Då var analysen tillbaka - vilket den kommer att vara dagligen nu när det är underbar travsport i form av V7 varje dag. Med risk för att bli tjötig, men dessa analyser är kortare i textform fast däremot lika informativa. Det är för att jag hellre lägger ner tiden på analysen än att skriva ner en längre analys.

Ikväll är det Solvalla som är värd för tävlingarna och dessutom är det Finaler som gäller så det är verkligen högklassig travsport med jätte fina lopp. Vi lämnar nu isbanan och väderprognosen säger mellan 3-5 plusgrader, uppehåll fast det skall blåsa lite (7 m/s). 

Finns på Twitter: @Johanstravblogg

Då Kör Vi!

V75-1:

 4:FOSSENS BONUS: Är mitt första streck med tanke på insatsen senast då han straffade samtliga över upploppet med en ruskig avslutning efter ha fått en perfekt ryggresa.  

 3:ISOR HÅLERYD: Besitter form och är den självklara utmanaren - kan återigen fälla allt. 

10:TIME MACHINE: Blir det skräll direkt i inledningen så är detta ett tidigt och intressant bud. Har presterat stabilt under en längre tid och har en fin avslutning - garderar man är detta ett av de första strecken och är garanterad på min lapp. 

7:BEPPE AM:  Besitter form och kan verkligen smyga med toppduon och överraska - se upp!

8:TOP OF THE WORLD: Ett ekipage som i princip alltid finns med på min lapp när det är framspår - nu är han dessutom ner truken till spår 7... Härifrån kan det bli en intressant position och är helt klart ute efter ledningen då han är mycket bättre i denna positionen. Skulle han nå till spets sitter han här lääänge - hur länge?? 

Fler möjliga Streck:  

1:FURIOUS FRANCIS: Var bra senast, men är lite knepig från innerspår - kommer de iväg hyfsat och skulle försvara ledningen då segerstrider de.

6:NI TALAR BRA LATIN: En snackhäst som jag knappast vågar lämna utanför kupongen..


V75-2:

8:M.T.KINGOFTHEHILL: Björns förstaval och får tipset i och med att han startar 40 meter framför sitt största hot (CANDOR HALL). Har kanske inte imponerat jättemycket på senaste tiden, men grundkapaciteten finns för att räcka hela vägen.

14:CANDOR HALL: Besitter helt klart högsta kapaciteten, men kommer ändå gardera då han ändå har 80 meters tillägg. Formen är det ett frågetecken kring, fast kapabel är verkligen detta ekipage.    

11:AL'S WINNERMEDE: Ett ekipage som ligger mig väldigt nära hjärtat och som i princip alltid förgyller min kupong. Spikat ett antal gånger, men tyvärr oftast svikit. Denna gång är han relativt bortglömd och har sedan han vilade blivit rejält förbättrad - ett högintressant bud..

3:SWIMMING POOL: Riktigt stark sort som verkligen passar för den här distansen, visserligen hårdare motstånd här men spåret är perfekt - en rolig outsider! 

15 UDO'S OILER: Raden skrämmer inte direkt, fast den får man bortse ifrån och gå på hans kunnande - Skräll?

Fler möjliga Streck:  

4:FIGHTING BAX (US): Inte tävlat på 1,5 månad så gör ett frågetecken kring formen - är annars intressant.

9:SCAMPI: Kul att se han tillbaka på tävlingsbanan och är ett ekipage som utmanar om en plats på systemet

10:ASKÖ Q: Truppinsatser under en lång period och skall verkligen inte glömmas bort här - högintressant procentsats. 

12:TEQUILA PALEMA: Toppformad på Stayerdistansen med två raka triumfer - tredje raka?


V75-3:

Spiken är såklart nära på härliga piraten, men det är intressanta garderingsbud... 

5:ON TRACK PIRATEN: Är en självklar första häst och blir en svår nöt att knäcka. Når han ledningen så är väl egentligen segern klar och den stora frågan är om fina DREAMS TAKE TIME släpper?? Annars kan det bli en intressant utveckling.

Fler möjliga Streck:  

3:DREAMS TAKE TIME: Sitter tidigt i ledning och frågan är om de väljer att köra i spets eller om de släpper till Piraten? Kan bli en intressant duell och är ett tidigt bud om man garderar

4:NAHAR: Har sett riktigt het och jättefin ut i höst/vinter med två triumfer och en andra plats - endast en galopp! Kan blir nöten som knäcker Piraten?

6:JE T'AIME EXPRESS: Garderar man så är detta ett riktigt tidigt bud i mina ögon - har verkligen sett het ut på senaste tiden och med smygresa så kan avsluta starkt - skräll? 

