För den som trodde att V75 med underbar travsport var över för den här veckan har jättefel... För idag (söndag) väntar extra V75 från mysiga danska Charlottenlund - där kryddan på moset är Copenhagen Cup. 


Som vanligt när det är extra V75 så är tiden knapp då jag inte vill att min grundläggande analys skall bli lidande. Men vill samtidigt redovisa mina tankar, idéer och drag till tävlingarna. Min summering av min V75-Analys kommer återigen bli i form av "Mumma eller Glömma" (min version av "Vass eller Kass" i textformat). Fast kommer vara något mindre detaljerad än vad Ni är vana att läsa. 

Andelar: Jag kommer konstruera fyra stycken system till kvällens V86-tävlingar och Ni köper mina andelar precis som vanligt via webbsidan minandel: https://minandel.se/experter/johan/ 


Dessa Andelsspel konstruerar jag på Söndag:
  •  "Streckat Glasklart", 1000:-/andel. Detta är mitt slagkraftigaste system och vid triumf är vi inte många som delar på vinsterna. Satte 7:an i söndag.
  • "Streckat Såklart", 350:-/andel. Det systemet som har flest kontinuerliga vinster och motsvarigheten på V86 spelade in över 92.000:- för drygt en månad sedan.
  • "Streckat Solklart", 250:-/andel. Systemet där jag oftast satsar på en spik och där jag ALLTID garderar de stora favoriterna. Här är jag ute efter de stora pengarna.
  • "Streckat och Klart", 165:-/andel. Mitt billigaste system som ändå är slagkraftigt då det består av 25 andelar. Detta system spelade in en kvarsmiljon i början av april. Satte även 7:an i söndags.

* Du kan även få förhandsinformation när nya andelar släpps om du är uppskriven på min maillista - maila mig i så fall på trav@telia.com så skriver jag upp Dig!


Facebook och Twitter: Följ mig jätte gärna på Sociala medierna där jag länkar till de mesta som sker på bloggen. Här lägger jag även ut lite extra saker...  Lägg till mig genom att klicka på nedanstående länkar:  

Facebook - Johan Ulvestål 

Twitter - @Johanstravblogg


Nu Kör Vi 


V75-1: Favorit att Bedöma: DARLING HORNLINE 
GLÖMMA! 
DARLING HORNLINE har tre lopp i kroppen så formen börjar infinna sig.. Utgångsläget är långt ifrån det bästa så det kan bli tufft att runda samtliga - fast besitter en hög kapacitet så är självskrivet på en garderingslapp. DIADORA B.R är min första häst som varit på "utflykt" i Paris där hon verkligen inte gjort bort sig utan presterat stabila och imponerande insatser. Tror hon utvecklat sin styrka och hårdhet från detta äventyr och blir en svår nöt att knäcka - skall Du ta ställning i avdelningen är det henne Du skall spika! NELSON NOTA har tilldelats ett perfekt utgångsläge fast har nu pausat i dryga två månader - behöver något lopp i kroppen innan vi pratar form? Flemming sitter upp och väljer henne fram för HANNA BANKER, vilket är en indikation att han tror mycket på henne - strecka! PATRICIA HASTRUP skall även hon räknas tidigt, är kvick ut och har goda spetschanser - spårat hela vägen runt? Slutligen vill jag även nämna HANNA BANKER trots att Flemming valt bort henne - har spikat henne förr och besitter verkligen kunnandet -  "skräller"? 
Fler Möjliga Streck: 
OTROBANDA 
CADDIE KASANDRA 

V75-2: Favorit att Bedöma: J.H.MANNERHEIM.  

