Blir ingen fullskalig analys i textform som Ni trogna läsare är vana vid. Tiden räcker inte till då jag inte vill att min analys till tävlingarna skall bli lidande. Fast istället kommer Ni få ta del av "Mumma eller Glömma" som är min version av Vass eller Kass.

Efter fina tävlingar på min hemmabana Åby så drar nu V75 vidare och upp till Sundsvall. En travbana jag personligen gillar och omgången ser intressant ut, men ett antal roliga skrällbud. Som vanligt erbjuder jag ett antal system till tävlingarna och Ni kan läsa om dem här nedan:


Andelar: Mina andelar har i år spelat in över 400.000:- och som vanligt så kommer jag konstruera fem stycken system i olika prisklasser till V75-tävlingarna (alltså på på lördag och måndag) och det finns fortfarande andelar kvar. Jag konstruerar följande system:

  • "Streckat Glasklart": 1000:-/andel och systemet består av 10 andelar. Detta är mitt största system som är riktigt slagkraftigt och där vi inte är så många som delar på slantarna. 
  • "Streckat och Spikat": 550:-/andel och systemet består av 15 andelar. Taktiken är klar här - tre spikar och tre helgarderingar. Detta systemet var helt rätt ute i lördags där en rad skrällar hittades.
  • "Streckat Såklart": 350:-/andel och systemet består av 10 andelar. Motsvarigheten till detta systemet spelade in över 92.000:- för några veckor sedan på V8.
  • "Streckat Solklart": 250:-/andel och systemet består av 25 andelar. Systemet där jag oftast satsar på en spik och garderar de stora favoriterna. När utdelningen är ett faktum betalar detta system riktigt bra.
  • "Streckat och Klart": 165:-/andel och systemet består av 25 andelar. Mitt billigaste system som spelade in en kvartsmiljon för några veckor sedan.

Först till Kvarn!!

Du kan även få förhandsinformation när nya andelar släpps om du är uppskriven på min maillista - maila mig i så fall på trav@telia.com så skriver jag upp Dig!

Du köper Din andel via webbsidan minandel:

https://minandel.se/experter/johan/

Nu Kör Vi:


MUMMA eller GLÖMMA

V75-1:  Favorit att Bedöma: SON OF GOD.

GLÖMMA!

Kommentar: Daniel Redéns orutinerad travare som in min värld blivit alldeles för överspelad - dessutom premiär för autostart. Har självklart goda chanser att triumfer, men att överge LAST ROBIN HOOD det gör jag inte och är min självklara första häst. Motståndet skrämmer inte nämnvärt och har nu lopp i kroppen som han lär ha gått framåt med. Garderar Du vidare är EMPIRE GARBO samt DRIZZLE C.C kabla och är tidiga på lappen.  Skrällbudet är EURYTHMIC SISU som kommer serveras en perfekt resa i rygg på ledaren och skulle sedan luckan dyka upp över upploppet så kan de straffa samtliga. 


V75-2: Favorit att Bedöma: TANYA GEL.

GLÖMMA!

Kommentar: En väldigt svårlöst historia och känslan är att ta många eller att ta ställning. TANYA GEL har visserligen gjort det bra, är kapabel och kommer segerstrida. Fast mitt drag i avdelningen är JULIA SÅNNA som var smällfin senast då hon kriga ner samtliga ifrån dödens - se upp och är en potentiell chansspik. Annars är det bara att strecka på med så många ekipage som du har råd med - rekommenderar JOY DE CASTELLA, HAPPY HAYLEY,  JOAN CHIP G.L samt PARKES, men även skrällbuden AMAZING LA MARC och HALLELUJAH ZON.


V75-3:  Favorit att Bedöma: SETE. 

GLÖMMA!

Kommentar: Ingen svår nöt att knäcka på förhand, men favoriten är långt chanslös. Har visat förut att han går bra bakifrån, har dessutom två lopp i kroppen och besitter en härlig avslutning.  Fast mitt första streck är JOKER TOOMA som i min bok sitter tidigt i ledningen och är då hästen att slå. Skall man gardera vidare så är READY LANE samt URAL tidiga och letar Du efter skrällbud så skulle jag satsa på VÄSTERBO HIGH FIVE och DAHLIA SISU.


V75-4:  Favorit att Bedöma: SPYDO Ö.K.

MUMMA!

