Omgångarna avlöser varandra och det förgyller tillvaron för oss travälskare. Med plusgraderna så blir det dessutom bara bättre förutsättningar och snabbare banor - dessutom avlöser intressanta årsdebutanter varandra.  Så njuter är fulla drag!! 

Spelmässigt skall man inte klaga då mina andelar dragit in över 300.000:- på de senaste veckorna. Fast de sista omgångarna har jag haft lite oflyt fast trender är ju till för att brytas och snart triumferar vi igen!  Fast det är viktigt att ta till sig att V75 är ett extremt svårt spel och vi spelläggare kan inte utföra mirakel, men däremot har vi verktygen för att skapa rätt förutsättningar för att hitta slantarna. Jag personligen lever i lopparkivet mellan omgångarna och tar del av all info som inkommer kring samtliga ekipage. Har sedan min blåa bok som är fylld med anteckningar kring "nästagångare"..Att spela på trav skall man se som en  långsiktig satsning emot de stora summorna. Fjolåret var ett bra år där 7:an satt ett 10-tal gånger och gick därmed kraftigt med plus! Och detta året har ju som sagt börjat minst lika bra. Det gäller att  ha tålamod då sitter tillslut slantarna på kontot! Vill slutligen tacka alla andelsköpare och är strålande glad  att Ni tror på mig och mina idéer! 

Sponsra: Vill även i fortsättningen kunna presentera lika slagkraftiga analyser och hoppas och tror där av att Ni vill sponsra min blogg. Genom ett bidrag från Er läsare gör att jag kan köpa loss mer tid som kommer resultera i slagkraftigare analyser. Tyvärr så blev söndagens analys inställd p.g.a tidsbrist och genom ett bidrag ifrån Er läsare gör att detta i framtiden inte kommer att ske.  Är beroende av dessa donationer och ytterst tacksam för alla bidrag. 

Skicka en Donation till Bloggen:

Swisha till nr: 0722 47 81 81

Bonus: Till Er som donerar ett bidrag på 49:- eller mer så kommer Ni att motta ett systemförslag till Dagens Dubbel. Glöm inte ange Er mailadress vid överföringen.


Andelar: Mina andelar har spelat in över 300.000:- i år och som vanligt så kommer jag konstruera fyra stycken system i olika prisklasser till tävlingarna och det finns fortfarande andelar kvar. Jag konstruerar följande system:

  • Streckat och Klart: Andelspris: 165:-/Andel - 25 st andelar/system. EXTRA ANDELAR ÄR JUST NU TILL SALU!
  • Streckat Solklart: Andelspris: 250:-/Andel - 25 andelar/system. 
  • Streckat Såklart: Andelspris: 350:-/Andel - 10 st andelar/system. ETT FÅTAL ANDELAR KVAR!
  • Streckat Glasklart: Andelspris: 1.000:-/andel och säljs endast 10 st andelar. ENDAST FYRA ANDELAR KVAR!

Du kan även få förhandsinformation när nya andelar släpps om du är uppskriven på min maillista - maila mig i så fall på trav@telia.com så skriver jag upp Dig!

Du köper Din andel via tillsammans sidan:

https://tillsammans.atg.se/inbjudan/NH66-B2YK-21490- Värd: Umåker, Umeå

- Väderprognos:  Risk för regn hela dagen med en temperaturen på 4-6 plusgrader -  blåsten skall inte påverka nämnvärt då vindhastigheten kommer ligga kring 5 m/s. 

- Magkänslan: Omgången ser favoritbetonad ut på förhand, men hittat kapabla utmanare till de stora favoriterna och det räcker egentligen med att en av dessa faller så skjuter utdelningen i höjden. Jag kryddar detta med att ha hittat ett flertal drag som i skrivande stund är mer eller mindre ospelade. 

- Just Nu: Slagit mig ner  ute på balkongen, precis hällt upp en kopp te och njuter att helgen har tjuvstartat. Kan inte vänta längre, så här kommer mina tankar och idéer.

Nu Kör Vi!! 


V75-1: En Stark Duo! 

Klass I, försök 4 i meeting 3 med Voltstart över långdistans. Finns en spikkandidat, men duon känns riktigt stark - fast det finns ytterligare garderingsbud. 

