Då var äntligen elitloppshelgen här och det skall bli strålande kul att götta sig i den ena elittravaren efter den andra - Jag njuter i fulla drag!!!  Som jag tidigare gett besked om så satsar jag riktigt stort denna veckan så där av har jag tagit semester hela veckan - allt för att kunna analysera varje ekipage i minsta detalj och kunna konstruera slagkraftiga system. 

Det är visserligen inget elitlopp under lördagen men vilken travtränare har inte haft siktet inställt på denna helg så det är i princip bara toppekipage som startar. Under lördagen väntar V75-finaler som avslutas med fina Harpers Hanovers Lopp. Dagens lördagsgodis är såklart Sweden Cup "lilla elitloppet" som tjuvstartat på V4 med sina tre fösökslopp. Tre avdelningar där de tre främsta får en plats i finalen som avgörs efter V75-2. Så råder Dig att bänka Dig tidigt vare sig Du är på Solvalla, framför tv eller i husvagnen. 

Andelar: Jag kommer konstruera fyra stycken system till kvällens V86-tävlingar och Ni köper mina andelar precis som vanligt via webbsidan minandel: https://minandel.se/experter/johan/ 


Dessa Andelsspel konstruerar jag på Söndag:
  • "Streckat Glasklart", 1000:-/andel. Detta är mitt slagkraftigaste system och vid triumf är vi inte många som delar på vinsterna. 
  • "Streckat och Spikat", 550:-/andel. Säljer andelarna slut så konstruera jag systemet med tre spikar som både är spelvärda och troliga vinnare. Vidare helgardera jag tre avdelningar och slutligen streckar jag på i den sista avdelningen där jag inte spikat eller helgarderat (mellan 4 - 8 streck). Så sitter spikarna så är triumfen nära och då kan bli fina slantar att för fulla plånboken med.
  • "Streckat Såklart", 350:-/andel. Det systemet som har flest kontinuerliga vinster och motsvarigheten på V86 spelade in över 92.000:- för drygt en månad sedan.
  • "Streckat Solklart", 250:-/andel. Systemet där jag oftast satsar på en spik och där jag ALLTID garderar de stora favoriterna. Här är jag ute efter de stora pengarna.
  • "Streckat och Klart", 165:-/andel. Mitt billigaste system som ändå är slagkraftigt då det består av 25 andelar. Detta system spelade in en kvartsmiljon i början av april. 

* Du kan även få förhandsinformation när nya andelar släpps om du är uppskriven på min maillista - maila mig i så fall på trav@telia.com så skriver jag upp Dig!


Facebook och Twitter: Följ mig jätte gärna på Sociala medierna där jag länkar till de mesta som sker på bloggen. Här lägger jag även ut lite extra saker...  Lägg till mig genom att klicka på nedanstående länkar:  

Facebook - Johan Ulvestål 

Twitter - @Johanstravblogg


Sweden Cup: Vinnaren av de lilla elitloppet tror jag i år står medan riktigt starsnabba QUICK FIX och  en nästan lika snabb VÄSTERBO HIGHFLYER - fast den sistnämnda  behöver inte hitta till ledningen då han har en härlig spurt att tillgå. Fast man skall inte utesluta DJALI BOKO, RINGOSTARR TREB, JATO, KING CITY samt härliga SPITCAM JUBB. 


Värd: Solvalla, Stockholm .

Väderprognos: Vårvärmen håller i sig och bjuder återigen på perfekta förhållande med uppehåll, sol och en temperatur mellan 18-19 grader - vindstyrkan skall ligga på mellan 1-3 m/s. 

Magkänslan: Den kan inte vara bättre när hur fin travsport som helst är runt hörnet!

Just Nu: Har precis slagit med ner ute i vår analysverkstad d.v.s balkongen. Gungar lite lätt i gungsoffa och tar en klunk av de rykande teet, loggar in på lopparkviet och är redo att ge Er mina tankar, idéer  och vinnande drag. 

Jag är beredd - Är Du? Då så Nu Kör Vi!!!V75-1: En Vild Triumf eller kan JEEPSTER Spåra hela vägen runt? 

