Då var det äntligen dags för en ny helg med en ny V7-omgång. Har nu haft en ledig vecka så befinner mig i sommarstugan och har kunna götta mig i all möjlig statistik till helgens tävlingar. På lördag väntar dessutom finaler så det är verkligen fin fin travsport som väntar. Dessutom är det även en extra omgång på söndag - men denna analys kommer under lördagen. Värd för tävlingarna är Solvalla och här är upploppet 196 meter och som vanligt när det är finaler så är distansen 2140 meter. Väderprognosen ser lovande ut med sol och en temperatur mellan 5-7 plusgrader. Så det gäller att passa på att utnyttja barfotabalans innan förbudet inleds den första december.  Och Glöm inte av att Ni kan följa mig via twitter där jag länkar till alla publikationer och ni följer mig här:@Johanstravblogg

Varför vänta nu kör vi:

V75-1: Går det Fälla en Storfavoriten i Form??

Vi inleder med Diamantstoets final och här är det voltstart som gäller. Här finns det en stark och bra favorit som mycket väl kan vinna fast bakom henne är det öppet:

1:FIKA (3%): Är ett ekipage som ofta förgyller min kupong och som har skrällt förut. Gör oftast stabila insatser och från detta utgångsläget lär hon laddas och är min spetsfavorit. Blir det ledningen så sitter hon här länge - runt om?

2:PANDORA FACE (8%): Utmanar om ledningen och känner jag Adrian rätt så kommer han nog göra en hel del att nå den eftertraktade positionen - fast tror inte de tar in en längd på FIKA. Skulle det bli ledning så blir de farliga - vilken position får de annars? Det rycktas dessutom om barfota runt om..

3:PENSE KLOSTER (17%): Ett tidigt streck med ett intressant utgångsläge - är dessutom formtoppad! Härifrån kan de få en bra rygg som tvåa utvändigt för att kunna spara sina speed - Straffar många..

6:ELLBY DARLING (4%): Radat upp fina insatser på sista tiden och nu blir det dessutom barfota runt om. Letar efter en smygresa härifrån och med lite klaff så är de med där framme.

9:LADY CASH (1%): Vill man hitta en skräll så är detta ett bud, kanske ett långskott - fast gör oftast starka och stabila insatser.

11:I AM UNIQUE (2%): Kan smyga med här och visade senast att hon duger - Skräll?

14:EVENING PRAYER (2%): Ett skrällbud som verkligen är förbättrad med barfotabalansen - fäller många!

15:NANCY AMERICA (54%): Storfavoriten med all rätt som nu har fyra raka triumfer på kontot. Detta är självklart en spikkandidat för många och visst har hon alla möjligheter att vinna igen. Spåret är förstås svårt, fast när det är voltstart tillsammans med Erik så kan de tidigt få en intressant position. Det pratas dessutom om barfota runt om - många plus och det är inte förvånad om favoriten håller. 

Vem Sitter i Ledning: FIKA tror jag försvarar sitt innerspåret, men kommer bli hårt uppvaktad av PANDORA FACE.

Håll Ögonen på: PENSE KLOSTER som ifrån detta utgångsläge kan få ett intressant slagläge. Håll även ett öga på vem som sitter i ledningen mellan FIKA och PANDORA FACE - Spets och Slut?

Min Rakning: 15 - 3 - 1 - 2 - 14 - 6 - 11 - 8 - 9 - 10 - 12 - 13 - 4 - 5 - 7

Strukna:  -


V75-2: Jag Säger Bara En Sak: "Gardera"!

Då är det dags för Klass II med autostart. Ett jämnt och ovisst lopp på förhand så rekommenderar gardering - de jag vill prata om är:

2:CHARMING SOLDIER (8%): Går han felfritt så spetsar han härifrån utan större bekymmer. Toppinsatser som har blandats med några galopper - räknas tidigt!

