Idag kommer analysen i form av Mumma eller Glömma - vilket är min version av Vass eller Kass i textformat där jag bedömer samtliga favoriter och presenterar mina vinnande drag. Dessutom kommer jag i vanligt vanlig ordning presentera mina spetsfavoriter och min ranking till varje enskild avdelning. 

Tävlingarna avgörs på min hemmabana Åby och då satsar jag alltid lite extra. 
Älskar denna bana med dubbla  Open Strech - vilket ger betydligt mer händelserika avdelningar med en mängd positionsförändringar.  Då jag själv är en analytiker och taktiker så blir det alltid mycket roligare att analysera dessa lopp med dessa extra parametrar. Säger bara en sak fler Open Strech-banor!!

Andelar: Jag kommer konstruera fyra stycken system till kvällens V86-tävlingar och Ni köper mina andelar precis som vanligt via webbsidan minandel: https://minandel.se/experter/johan/ 


Dessa Andelsspel konstruerar jag på Lördag:
  •  "Streckat Glasklart", 1000:-/andel. Detta är mitt slagkraftigaste system och vid triumf är vi inte många som delar på vinsterna. Satte 7:an i söndag.
  • "Streckat och Spikat", 550:-/andel. Säljer andelarna slut så konstruera jag systemet med tre spikar som både är spelvärda och troliga vinnare. Vidare helgardera jag tre avdelningar och slutligen streckar jag på i den sista avdelningen där jag inte spikat eller helgarderat (mellan 4 - 8 streck). Så sitter spikarna så är triumfen nära och då kan bli fina slantar att för fulla plånboken med.
  • "Streckat Såklart", 350:-/andel. Det systemet som har flest kontinuerliga vinster och motsvarigheten på V86 spelade in över 92.000:- för drygt en månad sedan.
  • "Streckat Solklart", 250:-/andel. Systemet där jag oftast satsar på en spik och där jag ALLTID garderar de stora favoriterna. Här är jag ute efter de stora pengarna.
  • "Streckat och Klart", 165:-/andel. Mitt billigaste system som ändå är slagkraftigt då det består av 25 andelar. Detta system spelade in en kvarsmiljon i början av april. Satte även 7:an i söndags.

* Du kan även få förhandsinformation när nya andelar släpps om du är uppskriven på min maillista - maila mig i så fall på trav@telia.com så skriver jag upp Dig!


Facebook och Twitter: Följ mig jätte gärna på Sociala medierna där jag länkar till de mesta som sker på bloggen. Här lägger jag även ut lite extra saker...  Lägg till mig genom att klicka på nedanstående länkar:  

Facebook - Johan Ulvestål 

Twitter - @Johanstravblogg


Nu Kör Vi!


V75-1: Favorit att Bedöma: CADDIE LISIEUX 
GLÖMMA! 
Kommentar: Svårlöst inledning och väljer Du att inte ta ställning så krävs det några streck. CADDIE LISIEUX är favoriten och har en hög grundkapacitet som Du inte kan blunda för - spåret är kanske inte det bästa men med en smygresa i ryggar så kan det lösa sig riktigt bra. Min första häst är GINNY WEASLEY som är snabb ut och även om DIXI SISU tar en längd på henne så kommer hon få ett perfekt upplägg - spets och slut eller straffar samtliga via open strech? DIXI SISU laddas som sagt ifrån start och skulle de nå ledningen så har de toppchans - spårar hela vägen runt? Fast glöm inte bort CASH CROWE som kanske är den formstarkaste i gänget - tre triumfer på fyra av årets starter. Blev nu sämsta tänkbara utgångsläge, men löser det sig bara det minsta så kommer de segerstrida. Slutligen vill jag även nämna UNDINE som de nu kommer rycka samtliga skor på - kan ifrån det här utgångsläget hitta en position med ett fint slagläge, se upp över upploppet!

Fler Möjliga Streck:
QUEBEC C.D
INGA IN HEAVEN
D´LAINA

Vem Sitter i Ledningen: GINNY WEASLEY har stora möjligheter att försvara sitt innerspår - utifrån hotar DIXI SISU på allvar. 
Ranking: 1 - 3 - 12 - 6 - 4 - 5 - 2 - 9 - 8 - 11 - 10 - 7 
Strukna: -


