Då var äntligen analysen tillbaka efter bredbandsproblemen som drabbade mig under onsdagen. Och innan jag börjar snacka om omgången tänkte jag återigen påminna Er om att det är V7 dagligen från och med juldagen fram till nyårsafton. Kommer inte skriva lika detaljerade analyser under denna period, detta beroende på att jag hellre lägger ner tiden på att analysera loppen. Fast självklart kommer jag jag publicera mina färdiga system och rekommendera intressanta vinnare. 

Fast nu skall jag tjöta om dagens uppesittarkväll på Örebrotravet och förhoppningsvis kan jag vara lika rätt ute som i förra veckans system då det blev triumf. Starttiden är nu något senare än vad vi är vana vid och omgången inleds vid 19:30. Örebrotravet har ett kortare upplopp (175 meter) så det är en klar fördel att sitta i ledningen. Dessutom är sprintdistansen 1609 meter samt är medeldistansen 2100 meter - vilket innebär att första kurvan efter start kommer snabbare. Väderprognosen säger uppehåll, tre plusgrader med en vindstryka på sex m/s.  

Då kör vi:

V75-1: Räcker Styrkan över den Korta Distansen?

3-åriga och äldre (115.001 till 465.000 kr) över kortdistans med Autostart. Lite svårlurig inledning, finns en spikkandiat annars vill jag snacka om följande:

1:HACHIKO (7%): Vilken position får han ifrån start - instängd? Formtoppad och hittar han ut är han ett tidigt streck!

2:M.T.KLARA (22%): Från detta utgångsläget så utmanar hon om spets med sin startsnabbhet, även fast det kan bli en fight med CLAYMORE. Ett orosmoment är att det blev galopp senast när hon gick med skor och just därför tror jag att hon kan missa ledningen. Skulle det däremot bli ledningen så kommer hon sälja sig dyrt... 

4:ALFA LIGHT (8%): Örjan för första gången och helt golvade är de inte - har tidigare gått bra med skor - garderingsbud!

6:CLAYMORE (6%): Min spetsfavorit och ekipaget som troligtvis sitter tidigt i ledningen, vilket är en favoritposition och härifrån kommer han sälja sig dyrt. 

8:YSTER BRICK (1%): Blir det gardering är detta ett skrällbud och är kanske ingen trolig vinnaren - fast skulle det bli en ryggresa så kan de fälla en del till slut trots det tråkiga utgångsläget. Glöm inte att han dessutom är en sprinter! 

9 EBONY BOKO (7%): Med lopp i kroppen så är detta helt klart en utmanare trots bakspår. Trivs dessutom med skor och vid tempo där framme så är allt möjligt.. 

10:MONFALCONE (25%): Vill man spika sig ur en svår inledning så är detta ett gångbart alternativ och procentsatsen är ändå ok. Det som oroar är förutom spåret den korta distansen - men är verkligen formtoppad och är riktigt stark!

Vem Sitter i Ledning: CLAYMORE  tror jag spetsar även fast M.T.KLARA  kommer försöka utmana.

Håll Ögonen på: CLAYMORE om han når spets, om HACHIKO hittar luckan samt YSTER BRICK som kan superskrälla.

Min Rakning: 10 - 6 - 1 - 9 - 8 - 2 - 4 - 12 - 5 - 3 - 7 - 11

Strukna:  12:IGUCCI 


V75-2: Spik vs Trehästars?

3-åriga (50.001 till 325.000 kr) med Autostart över full väg. En avdelning som jag kommer att gå relativt kort i:

2:HAN HERRED (24%): Just nu avdelningen favorit som med två lopp i kroppen tagit ett steg emot formen. Blir ingen ledning i mina ögon, men en intressant position med slagläge är att vänta - ett tidigt garderingsbud och en del i ett trehästarslås?

4:CHARMING SOLDIER (7%): Startsnabb och min spetsfavorit men är nog nöjd med rygg på ledaren - kommer luckan över upploppet så är allt möjligt...

