Då var det snart helg igen och ny härlig travsport väntar i bästa klass. Har varit ledig under veckan och har kunnat götta ner mig i samtliga ekipage och vet egentligen inte hur många travlopp jag studerat i lopparkivet. Har en klar bra bild över hur jag vill konstruera mina system  och tänkte nu bjuda på mina vinnande drag till lördagens tävlingar.

Andelar: Jag kommer konstruera fyra stycken system till kvällens V86-tävlingar och Ni köper mina andelar precis som vanligt via webbsidan minandel: https://minandel.se/experter/johan/ 


Följande System konstruerar jag:

  •  "Streckat Glasklart", 1000:-/andel. Detta är mitt slagkraftigaste system och vid triumf är vi inte många som delar på vinsterna. 7:an satt här för några veckor sedan. OBS minst 3 st andelar måste säljas för att jag skall konstruera ett system.
  • "Streckat och Spikat", 550:-/andel. Konstrueras med tre stycken spikar som både är spelvärda och troliga vinnare. Vidare helgardera jag tre stycken avdelningar och slutligen streckar jag på i den sista avdelningen där jag inte spikat eller helgarderat (mellan 4 - 8 streck). Så sitter spikarna så är triumfen nära och då kan bli fina slantar att förgylla plånboken med. OBS 4 st andelar måste säljas för att jag skall konstruera ett system.
  • "Streckat Såklart", 350:-/andel. Det systemet som har flest kontinuerliga vinster och motsvarigheten på V86 spelade in över 92.000:- i april. OBS 7 st andelar måste säljas för att jag skall konstruera ett system.
  • "Streckat Solklart", 250:-/andel. Systemet där jag ALLTID garderar de stora favoriterna. Här är jag ute efter de stora pengarna. OBS 8 st andelar måste säljas för att jag skall konstruera ett system.
  • "Streckat och Klart", 165:-/andel. Mitt billigaste system som ändå är slagkraftigt då det består av 25 andelar. Detta system spelade in en kvartsmiljon i början av april. OBS 15 st andelar måste säljas för att jag skall konstruera ett system. 


Facebook och Twitter: Följ mig jätte gärna på Sociala medierna där jag länkar till de mesta som sker på bloggen. Här lägger jag även ut lite extra saker...  Lägg till mig genom att klicka på nedanstående länkar:  

Facebook - Johan Ulvestål 

Twitter - @Johanstravblogg


Söndagens Analys kommer jag inte publicera en skriven sammanfattning till, detta för att tiden inte räcker till för att sammanfatta den i textformat - vill istället lägga denna tid på att bedöma och studera varje ekipage in i minsta detalj. 

 

Värd: Östersundstravet. Värt att ha i bakhuvudet är att upploppets längd hör till det lite längre och mäter hela 218 meter.

Väderprognos: Det skall bli en temperatur mellan 13-15 grader, men där det är risk för regn under tävlingarna- vindstyrkan skall ligga kring 3 m/s. 

Magkänsla: De väntar en högintressant omgång med riktigt fina travare och omgången har en rad kapabla relativt ospelad ekipage så tror på fina pengar.

Just Nu: Självklart befinner jag mig ute på vår älskade balkong när det är dags att bjuda på min tankar och idéer.

Nu Kör Vi!!! 


V75-1: Det Luktar Spets och Slut!

Klass I, försök 4 i meeting 4 med Voltstart över långdistans. Inleder med ett spikförslag där känslan är att han kan spåra hela vägen runt, men det saknas inte utmanare:

6.SURVIVAL KIT: Har nu fyra lopp i kroppen så toppformen är snart där. Är grymt startsnabb och är obesegrad ifrån ledningen och dessutom sitter Erik Adielsson upp - vi vet alla att han är en av Sveriges bästa kuskar och när det gäller voltstart så är han förmodligen allra bäst. Allt talar egentligen för att de sitter tidigt i ledningen och är då hästen att slå, tror han kommer att spåra länge och en ny spets och slut seger ligger nära till hands - vinstchansen är stor och är ett spikförslag.  

