Då var det dags att behandla kvällens V8:a som avgörs på Bergsåker och Solvalla. Idag är det ju också sista chansen att trava barfota så många väljer nog att lätta balansen till denna start. Vad säger då vädret? På Bergsåkers travbana blir det uppehåll med en minusgrad och det skall blåsa måttligt (7 m/s). I Stockholm blir det en grad varmare, även här skall det vara uppehåll och blåser något mindre (5 m/s).

Följ mig på Twitter: @Johanstravblogg 

Då kör vi:

V86-1:  Sviker Favoriten = Skräll??

3-åriga och äldre (125.001 till 675.000 kr) över 2140 meter med Autostart. Här hittar vi en storfavorit som jag kommer att välja att gardera - vill nämna följande travare: 

2:MAGNIFIK BRODDE (13%): Min spetsfavorit som trivs på Bergsåker som kan leda väldigt länge - spets och slut? 

3:CASANOVA SISU (67%): Måste ändå bli ett första streck med tanke på hans kapacitet och raden imponerar ju verkligen. Fast däremot har han en galopphistorik som gör mig en aning tveksam och väljer därmed att gardera.

8:VICTOR RUDA (6%): Riktigt kapabel till en intressant procentsats och är mitt andra streck. Spåret är förstås inte så roligt, men löser det sig kommer han straffa många över upploppet.

11:MELLBY BRUNELLO (1%): Vill man ha med ett intressant skrällbud så är han högintressant.  

12:EDER BOB (5%): Tråkigt spår och behöver maxklaff härifrån - men blir det tempo där fram så kan han mycket väl vara med där framme.  

V86-2: Superkräller BIKINI SO TEENY???

3-åriga och äldre ston (lägst 325.001 kr) över 2140 meter med Autostart. Åtta ekipage bakom bilen och de jag vill prata om är:

1:JUMBLE ÅS (15%): Intressant spår men ändå ett frågetecken kring formen - ändå värt ett streck.

2:BLUE MARTINI ÅS (4%): Spurtstarkt sort som med smygresa kan bli livsfarlig över upploppet.

3:ROSES GLORY (57%): Stall Heiskanen har ju inte haft de ultimata träningsförhållandena och de visade ju hon senast. Har ju kapacitet att vinna här helt klart, men ett stort frågetecken kring formen?? Är ju helt klart värd ett streck men rådet är helt klart att gardera.

8:BIKINI SO TEENY (0%): Veijos andra ekipage i loppet och till denna procentsats så är det verkligen högintressant. Formen har inte varit på topp på senaste tiden - men nu blir det barfota runt om och kan skrälla! 

9:GEORGIE MAE  (11%): Ett ekipage som ligger mig väldigt varmt om hjärtat och är verkligen inte golvad i detta sällskap. Kan bli en fin ryggresa här och hon har tidigare bevisat att hon kan spurta riktigt vasst. 

V86-3: Spik vs Trehästarslås?

3-åriga och äldre över långdistans med Voltstart. Vill snacka om tre ekipage som höjer sig ifrån mängden i mina ögon:

1:M.T.JAMMING JERRY (15%): Formen är det verkligen inget fel på och kommer han bra iväg ifrån start skall han räknas. Nu med ett lopp i kroppen så lär vara förbättrad - gör ett frågetecken kring distansen... 

7:O.P.'S FABULOUS (43%): Ingen jätte feeling, men kanske värd ett streck ändå. Kommer han bara iväg hyfsat ifrån start så kan mycket lösa sig längs vägen.

14:TITAN ARROW (10%): Favoritdistansen och är riktigt stark - kan de smyga med en bit så tror jag att de fäller det flest. Mitt första streck och kan mycket väl vara en chansspik.

V86-4: Spik eller Lås!

3 åriga och äldre (100.001 till 825.000 kr) över fulldistans med Voltstart. Kanske tråkig men kommer bara prata om två ekipage, men det är väldigt stora chanser att det slutar med spik här:

13:VALEUR (33%): Ett ekipage som jag håller riktigt högt och tillsammans med Örjan är han dessutom minst en klass bättre. Blir bara bättre och bättre och motståndet skrämmer inte - så chanserna till spik är goda!

14:M.T.KINGOFTHEHILL (34%): Vill man gardera så är detta kanske inte världens sexigaste lås, men det är väldigt gångbart. Har inte startar på 5,5 vecka så visst är det ett frågetecken kring formen - rankar av den anledningen ner honom. 

V86-5: En Favorit som Håller?

3-åriga (lägst 30.001 kr) över full distans med Autostart. Vill i nuläget snacka om fem ekipage:

2:REAL MASTERPIECE (12%): Ett perfekt spår och kan tidigt få en bra rygg och då hotar han samtliga i detta sällskapet.

4:CASTLE HALL (21%): Hård typ som tål att göra jobbet själv, blir inte förvånad om han tidigt sätter press på ledaren - kan räcka hela vägen!