3:TO BE OR NOT TO BE (28%): Underlaget senast var allt annat än bra så bortser från den insatsen, innan dess har han två raka triumfer. Fast även detta ekipage har en viss galopphistorik - ett måstestreck!

4:OLA MONTANA (15%): Ett bra utgångsläge och med en smygresa är han definitivt inte helt golvad.

5:NEW MOON PELLINI (15%): Är snabb ifrån start men härifrån blir det såklart ingen ledningen, men däremot bör de hitta en intressant rygg härifrån - skall räknas. 

6:RAWINDSKI (7%): Ett ekipage som jag spikat förut och som jag börjar gilla mer och mer. Ett intressant utgångsläge med ännu intressantare utrustningsändringar som barfota runt om och helstängt huvudlag - Vinnaren?

8:ZORN BRICK (2%): Blir det tempo där framme och han får spara sin speed så kan han fälla många till slut.

9:OCEANIC CLEARENCE (9%): Stabila insatser mest hela tiden - dessutom går han både barfota och med jänkarvagn. Kommer försöka smyga med här och en ny topplacering är att vänta. Chansspik?

10:BUNGLE RAIN (9%): Ett ekipage som trivs ypperligt i ledningen, skall definitivt inte nonchaleras helt ifrån bakspår - besitter hög kapacitet!

11:ISLAND LIFE (5%): Blev galopp senast, men innan dess två imponerande triumfer. Behöver mycket klaff ifrån det här utgångsläge och streckar man på så skall han helt klart med på lappen. 

Vem Sitter i Ledning: CHARMING SOLDIER  är min självklara spetsfavorit.

Håll Ögonen på: RAWINDSKI som kan få loppet och dessutom med riktigt intressanta utrustningsändringar - Streckas!

Min Rakning: 3 - 6 - 2 - 9 - 5 - 10 - 8 - 4 - 11  - 1 - 7

Strukna:  12:REPLAY PELLINI


V75-3: Kapabla Favoriter som kan bli Straffade!

Till ett extremt intressant Solvalla Grand Prix för 4-åringar med autostart med nio ekipage på startlinjen -  i princip bara intressanta ekipage och de jag vill nämna är:

1:TARGET KRONOS (22%): Vann visserligen Breeders Crown finalen ifrån spets, men tycker ändå han blivit väl mycket streckad här. Når spets här igen och visst skall han räknas - men det är tufft emot. 

3:WILD HONEY (32%): Just nu loppets favorit och med tanke på tre raka triumfer i ryggen så skall han räknas. Kan härifrån få en smygresa och med tanke på hans spurt så skall han verkligen räknas.

6:WORKOUT WONDER (7%): En av avdelningens mest intressanta ekipage som dessutom skall gå barfota för första gången och dessutom med helstängt norsk huvudlag! Har kapacitet att straffa samtliga betrodda - se upp!

8:UNCLE LASSE  (29%): Farbron överger jag inte i första taget, hård och stark och kan krossa samtliga ifrån dödens - Min första häst!

9:DIVISIONIST (1%): Ett långskott men ett bra sådant! En travare som jag ofta varnar för och som har en stor kapacitet - endast stabila insatser i år! Dunderskräll? 

10:IN VAIN SUND (5%): Ett ekipage som jag håller riktigt högt och som trots spåret kan straffa de flesta över upploppet med sin härliga speed - Alla?

Vem Sitter i Ledning: Ingen utmanar TARGET KRONOS om ledningen.

Håll Ögonen på: IN VAIN SUND som med smygresa kommer straffa de flesta över upploppet och WORKOUT WONDER som skall gå barfota för första gången!

Min Rakning: 8 - 10 - 6 - 3 - 9 - 1 - 7 - 2 - 5

Strukna: 4:CONNY SISU


V75-4: Hård Öppning är att Vänta - De Spurtstarka Gynnas??