12.MELLBY DIAMANT: Har nu haft ett kortare uppehåll på dryga 1,5 månad så det är ett litet frågetecken kring formen. Annars har han en hög kapacitet och trivs över distansen, men spåret blev inte det roligaste - skulle det lösa sig ifrån start så skall han verkligen räknas tidigt, måstestreck om Du garderar! 

4.MELLBY CHARMÖREN: Har nu tre lopp i kroppen och kommer ifrån triumf i ett lättare gäng över stayerdistansen där han kunde styra ifrån spets. Distansen är bara ett plus och kan ifrån det här utgångsläget hitta en fin position med slagläge. De rycker nu samtliga skor, vilket kan ge en högintressant effekt - vid gardering är han ett måste.   

5.TIGER WILLIAMS: Ett lopp i kroppen efter en kortare paus och hade innan dess två raka triumfer - lär vara förbättrad till denna start. Distansen är ett plus och kan ifrån det här utgångsläge smyga med och försöka hitta en ryggresa  - kommer spurta ner många till slut, alla?

7.JOY DE CASTELLA: Tre lopp i kroppen har verkligen visat upp en bra och stabil form, triumferna har uteblivit med har radat upp andraprisen - hur är det med vinnarskallen? Är snabb ut och kommer laddas ifrån start, men att ta en längd på min spetsfavorit SURVIVAL KIT blir rejält svårt - är ett jobbigt upplägg att vänta, dödens? Är väl egentligen inte heller en riktig långdistansare så gör ett frågetecken där... Skulle han över all förmodan komma förbi och hitta till ledningen har han förstås toppchans, men känslan säger ändå nja och rankar ner honom något. 

2.SÅ GÅ IKAROS: Imponerade inte i senaste starten på V75 där han stumnade till slut, men denna gång har han tilldelats ett bättre spår och är dessutom kvick ut. Når ingen ledning men kan  däremot hitta en fin rygg och lifta med till upploppet - med rätt smygresa så kan han bli farlig över upploppet. Trots att det är voltstart som gäller så kopplar de ändå på en jänkarvagn.

1.VIDIVICI C.C: Är ingen startkanon, så frågan är vart han hamnar ifrån start? I de bästa av världar så kan han nå positionen i rygg på ledaren, men med tanke på att SURVIVAL KIT, JOY DE CASTELLA samt SÅ GÅ IKAROS är snabbare så kommer det bli svårt. Känslan säger att han får nöja sig med positionen som trea invändigt och frågan är om han härifrån kan hitta ut? Rankar där av ner honom en hel del, fast skulle luckan komma så bör samtliga ekipage se upp för det finns en hög kapacitet i denna travare. 

Fler Möjliga Streck:

11.FITZCARRALDO

9.PACIFIC W.F

8.WALLE WEST

Vem Sitter i Ledningen: SURVIVAL KIT är riktigt startsnabb och tillsammans med Erik så är han min självklara spetsfavorit - utvändigt laddas JOY DE CASTELLA. 

Ranking: 6 - 12 - 4 - 5 - 7 - 2 - 1 - 11 - 9 - 8 - 3 - 10 

Strukna: -


V75-2: Ta Ställning eller Strecka på!

Diamantstoet, försök 4 med spårtrappar och Autostart över full distans. Stolopp är vanligtvis öppna och dessutom är detta ett lärlingslopp - så helt lättlöst är det inte på förhand:

8.FIRST LOVE BOKO: Har två lopp i kroppen och har hela tiden tagit kliv emot formen och lär vara ännu bättre på lördag. Spåret är ju inte det lättaste, men är snabb ut och känslan är att Oscar J Andersson kommer ladda ifrån start - tror de dessutom får överta ledningen och är då hästen att slå. Vill Du ta ställning i ett annars vidöppet lopp så är det detta ekipage Du skall satsa på - spårar hela vägen runt?

5.CHENIN BLANC: Två lopp i kroppen, men galopperade senast i fighten om ledningen. Är snabb ut och har möjlighet att nå ledningen, men tror inte han tar en längd på min spetsfavorit AMAZING LA MARC - så frågan är vilken position de får i från start, dödens? Löser det sig ifrån start så har det en toppchans, men behöver lite klaff för att slippa en resa i dödens.