Byggnads Prostataloppet - Lady Snärts Lopp med Autostart över kortdistans. En kapabel spikkandidat som nästan nådde hela vägen till elitloppet - bakom henne finns några intressanta bud. 

3.WILD HONEY: Har tre lopp i kroppen och senast var elitloppet inom räckhåll, men blev straffad av WORKOUT WONDER de sista metrarna. Innan dess så har det blivit två raka triumfer, så formtoppen är snart här. Blir ingen ledning men kan direkt sitta bra till i en rygg och denna uppgift ser ok ut på pappret - är minst sagt kapabel att ro i land denna seger, min vinnare och är en spikkandidat.

5.JEEPSTER: Ni som följt mig vet vid det här laget att jag gillar och alltid framhåller detta fina sto och gör definitivt inget undantag denna omgång. Formen är det definitivt inget fel på och kommer ifrån två raka spets och slut segrar. Är riktigt startsnabb så PATRICIA HASTRUP får laddas rejält om hon skall lyckas svara ut JEEPSTER. Jag tror hon tidigt sitter i spets och är då hästen att slå och skulle favoriten svika har hon stora möjligheter att spåra hela vägen runt. Fast skulle de istället bli en ryggresa så är inte loppet över då hon tidigare visat att hon kan flyga fram över upploppet. De rycker återigen samtliga skor och går Du i garderingstankar är det ett måstestreck! 

2.PATRICIA HASTRUP: Är snabb ut och skulle hon lyckas svara ut JEEPSTER ifrån start kan hon spåra länge -  självklar vid gardering. 

10.SHADOW GAR: Skulle det bli hårt tempo där framme finns här fartresurser att hämta -  kan spurta ner många, alla? 

6.TREASURE KRONOS: Skall inte nonchaleras helt trots frånvaro sedan i mars - mött på tuff konkurrens under hennes Frankrike-äventyr som säkert gjort henne ännu starkare. Behöver kanske loppet i kroppen kroppen innan vi kan snacka om form och rankar där av ner henne något. 

Fler Möjliga Streck: 

9.INDOOR VOICES 

7.GALACTICA 

8.GEMATRIA 

4.RANCH KELLY 

1.STELLA DI AZZURRA 

Vem Sitter Ledningen: JEEPSTER är riktigt snabb ut och i min bok tar hon en längd på PATRICIA HASTRUP. 

Ranking: 3 - 5 - 2 - 10 - 6 - 9 - 7 - 8 - 4 - 1 

Strukna:


V75-2: Spårar Åke hela vägen Runt? 

Klass II-Finalen med Autostart över full distans. Ingen lättlöst historia men magkänslan säger spets och slut fast rekommenderar gardering: 

1.UPSTREAM: Har tre lopp i kroppen och det känns som han har utvecklas en hel del jämfört med  ifjol. Åke Svanstedt sitter upp och mycket talar för att de kommer ladda ifrån start och har stora möjligheter att försvara sitt innerspår - når de spets är det hästen att slå och blir då riktigt svårslagen. De rycker nu dessutom samtliga skor och känslan säger spets och slut - min vinnare!

9.QUIZ TÖLL: Är en dam jag föll för under fjolåret och som verkligen besitter fartresurser. Presterar mer eller mindre alltid bra och stabila insatser - att det blev bakspår tycker jag inte är så negativt då hon kan smyga med och spara sin speed till upploppet, då kommer hon flyga fram och kommer hota samtliga. 

5.RUSHMORE FACE: Besitter en riktigt hög kapacitet men är inget ekipage att hålla i handen då han är galoppbenägen - har två galopper på fem starter. Är snabb ut och tillsammans med Adrian är självklart ett offensivt upplägg att vänta. Felfri så kommer de segerstrida och är dessutom obesegrad felfri i år -  strecka! 