Till Silverfinalen med Autostart, vilket är ett jättefint lopp och vill tjööta om: 

1:SLIDE SO EASY (45%): Procentsatsen är en aning hög i mina ögon och kommer definitivt inte spika. Visserligen startsnabb, men de snabba utvändigt är snabbare - instängd? 

3:BRAVO NAVARONE (14%): Känslan säger nja, men är en hård travare som kan kriga ner de flesta i det här sällskapet - men det lär bli en jobbig resa!

5:TOP OF THE WORLD (10%): Spikat tidigare när han har spetschans där han triumferat. Denna gång lär det inte bli spik, men lär laddas för att nå positionen han är superstark i - men lär bli utmanad.  Ett tidig streck!! 

7:USAIN HENNA (5%): Trivs ju allra bäst på långdistans, men är ett av ekipagen som kommer bli starkt gynnad om det blir körning där fram - vilket det kommer bli! Skall verkligen inte nonchaleras och kommer straffa många över upploppet!

8:NEXT TO NONE SIB (3%): Vid segern på V7 travade han ifrån start blixsnabbt och fick nästan bromsa för startbilen - värsta start jag sett... Är ju egentligen en sprinter, fast ifrån det här utgångsläget lär det säkert prova ifrån start. Är han lika laddad denna gången kan han speta från bricka åtta - inte helt borta!

9:CARABINIERI (14%): Med hans sylvassa spurt så skall han räknas - speciellt när det med största sannolikhet kommer bli körning där framme.

10:SPECIAL PROMISE (1%): Blir barfota runt om vilket är en balans han verkligen trivs med - ytterligare ett ekipage som gynnas om det blir tempo där fram.

Vem Sitter i Ledning: TOP OF THE WORLD och NEXT TO NONE SIB lär laddas ifrån start och tror bägge två tar en längd på SLIDE SO EASY.

Håll Ögonen på: Vem som sitter i ledningen - Spets och Slut? Blir det tempo där framme så skall man se upp med USAIN HENNA, CARABINIERI samt  SPECIAL PROMISE. 

Min Rakning: 5 - 9 - 1 - 8 - 7 - 3 - 10 - 12 - 2 - 4 - 11 - 6 

Strukna:  -


V75-5: En Stark Spik??

1:ERIK STING (19%): Är ett ekipage jag aldrig riktigt uppskattat, fast presterar oftast bra. Nu med ett perfekt utgångsläge, fast det känns som han kommer få rygg på ledaren. 

2:SHELBY GLIDE (14%): Från detta utgångsläge kan det bli en intressant position - smygresa med en topplacering?

3:BROTHERS IN AM (9%): Min spetskandidat och väl i ledningen kan det bära riktigt långt - hela vägen?

5:BACAN DEGATO (15%): Tre raka triumfer och måste räknas tidigt - stall Heiskanen hyllar jag ofta och de besitter form. Från start kommer de få en intressant position - Strecka!

6:HADES HÅLERYD (7%): Som jag tidigare idag fick en intervju med skötaren Kristina Engström och Ni kan läsa hela artikeln i sin helhet här. En riktig stark sort som vid hårdare tempo kommer att vara med på fotot.

8:ARON PALEMA (24%): Riktigt kapabel sort och till denna procentsats är det verkligen en spikkandidat. Radat upp toppinsatser och är ett måste streck - spiken ligger nära om procentsatsen inte stiger..

9:COAL TRADER (2%): Formtoppad med intressanta ändring  som barfota runt om och första gången med jänkarvagn!

10:MELLBY DRAKE (5%): Alltid lika stabila insatser - Stark och kommer återigen göra en fin insats..

Vem Sitter i Ledning: BROTHERS IN AM  är min spetsfavorit och väl i denna position kan de sitta länge. 

Håll Ögonen på: Procentsatsen kring ARON PALEMA annars är detta ett spikfynd - om inte så är BACAN DEGATO ett fynd i form. 

