast spetsade han ifrån spår 4 och sedan blev det en kontrollerad och imponerande spets och slut-seger. Så utgångsläget är perfekt och dessutom är han i nuläget totalt bortglömd, så procentsatsen är verkligen mumma! Mycket avgörs (om inte allt) i starten och skulle det bli spets så har de toppchans - strecka alla dagar i veckan då detta är en av omgångens fynd! 

9.HOT JASON: Trivs som fisken i vattnet i ledningen och är ruskigt startsnabb, men denna gång så är det bakspår och rankar där av ner honom en aning. Senast spetsade han ifrån bricka 8 och väl i ledningen så kunde ingen passera även om fotot tillslut fick avgöra. Har ett lopp i kroppen efter ett uppehåll på ett par månader och har dessutom två raka triumfer i de senaste starterna. Har en startsnabb rygg och kan tidigt sitta i rygg på ledaren och skulle luckan komma över upploppet så kommer han utmana på allvar. Även denna procentsats är verkligen intressant - helt klart ett streck på min kupong! 

3.JUICEMAN: Har nu tre lopp i kroppen efter nästan ett års frånvaro, så formen börjar närma sig med stormsteg. Och senast blev det triumf efter att han tidigt kunde överta ledningen och kunde sedan kontrollera allt ifrån spets till en säker seger. Utgångsläget är perfekt och kommer omgående få en intressant position med slagläge. Har en hög segerprocent - se upp!

7.ACTUAL STAR: Blandar toppinsatser med galopper så detta är verkligen inget ekipage att hålla i handen. Senast blev det triumf efter en taktiskt smart styrning av Kenneth Haugstad som avvaktade med att sätta in stöten tills dryga 150 meter ifrån mål och då flög de verkligen fram och straffade samtliga. Den stora frågan är om han kommer att gå felfritt ifrån start och sedan är nästa fråga vart de hamnar ifrån start? Skulle de hitta ner i en bra rygg så är de verkligen inte borta - en outsider!

Fler Möjliga Streck:

10.DIFFARN AM

11.YOGHURT COMPOSITE

Ranking: 5 - 1 - 9 - 3 - 10 - 7 - 11 - 12 - 6 - 8 - 4 - 2

Strukna: -


Facebook - Johan Ulvestål

Twitter - @Johanstravblogg


Lycka Till!