Nu gör äntligen min sammanfattning av min V75-analys comeback, har tyvärr inte funnits någon tid till detta då jag satsat  helhjärtat på mina analyser samtidigt som jag och Björn Carlström satsat på alla detaljer kring allt kring vår nya pod. Men nu är alla bitar på plats och det finns nu utrymme att bjuda på mina analyser i textformat - hoppas Ni kommer gilla dem. Nu Kör Vi!!


Andelar: Jag kommer konstruera fem stycken system till kvällens V75-tävlingar och Ni köper mina andelar precis som vanligt via webbsidan minandel: https://minandel.se/experter/johan/ 


Konstruerar följande system till lördagens tävlingar:


1. "Streckat Glasklart", 500:-/andel. Detta är mitt slagkraftigaste system och vid triumf är vi 15 st som delar på vinsterna. Taktiken är klar - satsa på en spik och gardera övriga avdelningar.

2. Streckat Såklart", 350:-/andel. Det systemet som har flest kontinuerliga vinster och som under den senaste månaden varit ytterst nära miljonen. Dessa omgångar har genererat vinster på dryga 100.000:-.

3. "Streckat Solklart": Har sedan nypremiären presterat mer än bra. Här är taktiken klar att gardera samtliga avdelningar d.v.s att jag INTE har någon spik. Detta system har levererat bra och jag tror mycket på detta inför framtiden och rekommenderar det varmt! Var ruskigt nära en bra bit över 100.000 här om veckan.

4. "Streckat och Klart": Är mitt "billigaste" andelssystem (165:-/andel), men då systemet består av 25 st andelar/system blir det ändå riktigt slagkraftigt. På den senaste tiden har jag riktigt nära över 800.000:-. Bolaget spelade in en kvartsmiljon på V75 i april.

5. NYHET "Podcast Johan-Björn": Är systemet som jag och Björn snackat fram i veckans pod-avsnitt. Systemet har levererat bra och hittat både spikar som levererade samtidigt som vi hittade flera intressanta drag i omgångarna. Både Björn och jag är heta så snart smäller det riktigt högt. Vill Ni lyssna på veckan avsnitt så klicka på denna länk: 

Avsnitt 4: Stall V75 - En Podcast om Trav, Örebro (21/10)


Facebook och Twitter: Följ mig jätte gärna på Sociala medierna där jag länkar till de mesta som sker på bloggen. Här lägger jag även ut lite extra saker...  Lägg till mig genom att klicka på nedanstående länkar:  

Facebook - Johan Ulvestål 

Twitter - @Johanstravblogg


Värd: Örebrotravet som har ett kortare upplopp som mäter 175 meter, så det är en stor fördel att sitta i främre träffen.

Väderprognos: Uppehåll med en temperatur på 8-9 plusgrader med en vindstyrka på 4-5 m/s - vilket är normalt för årstiden så vädret kommer inte påverka nämnvärt. V75-1: Spets och Slut för Favoriten!

Favoriten/Spikförslaget: 6.MACK DRAGAN har fyra topp-två placeringar på fem starter, varav två triumfer. Gillar distansen där han har fyra segrar på sju försök, känslan är att han hela tiden utvecklas och är dessutom startsnabb - tror de spetsar och spårar hela vägen, en spikkandidat! 

Garderingsbuden: 4.GLEN BOKO trivdes inte alls på banan senast men är en av de mest kapabla i fältet - felfri segerstrider de. 2.QAMARO C.D har nu två lopp i kroppen och är både starkt och rejäl - lär tagit flera steg emot formen och skall räknas tidigt. 3.EAST HERKULES har fyra segrar på fem starter och har nu lottats till ett perfekt utgångsläge - smyger med i en rygg då han har en fin avslutning att tillgå. 10.J.S APOLLO har också hela fyra segrar på fem starter, men distansen är ett stort frågetecken - behöver maxklaff om det skall lösa sig ifrån bakspår. 8.RAMBO RIVNER var det lite drag kring senast och även om det nu blir skor runt om så gör han det alltid bra - bortglömd men skall räknas.

Strykningen: En av omgångens roligaste drag 5.LUKAS BRIS blev tyvärr struken, vilket var min spetsfavorit och ifrån ledningen alternativt vinnarhålet hade det kunnat bli högintressant. 

