Är mållös efter all den fina travsport som jag fått beskåda under den senaste veckan. Men mätt är jag definitivt inte utan är ännu mer hungrig och vill bara njuta och götta mig i ännu mer travsport, vare sig det är elitloppsfinal eller lunchtävlingar. 

Trots det är veckan efter elitloppshelgen väntar fin travsport med en mängd bra och intressanta ekipage. Och på Mantorp brukar det bli riktigt fina tävlingar och desutom lyfter de in lördagsloppet som alltid är lika intressant att analysera och beskåda! 


Andelar: Jag kommer konstruera fyra stycken system till kvällens V86-tävlingar och Ni köper mina andelar precis som vanligt via webbsidan minandel: https://minandel.se/experter/johan/ 


Dessa Andelsspel konstruerar jag på lördag:
  • "Streckat Glasklart", 1000:-/andel. Detta är mitt slagkraftigaste system och vid triumf är vi inte många som delar på vinsterna. 
  • "Streckat och Spikat", 550:-/andel. Säljer andelarna slut så konstruera jag systemet med tre spikar som både är spelvärda och troliga vinnare. Vidare helgardera jag tre avdelningar och slutligen streckar jag på i den sista avdelningen där jag inte spikat eller helgarderat (mellan 4 - 8 streck). Så sitter spikarna så är triumfen nära och då kan bli fina slantar att för fulla plånboken med.
  • "Streckat Såklart", 350:-/andel. Det systemet som har flest kontinuerliga vinster och motsvarigheten på V86 spelade in över 92.000:- för drygt en månad sedan.
  • "Streckat Solklart", 250:-/andel. Systemet där jag oftast satsar på en spik och där jag ALLTID garderar de stora favoriterna. Här är jag ute efter de stora pengarna.
  • "Streckat och Klart", 165:-/andel. Mitt billigaste system som ändå är slagkraftigt då det består av 25 andelar. Detta system spelade in en kvartsmiljon i början av april. 

* Du kan även få förhandsinformation när nya andelar släpps om du är uppskriven på min maillista - maila mig i så fall på trav@telia.com så skriver jag upp Dig!


Facebook och Twitter: Följ mig jätte gärna på Sociala medierna där jag länkar till de mesta som sker på bloggen. Här lägger jag även ut lite extra saker...  Lägg till mig genom att klicka på nedanstående länkar:  

Facebook - Johan Ulvestål 

Twitter - @Johanstravblogg


Värd: Mantorptravet. Upploppet mäter här  en längd på 177 meter, vilket är något kortare än snittet. 

Väderprognos: Växlig molnighet med en temperatur runt 16 grader - vindstyrkan skall ligga mellan 2-3 m/s. 

Magkänsla: Finns några starka favoriter i omgången, men bakom dessa ser jag en hög skrällpotential  och tror som vanligt på en fin utdelning!

Just Nu: Vad tror Du själv? Självklart finns jag ute på min balkong med en härlig rykande kopp kaffe.

Nu Kör Vi!!! 


V75-1: Vinner från Dödens på Ren Råstyrka? 

Bronsdivisionen med Voltstart över Långdistans. Vi inleder med ett kapabelt spikförslag, men skulle det bli galopp för min rankingetta så finns det intressanta utmanare: 

7.M.T KING OF CASH: Här hittar vi en bra och stark favorit som verkligen är distansgynnad - hade dessutom sparat i mål senast.  Kommer tidigt styras fram av Johan Untersteiner och även om han inte blir släppt till ledningen så har han kapaciteten att fälla samtliga ifrån dödens. Skulle han bli släppt till ledningen så tror jag mer eller mindre loppet är över. Kliver han bara iväg felfritt i volten så är segerchanserna riktigt goda, en solklar rankingetta som har stora möjligheter att kriga ner allt och alla på ren råstyrka - ett kapabelt spikförslag!

2.AILERON: Två lopp i kroppen, fast blandar toppinsatser med galopper - senast under elitloppshelgen blev det galopp ifrån ledningen. Och frågan jag ställer är hur han hanterar start vecka- vecka?? Är riktigt startsnabb och tar hand om ledningen vid felfri avgång - väljer Robert Bergh köra i spets kommer han spåra länge och är den självklara utmanaren till min rankingetta. 