6.HOPE SOLO: Ett högintressant skrällbud som verkligen besitter toppform och som INTE skall underskattas, dessutom rycker de samtliga skor samtidigt som det pratas om ett helstängt huvudlag. Kusken och hästen trivs ihop och i kombination med dessa utrustningsförändringar tror jag  att en ny toppinsats väntar - måstestreck på garderingslappen.

1.MELLBY ELEGANT: Det är nu årsdebut efter åtta månaders frånvaro från tävlingsbanan - behöver troligtvis ett lopp i kroppen innan vi kan prata form? Besitter en hög kapacitet och trots att han har minst pengar på sig så är han ett av de bästa ekipagen i fältet. Är inte den snabbaste från start så kommer att få svårt att försvara sitt innerspår - instängd? De rycker samtliga skor, vilket är högintressant i årsdebuten - seger direkt? 

4.AMAZING LA MARC: Har två lopp i kroppen efter en kortare paus och är startsnabb och har stora möjligheter att nå ledningen. När väl Oscar J Andersson ställer frågan med favoriten FIRST LOVE BOKO  lär de omedelbart släppa  och liftar med i rygg på ledaren - skulle de få luckan över upploppet så är de verkligen skrälldugliga.  

13.ELITA MEMPHIS: Flera stabila insatser på kontot och sparat i senaste starten, de kopplar dessutom på en jänkarvagn och streckar man på är han värd ett streck. 

3.HELENA KLIPP: En travare som inte är helt att lita på och som galopperat bort mycket pengar - håller hon ordning på benen så segerstrider hon och dessutom blir det barfota runt om - se upp! 

12.GUINEA BOKO: Spåret är inte det bästa, men här finns en enorm styrka att tillgå och kommer att runda många till slut - skall inte nonchaleras!

Fler Möjliga Streck:

15.ALVA GARBO

11.TANYA GEL

2.SCOCCANS FINEST

Vem Sitter i Ledningen: CHENIN BLANC och AMAZING LA MARC gör upp om ledningen i första fas - men båda två släpper antagligen när favoriten FIRST LOVE BOKO kommer utvändigt.

Ranking: 8 - 5 - 6 - 1 - 4 - 13 - 3 - 12 - 15 - 11 - 2 - 10 - 9 - 14 

Strukna: 7.ALVENA ULLABELLA


V75-3: En Favorit i Fara??

Klass II försök 4 i meetig 4 med Autostart över kortdistans. Mycket avgörs ifrån start och i min bok så får favoriten svårt att försvara sitt innerspår:

5.LEXINGTON HALL: Kommer laddas ifrån start och favoriten VINCENT ZAZ måste vara riktigt på "tårna" om han skall lyckas svara ut honom. Trivs i ledning och är hästen att slå ifrån denna position - spets och slut?

1.VINCENT ZAZ: Har tre triumfer på fyra starter, men har nu haft ett kortare uppehåll på dryga månaden och gör därför ett litet frågetecken hur detta har påverkat formen. Kommer laddas ifrån start och den stora frågan är om han lyckas försvara sitt innerspår när snabba LEXINGTON HALL kommer utifrån - kan spåret bli en fälla? Har möjligheter att sitta tidigt i spets och då blir han mycket svårslagen, skall med på kupongen och förstår Er som går i spiktankar då vinstchanserna är goda - allt avgörs ifrån start för missar han spets är detta en fara i STOR fara. 

6.EDGY LOOK: Stallkamraten till min vinnare som verkligen presterat stabila insatser under en längre tid. Är hyfsat snabb ut, men har ingenting med ledningen att göra så försöker antagligen hitta ner i någon rygg, skulle det bli tempo där framme då kommer han fälla många till slut - självklart på en garderingslapp! 

3.DUGUR: Har nu tre lopp i kroppen så toppformen knackar på. Spåret är bra och kan omgående hitta en utvändig position med slagläge - kan överraska samtliga! 

