Det är två V7:or i helgen som jag har analyserat och studerat in i mina detalj och kommer såklart presentera mina förslag och idéer till bägge dessa omgångar (analysen till söndagens omgång kommer under lördag). Däremot kommer Ni märka att de är något kortare i textformat, detta beroende på att min analys inte skall bli lidande. Innehållsmässigt går Ni inte miste om något, det är bara det att jag har sammanfattat det lite mer kortfattat än vanligt. Hoppas Ni förstår!  Vill ju som sagt inte att analysen skall bli lidande då denna ligger till grund till mina tipsförslag.  

Facebook och Twitter: Följ mig jätte gärna på sociala medierna där jag länkar till de mesta som sker på bloggen. Här lägger jag även ut lite extra saker...  Lägg till mig genom att klicka på nedanstående länkar:  

Facebook - Johan Ulvestål 

Twitter - @Johanstravblogg  

Nyhet: Nu har Ni möjlighet att spela tillsammans med mig då jag numera är spelläggare hos ombudet Torsviks Tobak & Spel. Här försöker jag fälla de större favoriterna som kan förgylla plånboken – det är ett begränsat antal andel och det är först till kvarn som gäller. Finns några andelar kvar.. Mina andelsbolag heter "Streckat och Klart''' samt "Streckat Såklart" och här nedan finns en direktlänk till ombudet https://tillsammans.atg.se/inbjudan/NH66-B2YK-21490 

Info om Andelsbolagen:

  • ”Streckat och Klart”, Insatsen 165:-/andel – Totalt 25 andelar.
  • ”Streckat Såklart”, Miljondraget där insatsen är högre och där vi är färre. Insats 500:-/andel – Säljs endast 10 andelar!! Detta andelsspel har något högre insats men är betydligt mer slagkraftigt och här är vi inte många som delar på vinsterna. Detta säljs enbart 10 andelar, så det är först till kvarn som gäller.

Sponsra Bloggen:Detta är en hobbyverksamhet som jag avsätter väldigt mycket av min lediga tid till och vissa veckor så räcker inte denna tid till som jag önskar. Jag vill inget hellre än ge Er läsare bästa möjliga förutsättningar för att hitta och rekommendera veckans vinnare till V75 och V86. Just därför har jag efter noga övervägning kommit fram till att en sponsring från Er läsare skulle kunnat lösa denna problematik. Jag Älskar detta, men för att utveckla bloggen vidare behöver jag avsätta mer tid och genom donationer kan vi göra bloggen ännu mer effektiv rent speltekniskt. Detta är definitivt inget sätt att tjäna pengar på, utan kommer utnyttja dessa bidrag till att "köpa mig" mer tid så jag kan utveckla bloggen vidare. Genom att Ni skänker och sponsrar bloggen så kan jag "få loss" mer tid till analyserna, vilket gör att jag kan arbeta igenom dem på ett helt nytt sätt.   

Swisha Till:  0722 47 81 81  

Tack: Är djupt tacksam för alla donationer och det är Ni läsare som gör att bloggen kan utvecklas vidare - varenda krona räknas!

Analysen: Värd för tävlingar är Sundbyholmstravet och här mäter upploppet 182 meter, vilket är under snittet. Så de ekipagen som sitter i den främre träffen är helt klart gynnade. Väderprognosen lovar uppehåll med en temperatur på 1-4 minusgrader och det skall inte blåsa nämnvärt (4 m/s).

Nu Kör Vi!


V75-1: En Stark Kvartett!!

Stoeliten (Håkan Hockey Eriksson) inleder omgången med Autostart över full väg. Med en kvartett sitter man bra till, fast det går att spika sig ur.