1.OTTENS CASHER: Har nu fyra lopp i kroppen och har kanske inte glänst. Distansen är inget minus och ifrån det här utgångsläget kan han få en perfekt resa serverad i rygg på ledaren alternativt som trea invändigt - skulle luckan komma över upploppet har han en avslutning som kan fälla allt och alla. 

6.ELLIOT COGER: Snabb ut och lär laddas ifrån start fast in min värld tar han aldrig en längd på AILERON och då kan ett jobbigt upplägg vänta, dödens? Fast väljer Robert Bergh köra i spets med AILERON  lär han tidigt bli avlöst av M.T KING OF CASH och får då en perfekt rygg. Det är visserligen många om och men, så rankar där av ner honom en aning fast på en garderingslapp är han värd ett streck. 

4.JE T'AIME RUINART: Vill även nämna Björn Goops travare som verkligen besitter form och som radat upp stabila toppinsatser på senaste tiden. Är kvick ut och kan omgående hitta en position med slagläge -  får inte nonchaleras helt. 

10.FRISCO FLAME: Besitter verkligen form och skall ändå räknas även om han är ny i klassen. Enbart toppinsatser på senaste  tiden där han har två triumfer på de senaste fem starterna och har visat att han går lika bra bakifrån som med framspår. Räknas tidigt och är ett måste på en garderingslapp. 

12. SNYTING: Tjötar jag jämt om och har jagat under en längre tid - fast nu blev utgångsläget allt annat än roligt. De rycker återigen skorna och skulle det lösa sig längs vägen är de inte helt borta.. 

Fler Möjliga Streck: 

3.PERFECT DYNAMITE 

8.CHOSEN ONE 

5.LINCOLN LAWYER 

Vem Sitter vi Ledningen: AILERON spetsar utan större problem vid felfri avgång - utifrån laddas ELLIOT COGER . 

Ranking: 7 - 2 - 1 - 6 - 4 - 10 - 12 - 3 - 8 - 5 - 11 - 9 

Strukna: - 


V75-2: Spårar Jack detta Getingbo? 

Klass ll försök 2 i meeting 4 med Autostart över full distans. Verkligen en jämnstreckad historia som kräver sina streck om Du inte tar ställning: 

2.FARMER JACK: Ger jag mitt  tips till och genom sin startsnabbhet så tror jag han tidigt sitter inledningen och väljer de att köra här är de hästen att slå. Kan spåra länge, spets och slut? 

3.J.H MANNERHEIM: Spurtade starkt senast och har radar upp  fina insatser så formen är det inget fel på. Når ingen ledning, men kan omgående hitta en bra position ifrån detta fina utgångsläget. Har både styrkan och spurten att fälla de flesta - strecka! 

12.TWIGS CEASAR: Två lopp i kroppen efter ett längre uppehåll och har verkligen imponerat i dessa starter där det blivit två raka triumfer - visserligen i enklare gäng. Nu blev utgångsläget sämsta tänkbara och behöver såklart klaff om det skall lösa sig - fast med minsta lilla klaff så segerstriden Björn Goop. 

5.FLASH HAMMERING: Har nu årsdebuten avklarad och avslutade riktigt stark. Har han tagit detta lopp på rätt sätt lär han vara rejält förbättrad och är dessutom start snabb och lär laddas ifrån start. Kan få överta ledningen ifrån FARMER JACK, om inte kan ett jobbigt upplägg vänta, dödens? De kopplar på en jänkarvagn och har stora möjligheter att utmana - skall streckas tidigt!!! 

8.PERFECT KING: Tre stabila insatser i årets starter med en triumf på kontot. Nu blev utgångsläget lite chansartat så mycket avgörs ifrån start om de hittar ner i en bra rygg eller inte. Kapacitet finns och skall definitivt inte underskattas! 

9.YOUNGBLOOD PELLINI: Visat sig från sin bästa sidan i årets starter och visade senast prov på härlig styrka när han kriga med hela fältet ifrån dödens med varvet från mål. Trots bakspår kan de omgående smyga med i ryggar, blir dessutom jänkarvagn -  så måste räknas tidigt om Du streckar på. 