9.COFFIE U.N.G: Ett intressant ekipage som inte är helt säker i travet och har hela tre galopper på fem starter - fast där emellan när han travat felfritt så har det blivit triumfer. Distansen är ett stort plus då de senaste  segrarna kommit just över den längre distansen. Att det dessutom är bakspår ser jag bara som positivt då de ökar chanserna till felfri avgång. Med en smygresa så har han en ruskig spurt att tillgå och kan verkligen flyga fram över upploppet. De återgår till den gamla balansen med skor, öppet huvudlag samt vanlig vagn. Jag tror på en felfri avgång och att de återigen straffar samtliga över upploppet - detta är min vinnare och spiken ligger inte långt borta. 

10.MALKIN: Efter ett kortare paus har han nu två lopp i kroppen och visst upp en imponerande form. Besitter en enorm styrka och kan kriga ner samtliga ifrån dödens - tillsammans med min vinnare är detta ett riktigt starkt lås och går Du i garderingstankar är MALKIN ett måstestreck! 

6.MELLBY DIAMANT: Kommer laddas ifrån start och även om han inte når ledningen på egen hand så finns goda chanser att han kan överta ledningen - och då är han hästen att slå. Kan spåra länge, hela vägen runt? 

2.GUINEA BOKO: Har blandat några tveksamma insatser med toppinsatser och ifrån det här utgångsläge kan han omgående få en ryggresa med slagläge -  självklar på garderingslappen. 

8.PICASSO TILLY: En äkta långdistansare som är kvar i klassen med 100:- kr marginal. Radade upp fina insatser i början av året över den aktuella distansen och skulle det lösa sig från det lite kniviga utgångsläget så har de alla möjligheter att segerstrida - se upp! 

3.HELIOS HÅLERYD: Ett lopp i kroppen efter kortare vila, trivs över distansen och skall verkligen inte nonchaleras vid gardering. 

Fler Möjliga Streck: 

11.X.FACTOR 

1.DRAGONDAMOUR SISU 

5.KALANCHOE P.R 

Vem Sitter i Ledningen: DRAGONDAMOUR SISU har goda chanser att försvara sitt innerspår men lär släppa -  ställer Ulf Ohlsson frågan med MELLBY DIAMANT att överta? 

Ranking: 9 - 10 - 6 - 2 - 8 - 3 - 11 - 1 - 5 - 4 - 7 - 12 

Strukna: -


V75-2: Hotar Barfotabalansen och Helstängt Huvudlag Storfavoriten?? 

"Vårbjörken" för 4-åriga och äldre Svenska, Norska och Finska Kallblod med Autostart över kortdistans. Den svenska stjärnan äntrar återigen scenen, men de norska konkurrenterna utmanar på allvar och får mitt tips. 

4.TANGEN HAAP: Enbart toppinsatser på senaste tiden om vi bortser från senaste insatsen som slutade med galopp och diskning. Distansen är kanske inget plus, men blev ändå triumf senast över distansen. De kommer ladda ifrån start för att kunna få överta ledningen i ett tidigt skede och plockar nu bort skorna, dessutom pratar stallet om ett helstängt huvudlag - helt klart högintressanta utrustningsförändringar! Han utvecklas hela tiden och skulle de nå ledningen är han såklart hästen att slå - med lite  klaff kan han helt klart hota och går Du i garderingstankar är det bara att strecka! 

5.MYR FAKSEN: En travare som verkligen ligger mig varmt om hjärtat och som är min absoluta favorit bland dagens kallblod. Trivs över den korta distansen och har triumferat i de två senaste starter över distansen.. Nu är förstås motståndet betydligt mer kapabelt men MYR FAKSEN skall man aldrig underskatta. Går bäst bakifrån, så kan de smyga med i en rygg så har han en härlig avslutning att tillgå - detta är min vinnare så MÅNPRINSEN får se upp! 

10.MÅNPRINSEN A.M: Den svenska stjärnan bland Kallbloden. Har nu två lopp i kroppen så lär vara minst lika bra till denna start. Har klarat av tillägg på både lång och medeldistans - denna gång är det sprint och återigen bakspår  fast slipper tillägg. Det kan mycket väl vara så att han återigen är bäst och spurtar ner samtliga över upploppet. Fast det är ändå kortdistans samtidigt som procentsatsen är en aning hög - så det är kittlande att gardera. Självklart har han toppchans och förstår Er som går i spiktankar. 

11.ODIN TABAC: Inte startar på ett halvår så formen är såklart svårbedömd. Trots att han är hela 14 år visade han prov på en enorm kapacitet under fjolåret där han bland annat besegrade avdelningens storfavorit. Det blir nu barfota samt jänkarvagn och löser det sig bara det minsta lilla från detta utgångsläge så är han kapabel att segerstrida. 