6.NATIONAL PRINCE: Är kvick ut och kan ge UPSTREAM en match om ledningen. Radat upp flera toppinsatser på senare tid med hela tre triumfer och ett andrapris på fem starter -  fast senast så slutade det med galopp. Tror det blir svårt att ta en längd på min spetsfavorit och då kan ett jobbigt upplägg vänta - rankar där av ner honom en aning. 

3.FLOYD P. BOKO: Daniel Redéns travare besitter verkligen toppform med tre raka triumfer på kontot - men nu är motståndet av en helt annan kaliber. Skall inte nonchaleras, då ändå utgångsläget är intressant - streckas om Du garderar på. 

11.UPPOHOPPA: Visat mer och mer kunnande och visade senast att han även funkar från bakspår. Blev återigen ett jobbigt utgångsläge, så behöver lite klaff med tempo där framme -  löser det sig bara det minsta lilla så kommer de segerstrida, se upp över upploppet. 

Fler Möjliga Streck: 

8.NOW ORVNEVER FLAIR 

Vem Sitter i Ledningen: UPSTREAM laddas ifrån start och har möjlighet att svara ut samtliga - största hotet är NATIONAL PRINCE samt RUSHMORE FACE. 

Ranking: 9 - 1 - 5 - 6 - 3 - 11 - 8 - 10 - 2 - 12 - 7 

Strukna: 4.CAN LANE


V75-3: Spurtar Ner Samtliga trots Bakspår? 

Klass I-Finalen med Autostart över full distans. Tipset och min vinnare är ifrån bakspår, men duon som fightas om spets kan spåra hela vägen runt: 

9.MAKING LOVE: Radade upp fina insatser innan galoppen var ett faktum senast. Väljer att bortse ifrån detta missöde då det finns en enorm kapacitet hos denna travare. Johnny Takter är tillbaka i sulkyn och senast triumferade de tillsammans.  Kan smyga med i startsnabba ryggar och besitter nog startfältet bästa avslutning - min vinnare och är dessutom en spikkandidat. 

3.IAGO ZON: Är min spetsfavorit då han är ruskigt startsnabb, men den stora frågan är om de vågar ladda max då han vid ett flertal tillfällen blivit alldeles för het - är ett defensivt upplägg att vänta? Senast blev det en resa i rygg på ledaren och när luckan uppstod störtdök han och var inte alls långt ifrån att passera VICTORY KÅSGÅRD. Oavsett upplägg så är en topplacering att vänta och är ett självklart streck på min lapp. 

2.HAVBERGS KNIGHT:  Har tre lopp i kroppen och  är riktigt startsnabb och kommer dessutom ifrån en spets och slut seger. Laddas säkerligen ifrån start men skulle IAGO ZON laddas för fullt kan det bli en svår uppgift att komma till spets. Från ledningen säljer han sig dyrt och kan spåra hela vägen runt, fast är inte helt borta även om de blir en köresa då han visat att han besitter en härlig avslutning. Kan vinna från flera upplägg och skall streckad tidigt. 

7.ORDER BY HEAVEN: Tre lopp i kroppen med två triumfer och ett andrapris och näst senast så besegrade han till och med kapabla BASIC. Spåret är kanske lite väl långt ut på vingen, men hittar de bara ner ifrån start så har de stora möjligheter att på nytt triumfera. 

8.MALKIN: Letar Du efter en formstark travare så kan Du sluta  leta då Robert Berghs travare radat upp tre stycken triumfer. Nu blev visserligen utgångsläget tufft - men detta är en hård, tuff och stark travare som tål att göra en hel del jobb på egen hand. Dagen till ära rycker de samtliga skor och kopplar på en jänkarvagn - krigar ner samtliga? 

4.RAFIKI FRI: En travare som ofta förgyller min kupong och som har en hög kapacitet - presterar  jämnt stabila insatser och är definitivt inte borta - jänkarvagn till denna start. 

1.NIAGARA BROLINE: Riskerar blir över från start, men löser det sig bra kan han ta positionen i rygg på ledaren - liftar med till en fin placering, kommer luckan över upploppet? 