1.LEONAS SAMI: Högintressanta utrustningsändringar med helstängt Huvudlag samt jänkarvagn. Är inte snabb ut, men genom ändringarna har de möjlighet att ta rygg på ledaren - liftar med till upploppet och skulle luckan komma så vet man aldrig... 

10.DUGUR: Två lopp i kroppen så formen börjar närma sig, med rätt ryggar kan det lösa sig - inte borta.. 

Fler Möjliga Streck: 

11.JESPER SÅNNA 

6.PHOTOTOY 

Vem Sitter i Ledningen: FARMER JACK är snabbast och är min självklara spetsfavorit - köra han i ledningen eller Inte? Jörgen Westholm med FLASH HAMMERING är annars den första som ställer frågan att få överta. 

Ranking: 2 - 3 - 12 - 5 - 8 - 9 - 1 - 10 - 11 - 6 - 4 - 7 

Strukna: - 


V75-3: Fäller samtliga på Styrka och Barfotabalans?

Äntligen är lördagsloppet tillbaka på V75-kupongen och som vanligt är det Voltstart över långdistans som gäller, de ekipagen som startar med 20 meters tillägg har mer än 100.001:- kr på kontot. Styrkan och skorycket pratar sitt tydliga språk:

13.D.D'S PERSEVERANCE: Är lite av omgångens snackis nu när det pratas om att de skall rycka samtliga skor. Distansen passar perfekt då han besitter en härlig styrka och skorycket kan ge en grymt bra effekt. Har nu fyra lopp i kroppen efter ett längre uppehåll så nu börjar formen äntligen infinna sig. Spåret är förstås inte det bästa men löser det sig bara det minsta så kommer han segerstrida och är väldigt tidig på min kupong - min vinnare!

6.JAQUES NOIR: Trivs i spets och de senaste starterna när han nått denna position så har han spårat hela vägen runt. Senast blev det galopp strax efter start och blev sedan en invändig resa där han hade sparat i mål. Nu laddar de emot spets och når det hit skall det mycket till för att det inte skall bli en spets och slut seger.

10.SEETHESTAR: Inte helt att lita på och har två galopper på de senast fem starterna och kommer ifrån galopp vilket avskräcker en del. Bakspåret höjer chanserna till felfri avgång och då måste han räkas tidigt. Trivs väl kanske allra bäst i ledningen, men löser det sig kan han smyga med och med lite tempo där framme har han kapaciteten att fälla samtliga. 

1.DEAR MONEY: Enbart toppinsatser i år och har nu två lopp i kroppen. Näst senast kunde han ta hand om ledningen och spårade sedan hela vägen in i mål - och senast visade han styrka utvändigt om ledaren men fick nöja sig med ett andrapris. Utgångsläget är bra och är definitivt inte helt borta. 

9.REX LANE: Här två triumfer på de fyra senaste starterna, blev visserligen startgalopp senast men det är inget jag blir avskräckt av då han normalt sätt är travsäker. Ett frågetecknet gör jag kring distansen då han aldrig varit ute på de längre distanserna - vill Du strecka på är han självklar på kupongen. 

Fler Möjliga Streck: 

12.MACK DRAGAN 

11.I TOOMA

15.DRACULA HORNLINE 

2.AHA 

Vem Sitter i Ledningen: JAQUES NOIR är snabb ut och har stora möjligheter att nå spets - är min självklara spetsfavorit.

Ranking: 6 - 13 - 10 - 1 - 9 - 12 - 11 - 15 - 2 - 3 - 7 - 5 - 4 - 8 - 14

Strukna: - 


V75-4: Lyckas TEST DRIVE svara ut SPRINGFIELD??

Klass I försök 3 i meeting 4 med Autostart över full väg. En klurig avdelning där två ekipage höjer sig en aning, fast bakom dessa är det jätte öppet och kräver sina streck:

4.TEST DRIVE: Tre lopp i kroppen, men sedan de rykte skorna så har han två raka galopper. Är snabb ut och har möjlighet att svara ut favoriten och väljer det att köra i spets så är detta hästen att slå. Har visat att det finns en hög grundkapacitet och felfri blir han mycket svårslagen - min vinnare!

