Bergsåker och Solvalla är veckans värdar och ser ett högt spelvärde i omgången då många av de stora favoriterna är i fara då de har tveksam form och dåliga spår.

 

Ni köper mina andelar här:
https://minandel.se/experter/johan/

 

V86-1: Här har favoriten 11.HIGHLAND PARK ett riktigt svårt utgångsläge och visst har han kapaciteten att runda samtliga men det luktar gardering lång väg. Vill Du spika i denna avdelning så rekommenderar jag att Ni satsar Era kort på den troliga ledaren 1.FROM THE MINE. Tror han svarar ut samtliga och är då häsen att slå och tror att de kan spåra hela vägen runt.

V86-2: Här är 3.DREAM LANE storfavorit och har ett fint utgångsläge då de har stora möjligheter att tidigt sitta i ledningen – då är det toppchans! Fast återkommer nu efter fyra månaders tävlingsuppehåll och är då förstås spelvärt att försöka fälla. Den första som förgyller min kupong är Björn Goop tillsammans med 8.PAMPALO som besitter styrkan och lär inom tid avancera fram i dödens och sätta press på ledaren – klarar tuffa upplägg och kan kriga ner de flesta. 7.COFFIE U.N.G gillar jag riktigt mycket och stortrivs tillsammans med Kim Moberg. Spåret är förstås lite klurigt, men frågar Ni mig är hästen betydligt bättre i ryggar och skulle det lösa sig ifrån start är detta hästen som besitter den absolut bästa avslutningen. Gör visserligen ett frågetecken kring formen, men är verkligen streckvärd då han är lite bortglömd. Här finns även en riktigt rolig skräll i form av totalt bortglömda 9.POINTILLIST, som visserligen är mycket bättre ifrån ledningen och gör dessutom årsdebebut men skulle hon få smyga med och spara speeden till 300-400 meter kvar då kan hon bli farlig. På grundkapacitet skall även 2.COPIMADE samt 10.LAVIDALOCA DE VIE nämnas i sammanhanget.

V86-3: Äntligen hittar vi kallbloden på kupongen igen och det är ingen helt lättlöst historia och rekommenderar att Du spara några streck till just denna avdelning. Min vinnare hittar vi i form av norska 2.MJÖLNER BRUN som felfri besitter styrkan att fälla samtliga. Rekommenderar även hans norska kollegor 5.TIN GNIST som tidigt kan sitta i ledningen och 3.RAPPNOR som visserligen gör debut bakom bilen men kommer han bara iväg felfri så har han resurser att fälla många i detta sällskap. 9.GRIFFIN har ett lopp i kroppen efter ett längre tävlingsuppehåll så lär ha tagit flera kliv emot formen. Slutligen skall inte 1.JÄRVSÖ JOHN uteslutas helt även om han inte kan försvara ledningen, men kommer ifrån seger så formen finns där.

V86-4: Här hittar vi en ny storfavorit ifrån ett klurigt bakspår över den korta distansen – pratar denna gång om 11.BEAUTIFUL BACARDI som har gjort det riktigt bra i båda starterna hos Stefan Melander och nu är det dags för årsdebut. Så frågan är i vilken status formen är i och dessutom har hästen gjort det riktigt bra ifrån ledningen, men denna gång får hon göra jobbet själv och då är jag inte helt säker på att de bara vinner här. Den våghalsiga spikar emot och då rekommenderar jag 7.WINDY CINDY som lär laddas från start då hon är ruskigt startsnabb och trots bricka sju så tror jag hon tidigt sitter i ledningen – är ifrån denna position hästen att slå och känslan säger spets och slut.

V86-5: Här hittar vi en ny relativ stor favorit 5.COOGAN som jag också gör ett frågetecken kring då även han gör årsdebut. Dessutom är distansen ett frågetecken, men på grundkapacitet är han en storlek större än övriga så bör ändå finnas med på kupongen. Första hästen blir istället den troliga ledaren 2.MR MATJES om han travar felfritt – har nämligen två galopper på de senaste fyra starterna. Blir det felfri avgång och Rikard N Skoglund kan bestämma tempo en bit då kan det räcka hela vägen in i mål. Skrällbudet i loppet står 7.DIAMONDS LUCKY som har en hög kapacitet och har dessutom lopp i kroppen – lär vara rejält förbättrad och är inte helt borta.

V86-6: 3.MY DREAM ART på startvolten har goda chanser att tidigt sitta i spets och är därmed självskriven på lappen, skulle Nicklas Westerholm lura bort delar av loppen kan det mycket väl bli en spets och slut seger. Bäst kapacitet besitter 11.UNIQUE FINDINGS som verkligen har visat form och har fyra topp-två placeringar i rad, där det blivit segrar i två av dessa. 7.COLORADO ECUS skall även nämnas är riktigt stark och är riktigt gynnad av distansen.

V86-7: 9.ROGER AMERICA har verkligen en bra uppgift framför sig. Har nu fem vinster på de senaste sex senaste starter och dessutom fyra raka segrar under 2018. Hanna Olofssons travare har verkligen utvecklats rejält under vintern och insatsen senast var fem stjärnig – rundade hela fältet från sitt 12:e spår över kort distans och avslutade 11,2 sista 700 meterna. Så förstår de som väljer att hålla henne i handen. Fast de som går i tankarna på gardering då skall 2.VIC DE LUXE vara tidig på kupongen. Besitter också form med sina tre segrar på de senaste fem starterna och avslutade näst senast otroligt bra där han klockades för 10-blankt sista 800 metrarna över fulldistans. Har dessutom ett perfekt utgångsläge och har goda chanser att vara först till plankan och är då hästen att slå. Fast ledningen är inget måste då han kan kan avsluta sylvasst efter en ryggresa. Dessa två höjer sig över mängden men skulle man vilja ha ytterligare streck då skulle jag sätta mina kort på 5.ABOVE ALL ÅS som är snabb ut och har en möjlighet att ta en längd på min spetsfavorit. 4.SERIOUS TRY har en hög grundkapacitet och är allround – skulle det bara lösa sig det minsta så kan skrällen vara ett faktum.

V86-8: Här hittar vi en ny kapabel favorit i form av 12.GLENN BOKO, men detta är en ny favorit som dragit Svarte-Petter i spårlottningen – det luktar strul men är självskriven på en garderingskupong. Min första häst är Örjan tillsammans med 5.HOCHTHEREITIS SOX som tidigt lär styra fram utvändigt om ledaren och har stora chanser att tidigt sitta i spets – har då toppchans. 6.DUKE OF MEARAS har en otroligt vass spurt och med rätt ryggresa så kan Kim Moberg återigen straffa allt och alla. 10.UNAFFECTED LAUGH skall definitivt inte räknas bort och kommer dessutom ifrån seger. Skrälltipset går till startsnabba 3.KABANOSS som tidigt tar hand om ledningen och lär sedan släppa och liftar med i rygg på ledaren – skulle luckan dyka upp över upploppet så kan skrällen vara ett faktum.