6.ART KJARVALD: Imponerade stort i årets två Sverigestarter där han radade upp segrarna-  men senast i Norge kände man inte igen honom alls.. Nu är det återigen svensk mark som gäller och skulle de hitta en lämplig rygg härifrån kan de fälla en del till slut. 

Fler Möjliga Streck: 

9.JUNIFAKS 

2.FINNSKOG SJEFEN 

1.HULTE MAGNUS 

8.KRUSEN 

Vem Sitter i Ledningen: FINNSKOG SJEFEN kan nog ingen plocka en längd på, ställer sedan Björn Karlsson tillsammans med TANGEN HAAP frågan att få att överta? 

Ranking: 4 - 5 - 10 - 11 - 6 - 9  - 2 - 1 - 8 - 3 - 7 

Strukna: -


V75-3: Är det bara att Spika och Vända Blad?? 

Guldbjörken, Gulddivisionen försök 4 i meeting 3 - Olympiatravet, deltävling 4. Det är Autostart som gäller över full distans. Som rubriken lyder så ställer jag mig själv frågan om det verkligen bara är att spika och vända blad?? Har en bra magkänsla kring närmsta utmanare FIRE TO THE RAIN som med maxklaff skulle kunna utmana - men att spika favoriten för att spara streck kan även det vara ett bra drag: 

7.PROPULSION: Artisten och fyran i Prix d'Amerique är tillbaka på svensk mark efter att ha pausat i dryga två månader.  Om PROPULSION tidigt får överta ledningen då är loppet över... Prestationen i Prix d'Amerique var fem stjärnig där han fick allt annat än en lätt uppgift då han blev "utknuffad" i vida spår, men kunde trots detta avsluta starkt till ett fint fjärdepris.  Det skall nämnas att han även då hade pausat i två månader - så att han saknar lopp i kropp behöver inte vara negativt. Även om FIRE TO THE RAIN skulle köras i ledningen, så finns styrkan att kriga ner detta fält ifrån dödens. Frågan är hur offensiv Örjan  väljer att vara, för allt talar väl egentligen för att PROPULSION får en friplats till nästa veckas Olympiatrav. Fast många plus är det och förstår om Du går i spiktankar. 

3.FIRE TO THE RAIN: En härlig travare som ligger mig varmt om hjärtat - men möter övermakten denna gång. Har nu två lopp i kroppen så formen börjar närma sig. Är snabb ut och är min självklara spetsfavorit - sedan är magkänslan att de kommer att släppa när Örjan ställer frågan att överta. I så fall kommer de lifta med till ett fin placering. Skulle luckan komma över upplopp så vet man aldrig hur långt det kan räcka... Skulle de istället satsa på att köra i ledning blir det hela mycket intressant - spets och slut....  

Fler Möjliga Streck: 

8.POOCHAI: Drog nitlotten i spårlottningen och trots att han är rejält startsnabb så kommer han troligtvis tas lugnt ifrån start.  Hittar de ner i en lämplig rygg så kommer de straffa många över upploppet -  toppformen närmar sig. 

5.NAHAR: Fina 12-åriga men samtigt oberäkneliga NAHAR som blandar toppinsatser med galopper. Fast känslan är att han blivit mer travsäker till denna säsong. De kommer rycka skorna och felfri fightas han om en fin peng. 

Vem Sitter i Ledningen: FIRE TO THE RAIN är min självklara spetsfavorit. 

Ranking: 7 - 3 - 8 - 5 - 6 - 4 - 2 - 1 

Strukna: -  


V75-4: Fäller Resan och Övernattningen den Orutinerade Storfavoriten?

Klass II försök i meeting 3 med Autostart över full väg. En bra och kapabel favorit, fast bakom honom finns det ett par intressanta utmanare som kan störa: 

3.GLOBAL TRUST: Är en kapabel klassklättrare som jag bara måste varna för. Har årsdebuten avklarad och det blev triumf direkt med sparade krafter och visade dessutom prov på startsnabbhet. Allt talar för att han tar hand om ledningen och väl i spets är han hästen att slå.  Skall jag hitta några frågetecken så är det att han reser långt och skall dessutom övernatta - hur påverkar detta en relativt orutinerad häst? Summa summarum så står han inför en lämplig uppgift där han har goda chanser att triumfera - förstår om Ni går i spiktankar men procentsatsen är inte så lockande och dessutom finns det en högintressant utmanare:

10.ORLANDO TRISS: När han sköter sig besitter han klass och har nu ett lopp i kroppen som han säkerligen gått framåt med. Har visserligen en galopphistorik  så är inte att helt att lita på. Har bevisat förut att bakspår inte behöva betyda en nackdel och blir det lite tempo i spets då kommer han utmana på allvar - se upp!