5.SPRINGFIELD: Radade upp tre fina insatser, fast senast insatsen var en stor besvikelse. Är startsnabb och kommer att laddas, men den stora frågan är om han lyckas ta en längd på TEST DRIVE eller om han blir släppt till ledningen - risken finns att det kan bli en för tuff resa i dödens och rankar där av ner honom. Skulle de däremot lyckas komma till spets så är det stor sannolikhet att detta är vinnaren. 

7.SANGRIA KNIGHT: Har ett lopp i kroppen efter en paus på över fyra månader där han triumferade via open strech efter en resa i rygg på ledaren. Lär vara förbättrad till denna start och fungerade ypperligt med barfotabalansen och det blir samma balans igen. Spåret är lite väl långt ut på vingen, men hittar de bara ner ifrån start så har de stora chanser att segerstrida. 

9.CONRADS DEFINITIF: Rikast i fältet och befinner sig väldigt snart i bronsdivisionen, men har nu pausat i dryga månaden. I senaste starten blev det triumf efter att han kunde överta ledningen och spårade sedan hela vägen till seger. Är startsnabb så kommer omgående sitta bra till, men frågan är om han behöver detta loppet innan vi kan prata om form - lite tveksam och rankar därmed ner honom en aning, fast är självklart på en garderingslapp.

10.MITICA: Letar Du skräll är detta ett bra bud, startsnabb och kan omgående hitta en intressant rygg - behöver förstås en hel del klaff men är absolut inte golvad.

8.PAPIDOUX: Ett annat skrällbud som i skrivande stund är totalt ospelad. Har radat upp toppinsatser i lite enklare omgivningar, fast denna gången blev spåret långt ifrån det bästa. Fast nu rycker de samtliga skor samtidigt som de kopplar på en jänkarvagn - en intressant kupongrensare!

3.TIGER WILLIAMS: Tre lopp i kroppen var av två raka triumfer, har visat att han duger i tuffare sällskap - skall inte nonchaleras. 

Fler Möjliga Streck:

6.DEVON AM

2.CINVAR T.T

1.OTHELLO TILLY

Vem Sitter i Ledningen: TEST DRIVE kommer att laddas och jag tror att han lyckas att svara ut SPRINGFIELD - OTHELLO TILLY har stora möjligheter att försvara sitt innerspår men släpper.

Ranking: 5 - 4 - 7 - 9 - 10 - 8 - 3 - 6 - 2 - 1 - 11

Strukna: 12.RUN CEASAR RUN


V75-5: Spåret kan bli en Fälla för Storfavoriten!!

Silverdivisionen försök 2 i meeting 4 med Autostart över full distans. Här hittar vi en storfavorit som kan få svårt att försvara sitt innerspår - känslan är att många kan vinna men ger tipset till min spetsfavorit.

7.RE DOC: Ett ekipage som ligger mig riktigt riktigt varmt om hjärtat, men senast blev det galopp i kamp om ledningen, men lägger inte så stor vikt vid det då han normalt är väldigt travsäker. Är riktigt startsnabb och kommer att laddas ifrån start och är min spetsfavorit - fast även om han inte når dit på egenhand så kan han få överta ledningen i fall BRITT PALEMA eller PAPARAZZI M spetsar. Har verkligen utvecklas under de senast månader och besitter toppform - för fyra starter sedan så gav han självaste D.D.S HITMAN en rejäl fight ända in på linjen. Fast även om det  inte skulle bli någon ledningen är han inte helt borta då han näst senast bevisade att han funkar efter en köresa där han spurtade ner samtliga över upploppet. Jag tror han sitter tidigt i ledningen och är hästen att slå - blir en riktigt svår nöt att knäcka och är min vinnare!