5:RAFIKI FRI (22%): Procentsatsen är riktigt intressant och är minst sagt kapabel så självklart är detta ett spikförslag! Är startsnabb och kan dessutom få överta ledningen tidigt. Kommer han till ledningen relativt enkelt så blir han verkligen svårstoppad - även han är en del i ett trehästarslås?

7:IOANA HANOVER (22%): Med fyra triumfer på fem starter så skall man verkligen inte nonchaleras - visserligen hårdare motstånd nu men duon Örjan och Walmann vågar man kanske inte plocka bort?

11:READY FOR MONEY (8%): Visserligen har procentsatsen ökat, men är ändå ett väldigt intressant "skrällbud" som dessutom nu har Ulf Ohlsson där bak! Besitter en bra spurtkapacitet och med lite tempo där fram så sitter ingen säker - sista pusselbiten i ett trehästarslåset?

Vem Sitter i Ledning: CHARMING SOLDIER  är min självklara spetsfavorit - men han släpper - RAFIKI FRI?

Håll Ögonen på: Blir det inte spik på RAFIKI FRI, så är ett trehästarslås slagkraftigt (RAFIKI FRI, READY FOR MONEY samt HAN HERRED) - fast vågar man utelämna  IOANA HANOVER?

Min Rakning:  5 - 11 - 2 - 7 - 4 - 1 - 3 - 6 - 10 - 12 - 8 - 9

Strukna:  -


V75-3: Garderar Härliga Åke!

3-åriga och äldre (100.001 till 650.000 kr) med Voltstart över långdistans. Här är det en kvintett som höjer sig:

1:PORTHOS RACE  (64%): Åke Lindblom kan jag ju inte annat än att älska och hans nya löfte är verkligen kapabelt. Visst procentsatsen är hög och kommer troligen att gardera av den anledningen - men det är ett spikförslag för den som vill gå riktigt kort här. Har två raka triumfer tillsammans med Åke och gillar dessutom distansen - fast nu är det V7 som gäller och då är det upp till bevis...  

2:DYNAMITE LIGHT (2%): Letar man skrällpotential är detta ett tidigt streck som nu med ett lopp i kroppen blivit förbättrad och kan utmana. Har visserligen en galopphistorik fast kan tidigt sitta i ledningen, felfri så går ingen säker här - intressant!

7:SNYTING (4%): Är kanske inte mitt första streck och det är ett frågetecken om han skall med på lappen eller inte. Är inte gynnad av barfotaförbudet och frågan är vart han hamnar ifrån start - svårt... 

9:TELLMEASTORY (16%): Ytterligare ett ekipage som verkligen inte är gynnad av barfotaförbudet, men annars är han mest kapabel här. Älskar distansen och är riktigt stark - kan han bara behärska skorna så kan detta mycket väl vara vinnaren. 

14:JE T'AIME RUINART (5%): Spåret är förstås ingen dröm, men min magkänsla är god. Van att gå med skor och är en riktigt långdistansare - procentsatsen är mumma och är tidig på min kupong!

Vem Sitter i Ledning: 2:DYNAMITE LIGHT är min spetsfavorit och då kan det verkligen bli en intressant utveckling på loppet. 

Håll Ögonen på: JE T'AIME RUINART  som älskar distansen och besitter form och TELLMEASTORY som om han trivs med skorna är bästa ekipaget.. Kan inte heller låta bli att inte nämna DYNAMITE LIGHT som om han når ledningen kan sitta här hela vägen runt..

Min Rakning:  1 - 14 - 9 - 2 - 7 - 6 - 10 - 3 - 4  -  5 - 13 - 15 - 12 - 11 

Strukna:  8:NOBILE EDEL


V75-4: Helgarderar....

3-åriga och äldre (50.001 till 115.000 kr) med Autostart och över full väg. Har spelat upp loppscenariot om och om igen i huvudet och blir inte klokare för det - jag ser en stor skrällpotential och just därför lär alla ekipagen hamna på min lapp. Fast självklart skall jag nämna några intressanta bud och det är främst sex stycken som jag vill nämna:

3:GREYHOUND BOKO (7%): Bra insats mest hela tiden och till denna start är även utgångsläget mer än intressant - ny topplacering är att vänta.