5:READY FOR MONEY (6%): Galoppbenägen men riktigt kapabel - jätte svårläst..

6:WINNING SYMBOL (2%): Det är barfota fram som gäller till denna starten och kanske ingen segerkandidat men får hon en smygresa med maxklaff är allt möjligt

7:EVIL ENOK M.E (52%): Ett tidigt streck och en intressant favorit. Kommer dagen till ära rycka skorna vilket är en balans som han stortrivs med - Ett Spikförslag!


V86-6: Många om Budet!

3-åriga och äldre (145.001 till 465.000 kr) över lång distans med Autostart. Svårlöst på förhand så streckar på här:

1:JE T'AIME RUINART (15%): Stark och hård typ som älskar distansen - tillsammans med Goop är han att räkna med.

2:TAFFY (2%): Formtoppad och kommer härifrån försöka hitta en fin rygg för att kunna spara sin härliga speed - kan fälla alla över upploppet!

3:SNYTING (18%): En stark sort som kan kriga ner samtliga i det här sällskapet - strecka.. 

4:MELLBY CICERON (23%): Topplaceringar hela tiden och även över den längre distansen, så formen är det verkligen inget fel på. Saknar spurten så frågan är om det är de som fäller han även denna gång?

5:ALFAS DIMITRI (5%): Distansgynnad och skall räknas - dock inte min vinnare.

7:ANTONIO TABAC (10%): Startsnabb och utmanar om ledningen - är inte helt borta i detta sällskap.

9:VICE PRESIDENT (17%): Som sagt så är träningsmöjligheterna bättre nu hos Veijo och det gör att jag tror med på Vice Presidenten. Är hård och tuff och gillar distansen - Intressant!

10:LEONAS SANTO (3%): Kan smyga med här och straffa många till slut - Skräll?


V86-7: Trehästarslås?

3-åriga och äldre Ston över full distans med Voltstart. Här är det tre ekipage jag i första hand vill nämna: 

5:RONDINE D'ASOLO (10%): Har varit med om ett antal hårdare öppningar och skulle inte bli förvånad om de försöker hitta en ryggresa denna gång. I detta sällskap skall han räknas tidigt och är värt ett streck!

7:TRADING (26%): Galoppbenägen och kommer tas med säkerhet ifrån start - hittar de sedan ner så segerstrider hon och skall dessutom gå barfota fram. 

9:CATCH THE CASH (23%): Efter strykningen på LISA C.D så ser möjligheterna betydligt bättre ut. Kan härifrån få en bekväm resa för att sedan sätta in stöten - Ett tidigt Streck!!

V86-8: Spika Dig Ur ett Svårt Lopp eller GARDERA!!!

3-åriga och äldre (465.001 till 1.900.000 kr) över full distans med Autostart. En intressant avslutning och väljer man att gardera så slutar det med många streck:

1:HIGHSPEED CALL (6%): Min spetsfavorit och väl i spets kan mycket hända - visserligen inte min vinnare så rankar ner honom en aning.

2:AL'S WINNERMEDE (4%): Ett ekipage som jag jagat och spikat mest hela året och tänker inte sluta med det nu.. Har på senaste tid gått ner i form och har haft en fundering under året om han saknar den där vinnarskallen då han ofta viker sig över upploppet. Fast med på kupongen skall han och speciellt till denna procentsats.

3:ELIT HÅLERYD (5%): Perfekt spår och kan härifrån få slagläge när upploppet närmar sig. 

4:OCTOBER KRONOS (47%): Vill man spika en favorit och slippa gardera är detta såklart ett kapabelt ekipage. Fast mycket skall förstås klaffa, men skulle de t.ex få överta ledningen är mycket vunnet. Jag rekommenderar helt klart gardering då det är för många om och men... 

5:GROSS WEIGHT (5%): Formen kanske börjar närma sig, men har samma känsla som jag har kring AL'S WINNERMEDE - det är kanske ingen vinnartyp. Fast är kapabel och vet inte om jag vågar utesluta han från systemet.

6:ORIGO TILLY (7%): Ett ekipage jag ofta inte blir klok på - blandar stabila insatser med galopper. Frågan är om de vågar ladda ifrån det här utgångsläget? Fast en bra dag då kan han tidigt sitta i ledningen och då kan det mycket väl bli spets och slut. 

8:TIME MACHINE (6%): Enbart stabila insatser på senaste tiden och är nog det formstarkaste ekipage och därmed är han tidig på lappen. Ett chansspikförslag för den våghalsiga!

12:FRIDERICUS (16%): Sist men definitivt inte minst så hittar vi ett favorit ekipage i mina ögon. Kommer såklart ifrån Stall Heiskanen och självklart är det Veijo själv som sitter upp. Spåret är en stor nackdel men han kommer finnas med på min kupong ändå. Har visat fin form på sista tiden och är startsnabb så kan få en intressant position ifrån start.  Behöver såklart maxklaff härifrån men är definitivt inte golvad.  


Twitter: @Johanstravblogg