Värd: Vaggeryd, Jönköping.

Väderprognos: Växlande molnighetet med en temperatur kring 15-16 grader där det är risk för regn under tävlingarna - vinden skall inte påverka då vindstyrkan skall ligga på låga 1-2 m/s.

Magkänsla:

Just Nu: Ledig under hela dagen så sitter och njuter av en kopp kaffe på balkongen och skall strax presentera min vinnare för Er!


"Mumma eller Glömma": Är min version av "Vass eller Kass" i textformat.  Här presenterar jag mina tips, idéer och vinnande drag till tävlingarna. Mumma innebär en bra favorit med goda vinstchanser, men det innebär inte att det av automatik är ett spikförslag. 

Nu Kör Vi!!!
V75-analys, Boden (17/6)

Då var det dags för midnattstravet som verkligen är en rolig, intressant och mysig tillställning. Är lite speciellt när solen vägrar att går ner. Så starttiden på tävlingarna är lite udda och startar inte för än 20:30 och avslutas inte för än timman innan midnatt. De har komponerat ihop riktigt fina averkningar där väldigt fin travsport väntar. Jag är verkligen laddad och som vanligt har jag analyserat omgången sedan startlistorna publicerades. 

Även om travsporten under de senaste veckorna varit på topp, så här det kanske inte varit de roligaste omgångarna rent spelmässigt - varit lite för favoribetonade omgångar. Fast denna omgång tror jag det kan bli det omvända och tror på fIna slantar. Så se till att införskaffa en andel! 

Andelar: Jag kommer konstruera fyra stycken system till kvällens V86-tävlingar och Ni köper mina andelar precis som vanligt via webbsidan minandel: https://minandel.se/experter/johan/ 


Följande System konstruerar jag:

  •  "Streckat Glasklart", 1000:-/andel. Detta är mitt slagkraftigaste system och vid triumf är vi inte många som delar på vinsterna. 7:an satt här för några veckor sedan. OBS minst 3 st andelar måste säljas för att jag skall konstruera ett system.
  • "Streckat och Spikat", 550:-/andel. Konstrueras med tre stycken spikar som både är spelvärda och troliga vinnare. Vidare helgardera jag tre stycken avdelningar och slutligen streckar jag på i den sista avdelningen där jag inte spikat eller helgarderat (mellan 2 - 8 streck). Så sitter spikarna så är triumfen nära och då kan bli fina slantar att förgylla plånboken med. OBS 4 st andelar måste säljas för att jag skall konstruera ett system.
  • "Streckat Såklart", 350:-/andel. Det systemet som har flest kontinuerliga vinster och motsvarigheten på V86 spelade in över 92.000:- i april. OBS 7 st andelar måste säljas för att jag skall konstruera ett system.
  • "Streckat Solklart", 250:-/andel. Systemet där jag ALLTID garderar de stora favoriterna. Här är jag ute efter de stora pengarna. OBS 8 st andelar måste säljas för att jag skall konstruera ett system.
  • "Streckat och Klart", 165:-/andel. Mitt billigaste system som ändå är slagkraftigt då det består av 25 andelar. Detta system spelade in en kvartsmiljon i början av april. OBS 15 st andelar måste säljas för att jag skall konstruera ett system. 


Facebook och Twitter: Följ mig jätte gärna på Sociala medierna där jag länkar till de mesta som sker på bloggen. Här lägger jag även ut lite extra saker...  Lägg till mig genom att klicka på nedanstående länkar:  

Facebook - Johan Ulvestål 

Twitter - @Johanstravblogg


Värd: Bodentravet. Banan är rätt klassisk och mäter ett upplopp på 200 metr och saknar både vinklad vinge som Open Strech. 

Väderprognos: I skrivande stund är det risk för lätt nederbörd i inledningen av tävlingarna och bjuder på en temperatur mellan 16-18 grader - vindstyrkan skall vara obetydlig med en 1 m/s. 