1.FOSSENS BONUS: Många tror att favoriten försvar sitt innerspår utan problem, men hör inte riktigt till den skaran. Självklart har han alla möjligheter att försvara sitt innerspår och skulle de lyckas med detta så blir han mycket svårslagen.  Har ett lopp i kroppen där han spetsade ifrån bricka 4 och spårade hela vägen runt - raden inger respekt där han har hela tre triumfer på fyra starter. Mycket om inte allt avgörs ifrån start, för skulle han misslyckas med att nå ledningen talar allt för att spåret kan bli en fälla - känslan säger gardering. 

3.ARON THE BARON: Startsnabb med ett lopp i kroppen och kommer utmana favoriten rejält om ledningen - tar han en längd på favoriten lär han köras i spets och då kan de räcka riktigt långt, hell vägen?

6.MAKE IT QUICK: Har jag jagat under en längre tid och är ett av få ekipage som inte är spetsaktuell. Besitter toppform och skulle de bli hårt tempo där framme samtidigt som han slipper göra grovjobbet så har de toppchans.

4.PAPARAZZI M: Är startsnabb, men tror inte han lyckas ta en längd på de invändiga - de är ute efter en ryggresa så de kanske smyger med ifrån start. Kan avsluta riktigt starkt och löser det sig ifrån start så kan det bli intressant. 

10.RAFFINOS: Presterar ofta på topp och med en smygresa har hon en ruskig spurt att tillgå - kan straffa många till slut.

9.CATCH THE CASH: Kommer försöker smyga med i FOSSENS BONUS rygg och skulle luckan dyka upp över upploppet så kan hon segerstrida.

5.BRITT PALEMA: Är riktigt startsnabb och har möjlighet att ta en längd på de invändiga - lär i så fall omgående släppa och liftar med till en topplacering.

8.ORION TILLY: Jämna och stabila insatser hela tiden, men vinner väldigt sällan - är en ny topplacering att vänta?

Fler möjliga Streck:

12.BEPPE AM

Vem Sitter i Ledningen: Det kommer laddas från flera håll och det är inte helt lätt att förutspå vem som till slut tar hand om ledningen. Favoriten FOSSENS BONUS kommer laddas, men kommer bli rejält utmanad av ARON THE BARON, PAPARAZZI M, BRITT PALEMA samt RE DOC. Jag själv tror att den sistnämnda tar hand om ledningen - antingen på egen hand alternativt får överta ifrån BRITT PALEMA  eller PAPARAZZI M. 

Ranking: 7 - 1 - 3 - 6 - 4 - 10 - 9 - 5 - 8 - 12 - 2 - 11

Strukna: -


V75-6: Är det Dags för första Plumpen i Protokollet för Segermaskinen?

Ina Scots Ära - Fyraåringslopp med Autostart över full väg. Här hittar vi en obesegrad favorit, men som denna gång stöter på hårt motstånd: 

1.CYBER LANE: En segermaskin som inte vet hur det känns att förlora ett travlopp - har en imponerande rad med nio raka segrar. Är snabb ut och har stora möjligheter att försvara sitt innerspår, men finns några snabba utvändigt och då innebär alltid spår 1 en viss risk.. Svarar han ut de övriga så har han absolut toppchans och är självklar på lappen - men samtidigt stöter han nu på hårt motstånd

9.POLICY OF TRUTH: Två lopp i kroppen där han spårade hela vägen runt i årsdebuten och senast blev han trött utvändigt om ledaren.. Har en enorm kapacitet och skall räknas även från bakspår, inte startat på över en månad men har haft tankarna på detta lopp och nu pratas det om att de kommer att rycka samtliga skor - den självklara utmanaren som är ett måstestreck på garderingslappen. 

4.BARON GIFT: Är startsnabb och är en  av de som kan ställa till det för storfavoriten och skulle han nå spets skall han verkligen räknas. Har nu dessutom lopp i kroppen efter varit ifrån i drygt 1,5 månad och hade då sparat i mål - kan spåra länge om han skulle nå ledningen

3.MINDYOURVALUE W.F: Är också snabb ut, men frågan är om de vågar ladda med tanke på att han har hela tre startgalopper på de senast fem starterna - är inget ekipage att hålla i handen men felfri skall han verkligen inte nonchaleras.