Fler Möjliga Streck:

4.READY LANE

9.M.T. JAMMING JERRY

2.EURONCANDIDCAMERA

10.SWIFT SUCCESS

Vem Sitter i Ledningen: Favoriten VINCENT ZAZ kommer göra allt för att försvara sitt innerspår, men tror ändå snabba LEXINGTON HALL tar en längd på honom.  

Ranking: 5 - 1 - 6 - 3 - 4 - 9 - 2 - 10 - 7 - 11 - 12 - 8 

Strukna: -


V75-4: Min Tipsetta Tävlar mot sig Själv!

4-åriga och äldre Svenska och Norska Kallblod där ekipagen som har 738.401:- kr på kontot  startar med 20 meters tillägg. Det är följaktligen Voltstart över full väg. När V75 gästar Norrland så skall självklart de underbara kallbloden finnas med på kupongen. Går man inte kort och spikar, så finns det många intressanta skrällbud..

4.PAVE FAKS: Helt klart det bästa ekipaget och är ett kapabelt spikförslag - men men men har galopperat bort många tusenlappar och är inte helt att lita på. Har visserligen tre felfria lopp i ryggen och håller han ordning på benen så blir han riktigt svårstoppad.  Har nog stora möjligheter att tidigt avancera fram utvändigt om ledaren och överta - i så fall är väldigt mycket vunnet om inte allt. Känslan är att han tävlar emot sig själv och är ett spikförslag!

10.BLÅS UNDAN: Är en travare som ligger mig väldigt varmt om hjärtat och är ytterligare ett ekipage med en galopphistorik. Har visserligen blivit betydligt travsäkrare, även om det slutade i galopp näst senast. Blir oftast bortglömd, men besitter en enorm kapacitet och är både stark och snabb - skall alltid räknas och kan kriga ner samtliga!  

9.FENDER: Kanske det formstarkaste ekipaget som har tre raka triumfer och som dessutom svarat bra på barfotabalansen. Detta är en tuffing som tål att göra en hel del jobb på egenhand - kan återigen straffa samtliga med sin härliga spurt.

6.GRANDINA: Laddas ifrån start och har möjlighet att nå ledningen, men är beroende av ett rygglopp så kommer omgående släppa. Blir det en resa i rygg på ledaren där hon får en lucka över upploppet då har hon en riktigt vass avslutning.

2.KOLBERGS LILLEFOT: Enbart fina insatser under en längre tid och svarade senast grymt bra på barfota balansen - liftar med i ryggar och skall verkligen inte räknas bort.

3.GÄRDSJÖ ARAGON:  Triumferade på V75 i april och spårade då hela vägen runt, nu blir det svårt att nå ledningen men med en smygresa så kan en ny seger vara inom räckhåll?

1.ALFIE: Besitter toppform och kommer troligen försöka svara ut de utvändiga, skulle detta lyckas så lär hon sedan släppa och liftar med i rygg - kan få chansen över upploppet..

7.MIX MOLLYN: Triumferade i minicomebacken efter en frånvaro på dryga månaden. Är snabb ut och kommer laddas ifrån start, trivs ypperligt i spets och har verkligen en toppchans om hon skulle nå hit - fast spåret är lite väl långt ut på vingen, blir över??

11.HONGSLO GUTTEN: Två lopp i kroppen efter kortare paus där det slutat med en triumf samt ett tredjepris - har inte imponerat men har ändå visat en stabil form. Behöver maxklaff om han skall lyckas runda samtliga.  

13.JÄRBO HARRY: Årsdebuten är avklarad och då blev det en säker spets och slut seger, fast nu är motståndet något helt annat.  Fast Torbjörn Jansson sitter upp och vi vet alla att han göra underverk med kallbloden - så streckar Du på så är han absolut värd ett streck.

Fler Möjliga Streck: 

15.PYDIN

8.FASTE VIKING

Vem Sitter i Ledningen:  MIX MOLLYN och GRANDINA laddas utifrån medan ALFIE försöker försvara sitt innerspår - tror GRANDINA är den som vinner duellen.. Släpper sedan till PAVE FAKS?

