Några timmar innan lördagens omgången på Bergsåker inleds tänkte jag presentera min analys inför morgondagens tävlingar på Solvalla. Denna analys blir lite kortare (i text form) än lördagsanalysen. Den är lika genomarbetad, men p.g.a tidsbrist så hinner jag inte sammanfatta analysen i ett längre textstycke. 

Sponsra Bloggen: Som jag tidigare har berättat så är denna blogg en hobbyverksamhet som jag avsätter väldigt mycket av min lediga tid till och vissa veckor så räcker inte denna tid till som jag önskar. Jag vill inget hellre än ge Er läsare bästa möjliga förutsättningar för att hitta och rekommendera veckans vinnare till V75 och V86. Just därför har jag efter noga övervägning kommit fram till att en sponsring från Er läsare skulle kunnat lösa denna problematik. Jag Älskar detta, men för att utveckla bloggen vidare behöver jag avsätta mer tid och genom donationer kan vi göra Bloggen ännu mer effektiv rent speltekniskt. Detta är definitivt inget sätt att tjäna pengar på, utan kommer utnyttja dessa bidrag till att "köpa mig" mer tid så jag kan utveckla bloggen vidare. Genom att Ni skänker och sponsrar bloggen så kan jag "få loss" mer tid till analyserna, vilket gör att jag kan arbeta igenom dem på ett helt nytt sätt. Jag tar glädjeligen emot alla bidrag mindre som större. Varenda krona räknas och gör att bloggen kan fortsätta utvecklas. Och hoppas av hela mitt hjärta att 2017 blir minst lika framgångsrikt som fjolåret. 

Swisha till:  0722 47 81 81    

Eller skicka via Paypal till mailadressen  trav@telia.com 


Analys: Söndagsgodis med både V7 och Vinterns höjdpunkt Prix d'Amerique - så jag är verkligen som barn på julafton.. Väderprognosen i Stockholm säger uppehåll, en plusgrad och en vindstyrka på 5 m/s.

Följ mig på Twitter: @Johanstravblogg


Nu Kör Vi!


V75-1: Några Streck blir det...

Stolopp lägst 100.001 kr (Golden Weddings Lopp) där ekipaget som startar med 20 meter tillägg har 450.001 kr på kontot eller mer. Det är Voltstart som gäller över kortdistans. En intressant inledning där jag streckar en del:

9.PATRICIA HASTRUP: Besitter verkligen toppform och min självklara tipsetta - har fyra triumfer på fem starter! Vill man spika i inledningen så är detta ekipaget man bör satsa på, men visst finns det kapabla garderingsbud:

11.BOSTONZ CREDIT: Inte startat på snart tre månader så behöver kanske loppet i kroppen innan vi kan prata om form - fast klaffar det och kanske rygg på favoriten då har de alla möjligheter att utmana.

4.IRENE SUND: Skall Du strecka någon på startvolten så rekommenderar jag helt klart detta ekipage som till största sannolikhet kommer att nå spets. Får de bestämma i ledningen, så kan de vara med och utmana. 

2.DACIA SCOOP: Letar Du skräll är detta ett intressant bud. Har ett perfekt läge och då hon är startsnabb kommer hon omgående få en intressant position som hon kan smyga med i. 

5.ANNA: Är kanske ett långskott och behöver maxklaff, fast med en smygresa så kan det lösa sig - inte helt borta. 

Flera Möjliga Streck:

10.AROMA GRIM

7.GEISHA SUND

1.ERICA 


V75-2: Fortsätter att Strecka på!

4-åringslopp för Ston 50.001 till 150.000 kr (Queen L:s PdA-Triumf) med Autostart över full väg. Svåranalyserad så lär strecka på även här:

3.ASTRODOME: Har ingenting med spetsstriden att göra, men kan däremot smyga med ifrån det här perfekta utgångsläget. Har dessutom lopp i kroppen som värsta konkurrenterna saknar - strecka!

8.QUEBEC C.D: Verkligen formtoppad innan pausen - inte startat sedan i slutet av november. Spåret är förstås svårt och formen är ett stort frågetecken då de troligen behöver loppet i kroppen. Fast på kapacitet och tidigare formtopp så är detta ett måstestreck! 

2.DREAM LANE: Kommer laddas ifrån start och tror de kommer att ta hand om ledningen - vilket verkligen är en favoritposition. Får de dessutom bestämma tempo så kan de bli svårslagna - inte heller startat sedan november..

7.SYMPHONIE TEEMER: Helt ok senast och med det loppet i kroppen ser denna uppgift intressant ut. Hittar de bara ner i en rygg ifrån start så kan det lösa sig - skall verkligen inte nonchaleras! Dessutom ryckas det om att det blir urryckare för första gången - intressant! 

Fler Möjliga Streck:

10.VEGAS AM

6.UNDERWORLD

5.DONNA SISU

9.MY SACRIFICE


V75-3: Ett Slagkraftigt Lås! 

3-åringslopp lägst 20.001 (Zoogins Lopp) med Autostart över full distans. Alltid lika härligt att se framtidens stjärnor och de jag vill snacka om:

8.GLOBAL UN POCO: Drog nitlotten i spårlottningen, fast är kapabel och är en erfarenhet rikare då de ställde upp i uppfödningslöpningen. Är ute på favoritdistansen där han dessutom är obesegrad - första pusselbiten i ett slagkraftigt lås! 

5.NEW CASH: Storfavorit men såklart riktigt orutinerad - ett stjärnskott som jag tror vinner från alla upplägg om han går felfritt. Procentsatsen är en aning hög, men självklart är även han en del av låset. 

3.LORINA CITRON: Sista delen i mitt lås, som har blandat och gett - fast som besitter kapacitet och skall ändå räknas i denna omgivning.