Ranking: 6 - 4 - 2 - 3 - 10 - 8 - 7 - 11 - 1 - 9 - 12


V75-2: En Favorit i STOR Fara!

Favoriten: Det är inget snack om saken att 1.SWISH LANE  är en kapabel märr, men är inte helt säker i travet och blandar triumfer med galopper. Nu fick det i princip sämsta tänkbara utgångsläge då de inte kommer kunna försvara sitt innerspår, så den stora frågan är var de hamnar ifrån start? Känslan är att de sitter totalt fastlåst och att de aldrig kommer att få chansen. 

Spikförslaget: 10.BULA BULA AM är en stark travare som tål att göra en hel del jobb ute i spåren och känslan är att hon kan få loppet då favoriten lär bli fastlås samtidigt som det kan bli en rejäl körning ifrån start. Detta är min vinnare och tror hon krigar ner samtliga, ett spikförslag - dessutom blir det barfota runt om.

Garderingsbuden: Det finns en rad startsnabba invändigt om 6.FERIA DE MAYO (2.MISS ÅLANDA, 4.ANNA samt 5.LEGOHOLM ZON) , men tror hon trampar förbi samtliga och sitter tidigt i spets. Har en rad fina insatser på kontot och har presterat fina tider - kostar det inte för mycket att nå ledningen så kan det räcka hela vägen. 7.ILONA HÅLERYD har jag vid en rad tillfällen spikat med framgång och gör i princip alltid bra och stabila insatser. Efter många tuffa lopp är det sagt att hon denna gång skall köras i ryggar - men skulle det lösa sig så har hon kapacitet att straffa samtliga. 15.ANNABELLA DIMANCHE är en travare som ofta förgyller min kupong , men nu är läget minst sagt svårt och behöver såklart en hel del hjälp längs vägen - besitter en sylvass spurt och kan flyga fram över upploppet. 8.MELLBY DASHING besitter hög kapacitet, men spåret blev långt ifrån det bästa - blir återigen barfota runt om och med klaff är allt möjligt. Totalt bortglömda i sammanhanget är 13.GOING DIABLO och 12.DONATELLA CENTER som visserligen trivs allra bäst i spets, men som definitivt inte skall räknas bort. Slutligen vill jag nämna 3.XANTHIS AMAZING som verkligen kan röra på sig över upploppet.

Ranking: 10 - 6 - 7 - 1 - 15 - 8 - 13 - 12 - 3 - 5 - 2 - 11 - 4 - 9 - 14


V75-3: Debutanten Straffar Samtliga!

Favoriten/Spikförslaget: 7.M.T JOINVILLE med tre raka triumfer, gör visserligen debut i bronsdivisionen men de han senast visade upp i Klass I-finalen var verkligen imponerade då de verkligen krossade allt och alla. Löser sig spåret så tror jag han blir riktigt svårslagen och är ett sunt spikförslag.

Garderingsbuden: En travare som jag verkligen gillar är 4.HADES HÅLERYD som har haft stora problem med travet under året och pausade i dryga fem månader. I comebacken såg han ut som en helt ny travare och triumferade omgående - lär vara ännu bättre nu. Är snabb ut och tror Peter Untersteiner lyckas svara ut HIGHSPIRIT -kan vara risk för hårt tempo! Skulle de  inte ödslar för mycket krafter inledningsvis kan det vara upplagt för en spets och slut seger. 9.TELLMEASTORY är råstarkt och tål att göra en hel del på egenhand - blir de körningar där framme i spets då kommer Björn Goop kriga ner de flesta till slut. 3.TABACCO har god form med två triumfer på fyra starter, behöver en resa i ryggar och har alla möjligheter till detta ifrån detta perfekta utgångsläge - då har han en riktigt vass spurt att tillgå.  6.HIGHSPIRIT skall räknas om de skulle ta en längd på min spetsfavorit - dessutom blir det både barfota runt om och rycktussar. 1.MARCIANO är kantbollen i avdelningen, är hyfsat snabb och kan få en perfekt resa serverad på innerspår - skulle luckan dyka upp så skulle skrällen kunna vara ett faktum.

Ranking: 7 - 4 - 9 - 3 - 6 - 1 - 5 - 12 - 10 - 2 - 8  


V75-4: Det Skriker Orutin!