Ranking:  4 - 10 - 9 - 6 - 2 - 3 - 1 - 7 - 11 - 13 - 5 - 11 - 15 - 8

Strukna:  14.OSSMANN


V75-5: Mycket/Allt Avgörs ifrån Start!

Silverdivisionen, försök 3 i meeting 4 med Autostart över kortdistans. En hård spetsduell är att vänta, vem tar hand om ledningen och hur mycket kostar det att nå denna position?

1.SPITCAM JUB: En härlig travare som är en fröjd att beskåda och som verkligen besitter form - inkasserade en fjärde plats i självaste Sweden Cup! Är kvick ut, men kan komma att bli rejält utmanad av BALFOUR ifrån bricka 7 - fast hans spår är kanske väl långt ut på vingen och där av tror jag SPITCAM JUB sitter i spets kort efter start. Blir det ledningen och det inte blivit någon tokkörning, då skall det krävas mycket för att han skall förlora - har en underbart imponerande vinnarskalle och viker sällan ner sig. Säljer sig dyrt och är min vinnare! 

7.BALFOUR: Blev struken senast efter att ha orsakat två omstarter och funkade inte alls i volten. Men nu är det autostart och då är det säkerligen full laddning som gäller, kommer ge favoriten SPITCAM JUB en rejäl fight om ledningen - är hårt tempo att vänta? Skulle han nå ledningen utan att det kostar för mycket då blir han rejält svårslagen - men skulle det misslyckas är en resa i dödens att vänta. Mycket avgörs ifrån start, men garderar Du är han ett av de första strecken!

5.VALEUR: Ytterligare ett ekipage som ligger mig varmt om hjärtat och som har bevisad form då han enbart har topp två-placeringar på de fyra senaste starterna. Den stora frågan är vilken position de får ifrån start då han inte är snabb ut, löser det sig i en rygg samtidigt som det blir lite tempo där framme då har han en ruggig avslutning som skall respekteras och är självklart på en garderingslapp.

11.QUEER FISH: Letar Du efter ett ekipage i form så kan Du sluta leta för hur fin har han inte sett ut -  har tre triumfer och två andrapris på de fem senaste starterna. Besitter en enorm styrka och trots att det är kortdistans så finns möjligheten att återigen kriga ner samtliga - får inte nonchaleras!  

9.OFFICER C.D: Toppinsatser under en längre period men ettan saknas i raden.. Är grymt startsnabb, men nu när det är bakspår får de istället smyga med i rygg och spara speeden till upploppet - skräller?

10.ZENIT BRICK:  Varit mycket drag kring under de senaste insatserna, men svikit och har två galopper på de senaste tre starterna. Sköter han sig besitter han en hög kapacitet och kan utmana - spåret är förstås väldigt chansartat över distansen men skulle det bli tempo där framme så kan han fälla många till slut.

Vem Sitter i Ledningen:  SPITCAM JUB är min spetsfavorit, men han kommer bli rejält utmanad av utvändiga BALFOUR. 

Ranking:  1 - 7 - 5 - 11 - 9 - 10 - 2 - 4 - 3 - 8 - 6

Strukna:  -


V75-6: Ligger Vägen uppe för "Framtidsmannen" och Gamlingen??

Jämtlands Stora Pris 2017 med Autostart över full distans. Då har vi kommit fram till lördagens höjdpunkt där riktigt fina travare skall göra upp om titeln. Tipset ger jag till min spetsfavorit, men risken är stor att det kan bli lite väl hård körning där framme och i så fall ligger vägen uppe för TOBIN KRONOS och SPRING EROM. 

1.VÄSTERBO HIGHFLYER: Är ruskigt startsnabb och även om det finns några snabba utvändigt så har jag väldigt svårt att tro att de skulle lyckas ta en längd på honom. De lär sedan välja att köra i spets och får de bestämma tempo en bit så kan de mycket väl spåra hela vägen runt.  

5.TOBIN KRONOS: Har nu tre lopp i kroppen och har triumferat i samtliga starter så formen finns där. Besitter styrkan och speeden att fälla samtliga - väldigt tidig på garderingslappen. Kan få loppet om det skulle bli körningar i spets mellan VÄSTERBO HIGHFLYER och MOSAIQUE FACE. 