Min Rakning: 8 - 5 - 3 - 1 - 6 - 2 - 9 - 10 - 12 - 7 - 11 - 4 

Strukna:  -


V75-6: Kan Piraten bli Straffad över Upploppet?

Guldfinalen med Autostart. Här hittar vi en storfavorit fast som är omgiven av kapabla ekipage:

1:ON TRACK PIRATEN (61%): En spik på Piraten är alltid befogad, fast till denna procentsats i kombination med att han skall gå med skor gör att jag med största sannolikhet kommer gardera. Min spetsfavorit som härifrån kommer sälja sig riktigt dyrt - Tillsammans med Johnny är han dessutom en nivå bättre..

2:NADAL BROLINE (18%): Ett ekipage som jag aldrig riktigt fallit för, men visst är han kapabel. Härifrån kan det bli en smygresa och en topplacering är att vänta..

3:EXPLOSIVE DE VIE (4%): Kommer laddas ifrån start, men ser inte att han tar in en längd på Piraten. Är nog mer än nöjd om han lyckas få rygg på ledaren -  ingen vinnare men en topplacering är att vänta. 

5:VÄSTERBO HIGHFLYER (6%): Ett ekipage som jag håller riktigt högt och som kommer att straffa många till slut. Är startsnabb men härifrån lär de försöka hitta en bekväm smygresa för att över upploppet spurta förbi som många som möjligt. Ett väldigt tidigt streck!

9:THAI BROADWAY (4%): En besvikelse senast och rankar ner honom i detta sällskap som är betydligt bättre - men en bra dag kan han utmana..

12:VOLSTEAD (5%): Bortlottad men ändå riktigt kapabel och ingen skall känna sig säker här. Härifrån försöker Örjan omgående hitta en bekväm ryggresa och sedan sitter ingen säker - Ett Tidigt Streck!

Vem Sitter i Ledning: ON TRACK PIRATEN tror jag ingen tar en längd på - EXPLOSIVE DE VIE kommer föröka utmana.

Håll Ögonen på: VÄSTERBO HIGHFLYER och VOLSTEAD som med smygresor kan straffa samtliga..

Min Rakning: 1 - 5 - 12 - 2 - 3 - 9 - 6 - 8 - 4 - 10 - 11 

Strukna:  7:COLDTOWN


V75-7: En Stark Favorit  - Spets och Slut?

Vi avslutar med Bronsloppet med Autostart.  Det är en kvartett som höjer sig:

1:MELLBY COLLECTOR (7%): Är nöjd med positionen i rygg på ledaren - så en framskjuten placering är att vänta..

3:THAIGER EXCLUSIVE (57%): Med en relativ hög procentsats är han ändå en bra favorit och är en spikkandidat. Känns som om de når spets härifårn och i så fall kan loppet omgående vara över - Spets och Slut?

5:ZENIT BRICK (16%): Formtoppad men det blir ingen ledningen denna gång - fast med smygresa så besitter han en ruskig spurt.

7:YMER BRICK (1%): Ett ekipage jag alltid håller högt - visserligen ny i klassen men har bevisat förr att han duger. Även han besitter en härlig avslutning - Se upp!

8:HEARTBREAKER V.S (7%): Inte travat på över en månad men är kapabel och en tidigt utmanare. Spåret är svårt men men...

Vem Sitter i Ledning: THAIGER EXCLUSIVE  sitter i en tidigt ledningen och då kan loppet vara över - både ZENIT BRICK och YMER BRICK  är snabba och kan försöka utmana.

Håll Ögonen på: ZENIT BRICK har de rätt egenskaperna för att kunna utmana - både snabb ifrån start och kan avsluta riktigt vasst!

Min Rakning:  3 - 5 - 8 - 7 - 1 - 11 - 6 - 2 - 4 - 9 - 10

Strukna: 12:GLOBAL REPUBLIC


Följ mig på Twitter: @Johanstravblogg