Magkänslan: Efter att en rad omgång som varit minst sagt favoribetonade så är nu känslan att det är dags för lite skrällar och en större utdelning. Även fast omgången innehåller en rad stora favoriter så finns många skrällbetonade drag i omgången. 

Just Nu: Fredagen är här  och då skall man aldrig klaga - strax helg, kaffet upphällt samt befinner mig i vablir ordning ute på balkongen. 

Nu Kör Vi!!!

V75-Analys, Bergsåker (1/7) 

Veckorna springer  verkligen fram med den ena fina travtävlingen efter den andra. Snart knackar dessutom semestern på dörren så kan verkligen inte klaga på min tillvaro. På lördag väntar V75-Finaler på en bana som ligger på min topp-fem lista - så är superladdad och har analyserat omgången framlänges och baklänges både en och fem gånger! Vilket jag gjort sedan startlistorna nådde min hand i söndags - så har en klar och tydlig bild hur jag vill konstruera mina system. 

Andelar: Jag kommer konstruera fem stycken system till kvällens V75-tävlingar och Ni köper mina andelar precis som vanligt via webbsidan minandel: https://minandel.se/experter/johan/ 


Följande System konstruerar jag:

  •  "Streckat Glasklart", 1000:-/andel. Detta är mitt slagkraftigaste system och vid triumf är vi inte många som delar på vinsterna. 7:an satt här för några veckor sedan. OBS minst 3 st andelar måste säljas för att jag skall konstruera ett system.
  • NYHET "Streckat och Spikat", 550:-/andel. NYHET 
  • "Streckat Såklart", 350:-/andel. Det systemet som har flest kontinuerliga vinster och motsvarigheten på V86 spelade in över 92.000:- i april. OBS 7 st andelar måste säljas för att jag skall konstruera ett system.
  • "Streckat Solklart", 250:-/andel. Systemet där jag ALLTID garderar de stora favoriterna. Här är jag ute efter de stora pengarna. OBS 8 st andelar måste säljas för att jag skall konstruera ett system.
  • "Streckat och Klart", 165:-/andel. Mitt billigaste system som ändå är slagkraftigt då det består av 25 andelar. Detta system spelade in en kvartsmiljon i början av april. OBS 15 st andelar måste säljas för att jag skall konstruera ett system. 

V64 och GS75: Glöm inte a
tt jag även konstruerar system till främst V64 och GS75 via Facebook-sidan Tillsammans är Vi Starka. Klicka på länken och bli medlem i gruppen så kan Du spela tillsammans med mig på ännu fler streckspel. 

Systemförslag: Jag har dessutom utvecklat bloggen vidare och publicerar numera systemförslag till både V64 samt GS75. Dessa publiceras samma dag som tävlingarna avgörs. 

Värd: Bergsåker, Sundsvall. Är en bana som ligger mig väldigt varmt om hjärtat och bjuder ofta på fina banförhållanden - upploppet mäter en längd på 200 meter. 

Väderprognos: Väntar perfekta förutsättningar med sol och en temperatur mellan 18-19 grader - vindhastigheten skall ligga mellan 2-4 m/s.

Magkänslan: Det är som sagt V75-Finaler och när sådan fin travsport väntar då är alltid känslan på topp. På Bergsåker har det skrällar förut och jag har hittat en rad drag som kan förgylla utdelningen. 

Just nu: Återigen befinner jag mig ute på balkongen -  spanar ut över vattnet och njuter när solen återigen har hittat fram till Götet. I vanlig ordning har jag sällskap av katten som tar vara på varje chans när hon kan få lite mys av husse och snarkar nu gött.. Det är dags att ge Er min syn på omgången, så har definitivt inget att klaga på - snacka om livsglädje! Varför dra ut på det hela, här kommer mina tankar och idéer inför lördag. 

Nu Kör Vi!! 


V75-1: Spårar VOLSTEAD hela Vägen Runt?? 
Assar Engbloms Lopp för 3-åriga och äldre som har lägst  400.001:- kr på kontot - det är Autostart som gäller över 2140 meter. Jag ger mitt tips till min spetsfavorit som denna gång kan lyckas svara ut samtliga och har då toppchans att spåra hela vägen runt. 