Fler Möjliga Streck:

6.GREAT KING WINE 

5.FLIRT FORTUNA 

11.STAND BAYOU 

Vem Sitter i Ledningen: IAGO ZON är snabbast, men frågan är om de vågar ladda ifrån start - annars tar HAVBERGS KNIGHT hand om ledningen 

Ranking: 9 - 3 - 2 - 7 - 8 - 4 - 1 - 6 - 5 - 11 - 12 - 10 

Strukna: -


V75-4: Triumferar Stjärnan?? 

Final i Diamantstoet med Voltstart över full distans. Finns en rad intressanta bud, men ett ekipage höjer sig: 

4.LIKE A STAR: Besitter klass och har hela tre triumfer på fem starter. Utmanar inte om någon ledning men Ludde lär tidigt avancera framåt - i sina bästa stunder leker hon detta. 

11.DARLING HORNLINE: Fyra lopp i kroppen och trots galopp senast så var insatsen plusbetonad då hon spurtade till sig ett tredjepris. Formen är det inget fel på  men frågan är om det kan bli lite för långt fram ifrån detta tillägg - måstestreck på garderingslappen. 

7.LA DIVA ROSSI: Är snabb ut och ställer tidigt frågan till Jörgen Westholm med JOY DE CASTELLA att få överta ledningen. Trivs ypperligt i denna position och är i så fall hästen att slå -  spårat länge... 

3.MUST HAVE: Perfekt utgångsläge och hittar de en ryggresa härifrån så har de stora möjligheter att spurta ner allt och alla. Är kvick ut och är ett av ekipagen som kan ställa frågan att få överta ledningen - är tidig på kupongen. 

12.PANDORA FACE: En travare som ligger mig varmt om hjärtat som har presterat fina insatser i årets fyra starter och det känns att toppformen inte är långt borta. Spåret är förstås inte det roligaste, men får hon bara lite flyt med ryggar längs vägen så har hon visat förut att hon kan spurta starkt - kan straffa samtliga. 

14.DONATELLA CENTER: Har verkligen imponerat under året och skall även räknas i detta sällskap trots tillägget på 20 meter. Behöver förstås lite klaff om det skall lösa sig - fast helt borta är hon definitivt inte. 

1.JOY DE CASTELLA: Har stora möjligheter att försvara sitt innerspår, men lär släppa - liftar med till en fin placering. 

Fler Möjliga Streck: 

9.DREAM LANE 

2.ELITA MEMPHIS 

10.EVENING PRAYER 

Vem Sitter i Ledningen: JOY DE CASTELLA tar hand om ledningen men släpper, vem ställer frågan först att överta - MUST HAVE eller LA DIVA ROSSI. 

Ranking: 4 - 11 - 7 - 3 - 12 - 14 - 1 - 9 - 2 - 10 - 5 - 6 - 13 - 15 - 8 

Strukna:


V75-5: Spets och Slut för ER DOC?? 

Finalen i Silverdivisionen med Autostart över full väg. Här finns ett riktigt startsnabb ekipage som mycket väl kan spåra hela vägen runt, men det saknas inte motbud: 

3.RE DOC: Som Ni vet så är detta en travare jag gillar skapt och som för tre starter sedan gav självaste elitloppsklara D.D.S HITMAN en fight in på linjen. Är ruskigt startsnabb och är min självklara spetsfavorit - kommer spåra väldigt länge, spets och slut? Spik? 

1.BRAVO NAVARONE: Kapablast i gänget och är råstark, fast trivs kanske allra bäst på de längre distanserna. Är snabb ut men har en galopphistorik så är inte helt att lita på och spåret kan bli en fälla. Utrustas med en bredare jänkarvagn -  på en garderingskupong är han självskriven! 

7.QUEER FISH: Formen är det verkligen inget fel på med två triumfer och två andra pris på de senaste fyra starterna. Blir dessutom barfota runt om samt ryckhuva - löser det sig bara ifrån bricka 7 så är detta ett vinnarbud.

9.ORDER TO FLY: Känns som en helt ny travare som har två raka triumfer på kontot  (från vinnarhålet samt från andra par utvändigt). Behöver såklart lite tur härifrån, men är inte borta.. 