Fler Möjliga streck:

1.DRIZZLE C.C

7.HOTSHOT LUCA 


V75-4: Spik?

3-åriga och äldre 100.001 till 250.000 kr (Dart Hanovers PdA-Triumf) med Autostart över full distans. Här hittar vi ett spikförslag - blir det inte spik så krävs det nog några streck.  

10.LINUS BOY: Är ett självklart första streck och har alla möjligheter att triumfera och är dessutom en spikkandidat. Är väldigt gynnad vid tempo och med tanke på att det finns många startsnabba bakom bilen så höjer detta hans chanser rejält. Besitter dessutom en härlig spurt - en spik känns högintressant.

1.SANTIAGO KYU: Är en av de startsnabba och kommer laddas rejält för att nå spets - kan kosta lite för mycket? Jag tror på riktigt högt tempo, vilket rejält skulle minska hans möjligheter. Fast skulle han nå spets utan att att det kostar för mycket då är segerchanserna stora - starten avgör allt. 

11.SAMBUCO: Också ett ekipage som blir gynnad om det blir hård körning - har blandat bra insatser med galopper. Svåranalyserad men skall med på lappen om Du garderar..

4.DYNAMITE LIGHT: Kommer laddas från start och hotar min spetsfavorit SANTIAGO KYU om ledningen - hårt tempo är som sagt att vänta. Finns risk att han fastnar i dödens och då kan dagen vara förstörd. Skulle de lyckas komma till spets så är mycket vunnit - fast den stora frågan är hur mycket det kommer att kosta?

Fler Möjliga Streck:

5.WAKE UP AMERICA

3.SACRAMENTO


V75-5: En Trio Höjer Sig!

4-åringslopp Hingstar/Valacker (Scotch Fez PdA-Triumf) 50.001 till 150.000 kr med Autostart över full väg. En trio höjer sig i min ögon fast bakom dessa finns ändå roliga skrällbud:

12.CANTONA AMERICA: Med fyra raka triumfer på kontot så är detta mitt första streck, även om segrarna tagits i lättare sällskap. Spåret är det värsta tänkbara, fast tål en hel del grovjobb och har alla möjligheter att återigen fälla samtliga. 

5.UNDIES: Kommer till största sannolikhet att laddas ifrån start och även om han inte når spets i första fas så har goda chanser att få överta. I ledningen är det hästen att slå som kan bli en svår nöt att knäcka för min rankingetta - Lås!

7.ENJOY GINCO:  Formtoppad och riktigt stark - löser det sig ifrån start och de hittar ner i en lämplig rygg så har han alla möjligheter att utmana. 

Fler Möjliga Streck:

10.VÄSTERBO HIGHSCORE

11.DINO DOLLAR

3.GRI DI CAPRIO

2.THE LUCKY ONE 

4.NISSE ROC

1.DJORKAEFF SISU


V75-6: Spik! 

3-åriga och äldre lägst 100.001 kr (Maharajahs PdA-Triumf), de som tjänar över 580.001 kr startar med 20 meters tillägg medan de som har 1.160.001 kr på kontot startar med 40 meters tillägg. Här har jag ett högintressant spikförslag som mer än troligt kommer förgylla min kupong. Väljer man istället ett trehästarslås så känns avdelningen näst intill helgarderad. 

15.UDO'S OILER: En riktig långdistansare som nu har två lopp i kroppen och formtoppen närmar sig. Senaste insatsen var femstjärnigt då han utmanade formstarka NAROLD VOX ifrån dödens på vinterbanan på Bergsåker. Han lär vara förbättrad till denna start och dessutom finns det ingen NAROLD VOX på startlinjen. Dessutom är procentsatsen i skrivande stund mer än intressant - Spik! 

Vill Du satsa på ett riktigt starkt trehästarslås så hade jag satsat på: 

14.USAIN HENNA: Stark och stabil form med två lopp i kroppen. Har kapaciteten att utmana och trivs verkligen över denna distans 

6.MATCHMAKER AS: Kommer till största sannolikhet få överta ledningen och från denna position är han obesegrad. Dessutom blir det helstängt huvudlag, vilket kommer göra honom ännu snabbare ifrån start. 

Fler Möjliga Streck: 

4.BLUE STAR CHAMPION 

1.FIGHTING BAX 

13.TEQUILA PALEMA 


V75-7: Chansspik eller Helgardering? 

3-åriga och äldre (Gigant Neos PdA-Triumf) från 250.001 till 450.000 kr. Går att Chansspika, annars är det helgardering som gäller.. 

4.COME BACK: Spikförslag för den som vill spika sig ur ett annars svårt och jämnt lopp. Riktigt kapabel med ett perfekt utgångsläge - lär laddas men har nog svårt att komma förbi SAPAJOU. Skulle han nå ledningen kan loppet vara över, men risken finns att det blir dödens - ett måstestreck! 

2.SAPAJOU: Min spetsfavorit och når han hit så är han verkligen att räkna med. Leder länge - hela vägen runt? 

5.RUBACUORI ALCA: Bra form med två raka triumfer. Mycket avgörs i starten,  får han en bra rygg - med en smygresa kan mycket väl detta vara vinnaren. 

8:FACE RIBB: Ett ekipage som ligger mig varmt om hjärtat, men som återigen haft oflyt med spårlottningen. Är riktigt startsnabb och kan laddas - hittar de en lämplig rygg så kan det gå... Är både stark och speedig -  ett intressant skrällbud! 

Fler Möjliga Streck: 

6.BOUNCING HILL 

3.ALFA LIGHT 

10.SHERIFF BI 

7.DIABLO BOKO 

1.DREAMS BURN DOWN


Lycka Till!


Twitter: @Johanstravblogg