9.JETSET: Är ett av de ekipage som ligger mig allra varmast om hjärtat och som här har en lämplig uppgift. Att det är bakspår ser jag bara som en fördel då hon ändå är beroende av ryggar längs vägen. Kommer omgående sitta bra till och är väl egentligen det ekipaget som är mest gynnad av att det är ett litet startfält. Får hon en ryggresa och fritt över upploppet så besitter hon en helt fantastisk underbar spurt som ingen kan utmana. Fast det negativa är att hon kanske inte har rosat marknaden på senast tiden och gör ändå ett litet frågetecken kring formen. Senast vart det galopp, men det var nog mer ett olycksfall i arbetet och gången innan fick hon för långt fram ifrån sitt bakspår. Letar Du efter en spik i inledningen så är detta ekipaget Du skall satsa på även fast hon lär bli favorit - men jag personligen kommer gardera henne. Jänkarvagnen är dessutom tillbaka till denna start. 

6.INDOOR VOICES: Ett ekipage som jag spikat vid ett antal tillfällen. Når ingen ledningen härifrån så frågan är vart hon hamnar ifrån start - hittar de ner i en lämplig position direkt ifrån start? Senast så stred hon tappert och avancerade fram i dödens på sista långsidan, men kunde inte utmana den överlägsna vinnaren ERICA! Kan de få en vettig position ifrån start så segerstrider de alla dagar i veckan - ett måstestreck vid gardering.

2.PASITHEA FACE: Inte startat på fyra månader, så kan verkligen behöva loppet i kroppen innan vi kan prata form. Är riktigt kapabel och besitter en stark grundkapacitet och lär tidigt köras fram och pressa ledaren - skulle hon komma före JUMBLE ÅS från start kan hon dessutom tidigt få överta ledningen. Kan trots att det saknas lopp i kroppen kriga ner samtliga - se upp! 

1.FLY THE WORLD: Kommer inte kunna försvara sitt innerspår så den stora frågan är vart hon kommer att hamna ifrån start - instängd? Hittar hon ut, så är hon ett tidigt bud och har på senare tid stött på betydligt bättre motstånd än det här - en outsider!

Vem Sitter i Ledningen: RAFFINOS är riktigt startsnabb, men känslan säger att hon kommer släppa. Vem ställer frågan först -  PASITHEA FACE eller JUMBLE ÅS?

Håll Ögonen På: "Flygmaskinen" JETSET över upploppet om hon fått en ryggresa längs vägen. Annars bör Du se upp med PASITHEA FACE som trots avsaknad av lopp kan straffa samtliga.

Ranking: 9 - 6 - 2 - 1 - 4 - 5 - 3 - 7

Strukna: 8.WHITMA


V75-2: Spika mig ur en annars Svårlöst Avdelning!

Diamantstoet (Eskilstuna Kommun) med Autostart över full väg. Som rubriken lyder - "Chansspiken" ligger nära till hands:

5.NEW FLAME: Detta är ett fynd och har hennes årsdebut på näthinnan - innan dess hade hon haft ett uppehåll på 3,5 månad. Då var det visserligen stayerdistansen 3140 meter, men gav verkligen ett bra intryck när de efter en smygresa avancerade fram utvändigt om ledaren med varvet kvar och kunde överta ledningen - sedan satt hon här hela vägen runt till en kontrollerad och imponerande seger. Med detta loppet i kroppen kommer hon vara ännu bättre och har verkligen toppchans till en högintressant procentsats - skulle det dessutom blir tempo på loppet har jag svårt att se att någon kan utmana. Min vinnare och jag singelstreckar! 

Vill Ni inte chansspika så skulle jag gardera med följande ekipage:

14.QATRINE GEL

1.SIMB SENTA

3.ALVENA ULLABELLA

10.LUCKYLINE AMERICA

13.BABSANS LOTUS

4.SAHARA SUN

7.AMPHIBIAN MADNESS

Vem Sitter i Ledningen: SAHARA SUN är riktigt snabbt ut och tar utan några bekymmer ledningen.

Håll Ögonen På: Mitt chansspiksförslag NEW FLAME som har goda chanser att skrälla.

Ranking:  5 - 14 - 1 - 3 - 10 - 13 - 4 - 7 - 6 - 9 - 12 - 15 - 2

Strukna:  8.XANTHIS AMAZING samt 11.ILONA HÅLERYD


V75-3: Jag Spikar och vänder Blad! 