4.EMMETT BROWN: Fungerat ypperligt på barfotabalans samt med jänkarvagn och dessutom utrustad han till denna start med ett helstängt huvudlag - så det är ultimat balans som gäller och löser det sig bara det minsta längs vägen så är en triumf nära. 

6.NAPPA SCAR: Två lopp i kroppen men senast blev det startgalopp och i årsdebuten så spurtade han hem en säker seger. De satsar på barfota runt om, halvstängt huvudlag samt ghostvagn. Kapacitet finns det gott om och är självskriven på garderingslappen. 

2.VICTOR A.U: Kan smyga med i rygg på ledaren och lifta med fram till upploppet - uppstår luckan kan mycket väl detta vara vinnaren.. Dessutom satsar de på ett helstängt huvudlag. 

11.OFFICER C.D: Ruskigt startsnabb, så spåret drar ner chanserna ganska rejält.. Fast får han spara sin speed till upploppet är han förstås inte helt borta - en rysare.. 

Fler Möjliga Streck: 

8.BARTENDER IN 

12.SUGARMAKESMECRAZY 

Vem Sitter i Ledningen: RE DOC är ruskigt startsnabb och är min självklara spetsfavorit. 

Ranking: 3 - 1 - 7 - 9 - 4 - 6 - 2 - 11 - 8 - 12 - 5 - 10 

Strukna: 


V75-6: Ta Ställning eller Strecka Strecka På!

Final i Bronsdivisionen med Autostart över full väg. Inte den lättaste nöt att knäcka och kräver sina streck om Du inte väljer att ta ställning. 

5.MONI TO SPARE: Har nu tre lopp i kroppen och samtliga insatser har ett plus i kanten där de slutat med två triumfer och ett andrapris. Når denna gång ingen spets, men har visat förut att han tål grovjobb och att han har en fin avslutning att tillgång. Så kan vinna från flera olika upplägg och skall streckas tidigt. 

2.ARON PALEMA: Har jag jagat under en tid och insatserna har varit helt ok men har inte glänst. Nu slipper han för en gång skull bakspår och har tilldelats ett helt perfekt utgångsläge och dessutom är det intressanta utrustningsändringar med jänkarvagn och första gången med ett stängt huvudlag - går även barfota som vanligt. På garderingslappen är detta ett måstestreck och känslan är att segern är runt hörnet. 

11.BARKEVIOUS MINGO: Formen är det inget fel på då han kommer ifrån två raka triumfer  Kan dessutom bli en rejäl körning om ledningen mellan SHERIFF BI och DRAGSTER. Trivs allra bäst i spets, men det är inte att tänka på med tanke på utgångsläget -  men har visat att han går bra i ryggar och har en vass spurt att tillgå, straffar många.. 

6.DRAGSTER: Ruskigt startsnabba och är min spetsfavorit, väl i ledning är han hästen att slå - blir nu barfota runt  om och troligen helstängt huvudlag. Kommer spåra länge och känslan säger spets och slut. 

4.SHERIFF BI: Startsnabb och har har möjlighet att nå spets - men kan han svara ut DRAGSTER ifrån start? Skulle det bli ledning kan det räcka riktigt långt, men känslan säger att han istället får positionen i rygg på ledaren - liftar med till upploppet där han får hoppas på en lucka. De kör all in när det gäller utrustningen då det bli barfota runt om, första gången med jänkarvagn samt helstängt huvudlag. 

12.M.T KING OF CASH: Trivs bättre på de längre distanserna men besitter en enorm råstyrka och har kapacitet att kriga ner detta sällskap ifrån dödens. Blir det lite tempo längs vägen kan detta mycket väl vara vinnaren. 

1.SAY THAT AGAIN: Är startsnabb men då det finns snabbare utvändigt kan spåret bli en fälla - instängd? Löser det sig så kan han få rygg på ledaren och är då defintivt inte borta.

3.VÄSTERBO ARTHUR: Ett ekipage som ligger mig varmt om hjärtat, men då det finns betydligt snabbare än honom ifrån start så rankar jag ner honom något. Blir det tempo längs vägen så är han gynnad -  inte borta.. 