1.VOLSTEAD: Visade upp sig från sin bästa sida i Sweden Cup och presterade världstiderna 1.09,7 samt 1.09,3 under dagen. Men senast blev dagen förstörd kort efter start då han blev av med ledningen och satt sedan fastlåst när den tidigare ledare stumnade -  så hade allt sparat i mål. Bricka 1 är alltid lite marigt, men Örjan kommer göra allt för att försöka svara ut samtliga - risken finns att de återigen blir fastlåst då Piraten troligen kommer laddas ifrån start. Lyckas de komma till ledningen har de stora chanser att  spåra hela vägen runt - jag själv tror på detta scenario och när Erik Adielsson sitter upp ökar chanserna till spets  - detta är min vinnare! 
2.IN VAIN SUND var inte långt ifrån att toppa min ranking  då han besitter en enorm kapacitet och har styrkan och kunnandet att fälla samtliga. Har nu ett perfekt utgångsläge och kan få en smygresa serverad utvändigt - då sitter ingen säker när upploppsklockan ringer, ett självklart streck på kupongen. 
5.ON TRACK PIRATEN: Blev en säker och komfortabel spets och slut seger på hemmaplan där han besegrade självaste NUNCIO. Kommer säkerligen laddas för att nå spets - men denna gång kan ett jobbigt upplägg vänta, dödens? Det blir första gången med Kaj Widell och även om han besitter många års erfarenhet så är det ändå ett kuskminus då strategisk Johnny Takter alltid kommer vara min nummer ett. 
8.VÄSTERBO HIGHFLYER: Grymt startsnabb, men iskallt läge -  ett defensivt upplägg är att vänta men skall trots detta  räknas om Per Linderoth lyckas hitta ner i en rygg. Med smygresa har han en ruskig avslutning att tillgå där han kan flyta fram över upploppet - straffar många till slut, alla? 
Letar Du lite i skrällboxen skall inte följande ekipage nonchaleras: 
3.BEAU MEC: Vann derbyt för sex år sedan men utvecklingen stannade något - fast känslan är att Robert Berg är på rätt väg. Har tre triumfer och ett andrapris på de senaste fyra starterna - besitter en härlig styrka som kan fälla många till slut om det blir lite tempo längs vägen. 
6.FRENCH LAUNDRY: Har jag jagat till och från under en längre tid. Presterar oftast stabila och bra insatser men har svårare att ha nosen först på fotot - skulle det klaffa maximalt så är han inte borta, men känslan säger ändå nja. 

Vem Sitter i Ledning: Snabbast är VÄSTERBO HIGHFLYER, men laddas säkerligen inte från detta svåra utgångsläge. VOLSTEAD har där av stora möjligheter att nå ledningen - utvändigt laddas ON TRACK PIRATEN. 
Ranking: 1 - 2 - 5 - 8 - 3 - 6 - 4 - 7 
Strukna: -

V75-2: "TESTKÖR" i Ledningen - Spets och Slut? 
Klass I Final med Autostart över 2140 meter. Ett klassisk dilemma där Du antingen tar ställning eller öppnar plånboken och streckat på: 