V75-2: Favorit att Bedöma: DONATO E. 
GLÖMMA! 
Kommentar: DONATO E har nu tre lopp i kroppen och har verkligen presterat på topp i samtliga starter där det blivit en triumf och två andrapris. Är snabb ut och är min spetsfavorit - är en ny topplacering att vänta - min vinnare! ARON PALEMA har nu fyra stabila lopp i kroppen så toppformen är runt hörnet. Nu blev utgångsläget sämsta tänkbara och behöver förstås lite flyt om det skall lösa sig - men besitter en riktigt hög kapacitet och med lite tempo där framme så kommer de segerstrida. BOTTNAS COMMANDEUR är en travare som ligger mig varmt om hjärtat och som tagit ytterligare kliv i utvecklingen. Besitter toppform och hittar de bara ner ifrån det här smålurig utgångsläget så finns kapaciteten att plocka ner min rankingetta. GAMBINO DEGATO är en äkta långdistansare men är inte snabb ut så frågan är vilken position han får efter start - instängd? Skulle han lyckas få rygg på ledaren så är väldig mycket vunnet och har då toppchans - men magkänslan säger att de kan fastna som fyra invändigt..
AMAZING DYNAMITE har nu tre lopp i kropp och kommer ifrån seger - behöver även han lite flyt med tempot om han skall lyckas runda samtliga. 
JE T'AIME RUINART är startsnabb och Björn lär ladda från start - skulle de nå spets släpper de antagligen omgående när Örjan kommer och ställer frågan med favoriten. I så fall kommer de få en perfekt smygresa och när väl upploppsklockan ringer så kan de straffa många till slut, alla? Får MELLBY DUKE en resa i ryggar så besitter han är sylvass spurt - men gör ett stort frågetecken kring formen som inte känns på topp. TOPGEAR har nu tre lopp i kroppen efter en kortare paus och har verkligen hittat formen, blir bara bättre och är i skrivande stund totalt bortglömd - måstestreck på garderingslappen.  Slutligen vill jag nämna ÖNAS IDA som kanske är ett nummer för litet i detta gäng, men besitter en imponerande avslutningen - kan fälla många! 

Vem sitter i Ledningen: JE T'AIME RUINART är riktigt snabb ut och kan tidigt sitta i ledningen, men när Örjan ställer fråga med favoriten DONATO E så lär de omgående släppa. 
Ranking: 7 - 12 - 8 - 1 -  11 - 3 - 9 - 4 - 5 - 6 - 2 - 10
Strukna: -


V75-3: Favorit att Bedöma: BRAVO NAVARONE 
MUMMA! 
Kommentar: BRAVO NAVARONE har nu tre lopp i kroppen som verkligen varit plusbetonade. Besitter en enorm styrka och har stora chanser att få överta ledningen, väl i spets är detta hästen att slå. Har stora möjligheter att spåra hela vägen och är en bra favorit - spikförslag! Men det saknas inte utmanare. VÄSTERBO HARD CASH är återigen lite bortglömd och även om han kanske trivs på det lite kortare distanser så kan han smyg med - får de ett rygglopp så besitter han en otroligt vass spurt som kan fälla samtliga i detta sällskap, skräller? SORBET har årsdebuten avklarad och då blev det ett defensivt upplägg invändigt. Med det loppet i kroppen lär han vara rejält förbättrad och dessutom sitter Örjan upp - intressant! OFFICER C.D är riktigt startsnabb och trots spår långt ut på vingen så är detta min självklara spetsfavorit. Har två lopp i kroppen efter en kortare vila där det har blivit två fina andraplatser. Spetsar och släpper till favoriten för att sedan få chans över open strech - stor skrällchans!  SUGARMAKESMECRAZY är också startsnabb men även om 
OFFICER C.D tar en längd på han så kan det bli en bekväm resa som trea invändigt - har även han chans över open strech. ZENIT BRICK har galopperat en del på senaste tiden så det är inget ekipage att hålla i handen - men felfri finns mycket att hämta hos denna kapabla travare. Ser ut att bli lite bortglömd - garderar Du är detta ett måstestreck! Avslutningsvis vill jag nämna THAI NAVIGATOR och CUPIDO SISU som är två fina travare som i sina bästa stunder är ett hot mot samtliga och bör finnas med på lappen om Du Streckat på. 

Vem Sitter i Ledningen:  OFFICER C.D är min självklara spetsfavorit, men släpper när BRAVO NAVARONE ställer frågan.
Ranking: 6 - 4 - 2 - 7 - 3 - 11 -  9 - 8 - 12 - 1 - 5 - 10


V75-4: Favorit att Bedöma: UPSTREAM.
GLÖMMA!!
Kommentar: En jämnStreckad historia där UPSTREAM är favorit och som radat upp två fina lopp i årets två starter. Det som oroar är att det är voltstart, då det blev galopp i enda starten med just voltstart. Tas troligen lugnt ifrån start och blir det en felfri avgång så segerstrider han. CEXTER BOB har imponerat i årets starter med två triumfer och ett andrapris, på form räknas han tidigt och kan få överta ledningen - min vinnare. 
PERFECT KING är en start sort som de troligen kommer att rycka samtliga skor på, vilket är högintressanta förändringar - kommer att runda många, alla? LEONAS SAMI kommer ifrån det här utgångsläget försöka smyga med i ryggar - löser det sig så kan de utmana.. 