GLÖMMA! 
J.H.MANNERHEIM presterat ofta bra, men vinner inte ihjäl sig och den stora frågan är vilken position de hittar efter start? Har ingen bra feeling och gör även ett frågetecken kring formen - sjunker därmed på min ranking. GIZMO DE VELUWE är istället min första häst som besitter styrkan att kriga ner hela detta fältet. NOW OR NEVER FLAIR har en galopphistorik men felfri räknas han riktigt tidigt. Har två triumfer på fem starter och även om han inte kunde följa UPPOHOPPA senast så var prestationen ändå plusbetonad. Slutligen vill jag tjöta om MASTERGLIDE som är snabb ut och som vann från vinnarhålet senast - samma scenario igen, spetsar släpper och spurtar ner allt och alla? 
Fler Möjliga Streck: 
TITANIO C.R 
TREVI DILLI 
WAY TO GO CHIEF 
M.T LANCELOT 
CROWN WOOD V75-3: Favorit att Bedöma: HILLMAN 
MUMMA! 
Redéns travare HILLMAN som gjort en start i hans regi och det hela slutade med galopp men när han travade så fanns det en hög kapacitet. Felfri blir han svårslagen, men det skall krävas mycket att spika en travare som är spelad till runt 50% när det ändå finns frågetecken.. Och skulle det återigen bli galopp så är skrällchansen hög. 
McSPIRIT är startsnabb så har goda chanser att spetsa från detta perfekta utgångsläge - sedan är det möjligt att de släpper när favoriten ställer frågan. Oavsett så kommer det få en fin resa och har toppchans. 
BAD MOON RISING besitter en hög kapacitet och har en fin meritlista med en vinst i danska kriteriet - är hyfsat kvick ut och kan omgående hitta en position med slagläge. 
SHOTPROOF galopperade senast över upploppet och har nu tre lopp i kroppen. Har visat galopptendenser även tidigare så är inte helt att lita på - fast felfri skall han definitivt inte nonchaleras. Är snabb ut och kan laddas ifrån start, men blir svårt att nå spets då det finns ett gäng startsnabba invändigt -hittar de en vettig position kan det räcka långt, hela vägen? 
Fler Möjliga Streck: 
RACING MANGE 
UNITED LOVE 
LUBECK 
MINDYOURVALUE W.F 
MIDNIGHT DREAMER 


V75-4: Favorit att Bedöma: IAGO ZON 

GLÖMMA!! 
VICTORY KÅSGÅRD är min självklara rankingetta och är ett kapabelt spikförslag - blir det dessutom lite körning mellan NEW MUSCLE ÅS och IAGO ZON så har han stora chanser att triumfera - dels genom att överta ledningen alternativt invänta upploppet och blåsa förbi samtliga! STARO IVY LEAGUE vann direkt efter ha pausat i dryg två månader med sparade krafter i mål - lär inte direkt vara sämre till denna start. Är också gynnad om det blir körning om ledningen - kommer återigen straffa många till slut, alla? NEW MUSCLE ÅS  trivs  egentligen allra bäst över den korta distansen, fast från detta utgångsläge så är möjligheterna riktigt goda att försvara innerspåret -  kan spåra länge... 
IAGO ZON är en äkta sprinter så distansen är kanske lite för lång för att det skall vara ultimat. Är riktigt startsnabb och har möjligheter att nå spets. Nackdelarna är att han vid en rad tillfällen blivit alldeles för laddad i spets och travat sig trött - så kanske väljer de en köresa denna gång? Rankar därför ner honom en aning. 
Fler Möjliga Streck: 
TRITON NEERGÅRD 
SUN ESTEREL 


V75-5: Favorit att Bedöma: SLIDE SO EASY 

GLÖMMA!! 
SLIDE SO EASY är visserligen startsnabb, men är osäker på hur han tagit senaste loppet där han verkligen fick bekänna färg då han fick trava utvändigt om  TJACKO ZAZ. Skulle de nå ledningen har de goda chanser att triumfera men känslan säger att det återigen kan bli ett tufft upplägg utvändigt om ledaren och det gör att jag tror mindre på honom. FARZAD BOKO är min första häst som är riktigt snabb ut - tror Roger Malmqvist sitter tidigt i ledningen och är då ekipaget att slå. Fick ett defensivt upplägg i årsdebuten med sparat i mål och tror de denna gången gasar - spets och slut? PHOTO LAVEC är startsnabb och tror han lyckas svarar ut både CASH HANOVER och SLIDE SO EASY - men att försvara ledningen emot riktigt startsnabba FARZAD BOKO har jag svårt att se. Tar rygg på ledaren och liftar med till en fin fin placering - skulle sedan luckan dyka upp över upploppet så kan detta mycket väl vara vinnaren. MASTER CROWE är totalt bortglömd med tanke på den kapacitet och det kunnande denna travare besitter - har styrkan att runda många, samtliga? HANK VON HÅLERYD vet jag inte hur länge jag har jagat - han har radat upp stabila toppinsatser, förutom senast som slutade i galopp. Nu är läget lite chansartat, men skulle det lösa sig med en resa i ryggar då har han kapacitet att skälla. 
Fler Möjliga Streck: 
ARON THE BARON 
EMMETT BROWN 
CASH HANOVER 
TONICETOBETRUE 