4.SPRING EROM: 12-åriga elitloppsdeltagaren som verkligen inte gjorde bort sig och hade till och med sparade krafter i mål. Är snabb ut, men utmanar inte om ledningen utan kan inrikta sig på att hitta en rygg med slagläge - skulle det dessutom bli lite körning där framme så är han gynnad. Kan spurta ner allt och alla - skall räknas tidigt!

3.MOSAIQUE FACE: Har pausat sedan april så det är ett frågetecken kring formen även om han gick ett imponerande provlopp. Är snabb ut och kommer självklart laddas ifrån start, men att de skulle ta en längd på VÄSTERBO HIGHFLYER det ser jag inte. Sedan pratades det väldigt mycket om att han skulle få överta ledningen i ett tidigt skede - men det tror jag inte alls på och i min värld är ett jobbigt upplägg att vänta och rankar därför ner honom en aning. Att det finns kapacitet hos denna travare det behöver jag inte tala om, men att triumfera ifrån dödens kommer bli riktigt svårt - för svårt? De går all in på utrustningsfronten med barfota runt om, jänkarvagn samt helstängt huvudlag.

2.SORBET: Tar kliv hela tiden och såg dunder fin senast och tar han ännu ett kliv i utvecklingen så är han verkligen att räkna med i detta sällskap. Spåret blev det bästa tänkbara och kan smyga med i ryggar och visade senast att han har en vass avslutning att tillgå - skräller?  

Fler Möjliga Streck:

9.ON TRACK PIRATEN

7.SHADOW WOODLAND

10.OASIS BI

6.ROCKY WINNER

8.KADETT C.D

Vem Sitter i Ledningen: Har väldigt svårt att se att någon lyckas ta en längd på min spetsfavorit VÄSTERBO HIGHFLYER. 

Ranking:  1 - 5 - 4 - 3 - 2 - 9 - 7 - 10 - 6 - 8

Strukna:  -


V75-7: Blir det en ny Galopp för Storfavoriten?

Bronsdivisionen , försök 3 i meeting 4 med Autostart över full väg. Här hittar vi en bra favorit, men han är verkligen ingen favorit att hålla i handen så garderingen ligger nära:

4.LINUS BOY: Helt klart kapablast i gänget och förstår att han är favorit, men är man streckad till över 50% och har tre galopper på de senaste fem starterna så är man överspelad i min bok. Felfri är segerchanserna riktigt goda och har dessutom möjligheter att nå ledningen om VOULEZ VOUS skulle välja att släppa. Oavsett upplägg så kommer kommer han att segerstrida - fast den stora frågan är förstås; går han felfritt? 

2.VOULEZ VOUS: Besitter form och är snabb ut och i min bok så sitter han tidigt i ledningen och är i så fall hästen att slå - om de inte väljer att släppa till favoriten vill säga. Trivs annars i spets och kommer att sälja sig dyrt ifrån denna position. Väljer de att släppa så kommer de få en fin rygg fram till upploppet och i så fall får samtliga se upp om luckan skulle komma. 

10.VALENTINO STRIX: I sina bästa stunder besitter han en enorm kapacitet  och känslan är att formen knackar på. Att det är bakspår behöver inte alls vara negativt då han kan smyga med ifrån start - besitter en enorm styrka som kan kriga ner samtliga.

5.OVERTIMEOSÅFIN: Bortglömd och han besitter en härlig form. Är dessutom snabb ut så de kan omgående hitta en fin position med slagläge - med rätt resa fäller de många över upploppet, alla?

Fler Möjliga Streck:

9.TEMPURA

1.STALL WARNING

3.LONGCAT HANOVER

11.BISON SPIRO

Vem Sitter i Ledningen: VOULEZ VOUS är riktigt snabb ut och är min självklara spetsfavorit - utifrån laddas storfavoriten LINUS BOY och hoppas att få överta.. 

Ranking:  4 - 2 - 10 - 5 - 9 - 1 - 3 - 11 - 7 - 12 - 8 - 6

Strukna:  -


Lycka Till!!!