Fler Möjliga Streck:
REX LANE
LEONARDO VICI
DINO BAGGIO
BOURBON RAIN

Vem Sitter i Ledningen: DINO BAGGIO är riktigt startsnabb och har stora möjligheter att tidigt sitta i ledningen, fast är nog nöjd med positionen i rygg på ledaren - övertar CEXTER BOB? 
Ranking: 6 - 12 - 10 - 3 - 2 - 10 - 7 - 1 - 4 - 11 - 9 
Strukna: ORVALV75-5: Favorit att Bedöma: ON TRACK PIRATEN.
GLÖMMA!
Kommentar: Vinterns kung ON TRACK PIRATEN är tillbaka som favorit på V75, men har flera tveksamma insatser i ryggen som gör att jag kommer att  gardera. Dessutom över kortdistans som inte är hans favorit och med ett spår som inte är det ultimata - så det är många frågetecken. Kunde aldrig utmana i Olympiatravets final och frågan jag ställer är hur formen egentligen är. Min första häst är istället gamlingen SPRING EROM som dessutom får Björn där bak och de har stora chanser att försvara sitt innerspår - spårar hela vägen runt, spets och slut? Min stora chansdrag i omgången är MAGIC TONIGHT som jag verkligen saknat efter alla bekymmer han dragits med - att det finns kapacitet i denna travare behöver jag aldrig påtala hos en elitloppsvinnare. Har nu tilldelats ett perfekt utgångsläge och kan ta positionen i rygg på ledaren alternativt positionen som tvåa utvändigt. Saknar visserligen lopp i kroppen och detta är såklart ett långskott, men kommer att lifta med till en fin placering och finns det form så har de möjligheter att skrälla! Tioåringen KADETT C.D har verkligen en bevisad form och spurtade och vann över NUNCIO för  två starter sedan och såg dessutom riktigt fin ut i Olympiatravets final ifrån bricka 10!  Är hyfsat snabb ut och kan hitta en fin rygg - kommer återigen spurta ner många till slut, alla? QUICK FIX har rygg på en startsnabb och kan omgående få slagläge - straffar många via open strech? FIRE TO THE RAIN är en travare som ligger mig väldigt varmt om hjärtat och som jag inte kan utesluta helt - men över kortdistans från bricka 10 så behöver han maxklaff. 

Vem Sitter i Ledningen: SPRING EROM tror jag försvar sitt innerspår och sitter tidigt i ledningen.
Ranking: 1 - 2 - 4 - 7 - 9 - 10 - 8 - 3 - 6 - 5 
Strukna: - V75-6: Favorit att Bedöma: SPRINGFIELD.
GLÖMMA!!
Kommentar: Hade procentsatsen varit något lägre så hade jag ansett att SPRINGFIELD var en bra favorit - men nu har procentsatsen sprungit iväg och sådan stor favorit tycker jag inte han skall vara. Fast har såklart goda chanser att triumfera och har nu tre lopp i kroppen - kommer mer än troligt försvara sitt innerspår och ta hand om ledningen, spets och slut? GREAT KING WINE är inte helt att lita på då han blandat fina insatser med galopper - felfri så kommer han segerstrida och är självklart på garderingslappen! WINDSON YANKEE har presterat fina insatser under en längre tid och skulle det bara bli lite tempo där framme så har det stora chanser att spurta ner samtliga - ett måstestreck om Du går i garderingstankar. FERRARI RIVER har nu tre lopp i kroppen så toppformen är snart där och hittar de bara ner i en rygg i direkt ifrån start så har de stora chanser. CARMINE AM har en hög kapacitet, men läget är förstås riktigt svårt - blir över från start? Skulle det lösa sig så kan det räcka långt, hela vägen? 

Fler Möjliga Streck:
- SAMBUCA KNIGHT
- EXPLOSIVE RIVER
- KALANCHOE P.R
- NONSTOP CHERI
- ULRIIKA HIGHNESS

Vem Sitter i Ledningen: SPRINGFIELD  har goda chanser att försvara sitt innerspår - utifrån testar KALANCHOE P.R.
Ranking:  1 - 3 - 10 - 7 - 8 - 9 - 2 - 4 - 5 - 6 - 12 - 11
Strukna: -


V75-7: Favorit att Bedöma: MAändå ut KETHEMARK.
MUMMA!!
Kommentar: Det är inte en helt lätt avslutning i Kunga-Pokalen, men några sticker ut. I mina ögon är MAKETHEMARK en bra och högintressant favorit (även om det inte blir spik), har sett strålande fin ut vid  årets två starter där det blivit triumf - har dessutom haft sparat i båda starter. Fick dessutom ett helt ok utgångsläge och kommer att fälla många till slut!  DEIMOS RACING är den troliga som kommer avancera fram och som kommer att få överta ledningen, väl i ledningen är det hästen att slå - sitter här hela vägen in i mål? MONARK NEWMEN kan inte svara min spetsfavorit, men kommer att lifta med som trea invändigt - kan få loppet via open strech? DIAMANTEN är ett högintressant skrällbud som minst sagt sett bra ut och som de nu rycker skorna på - sämsta tänkbara utgångsläge, men med en resa i ryggar så kan de fälla samtliga. GARETH BOKO har fått ett perfekt utgångsläge där de sitter omgående i andra spår - kommer få en fin rygg... 

Fler Möjliga Streck: 
GANDHI BOKO
GRANT BOKO
DOMINION BEACH

Vem sitter i Ledningen: MONARK NEWMEN  är min självklara spetsfavorit - släpper till  DEIMOS RACING? 
Ranking: 4 - 3 - 1 - 12 - 2 - 10 - 11 - 7 - 8 - 6 - 9 
Strukna:  JUSTICE ÅS. 


Lycka Till!!!