Guldloppet (Mr Arbogavagnar - Mälarpriset) med Autostart över långdistans. Då var fina Piraten tillbaka och motståndet skrämmer inte direkt så för min del är det bara att spika och vända blad.

5.ON TRACK PIRATEN: Återigen ett guldlopp där vi hittar omgångens största favorit och det är en befogad sådan. Har regerat hela vintern och allting talar för att det blir en ny triumf. Dessutom är det nu långdistans och den trivs han ypperligt över, så plus här med. Senast i guldfinalen så övertog han ledningen från startsnabba ROYAL FIGHTER och sedan gick han säkert undan till en imponerande seger. Jag tror på samma scenario här även fast Flemming Jensen har uttalat sig att de kommer köra i ledningen med OBI WAN. Fast för det första är jag inte helt säker på att han kan försvara sitt innerspår och för det andra så har Piraten kapacitet att vinna ifrån dödens. Jag kommer inte försöka fälla honom, utan spikar och vänder blad!

Fast det är ändå kittlande att försöka fälla honom och då är NAROLD VOX och UDO´S OILER mina utmanare.

Vem Sitter i Ledningen: OBI WAN kommer laddas ifrån start, fast är inte säker på att han kan försvara sitt innerspår när PIRATEN laddas.

Håll Ögonen På: ON TRACK PIRATEN från start till mål.

Ranking: 5 - 4 - 8 - 6 - 1 - 7 - 2 - 3 - 10 - 9

Strukna: -


V75-4:  Hårda Tempot kan fälla Min Rankingetta?

Klass I (Viking Line) med Voltstart över fullväg. En rolig och intressant spikkandidat som kan kryddas med lite fler streck - fast garderar Du kostar det:

6.MAN AT WORK: En intressant travare som jag verkligen har fått upp ögonen på och har nu dessutom ett lopp i kroppen. Är startsnabb och tror att han tar hand om ledningen, men kan bli rejält utmanad av THE SWEDE och de kan i värsta fall fälla varandra. Når han ledningen relativt enkelt så tror jag ingen kan hota och en  ny  spets och slut-seger är att vänta. Procentsatsen är helt ok och detta är helt klart ett kapabelt spikförslag!

12.TOURNADO DREAM: Här finns ett ekipage i form med fyra raka topp två-placeringar. Drog nitlotten i spårlottningen, men har haft bakspår fyra gånger i de senaste fem starterna - så går bevisligen bra bakifrån. Skulle det bli tempo är han riktigt gynnad, vilket är väldigt troligt då det finns två ekipage som är startsnabba och som mer än gärna vill ro åt sig ledningen. Blir det tempo tror jag Örjan återigen straffa samtliga över upploppet - bör finnas med på lappen vid gardering. 

3.THE SWEDE: Besitter verkligen form med tre topp två-placeringar i år på tre starter med hela två triumfer. Senast visade han verkligen att han besitter en styrka när han triumferade ifrån dödens. Lär laddas ifrån start och utmanar min spetsfavorit om ledningen. Lyckas han försvara ut MAN AT WORK är mycket vunnet och då har de verkligen en toppchans - risk för hårt tempo?

2.ALORAC MATHBELL: Senast slutade det med galopp över upploppet efter en tung resa - men det var antagligen bara en reaktion på trötthet då han annars är stabil i travet. Formraden kan man inte klaga på och inte heller spåret, så han kommer tidigt få en intressant position - men känslan säger att han kan behöva göra grovjobbet igen. Är kapabel och skall streckas om Du går i garderingstankar.

9.ROBIC LANE: De senast insatserna är verkligen stabila och motståndet har inte varit det lättaste - har dessutom tre lopp i kroppen så formen närmar sig! Detta är en travare som är en outsider i sällskapet som har goda chanser att skrälla.

5.VÄSTERBO EXCLUSIVE: Har blandat och gett på senaste tiden, men är stark i grunden och skulle det lösa sig längs vägen så har de alla möjligheter att överraska! 