7.POKEMON ÅS: Kommer från två raka triumfer och nu rycker de återigen skorna. Behöver ett lopp i ryggar och klaffar det så har han en enorm spurt att tillgå.. 

Fler Möjliga Streck: 

9.LINCOLN LAWYER 

8.DONATO E 

10.AND HERE I AM 

Vem Sitter i Ledning: SHERIFF BI och DRAGSTER är båda två riktigt startsnabba och gör upp om spetsstriden, den sistnämnda är min spetsfavorit - är högt tempo att vänta (för högt)?? 

Ranking: 5 - 2 - 11 - 6 - 4 - 12 - 1 - 3 - 7 - 9 - 8 - 10 

Strukna:


V75-7: Spets och Slut för U.S. MALE E.P?? 

Harper Hanovers Lopp där ekipagen som vunnit  700.001:- startar med 20 meters tillägg medan de som startar med 40 meters tillägg har 1.600.001:- på kontot.  Det är följaktligen Voltstart som gäller över stayerdistanen 3140 meter. Finns kapabla elithästar från bakspår, men min vinnare finns från startvolten och tror han spårar hela vägen: 

2.U.S. MALE E.P: Tipset ger jag till den danska segermaskinen som har hela 10 triumfer på 15 starter. Är en riktig långdistansare och visade senast vilka fartresurser som finns i hans kropp. Startar dessutom 40 meter framför de värsta konkurrenterna och skulle han visa upp samma takter som senast blir han rejält svårslagen. Om jag läser loppet rätt kan han tidigt överta ledningen ifrån AILERON - får då bestämma tempo längs vägen och är hästen att slå. Jag tror han gör som BALFOUR och spårar hela vägen runt - är dessutom en intressant spikkandidat. 

13.SAUVEUR: En elithäst som man bara måste älska och som nu har två lopp i kroppen - har han gått framåt med dessa lopp i kroppen är segerchanserna goda. Skulle han dessutom få lite flyt med ryggar längs vägen ökar chanserna.. Får oftast göra grovjobb och besitter en enorm råstyrka - på garderingslappen är han ett måste, är det dags för revansch? 

10.SORBET: Har nu två lopp i kroppen och känslan är att han tagit stora kliv mellan dessa starter så formtoppen närmar sig med stora kliv. Kanske äter de större favoriterna upp "försprånget" lite för snabbt, men har han gått framåt efter senaste starten så finns goda chanser till en toppinsats - se upp! 

8.FACE RIBB: Är en travare som ligger mig varmt om hjärtat och som jag gillar starkt. Sett dunderfin ut under de senaste starterna och är totalt bortglömd. Besitter en enorm styrka så distansen är ett stort plus - skräller? 

14.ROD STEWART: Visade senast (som 43-oddsare) vilken form och kapacitet som finns i denna travare. Starterna i Frankrike har gjort att han utvecklat sin styrka och tål att göra en hel del på egen hand - kan runda många. 

15.EL MAGO PELLINI: Kapacitet finns så det räcker och blir över, men behöver såklart en del tur ifrån det här utgångsläget. Blev galopp senast, men innan dess har det varit felfria insatser - med minsta lilla klaff är de återigen med där framme. 

6.AILERON: Ett lopp i kroppen efter kortare paus, men har efter detta dragits med feber. Är riktigt snabb ut och är min självklara spetsfavorit men känslan är att de hellre ta positionen i rygg på ledaren - släpper till U.S. MALE E.P? Kan få loppet ifrån vinnarhålet

Fler Möjliga Streck: 

7.BOTTNAS COMMANDEUR 

3.LINUS BOY

Vem Sitter i Ledningen: AILERON tar hand om ledningen i första fas, men släpper troligen till U.S. MALE E.P.

Ranking: 2 - 13 - 10 - 8 - 14 - 15 - 6 - 7 - 3 - 11 - 1 - 9 - 4 - 5 - 12 

Strukna: -