Favoriten: 3.ACTIVATED inledde karriären med en galopp, men har sedan dess tre raka segrar - senast visade hon en imponerande styrka när hon enkelt tog ner ledaren ifrån dödens. Ett underbart tvååringslopp där det skriker orutin så det krävs några streck för att vara helt säker. En viktig parameter är här, hur de tagit resan så studera gärna uppvärmningen lite extra.

Min Vinnare: Vill framhäva två travare dels 2.GLOBAL WELCOME som har genomfört två lopp och har lika många segrar. Har visserligen inte startat sedan i augusti, så gör ett litet frågetecken kring formen. Har visat en härlig styrka och vinnarskalle - är en ny triumf att vänta? 1.FELICITY SHAGWELL är min självklara spetsfavorit och har dessutom två raka spetssegrar - trivs i ledningen och har stora möjligheter att spåra hela vägen runt.

Garderingsbud: 5.MAZE RUNNER har tävlat betydligt mer regelbundet än de flesta konkurrenterna och är mer härdad - blir nu första gången med urryckare vilket kan ge en enorm effekt. 4.NORTHERN CHARM har en start och lika många segrar och reser nu väldigt långt för detta lopp - en av de mest kapabla i fältet och har han tagit långresan bra så kommer han segerstrida. 6.ÖNAS NOUGAT har en seger på tre starter och har nu ett lopp i kroppen - är snabb ut men når ingen ledningen så frågan är vart de hamnar ifrån start? 10.AJABAJA är kanske lite bortlottad, men med tempo bjuds de in i matchen - visade senast prov på en härlig styrka utvändigt om ledaren. 7.PERSON OF INTEREST har visserligen inga segrar men har visat att de finns fartresurser i kroppen - blir nu helstängt huvudlag vilket verkligen skall bli högintressant.

Ranking: 2 - 1 - 3 - 5 - 4 - 6 - 10 - 7 - 11 - 12 - 8 - 9 


V75-5: Nuncio, En Favorit i Fara!

Favoriten: 1.NUNCIO behöver knappast någon presentation, men har inte varit sig själv i årets starter. Nu såg det visserligen bättre ut senast, då han såg både piggare och smidigare ut - men ändå är det mil till den berömda toppformen. Det jag själv har saknat i årets starter är hans enorma vinnarskalle, har ju tidigare vägrat att förlora. Nu drog de verkligen en nitlott i spårlottningen då bricka 1 på Örebro inte är någon fördel - Du behöver ha en rejält startsnabb travare för att lyckas försvara ledningen. Visserligen kan Nuncio öppna, men gång på gång har ett gäng travare kommit förbi. Denna kväll tror jag Tobin Kronos tar en längd på Nuncio och då luktar det strul lång väg - i min bok är det en självskriven gardering. Hittar Melander ut har det förstås goda chanser att triumfera, men det är lite för många om och men för att singelstrecka storfavoriten. 

Min Vinnare: Är min spetsfavorit 4.TOBIN KRONOS som lär vara rejält förbättrad med ett lopp i kroppen. Örjan laddar max och tror de tar en längd på samtliga invändigt inklusive Nuncio - de spårar hela vägen runt och Örjan släpper aldrig ut NUNCIO som troligtvis sitter i hans rygg. Dessutom blir det barfota runt om, jänkarvagn samt norsk huvudlag.

Garderingsbud: Skulle de köra  emot varandra i ett vansinnigt tempo öppnar det upp för övriga och då kan de krävas många streck.. 6.DAY OR NIGHT IN är inte helt säker i travet, men felfri är han en av fältets bästa - kan straffa samtliga över upploppet.  5.POOCHAI serverade ett perfekt lopp senast i rygg på ledaren - lär satsa på ett nytt defensivt upplägg för att spara speeden till slut. 10.I LOVE PARIS är kanske formstarkast i fältet och har sin bästa bit de sista 400 metrarna. Åldermannen 7.SPRING EROM blir bara bättre och bättre och skulle de hitta ner i en rygg ifrån det här lite kniviga utgångsläget så kan de straffa många till slut. 9.FOSSENS BONUS behöver ju förstås klaff ifrån bakspår med tanke på det korta upploppet - löser det sig är de inte helt borta. 12.CHARRUA FORLAN är bortlottad, men har visat en jämn och stabil form under en längre tid - med maxflyt skulle det kunna lösa sig men det är en riktigt kantboll.