7.FLOYD P BOKO: Två lopp i kroppen och känslan är att att han hela tiden tar kliv emot formen - struken senast p.g.a oväder. Spåret är kanske inte det ultimata, men hittar de bara ner i en rygg så är mycket vunnet. Daniel Redéns travare går riktigt bra bakifrån så löser det sig bara ifrån start så skall han absolut räknas tidigt.  

9.MR DREAM COKTAIL: Står perfekt inne på pengar och har dessutom tre triumfer på fem starter  ryggen. Funkade inte senast med barfotabalansen, så det återgår nu till skor - med lite klaff skall de absolut räknas. 

Fler Möjliga Streck:

11.MELLBY ENTRÉ 

8.DON JUAN SISU

2.VIC DE LUXE 

Vem Sitter i Ledningen: GLOBAL TRUST tar hand om taktpinnen och är min självklara spetsfavorit.

Ranking: 3 - 10 - 7 - 9 - 11 - 8 - 2 - 6 - 4 - 1 - 5 - 12 

Strukna: -


V75-5: Toppchans för Spetshästen eller är det äntligen dags för Pokermon Ås?

Bronsdivisionen försök 4 i meeting 3 med Autostart över kortdistans. Finns flera intressanta bud och råder Er att strecka på så mycket som möjligt: 

3.POINTILLIST: Har jag spikat med framgång förut och skulle han komma till spets så är han hästen att slå och är dessutom en betydligt bättre travare i denna position. Tar antagligen ingen ledning på egen hand, men kan vara hästen som får överta efter DREAM TROTTER. Blir barfota och jänkarvagn - spets och slut?

4.MELLBY DEALER: Relativt osynad på distansen, men besitter en formtopp med tre triumfer på fyra starter. Blir ingen ledning här, men kan avsluta bra och skall defintivt inte nonchaleras.  

12.POKERMON ÅS: Vet inte hur länge jag har jagat honom och han står fortfarande kvar i min blåa bok som nästagångare. Är beroende av en smygresa och får han spara sin speed till de sista 300 metrarna då kan han fäll samtliga - behöver såklart maxklaff ifrån det här utgångsläge och får hoppas på rejält högt tempo där framme. 

1.FIGHTING BAX: En intressant travare som jag följt under en längre tid, nu är väl distansen ingen fördel och har väldigt svårt att tro att han kan försvar sitt innerspår. Det lär bli en ryggresa på innerspår om de inte överraskar och svarar ut de utvändiga - blir dessutom jänkarvagn och oavsett kommer lär det bli en bekväm resa där en topplacering är att vänta.

9.CUTE HIM SOME SLACK: Tre triumfer bara i år, så formen är det definitivt inget fel på. Rikast i gänget och har två raka över distansen - skall verkligen inte nonchaleras.

8.TUFFETTO JET: Två raka triumfer över distansen så besitter verkligen form - men står hårt inne på pengar och sedan blev utgångsläget iskallt. De rycker nu framskorna för första gången - hittar de ner ifrån start är han kapabel att utmana..

11.EBONY BOKO: Har farten och kunnandet och med rätt resa kan de utmana - streckar du på är han självklar.

Fler Möjliga Streck:

2.DREAM TROTTER

1o. SHERIFF BI

Vem Sitter i Ledningen: DREAM TROTTER är snabb ut och tar antagligen en längd på FIGHTING BAX och i så fall har POINTILLIST goda chanser att överta ledningen. Skulle däremot FIGHTING BAX över förväntat ta hand om ledningen då lär Örjan köra här.  

Ranking: 3 - 4 - 12 - 1 - 9 - 8 - 11 - 2 - 10 - 7 - 6 - 5

Strukna: -


V75-6: Ett Starkt Trehästarslås! 

"Berth Johanssons Memorial" - Femåringslopp (lägst 200.001:- kr) med Autostart över full distans. En trio höjer sig Rejält från övriga men väljer att tjöta om en kvartett: 

5.TOBIN KRONOS: Klasshäst som ifjol utmanade READLY EXPRESS. Har nu dessutom ett lopp i kroppen där det blev en imponerande triumf med sparade krafter i mål. Ett offensivt upplägg är att vänta och kommer tidigt köras fram för att få över ta ledningen. Väl i ledningen blir han en riktigt svår nöt att knäcka - spets och slut? 