4:BEST BEJI (3%): Med en superintressant procentsats så skulle jag återigen rekommendera Åke - Skall Du gå kort så skulle detta vara ett av mina första streck. Är grymt stark och trivs väl egentligen på den lite längre distansen, fast i detta sällskap är han verkligen tidig! 

6:LITTLE OLD MAN (16%): I veckan gjorde jag ett personligt Porträtt på hans skötare Linnea Ragnarsson - Ni kan läsa hela intervjun här.  Presterat på topp en längre tid och triumfen ligger nära. Hittar de bara en vettig position härifrån så kan det lösa sig - intressant.. Dessutom helstängt huvudlag till denna start!

8:FLASHING BOKO (19%): Spåret är inte det bästa, fast har öppnat snabbt härifrån tidigare - men frågan är viken position de får ifrån start då det finns flera startsnabba invändigt? Med rätt rygg så är de absolut inte borta..

11:ISOLA SUND (18%): Inte startat sedan september och rankar därmed ner dem en hel del..  Går oftast med skor så det är ett plus, men hon behöver nog med största sannolikhet loppen för att senare i vinter prata om form.

12:JUSTWALKONBY (3%): Spåret kan de inte skryta med så de är självklart beroende av tempo - fast med lite flyt kommer de straffa många till slut.

Vem Sitter i Ledning: 5:ADRIANA PRO är min Spetsfavorit och trivs dessutom i denna position..

Håll Ögonen på: Dags för triumf för LITTLE OLD MAN  eller skräller BEST BEJI?

Min Rakning:  6 - 4 - 8 - 12 - 3 - 11 - 7 - 2 - 3 - 5 - 9 - 10

Strukna:  -


Innan jag fortsätter så tänkte rekommendera Racebets som har bra och dessutom fasta odds - Här kan man få ihop en trevlig julklappspeng. Finns länk här nedan:

V75-5: En Storfavorit i Fara

4-åriga Ston (100.001 till 350.000 kr) med Autostart över full väg. Inte helt lättlöst och vill till en början nämna sex stycken ekipage:

1:DASHING KIMBERLEY (17%): Kan med all säkerhet inte försvara sitt innerspår - så en position i rygg på ledaren är de mer än nöjda med (kan dessutom blir tredje inner)? Trivs med skor och hittar de ut eller får luckan så är de inte helt borta..

3:IRENE SUND (3%): Kommer laddas ifrån start, men i min värld så blir det ingen ledning här - kan fastna i dödens... Också van att trava med skor och blir det ingen ledning så är de säkerligen nöjda med positionen på rygg på ledaren

4:ILONA HÅLERYD (13%): Stabila insatser under de senaste månader och ifrån detta utgångsläge kan det bli en väldigt intressant position - inte borta..

6:LEA CHIP (1%): Nu är det skor och det är självklart ett minus, men trots detta är det min självkara spetsfavorit. 

7:MERLES SIMONE (8%): Senast blev det triumf och det såg mer än lovande ut, dessutom gick hon med skor - med det loppet i minnet är hon ett väldigt tidigt bud..

11:DIVA DEO (47%): Avdelningens favorit och med tanke på formraden så skall hon nog vara det. Bakspår är förstås en nackdel fast tillsammans med Erik har de triumferat förut - skall med på lappen.

Vem Sitter i Ledning: LEA CHIP är min spetsfavorit, men IRENE SUND kommer också till största sannolikhet försöka nå denna position. 

Håll Ögonen på: MERLES SIMONE där senaste insatsen gav mersmak och skrällen LEA CHIP som om hon når ledningen kan sitta här länge..

Min Rakning:  11 - 7 - 6 - 3 - 4 - 1 - 5 - 2 - 8 - 9 - 10 - 12

Strukna:  -


V75-6: Gardera Omgångens Största Favorit eller Inte??