V75-6: Favorit att Bedöma: ALFAS DA VINCI 
MUMMA! 
ALFAS DA VINCI blandar och ger och det är svårt att veta vart han står rent formmässigt. Motståndet skrämmer inte och även om insatsen var blek senast så hade han ändå sparat i mål. Är han i någorlunda bättre form så rundar han detta fält och spurtar hem en säker seger. USAIN HENNA älskar distansen och formen är det inget att klaga på. Behöver förstås en del klaff, men med rätt ryggar så kan det bli triumf om favoriten skulle svika. TROVATORE är en stenhård krigare och tål tuffa upplägg - löser det sig det minsta längs vägen så kommer de segerstrida. 
Bakom denna trio är det ett getingbo där i princip vem som helst kan segra och då kan det bli en härlig skräll. 
Fler Möjliga Streck: 
PLATON FACE 
STAND AND DELIVER 
WALLABY 
CASH CONVERTER 
TINAMO JET 
ZONGULDAK 
CAPITOLE 
JUAN
 


V75-7: Favorit att Bedöma: NADAL BROLINE samt CRUZADO DELA NOCHE. 

GLÖMMA! 

Då var det dags för omgångens höjdpunkt! Finns många härliga travare som besitter enorma spurtresurser - så håll i Dig för det kommer att gå undan. Det är så jämnstreckat så bedömer bägge favoriterna. NADAL BROLINEs årsdebut glömmer jag inte i första taget när han efter en smygresa flög över upploppet och straffade kapabla VOLSTEAD och D.D.S HITMAN med fullt tryck över linjen. Senast i Olympiatravets final så fick han slösa mycket krafter för att nå ledningen och  när sedan tempot var högt hela vägen runt så är det förståeligt att han blev stum. Kan triumfera från de flesta upplägg men tycker han gör de bästa insatserna när han kan smyga med och spara sin otroligt härliga spurt till upploppet. Utgångsläget är mer än bra och kan omgående sitta i en rygg om inte Ulf satsar för att återigen nå ledningen - min vinnare med rekommenderar att Du streckar på. CRUZADO DELA NOCHE imponerade stort i senaste starten och utklassade motståndet på ett otroligt imponerande sätt. Fast denna gång är motståndet betydligt tuffare och är nu lite upp till bevis hur bra han egentligen är nu när han möter eliten. CARABINIERI är fortfarande lite färsk i klassen men starterna i Frankrike har gjort han ännu starkare och snabbare. Har en härlig spurt att tillgå och med rätt resa så finns kapaciteten att segerstrida. YOUR HIGHNESS har efter all tumult varit ur form, men i Olympitravets final visade hon återigen gamla takter och spurtade lika fint som man är van att se henne. Att det är bakspår är ett plus i mina ögon då hon kan smyga med i ryggar och skulle det bli tempo på tillställningen så kommer hon straffa många till slut, alla? Segerchanserna minska för TAKETHEM i och med att det nu blev bricka 8, fast med årsdebuten avklarad så lär han tagit flera kliv emot formen. Bevisade under fjolåret vilken klasshäst han är och avslutade säsongen på bästa sätt. Inte borta och det skall bli intressant att följa hans utveckling i år.  IN VAIN SUND utvecklas hela tiden och även om motståndet är stenhårt så är han definitivt inte borta - ser en väldigt ljusframtid hos denna travare. B.B.S  SUGARLIGHT har en riktig hög grundkapacitet, men har verkligen inte imponerat i årets starter och verkar helt ur form - skall inte nonchaleras men tror jag mindre på.  
Fler Möjliga Streck:
BUZZ MEARAS 


Lycka Till!!!