8.IN VAIN SUND: Stallkamraten till min tipsetta men som drog nitlotten och tilldelades bricka 8. Verkligen presterat på topp under en lång tid, men har nu pausat i dryga två månader och kanske är ett mer defensivt upplägg att vänta? Har en fin avslutning och skulle CRUZADO DEKA NOCHE avancera fram tidigt utvändigt om favoriten kan det bli tempo på tillställningen, då kan IN VAIN SUND spurta ner allt och alla - ett kapabelt garderingsbud. 

7.CRUZADO DEKA NOCHE: En intressant årsdebut och behöver kanske loppet i kroppen. Är riktigt stark och kommer tidigt köras fram utvändigt om ledaren? Sylvass under hösten och skulle formen infinna sig så kommer han segerstrida - inte borta och ett måstestreck på garderingslappen. 

3.CUPIDO SISU: Presterat på topp hela året och är van att möta tufft motstånd. Är snabb ut och är min spetsfavorit, men när Örjan med TOBIN KRONOS ställer frågan så släpper antagligen Tomi Haapio då han lär vara mer än nöjd med att få positionen i rygg på favoriten. Har siktar emot denna uppgift en längre tid och hade dessutom senast sparade krafter. Skulle luckan komma över upploppet kan det bli intressant - en outsider. 

Fler Möjliga Streck: 

4.CAMELOT SISU 

6.COPIMADE 

Vem Sitter i Ledningen: CUPIDO SISU är min spetsfavorit, men släpper troligtvis när Örjan kommer med favoriten. 

Ranking: 5 - 8 - 7 - 3 - 4 - 6 - 2 - 1 

Strukna:


V75-7: Vinner på Råstyrka? 

Silverdivisionen försök 4 i meeting 3 med Autostart över långdistans.En jämnstreckad historia där man antingen tar ställning alternativt tar med så många som man har råd med. 

12.PREMIER KRONOS: Bortglömd av de tidigare spelarna som trivs på Umåker och som dessutom har ett lopp i kroppen där det blev triumf. Distansen är ett jätteplus då han besitter en råstyrka och skulle inte bli förvånad om han krigar mer ner samtliga - ett måstestreck och min vinnare!

6.SPITCAM JUBB: Både stark och speedig och älskar distansen. Lär laddas ifrån start för att nå ledningen (är min spetsfavorit) och skulle det bli spets kommer de spåra länge, hela vägen runt?  Rycker dessutom skorna till denna start - min förste utmanare! 

8.ZENIT BRICK: En typisk vinterhäst men som har bibehållit sin fina form även när det blivit lite snabbare banor. Motståndet skrämmer inte och även fast det är ett svårt utgångsläge så skall han räknas riktigt tidigt - strecka! 

7.VÄSTERBO HARD CASH: Hoppar upp en klass och visade senast vilken enorm kapacitet han besitter när han triumferar trots startgalopp. Frågan är vilken position de får ifrån start? Hittar de ner och Ulf Eriksson serverar honom en smygresa  så kommer de segerstrida då han besitter en otroligt vass avslutning - blir skor runt om denna gång. 

4.DIGITAL ARCHIVE: Ny i klassen och satsar för att nå ledningen - väl i spets kan det räcka långt... Högintressanta utrustningsändringar; barfota runt om, halvstängt huvudlag samt jänkarvagn - kommer dessutom från ett stall i form. Gör ett frågetecken kring hans form och dessutom tror jag han inte når ledningen - är ett jobbigt upplägg att vänta, dödens? Rankar där av ner honom en aning. 

3.NAKODA GOJ: Formen blir bara bättre och bättre - skall definitivt inte nonchaleras. 

1.MERRY BROLINE: Står hårt inne på pengar, men utrustningsändringarna är mumma med barfota runt om, jänkarvagn samt helstängt huvudlag. Kommer få en perfekt resa i rygg på ledaren och skulle luckan uppstå över upploppet så kan skrällen vara ett faktum. 

5.MAKE IT QUICK: Verkligen visat att han duger i klassen - med klaff kan de utmana.. 

Fler Möjliga Streck: 

9.DANNE EDEL 

10.TEQUILA PALEMA 

2.RHAPSODY ÅS 

11.VACQUEYRAS 

Vem Sitter i Ledning: Både DIGITAL ARCHIVE samt SPITCAM JUBB kommer laddas, är hårt tempo att vänta - den sist nämnda är min spetsfavorit. 

Ranking: 12 - 6 - 8 - 7 - 4 - 3 - 1 - 5 - 9 - 10 - 2 - 11 

Strukna: -


Lycka Till!!