Då har vi nått årets sista dag och det är dags för ytterligare en V7-omgång, men det är verkligen inte vilken omgång som helst utan det är dags för Superjackpotten. Det är nämligen så att man avsatt en viss procentsats från varje jackpottomgång under året och dessa pengar skall nu delas ut.. Så självklart har analysen pågått under hela veckan och Ni skall strax få min syn på omgången. Fast innan vill jag passa på att önska Er ett Gott Nytt År och hoppas av hela mitt Hjärta att mina förslag och idéer har hjälpt er till en större plånbok. Annars är det som sagt nyårsafton och då vill jag även belysa min underbara morfar som fyllde år denna dag - och utan honom och min far så hade jag nog aldrig fått mitt stora intresse. Han gick tyvärr bort alldeles för tidigt - så skänker honom en tanke denna dag.. Fast nu skall jag inte prata om minnen här - till omgången: Värd för tävlingarna är Mantorp och avdelningar ser minst sagt svåra ut - så det gäller att rätta ut frågetecknen till utropstecken.. Väderprognosen säger i skrivande stund hela 8 plusgrader med risk för regn (fast enligt prognosen skall det vara uppehåll under själva tävlingen) - fast däremot skall det blåsa en hel del (9 m/s). 

Följ mig på Twitter

Nu Kör Vi:

V75-1:

Vi inleder med lördagsloppet och här hittar vi en storfavorit som har alla möjligheter att vinna men som jag till största sannolikhet kommer försöka att fälla:

3:BOWLING TRIPLE X: Är favoriten i avdelningen och är även mitt första streck -  blir lite väl mycket streckad fast visst har han alla chanser att triumfera här i inledningen. Är visserligen hårt inne på pengar, fast de värsta konkurrenterna har betydligt svårare spår. Kommer laddas ifrån start och blir det ingen ledningen är chanserna stora att få överta - Spets och Slut?

15:SANDSJÖNS REVENUE: Från bakspår och 20 meters tillägg hittar vi en av avdelningens mest kapabla - löser det sig på vägen med rätt ryggar så är inte jag förvånad om det skulle bli triumf.

9:THE SWEDE: De senaste insatserna har inte imponerat, men behöver nog ett lopp med vettiga ryggar - i så fall kommer de sälja sig dyrt.

8:ENKAI BOKO: Ett svårt spår med en tilltalande procentsats, är stark och en äkta långdistansare.. Trivs inte överdrivet mycket med skor och har inte startat på en månad - fast löser det sig ifrån start är allt möjligt.

Fler möjliga Streck:  

14:GLIDER SLIDER 

10:TIGER MARKE 

1:ZACK DE CASTELLA 

2:STIFFMEISTER LINI 


V75-2:

Nämner tre streck, fast råder ändå att gardera ytterligare:

5:CALYPSO AM: Snabb ut och kan mycket väl når ledningen härifrån och väl i spets så säljer han sig dyrt..

2:SOBEL CONWAY: En värdig utmanare och har stora chanser att triumfera härifrån - kan bli ett perfekt slagläge utvändigt så strecka!

6:BÅLSTA PALEMA: Utmanar om ledningen och skulle inte bli förvånad om han återigen når spets - väl i ledningen är han inte helt borta.

10:REKORD RUNE: Startsnabb och trivs i ledningen, men har blandat och gett på senaste tiden.. Kan han spara sin speed till upploppet, så kan han straffa de flesta - Alla?  

Fler möjliga Streck:  

4:HALL OF FASHION 

9:GOING TO PRESS 

1:RAGAZZO DA SOPRA

3:NILS OSCAR BLANCHE 


V75-3:

Då går vi till gulddivisionen och här finns en väldigt intressant "chansspik":

6:ROYAL FIGHTER: Är i nuläget  endast spelad till 18% och är en elithäst - glöm inte att han deltog i elitloppet! Nu skrämmer inte motståndet, fast samtidigt har han inte tävlat sedan september. Är kapabel att straffa favoriten och övriga här - Strecka!

2:ATTACK DIABLO: Storfavoriten som blivit lite väl mycket betrodd - fast visst har han ett perfekt utgångsläge. Härifrån kan det bli ledningen och då kan det mycket väl bli spets och slut.

12:CLAES BOKO: Med lopp i kroppen som han bara blir bättre och bättre av så skall han räknas tidigt - trots värsta tänkbara spår.

7:USAIN HENNA: Är vi väl vana att ses över de längre distanserna - fast skulle det bli körning där fram så kommer hon fälla många till slut..

9:NOTHING BUT CLASS: Inte tävlat sedan maj, så behöver troligtvis loppet i kroppen och körs troligtvis defensivt - kapacitet finns och är inte helt borta.