3-åriga och äldre (465.001 till 1.250.000 kr) med Autostart över Sprintdistans. Här har hittar vi omgångens största favorit, men det finns garderingsbud:

1:ARON THE BARON (77%): Självklart är detta ett spikförslag men procentsatsen är allt annat än spelvärd. Man kanske bara slösar streck i onödan genom att gardera - men troligtvis kommer jag göra ett försök att fälla honom (inte klart i skrivande stund). Tillsammans med Örjan för första gången så kan de försvara sitt innerspår och då blir det rejält svårslagna.. Men garderingsbuden är:

3:BRITT PALEMA (2%): Går bättre med barfotabalans, men är startsnabb och skulle kunna komma till spets. Trivs i ledningen och skulle de bli spets kan hon hålla länge..

5 MY GLIDING ANGEL (5%): En barfota tös som är verkligen kapabel - garderar man bör man ändå ha henne i åtanke trots att det är skor denna gång.. Se Upp!! 

8:OFFICER C.D (3%): Bortser man från galoppen senast så finns formen - är riktigt startsnabb och skulle inte bli förvånad om Bergh laddar en bit. Blir det ledning eller en position med slagläge så är de verkligen inte borta..

9:MR LINDY (5%): En riktig sprinter som skall räknas tidigt - gynnas kanske inte av barfotaförbudet, men garderar man är hon tidig. 

12:ORION TILLY (3%): Här snackar vi en travare som besitter form, men som återigen drog nitlotten i spårlottningen. Garder man skall han med på lappen - kan spurta riktigt starkt med rätt resa..

Vem Sitter i Ledning: ARON THE BARON är min spetsfavoriten, fast BRITT PALEMA kommer försöka utmana

Håll Ögonen på: MR LINDY , BRITT PALEMA  samt ORION TILLY vid favoritfall. 

Min Rakning:  1 - 9 - 3 - 12 - 8 - 5 - 2 - 4 - 6 - 7 - 11 - 10 

Strukna:  -


V75-7: Spikar mig ur ett Svårlöst Lopp!

3-åriga och äldre Ston med Spårtrappa (150.001 till 500.000 kr)  med Autostart över full väg. Ett svårlöst lopp där jag ändå kommer gå relativt kort och skulle inte bli förvånad om det slutar med spik:

1:MANTOQUEEN (9%): Perfekt utgångsläge med tanke på startsnabbheten, men frågan är om hon kan utmana bakspårshästarna..

9:DIFFERENT IN (2%): Letar man efter en rolig skräll är detta en tänkbar kandidat, visserligen galoppbenägen - fast härifrån kan det bli en smygresa med slagläge. Hamnar nog inte med på min kupong...

13:SUNDSVIK MAYDAY (10%): En travare och ett stall jag verkligen uppskattar, fast inte tävlat sedan slutet av oktober. Dessutom svårt utgångsläge och dessutom med skor denna gång - fast Veijo skulle nog aldrig har startat henne om inte formen är god... Svårt...

14:TAKEAWAY (5%): En intressant procentsats för en kapabel travare - i detta sällskap måste han räknas tidigt.. 

15:DONATELLA CENTER (25%): Ett spikförslag som känns både roligt och intressant - visst spåret är långt ifrån det bästa fast samtidigt besitter hon en hög och stabil form.. Vann senast med skor och löser det sig på vägen så tror jag ingen kan sätta emot här..

Vem Sitter i Ledning: MANTOQUEEN är min spetsfavorit. 

Håll Ögonen på: DONATELLA CENTER som jag personligen spikar - annars gardera med TAKEAWAY, SUNDSVIK MAYDAY samt MANTOQUEEN. Letar Du en intressant skräll så satsa på DIFFERENT IN.

Min Rakning:  15 - 14 - 13 - 1 - 9 - 12 - 10 - 2 - 6 - 7 - 8 - 11 - 3

Strukna:  5:U.F ANDOVER AGAIN


 


Passar på att önska Er en riktigt God Jul och hoppas Tomten kommer med en riktig Vinnare!