5.TEST DRIVE: Skall Du ta ställning för någon i avdelningen så är detta ekipaget Du skall satsa på. Var strålande fin näst senast då de spetsade och spårade hela vägen runt till en säker spets och slut seger. Är hyfsat snabb ut och har stora möjligheter att vara först framme och överta ledningen ifrån ETOSHA BOKO. Når de spets utan att det kostar för mycket så har de stora chanser att på nytt inkassera en ny spets och slut seger - är visserligen favorit men då streckprocenten är strax över 20% är det ändå spelvärt. De rycker dessutom samtliga skor - intressant! 
2.ETOSHA BOKO: Går Du inte på min rankingetta så kan detta vara avdelningens drag även om han passar mycket bättre över sprintdistansen. Är kvick ut och är min självklara spetsfavorit - släpper troligen omgående när Örjan med TEST DRIVER ställer frågan och liftar med i hans rygg fram till upploppet. Skulle de få en smygresa serverad och hitta luckan då räknas dem riktigt tidigt. 
1.SURVIVAK KIT: Formen är minst sagt på topp och har hela fyra triumfer på de senaste fem starterna. Fast känslan är att spåret kan bli en fälla då jag har väldigt svårt att se att han skulle lyckas att försvara sitt innerspår -är positionen som trea invändigt att vänta? Jag tror det och rankar där av ner honom en del - fast skulle han hitta ut så är han en segerkandidat. De blir dessutom barfota runt om samtidigt som de kopplar på jänkarvagnen. 
9.SPRINGFIELD: Kan komma till omgående ifrån start och få ett perfekt lopp i ryggar - smyger med och spurtar ner många till slut. 
4.FLOYD P BOKO: Tre triumfer på de senaste fem starterna - kan ifrån det här fina utgångsläge sitta bra till omgående och skall verkligen inte nonchaleras. 
8.TESIO: Är lite bortglömd i sammanhanget, fast är samtidigt ingen att hålla i handen då han blandar toppinsatser med galopper. Utgångsläget sänker hans chanser rejält, men besitter styrkan och tål att göra en hel del på egen hand - kan kriga ner många till slut. Dessutom rycker de nu samtliga skor och kopplar på en jänkarvagn, högintressant! 
6.DON JUAN SISU: Enbart toppinsatser under hela våren med fem raka topp-tre placeringar, var av tre triumfer. Besitter hårdhet och styrka - med lite tempo längs vägen kan mycket väl detta vara vinnaren. 
3.TIGER WILLIAMS: Raden är mer än bra och har nu två lopp i kroppen efter en kortare vila - gör oftast stabila insatser och från det här utgångsläget räknas han tidigt. 
10.HAGENTOY: Formen skall man verkligen inte klaga på då han radat upp tre raka segrar - även om det varit i enklare sällskap så inger det respekt. Kan inte utnyttja sin startsnabbhet härifrån och detta är ett långskott - men streckat Du på kan detta vara skrällen Du söker. 

Vem Sitter i Ledningen: ETOSHA BOKO spetsar troligen utan större problem och är min självklara spetsfavorit - släpper när Örjan ställer frågan med TEST DRIVE? 
Ranking: 5 - 2 - 1 - 9 - 4 - 8 - 6 - 3 - 10 - 7 - 12 - 11 
Strukna:

V75-3: Är den Obesegrade Favoriten i Fara? 
E3 Final för Ston med Autostart över 2140 meter. Här hittar vi en obesegrad favorit som är på jakt efter femte raka triumfen, men möter nu på tufft motstånd så känslan säger gardering: 

3.DIBAB: Den obesegrade favoriten som har en bra uppgift framför sig, men samtidigt har hon aldrig mött så här bra motstånd tidigare. Laddas ifrån start och kan tidigt vara ekipaget som övertar ledningen ifrån DRIZZLE C.C och är då hästen att slå - spårar länge, hur länge? Känslan säger gardering, men det kan mycket väl bli så att hon på nytt triumferar och inkassera sin femte raka triumf. 
2.VANQUISH KRONOS: Visade i uttagningsloppen vilken hög kapacitet hon besitter när hon utklassade samtliga. Drog dessutom en vinstlott i spårlottningen och har omgående ett perfekt slagläge - segerstrider! 
4.VAMP KRONOS: Tre segrar och ett andrapris på de senaste fyra starterna. Besitter en härlig formtopp och krossade allt och alla i kvalloppet - måstestreck på garderingslappen.   
5.STARO LOCHLYN: Har visat en hög kapacitet och har tre triumfer på fem starter, fast nu är motståndet betydlig tuffare - på en garderingslapp är hon ett tidigt bud. 
7.DRIZZLE C.C: Är snabbast ifrån start och lär släppa, till favoriten?  Liftar med till en topplacering och skulle luckan komma under upploppet finns möjligheten till en superskräll. 
9.CURRENT AFFAIR: Lär gått framåt en hel del med två lopp i kroppen efter ett längre uppehåll - härifrån blir det ett lopp i ryggar och med minsta lilla klaff så kommer hon straffa många till slut. Dessutom rycker de samtliga skor samtidigt som de kommer laborera med ett nytt huvudlag-  skall inte nonchaleras! 