Kommentar: Äntligen gör kallbloden comeback på V7 och länge var FENDER favorit, men nu har Öystein Tjomslands nygamla travare gått förbi med all rätt och skulle inte bli förvånad om han till slut är en relativt klar favorit. Är snabb ut, men även om det inte bli spets så tål han att göra en hel del jobb längs vägen. Även fast FENDER har kapacitet att göra mycket jobb på egen hand rankar jag ändå ner honom en aning. Skall nu fortsätta tjöta om Myllkärrs Sune som jag varnat för sedan årsdebuten - det är en fröjd att beskåda den vackra travare fast får oftast alldeles för tuffa upplägg. Skulle Pierre Nyström denna gång kunna smyga med i en rygg så finns verkligen kapaciteten att straffa samtliga - se upp! Varnar i vanlig ordning för BLÅS UNDAN som om han sköter sig alltid är ett stort hot. Distansen är nu helt perfekt då han är både stark och rejäl. Det negativa är hans galopphistorik, men har tagit flera kliv i år och har radat upp flera felfri avgångar jämfört med tidigare år - felfri så är jag säker på att han kommer segerstrida. Garderar Du så får Du heller inte missa  Guli Glöd som verkligen trivs med Torbjörn Jansson och tillsammans har de två raka segrar.      


V75-5: Favorit att Bedöma: SEEDORF O.M.F.

MUMMA!

Kommentar: Det är en bra favorit, men är i skrivande oklart om det blir någon spik men besitter en härlig grundkapacitet. Har i årets två starter fått göra alldeles för mycket jobb på egen hand och har inte kunnat utmana. Att det är bakspår är väl definitivt ingen fördel, då har trivs betydligt bättre ifrån spets och det är återigen risk för att han får göra jobbet. Behöver lite klaff om det skall lösa sig och det är just detta som talar för gardering.. Jag hälsar MIND YOUR FACE tillbaka efter över ett års frånvaro p.g.a en stressfraktur! Han besitter en härlig kapacitet och är hyfsat kvick ut - ledning? Trivs verkligen i spets och når han hit kommer han spåra länge - fast är verkligen svåranalyserad och behöver kanske detta loppet i kroppen innan vi kan prata om någon form. ORIGO TILLY har verkligen utvecklas till i år och inledde året med att rada upp segrar och har efter det presterat bra, jämnt och stabilt - med rätt ryggresa så kommer han på nytt segerstrida. Letar Du skrällbud så  skulle jag satsa på GLOBAL REVENGE, ORDER BY KEEPER samt BOSTONZ CREDIT.


V75-6: Favorit att Bedöma:  RADJAH D'INVERNE.

GLÖMMA!

Kommentar: RADJAH D'INVERNE var ett av mina stora drag under V75-finalerna när jag kammade hem en kvartsmiljon - men att singelstrecka när han blivit favorit det kommer jag inte göra. Är säker på att han på nytt kommer göra ett bra lopp och hade dessutom en hel del sparat senast.. MELLBY DRAKE som det snackades mycket kring på V7 under senare delen av fjolåret är min första häst och en potensiell chansspik! Med ett lopp i kroppen är PIKACHU FACE väldigt tidigt på min kupong - är dessutom snabb ut och har alla möjligheter att nå spets och ifrån ledningen blir han en svår nöt att knäcka. TEMPURA gör det bra mest hela tiden, men vinner sällan - är nu totalt bortglömd och riktigt spelvärd! Letar Du ännu fler lågprocentare så rekommenderar jag DOCTOR DOXEY ZENZ,  WIZARD SIMONI samt FRED COBRA.


V75-7: Favorit att Bedömma: ÖNAS IGOR. 

MUMMA! 

Kommentar: ÖNAS IGOR är ett spjut ifrån start och trivs ypperligt ifrån spets - dessutom över favoritdistansen. Det är många många plus, fast har varit ifrån ett tag beroende på en halsinfektion - jag tror inte det påverkar nämnvärt och är min självklara första häst! SAMBUCUS är återigen bortglömd och många spelare missar vilken stort kunnande och kapacitet som finns här - har ett perfekt utgångsläge och kommer fälla många till slut, alla? BLUE STAR CHAMPION funkade riktigt bra med den nya balansen och med rygglopp har de bevisat förut att de kan blåsa förbi samtliga över upploppet. Vill man strecka strecka på i detta lopp kan det bli dyrt och på garderingslappen får Du inte missa EBONY BOKO, NEW STEEL, QATRINE GEL, ANTONIO TABAC samt GLOBAL REBEL.


Lycka Till!!