Ranking: 4 - 1 - 6 - 5 - 10 - 7 - 9 - 12 - 3 - 11 - 2 - 8


V75-6: Spåret den Största Utmaningen!

Favoriten/Spikförslaget: 8.FAIRPLAY PELLINI har varit ute i tuffare omgivningar och gjort mer än bra - dessutom har han tre triumfer på fem starter. Han har nu ett lopp i kroppen och lär vara rejält förbättrad till denna start, känslan är att spåret är den största utmaningen och hittar de bara ner i en rygg härifrån så blir han enormt svårstoppad - dessutom sitter Erik Adielsson upp vilket inte försämrar hans chanser direkt.

Garderingsbuden: 9.WINGAIT ERIK har hittat formen över den längre distansen och har visat att det finns mycket att hämta hos denna travare, att det nu är medeldistans ser jag inte så negativt på utan kommer att kunna smyga med i ryggar ifrån start och har då stora möjligheter att strida om segern - intressant utrustning med helstängt huvudlag, jänkarvagn samt barfota bak. 1.GINA DI QUATTRO har tre raka segrar och dessutom två raka spets och slut triumfer. Är riktigt snabb ut och är min självklara spetsfavorit, få de bestämma tempo en bit så kan det vara dags för en ny spets och slut seger. 2.VÄSTERBO CHEERS besitter verkligen form, även om segrarna kanske inte tagits i jätte tuffa omgivningar. Har ett bra utgångsläge och kommer till största sannolikhet serveras ett jätte fint lopp i rygg på ledaren - tassar med och har kapacitet att triumfera ifrån vinnarhålet. 3.GLOBAL TRADER har utvecklas fint, men fick en alldeles för tuff uppgift i lördags utvändigt om ledaren och var slagen när upploppsklockan ringde. Har han tagit loppet på rätt sätt så är de täta starterna inga problem - men gör ändå ett litet frågetecken kring detta och dessutom blir det nu skor runt om. 

Ranking: 8 - 9 - 1 - 2 - 3 - 11 - 5 - 10 - 12 - 4 - 7 - 6


V75-7: Skräll - Antingen på Råstyrka eller med Bästa Spurten!

Favoriten: 6.LINUS BOY är en härlig travare att beskåda och klarar av den längre distansen, men gör ändå ett litet frågetecken.. Är snabb ut och har möjlighet att ta sig till ledningen och har då förstås toppchans, men finns samtidigt en dödensrisk  - så håller inte favoriten i handen.

Min Vinnare: Är faktiskt två skrällar som jag har jättesvårt i skrivande stund att välja vem som kommer att bli mitt första häst - båda två är verkligen bortglömda och säger bara en sak: Mumma! 3.BOTTNAS COMMANDEUR är råstark och har tagit flera kliv i år,  älskar dessutom de längre distanserna och har ett perfekt utgångsläge - kommer att straffa de flesta på ren styrka. Har visserligen pausat i dryga månaden men tror bara detta har gynnat formen - blir nu barfota runt om och halvstängt huvudlag. Mitt andra stora drag är 5.VALEUR som har bevisat form med två raka segrar, han fixar spåret och Sandra försöker till största sannolikhet bara smyga med i ryggar för att spara den femstjärniga speeden till slutet - se upp över upploppet.

Garderingsbuden: 7.SUPER NICE har sett otroligt fin ut på sista tiden och är en travare jag verkligen har väntat på skall vinna på V7. Laddas ifrån start och tror han tar en längd på LINUS BOY, väl i spets säljer han sig riktigt dyrt - de rycker dessutom skorna till denna start. 8.SPRINGOVER skall räknas nu när det handlar om favoritdistansen, men spåret är förstås inte det lättaste så frågan är vart de hamnar ifrån start. Löser det sig så segerstrider dem - blir dessutom barfota runt om. 10.VÄSTERBO EXACT trivs kanske allra bäst i ledningen, men det många glömmer bort är att han i princip går minst lika bra bakifrån - lite tempo längs vägen så har han en fin spurt att tillgå. 9.ARON PALEMA har visserligen ingen seger över distansen, men formen skall man definitivt inte klaga över och har både styrkan och speeden för att triumfera - blir nu barfota runt om samt jänkarvagn. 

Ranking: 3 - 5 - 6 - 7 - 8 - 10 - 9 - 1 - 4 - 11 - 12