Vem Sitter i Ledning: DRIZZLE C.C är absolut snabbast och är min självklara spetsfavorit - släpper sedan till DIBAB? 
Ranking: 3 - 2 - 4 - 5 - 7 - 9 - 11 - 8 - 6 - 1 - 12 - 10 
Strukna: -

V75-4: Ett Starkt men halvtråkigt Lås? 
Klass II Finalen med Autostart över 2140 meter. En duo höjer sig och är kanske ett lite halvtråkigt lås fast däremot riktigt starkt. 

4.BRUNO BAGHEERS: Senaste insatsen var extremt plusbetonad och svarade hur bra som helst på barfotabalansen samt huvudlaget. Blir denna gång barfota fram, jänkarvagn fast huvudlaget är i skrivande stund oklart. Laddar från start och har goda chanser att tidigt sitta i spets och är då hästen att slå -  spårar hela vägen runt? 
5.GIANLUCA BOKO: Formtoppad till max med fyra raka triumfer. Har nog svårt att nå ledningen och försöker smyga med i rygg - segerstrider alla dagar i veckan. 
10.FAIRPLAY PELLINI: Hoppas på tempo där framme då han är främst hård och rejält stark. Blir till denna start högintressanta utrustningsändringar som kan ge en enorm effekt med barfota runt om (för första gången) och dessutom kan det bli första gången med jänkarvagn. Sviker favoritduon kan detta mycket väl vara vinnaren. 
3.FLASH HAMMERING:Besitter form med fyra topp-två placeringar på fem starter, kan omgående får en fin position -  lär vara förbättrad med barfota bak samt jänkarvagn. 
1.PAX: Snabb ut och har stora möjligheter att svara ut de flesta, men lär släppa när BRUNO BAGHEERS kommer utvändigt - liftar med in hans rygg och med tempo och lucka kan skrällen vara ett faktum. 
8.VINCENT ZAZ: Besitter formtopp med fyra triumfer på fem starter - men frågan är om han är bortlottad? Laddas och synar ledaren från dödens -  kan kriga till sig en topplacering. 
2.AUTOBAHN: Snabb ut med ett perfekt läge, men kommer ha svårt att ta en längd på PAX och dessutom talar allt för att BRUNO BAGHEERA tar in en längd på honom - är ett jobbigt upplägg att vänta, dödens? Rankar där av ner honom, även fast Örjan sitter upp samt att de kopplar på en jänkarvagn. 
Fler Möjliga Streck: 
9.MARLON DONVICI 
12.JAQUES NOIR 

Vem Sitter i Ledning: PAX har möjlighet att svara ut samtliga, men när BRUNO BAGHEERA laddas utvändigt så lär de mer än gärna släppa. 
Ranking: 4 - 5 - 10 - 3 - 1 - 8 - 2 - 9 - 12 - 11 - 6 - 7 
Strukna:

V75-6: Är den Nionde Raka Segern att Vänta? 
E3 Final för Hingstar/Valacker med Autostart över 2140 meter. Här hittar vi en extremt STOR favorit och normalt är det inte min likör att spika - fast han känns som klassen bättre än övrig: 

3.COIN PERDU: Radat upp segrarna med hela åtta raka triumfer och är obesegrad. Är en komplett travare i mina ögon och besitter en härlig styrka - i min bok vinner han oavsett upplägg. Den enda nackdelen han besitter är att han inte är så snabb ut - fast som sagt så tror jag på triumf även om han måste göra jobbet utvändigt om ledaren. Är spelad till över 70% och trots att det inte är så spelvärt så är han ett kapabelt spikförslag  - lämnar övriga under upploppet till en säker och överlägsen seger? 