Vem Sitter i Ledningen: THE SWEDE kommer laddas och försöka nå ledningen, men tror att min rankingetta MAN AT WORK tar en längd på honom och sitter i ledningen.

Håll Ögonen På: MAN AT WORK - Spets och Slut? ROBIC LANE smyger med och avgör över upploppet?

Ranking: 6 - 12 - 3 - 2  - 9 - 5 - 10 - 7 - 8 - 4 - 1 - 11

Strukna: -


V75-5: Chansspika eller Helgardera!

Bronsloppet (RS Produkter) med Autostart över kortdistans. Här är känslan allt eller inget - ta antingen med så många som Du har råd med eller gå på  en spik:

5.QUEER FISH: En travare som jag gillar och som oftast streckas på min kupong. Distansen är ett plus och är hyfsat snabb ifrån start, är både stark och speedig så tål de flesta upplägg. Till denna start blir helstängt huvudlag - spikförslag 1!

9.TENZING: Favoritdistansen och kan ifrån detta läget smyga med samtidigt som de kan bli lite körning där fram, har en härlig avslutning att tillgå - chansspiksförslag 1!

3.CASH A CHEQUE EM: Från detta utgångsläget kommer han troligen laddas och visst kan han nå ledningen - fast känslan säger att han kan fastna i dödens. Har styrkan att fälla många i detta sällskapet och skall verkligen inte underskattas - spikförslag 2!

4.VIND FARMING: En av de som kommer att laddas ifrån start och kan mycket väl nå ledningen - men frågan är vad det kommer att kosta? Når de ledningen utan att det kostar för mycket kan de räcka långt, hela vägen runt? Chansspiksförslag 2!

10.NEW STAR POWER: Vinner kanske inte ihjäl sig, men formen är bra och har en rad stabila insatser i ryggen - kan lösa sig längs vägen om det blir tempo på tillställningen. Chansspiksförslag 3!  

1.BLUE STAR CHAMPION: Kvick ifrån start, men är ändå osäker på om han kan försvara sitt innerspår med tanke på de startsnabba utvändigt. Skulle det bli ledningen så är mycket vunnit, men även en smygresa i positionen i rygg på ledaren kan leda till triumf - garderar Du bör han finnas med på lappen.  

12.ÖNAS IGOR: I form och älskar dessutom distansen, men spåret blev det sämsta tänkbara  - med tempo och klaff längs vägen kan de straffa många till slut, alla?

11.SNYTING: Ett ekipaget som jag inte överger i första taget som kanske inte har rosat marknaden på senaste tiden. Fast motståndet är något lättare denna gången och är också gynnad om det skulle bli tempo - varför inte?

Vem Sitter i Ledningen: Många satsar emot ledningen, fast tror att VIND FARMING till slut sitter i ledningen.

Håll Ögonen På: Det finns många intressanta skrällbud som BLUE STAR CHAMPION, TENZING, NEW STAR POWER samt ÖNAS IGOR.

Ranking:  5 - 9 - 3 - 4 - 10 - 1 - 12 - 11 - 7 - 8 - 6

Strukna: 2.ERICA


V75-6: Ytterligare en Helgradering känns Intressant!

Klass II-loppet (M-Bilar) med Autostart över fullväg. Väljer att prata om en trio, men råder Dig att gardera med så många streck som Du har råd med: 

6.RIGEL FACE: Är ingen favorit att hålla i handen med två galopper på fem starter. Är annars helt klart det bästa och mest kapabla ekipaget i fältet och formen är det absolut inget fel på då det blivit  triumfer på senaste tiden när han gått felfri. Jag tror galoppen ligger nära, så rekommenderar helt klart gardering.

8.THE LUCKY ONE: Utgångsläget är svårt, fast nu sitter Erik upp och då kan det verkligen lösa sig. Avslutad fjolåret stark och har fortsatt prestera bra - förutom senast då det blev galopp. Ser utvecklingspotential och detta är en klassklättrare - se upp"! 