7.DOMINION BEACH: Svårläst ifrån ett litet knepigt utgångsläge, har blandat och gett resultatmässigt där det senast slutade i galopp - med rätt ryggar så kan det gå...

10.UBERTINO GRIF: Italienarna har verkligen leverat på svensk mark under de senaste månaderna och har flera plusbetonade insatser på kontot - de rycker dessutom samtliga skor och är ett skrällbud som skall tas å allvar.

8.MUSCLE HUSTLE: Några D i raden och det gör är att han inte är helt att lita på, tre lopp i kroppen där två slutat med galopp utvändigt ledaren.Fast senast skötte han sig och tog hand om ledningen och spårade hela vägen runt. Nu blir det svårt att nå någon ledning så frågan är vilken position de får ifrån start - felfri räknas han tidigt. 

2.BROOKLYN HILL: Firma Walmann-Kihlström får man aldrig underskatta och nu har han dessutom ett lopp i kroppen där han hade sparat i mål. Utgångsläget är helt perfekt och med lite klaff så är han med där framme.

11.SLIDING HOME: Visserligen bakspår men kan smyga med i ryggar och i så fall kommer han straffa många till slut, inte helt golvad.

Vem Sitter i Ledningen: CYBER LANE är snabb ut och har kapacitet och möjlighet att svara ut de övriga - utifrån prövar BARON GIFT och även MINDYOURVALUE W.F (om de vågar ladda)

Ranking: 1 - 9 - 4 - 3 - 7 - 10 - 8 - 2 - 11 - 6 -  5 - 12 

Strukna: -


V75-7: Blåser CARABINIERI  förbi samtliga över Upploppet?

Vi avslutar denna gång med Gulddivisionen med Autostart över långdistans. Många fina travare, men i min värld är favoriten  i en klass för sig:

10.CARABINIERI: En otroligt fin travare som verkligen besitter form och som utvecklas enormt och som tagit ytterligare steg i sin utveckling under sitt Frankrike-äventyr. Att det är bakspår ser jag inte som något negativt då han gång på gång radat upp triumfer ifrån de bakre regionerna. Kan omgående smyga med ifrån start och besitter sedan en kraftfull och imponerande avslutning - min vinnare och en kapabel spikkandidat. 

3.DONTTELLMEANYMORE: Lite bortglömd och laddas ifrån start, har stora möjligheter att nå spets antingen på egenhand eller genom att överta ifrån VÄSTERBOONTHENEWS eller CHARRUA FORLAN  - väljer det att köra i spets kan det räcka riktigt långt..

6.VÄSTERBOONTHENEWS: Är riktigt startsnabb och har stora möjligheter att spetsa men är ute på fel distans så känslan är att de väljer att släppa - liftar med i rygg på ledaren och skulle luckan komma så vet man aldrig.. 

12.ALFAS DA VINCI: En härlig långdistansare som både besitter styrkan och speeden. Spåret blev allt annat än bra och behöver såklart lite klaff om det skall lösa sig - med lite tempo längs vägen så kan han återigen blåsa förbi samtliga som så många gånger förr. 

1.ANNA MIX: Fick det värsta tänkbara utgångsläget med tanke på att hon inte är startsnabb och risken finns att hon fastnar på innerspår. Distansen är annars ett stort plus och hittar hon ut blir hon en svår nöt för de övriga att knäcka - men är långt ifrån formtoppad så rankar därmed ner henne.

4.USAIN HENNA: En riktigt långdistansare som på hemmaplan försöker hitta en vettig rygg, har kanske inte rosat marknaden på senaste tiden - fast med minsta lilla klaff så finns styrkan att fälla de flesta.

9.SEEDORF O.M.F: Hälsar han välkommen i guld och även om det inte blivit någon triumf i år har han visat fina fartresurser - distansen är ett plus och lär smyga med och med klaff kan han fälla  många.

Fler Möjliga Streck: 

5.CHARRUA FORLAN

8.TANGO NEGRO

11.SIR RATZEPUTZ

Vem sitter i Ledningen:

Ranking: 10 - 6 - 12 - 1 - 4 - 9 - 5 - 3 - 8 - 11 - 2 - 7 

Strukna: -


Lycka Till!!!