Går Du i tankar att gardera storfavoriten blir det en lite dyrare avdelning och varnar för: 
7.BORN UNICORN 
11.GLOBAL IN POCO 
8.LUCIFER LANE 
12.VANILLA POD 
2.CALLE CROWN 
5.TWIST OF FATE 
6.VAN KRONOS 

Vem Sitter i Ledningen: CALLE CROWN är min spetsfavorit, fast kan bli utmanad av TWIST OF FATE - kör de i spets eller släpper de till Erik Adielsson med MEGA storfavoriten 
COIN PERDU? 
Ranking: 3 - 7 - 11 - 8 - 12 - 2 - 5 - 6 - 1 - 4 - 9 - 10 
Strukna:


V75-7: Spiken Levererar Igen??
Bronsdivisionen Final med Autostart över 2140 meter. Min spetsfavorit är en helt annan travare när han får gå i ledningen, men magkänslan säger att det kan bli lite väl högt tempo inledningsvis och kan återigen bli straffad av min tidigare spik.

6.MONI TO SPARE: Mitt tips går till denna härliga travare  som verkligen utvecklas tills i år och som jag med framgång spikat vid en rad tillfällen. Är snabb ut, men jag hoppas och tror att Kenneth Haugstad satsar på ett mer defensivt upplägg och försöker hitta ner i en rygg - med en smygresa har han en ruskig avslutning att tillgå. Då jag tror att det blir högt tempo ifrån start  så är han självklart gynnad - han är bäst och fäller samtliga, min vinnare och är på nytt en spikkandidat. 
3.MELLBY DRAKE: Obesegrad på Bergsåker och är en travare som jag jagat under en längre tid och som jag spikade med framgång näst senast. Är hyfsat kvick ut, men är inte lika snabb som min spetsfavorit - utgångsläge är perfekt och löser det sig bara det minsta så segerstrider han. 
2.VÄSTERBO EXACT: Riktigt startsnabb och stortrivs i spets. Skulle de nå ledningen utan att det kostar för mycket är chanserna stora till en spets och slut seger. Fast kan bli rejält utmanad av M.T INSIDER från start - fäller de varandra? Har förstås toppchans från detta perfekta läge, men att singelstrecka honom det rekommenderar jag inte! 
10.LINUS BOY: Distansen är lite väl kort då han är mer stark än speedig. Formen är på topp och då jag tror på hårt tempo från början ökas hans chanser ordentligt - krigar ända in på linjen och fäller många till slut. 
1.VOLEZ VOUS: Formen kan man verkligen inte klaga över och har nu två raka triumfer på kontot. Kan inte utmana i spetskörningen  men har möjlighet att ta rygg på ledaren - med fritt över upploppet så segerstrider han. 
7.M.T INSIDER: Riktigt startsnabb men passar kanske allra bäst över kortdistans. Stallet har aviserat att de skall ladda från start och klaffar det kan de ta in en längd  på självaste VÄSTERBO EXACT. Skulle de nå spets så är en topplacering att vänta, men känslan är att det kan bli tufft och i så fall är risken stor att de blir över ifrån start. Allt avgörs ifrån start och hårt inledningstempo är att vänta - tror inte de spetsar och rankar där av ner honom en del. De passar på att rycka samtliga skor samtidigt som de satsar på ett open-eye huvudlag 
Fler Möjliga Streck: 
9.JE T'AIME RUINART 
11.FLIRT FORTUNA 
5.FORECAST

Vem Sitter i Ledningen: 
VÄSTERBO EXACT tror jag svarar ut samtliga, fast kommer bli rejält utmanad av M.T INSIDER - håll i hatten för högt tempo är att vänta.
Ranking: 6 - 3 - 2 - 10 - 1 - 7 - 9 - 11 - 5 - 4 - 8 - 12
Strukna: -