8:NADAL BROLINE: Som är mångas favorit, men som jag personligen inte tagit till hjärtat helt och hållet - men hans fightinghjärta är imponerande! Kunde inte utmana Piraten senast..   


Glöm inte att Du kan spela på Trav med fasta odds på Racebets... Länk finns här nedan:

V75-4:

Här vill jag egentligen inget hellre än att spika - men ett par intressanta garderingsbud är högintressanta...

6:ANNA MIX (FR): En bra storfavorit och verkligen en spikkandidat som ligger mig varmt om hjärtat. Detta är en uppladdning vad som komma skall... Men visade verkligen senast att hon besitter en ruskigt bra form. Väldigt svårt att se att hon förlorar här - men garderingen ligger ändå nära..  

8:WILD HONEY (US): Spåret är sämre än huvudkonkurrenten och de borde ladda härifrån för att komma förbi favoriten.. Statistiken WILD HONEY och Örjan är skrämmande bra - därför blir det troligtvis gardering...

11:PLAYING TUA : Skall man ändå gardera så varför inte fortsätta med en härlig skräll och blir det tempo där fram så kan hon straffa samtliga.

Fler möjliga Streck:  

5:JUMBLE ÅS: Vill man gardera vidare så är detta ett nästa streck. Sitter tidigt i ledningen även om hon kommer släppa - bli en intressant smygresa...


V75-5:

Här känns ett hederligt lås högaktuellt - kanske inte det roligaste men ändå gångbart..

4:BULLSEYE PELLINI: Spikade jag senast och de föll på mållinjen - fast däremot har de säkerligen gått fram med ytterligare ett lopp i kroppen. Denna gång är det ett perfekt utgångsläge och dessutom med Jänkarvagn för första gången - Revansch? 

12:AILERON: Drog nitlotten i spårlottningen, fast raden tar ingen ifrån denna kapabla 4-åring och en ny topplacering är att vänta.  

Fler möjliga Streck - fast inga fler streck på min kupong:

10:GLOBAL SIGNATURE

11:AZZARO LA MARC  

5:PIKACHU FACE 


V75-6:

Ett getingbo så detta blir mitt troliga helgarderingslopp... Om Ni inte helgardera så spara streck hit!!

 8:COME BACK: Ett streck jag lämnade utanför kupongen senast som blev en dyr läxa.. Blev jätte imponerad och han blir mitt första trots spåret - kommer straffa många till slut. En Ny Favorit! 

 7:POKEMON ÅS: I mina ögon totalt bortglömd och är en travare jag spikat förut.. Pausat en månad innan han fick ett lopp i kroppen - med smygresa kommer han straffa de flesta.. 

10:ANGLE OF ATTACK: Underskattad streckmässigt och denna gången slipper han en tuff öppning och kan istället smyga med. Ett roligt och intressant spikförslag för den som vill spika sig ur ett svårt lopp..

12:FACE RIBB: Är egentligen längre upp på min ranking, fast spåret avskräcker en del.. Besitter verkligen toppform och visst hade de flyt senast och kunna vinna då ledaren galopperade bort sig. Fast har visat under en längre tid att han både är starkt och spurtsäker - ett måste streck i min värd till en högintressant procentsats. 

5:AVERY (NO): Loppets favorit är femterankad på min lista och här kan det mycket väl bli spets och slut - är snabb ut och kan även bli aktuellt att de får överta ledningen. Får de bestämma helt och hållet i spets så kan troligen ingen utmana.. 

4:VÄSTERBO HARD CASH: Spikade senast och då blev det galopp omgående ifrån start - avslutade ändå riktigt starkt och straffade många till slut. Från detta utgångsläget kan det bli en smygresa som gör att de återigen kan spurta förbi många - alla?  

11:HAWK CLIFF: Kapabel fast har svårt att lita på detta ekipage helt och fullt. Är stark, men har svårt läge och styrs till dödens? 

3:NEW STEEL: Är startsnabb och trivs i spets, fast denna gången är det en längre distans - rygg på ledaren? 

Fler möjliga Streck:  

1:FORECAST 

2:UNCLE TUPELO 

6:FLO RIDA SEA 

9:SAPAJOU 


V75-7:

6:BRYSSEL: Senaste insatsen gav återigen mersmak och kändes inte tom i mål! Visst motståndet är bättre nu, men detta känns som ett ekipage som är i en egen klass - en klassklättrare!

Fler möjliga Streck:  

7:ZENIT BRICK 

10:TJACKO ZAZ 

11:VALEUR 

3:JUVELS BOY 

9:OTTENS CASHER 

2:MELLBY COLLECTOR 

4:DA VINCI BOKO