3.LOVELY BOY: Ett bra utgångsläge och kommer sitta bra till utvändigt direkt ifrån start. Kan få en perfekt smygresa härifrån och i så fall kommer han straffa många till slut, alla?

Vem Sitter i Ledningen: Går RIGEL FACE felfritt kan han tidigt sitta i ledningen. Skulle det bli galopp tror jag NONTOXIC  tar en längd på UPPOHOPPA och sitter i ledningen.

Håll Ögonen På: LOVELY BOY som har goda chanser att skrälla om han får en ryggresa serverad.

Ranking:  6 - 8 - 3 - 5 - 11 - 10 - 4 - 12 - 2 - 9 - 7 - 1 

Strukna: -


V75-7: En Trio höjer sig, fast ytterligare en Trio är intressanta

Silverloppet (ICA Maxi Eskilstuna) med Autostart över full väg. En kapabel duo, där en uppstickare kan straffa samtliga:

2.MELLBY COLLECTOR: Sett otroligt fin ut i de senaste starterna. För två starter smög han med ifrån start och avancerade kraftigt över sista långsidan och straffade sedan allt och alla över upploppet med fullt tryck över mållinjen. Senast så kunde han inte försvara sitt innerspår och blev instängd, klättrade i ryggar över upploppet och letade efter luckan som aldrig kom - hade i princip allt sparat i mål. Denna gång så slipper Örjan oroa sig över att bli instängd, utan har fått ett perfekt utgångsläge där han sitter i andraspår omgående ifrån start. Får han en position som två, trea utvändigt så kommer han bli riktigt svårslagen över upploppet - detta är min vinnare och är ett spikförslag för den som letar singelstreck.

7.JEEPSTER: Ett ekipage som jag länge har haft ögonen på där raden är bra, fast senaste insatsen kan man glömma då han körde upp i en vagn och det slutade med galopp. Är snabb ut och är min självklara spetsfavorit. Trivs ypperligt från spets där han segrat 7 av 10 starter. Jag hoppas och tror att de laddar ifrån start och att de väljer att köra i ledningen - i så fall är detta ekipaget att slå. Det skall även nämnas att han har en ruskigt bra spurt att tillgå, så även om det inte skulle bli någon ledning så har han ändå stora chanser att triumfera. Blir dessutom jänkarvagn till denna start och är i skrivande stund spelad till 4 procent - jag fattar ingenting och streckar! 

5.SPRINGOVER:  Debutant i klassen men är riktigt kapabel för det. Näst senast var det stayerdistans och då spurtade han fint med fullt tryck över upploppet till en tredje plats där segraren var guldhästen UDO´s Oiler. Senast var han instängd när upploppsklockan ringde och letade desperat efter luckan som aldrig kom - hade allt sparat i mål och såg hur fin ut som helst. Trivs kanske allra bäst över de längre distanserna, men han skall defintivt inte nonchaleras!

12.CUPIDO SISU: Sett riktigt fin ut i årets två starter, fast blev kanske lite bortlottad här. Fast besitter kapacitet att utmana samtliga i fältet och till tre procent är han verkligen värd ett streck. 

9.ALAMO BOKO: Efter sju månaders frånvaro har han nu ett lopp i kroppen och lär vara rejält förbättrad till denna start - definitivt inte golvad och bör streckas om Du funderar att gardera.

11.CARELIN: Främst p.g.a procentsatsen (1%) väljer jag att nämna honom, fast har på senare tid börjat ifrågasätta hans vinnarskalle. Är i grund och botten kapabel och får han en fin resa serverad så är allt möjligt.. 

Vem Sitter i Ledningen: JEEPSTER är min självklara spetsfavorit.

Håll Ögonen På: JEEPSTER om han laddas ifrån start, för väl i ledningen så har han en toppchans. 

Ranking:  2 - 7 - 5 - 12 - 9 - 11 - 10 - 3 - 1 - 8 - 4 - 6

Strukna: -


Lycka Till!!