Fler möjliga Streck:

8:VÄSTERBOONTHENEWS 

1:FLEX LANE 

4:ALLABALLAKAITOZ 


V75-4:

Då var det dags för lärlingarna att göra entré och när det gäller lärlingar så rekommenderar jag ett antal streck - helgardering är alltid befogad i dessa sammanhang. Fast i mitt tycke är det några som höjer sig en aning och det finns dessutom ett spikförslag:

6:PHARAON FACE: Efter den sena strykningen på Capone, så är ändå detta ett gånbart spikförslag. Procentsatsen är en aning hög (44% i skrivande stund). Är dessutom formtoppad med tre raka triumfer och går bra med skor - kommer laddas och kanske får överta ledningen.. Blir det ledningen så tror jag ingen stoppar henne, fast nu är det lärlingar och då kan det bli körning - Svårt!!! 

13:WALLABY: Spurtstark och med rätt resa så fäller de återigen samtliga?

3:JAGER OAKS: Perfekt utgångsläge och kan få en smygresa de önskar - i så fall sitter ingen säker..

7:SECRET MISSION: "Skrällvarning" och har ändå presterat helt ok i tuffare sällskap - inte helt borta..

Fler möjliga Streck:  

4:DICKS DENJA 

5:BOUNCING HILL 


V75-5:

Helgarderingen ligger runt hörnet här så rekommendera att strecka på, även om det går att spika sig ur - finns många intressanta och kapabla lågprocentare.. Fast självklart skall jag nämna de jag mest tror på:

2:STARO IVY LEAGUE: Letar Du spik så är detta ekipaget Du skall satsa på - visserligen ingen sprinter men är riktigt kapabel. Ett bra utgångsläge och hoppas på körning där fram - då kan det lösa sig över upploppet.

5:CHARMING SOLDIER: Är som skjuten ur en kanon från start och är därmed min självklara spetsfavorit, väl i ledningen så kan det räcka långt - Spets och Slut?

4:ÖNAS IGOR: Hade jag trott på spets om inte föregående ekipage varit med.. Kommer laddas och rygg på ledaren är troligtvis att vänta - tempo och med lucka över upploppet så blir han farlig.

7:THAITEC: En intressant och framför allt kapabel utmanare, fast håll andan då han har en lång rad galopper på sitt konto - Svåranalyserad...

1:SUPREME COURT: Slutligen väljer jag att nämna avdelningens favorit som med ett lopp i kroppen är förbättrad, fast vilken position får de ifrån start - instängd?

Fler möjliga Streck:  

Strecka på med så många som möjligt eller så många Du har råd med.


V75-6:

Dags för ett Stolopp som inte är helt lätt - några ekipage höjer sig i mina ögon..

8:INDOOR VOICES: Är mitt första streck på min lapp och ett spikförslag för de som vill gå riktigt kort här. Det negativa är att erfarenheter med Voltstart inte är de bästa, fast löser det sig ifrån start då är detta min självklara vinnare. Team Örjan och Walmann är nästan alltid ett vinnande koncept - Strecka eller Spika!

9:CATCH THE CASH: Det som talar emot mitt spikförslag är härliga Catch the Cash!! Är bra i ledningen, men enligt mig går hon till och med bättre ifrån bakspår - har en spurt som kan (kommer?) straffa samtliga.. 

2:TAKEAWAY: Egentligen avdelnings bästa ekipage, fast har haft mycket strul under hela vintern - vågar Du/jag lämna henne utanför kupongen?

11:FELICIA V.E: Behöver klaff ifrån det här utgångsläget, fast med rätt rygg på vägen så kommer de straffa många till slut - Alla?

3:ANNA: Letar Du skräll så varför inte strecka Anna? Inte rosat marknaden i år, men har nu äntligen två bra insatser i december - skall inte nonchaleras..

Fler möjliga Streck: 

7:DIORA SOUND  

13:CAYENNE OVEL 


V75-7:

Ett hyfsat stabilt spikförslag, med tanke på att konkurrenterna har lite minusfaktorer. 

2:FRANKIE BRODDE: Är ett spikförslag och skulle inte bli förvånad om han är ensam på min lapp i eftermiddag. Har nu två lopp i kroppen med ett perfekt utgångsläge - hittar de en vettig position härifrån så tror jag samtliga får problem.. Skall dagen till ära gå med jänkarvagn - intressant!

9:SPRINGOVER: Inte varit på tävlingsbanan på snart två månader så formen är ett stort frågetecken, fast att han är kapabel råder inga tvivel kring - svåranalyserad.

3:CAVIAR SISU: Spetskandidat och min spetsfavorit och får Björn sitta här och bestämma tempo så blir jag inte förvånad om det blir spets och slut!

5:PROTECTOR: Utmanare om ledningen men i min värld så blir det rygg på ledaren - fast med lucka över upploppet kan det bli mer än intressant...

7: RYAN KRONOS: Sen strykning... (Är den självklara utmanaren fast har fått höra lite avskräckade info att han inte tränat ultimat - återigen svårt)

Fler möjliga Streck:  

9:NOBEL SOUTHWIND

6:LINCOLN LAWYER

12:ALFA LIGHT


Twitter: @Johanstravblogg