Denna helg är det dubbla  V75-omgångar så just därför presenterar jag en liten analys till söndagens tävlingar. Denna analys har pågått parallellt med lördagens omgång är är lika djup och ingående - fast däremot kommer denna analys vara betydligt magrare i textformat. 

Facebook och Twitter: Följ mig jätte gärna på sociala medierna där jag länkar till de mesta som sker på bloggen. Här lägger jag även ut lite extra saker...  Lägg till mig genom att klicka på nedanstående länkar:   Facebook - Johan Ulvestål  

Twitter - @Johanstravblogg   


Sponsra Bloggen: Donera och bidra till bloggens fortsätta utveckling.

Swisha 0722 - 47 81 81


Nyhet: Vill Du spela tillsammans med mig så är jag numera spellägare hos ombundet Torsviks Tobak & Spel. Du kan köpa in Dig i mitt andelsbolag "Streckat och Klart" och en länk till ombundet finns här nedan:

Länk till Ombudet 

Analysen: Då har jag jag plockat fram mina anteckningar och lopparkivet är framför mig ifall jag skulle behöva studera något ekipaget lite extra. Värd för tävlingarna är Gävletravet och här är upploppet kort (178 meter). Väderprognosen säger någon plusgrader, uppehåll under tävlingarna med en lägre vindhastighet (3 m/s)  

Nu Kör Vi! 

V75-1: En Stark Kvartett!

Lars Axelssons Lopp för 3-åriga och äldre (500.001 till 2.000.000 kr) med Autostart över kortdistans. Inleder med en kvartett, men känslan är att det är klasskillnad mellan ekipagen 

6.HIGHSPEED CALL: Grymt Startsnabb och är min självklara spetsfavorit även om han kan bli lite utmanad av  LEO ON LINE - är hårt tempo att vänta? Har på senaste tid mött på betydligt bättre motstånd än det här, så raden är något missvisande. Når han ledningen utan att det kostar för mycket så finns goda chanser till en spets och slut-seger. Detta är min vinnare!

3.ORIGO TILLY: Efter en paus på ett par månader så har han kommit tillbaka starkare än någonsin och har två två lopp i kroppen där han har triumferat. Från detta perfekta utgångsläge kan han få en smygresa serverad och då har han verkligen en toppchans. 

8.HÖWINGS STAR: Ett lopp i kroppen där han triumferar på ett imponerande sätt. Har här såklart ett svårt utgångsläge, men helt golvad är han inte om det skulle lösa sig längs vägen 

2.SPITCAM JUBB: Funkar på alla distanser, men är främst en urstark långdistansare. Blir det hårt tempo skall han helt klart räknas - men rankar ner honom en aning just med tanke på att det är sprintdistans. 

Fler Möjliga Streck: 

5.LEO OM LINE 

9.FINAL OAK 

Ranking: 6 - 3 - 8 - 2- 5 - 9 - 10 - 12 - 11 - 7 - 4 - 1 

Strukna: 


V75-2: En Stark Favorit!

3-åriga och äldre (48.001 till 100.000 kr) med Autostart över full väg. En storfavorit som kanske är befogad och svår att fälla, men visst finns det garderingsbud: 

5.LUKAS ZAZ: Startsnabb och mitt spetsbud. Går återigen med ryckhuva, vilket de testade förr och de svarade han grymt bra på. Ifrån ledningen skall det krävas mycket att fälla honom. 

9. Besitter verkligen toppform med med fyra topp två-placeringar på fyra starter, där det blivit triumf i tre av dessa starter. Risk för att han får gå den långa vägen - är en kapabel utmanare!

Fler Möjliga Streck:

12.AMAZING TITANIA

4.MILL YORK

11.GATEWAY FORTUNA

3.DOLLAR HORNLINE

10.RAZUMI

Ranking: 5 - 9 - 12 - 4 - 11 - 3 - 10 -7 - 6 - 1 - 2 - 8

Strukna: -


V75-3: Gardera/Spika emot Favoriten!

3-åriga och äldre (48.001 till 700.000 kr) med Voltstart över stayerdistansen 3140 meter. Favoriten ifrån bakspår känns inte jättehet, så väljer att försöka fälla honom:

9.VÄSTERBO HARD CASH: Mitt första streck och är en spikkandidat om Ni skulle vilja spika Er ur denna historia. Kan ifrån det här utgångsläge få en smygresa och besitter sedan den bästa spurten av samtliga - straffar samtliga över upploppet? 

15.LIMONCELLI: Några frågetecken som att det är långt fram, många att runda och med en kusk (Jorma) som verkligen inte rosat marknaden på V7 de sista åren. Fast i grund och botten är han riktigt stark, älskar distansen och en bra dag så kan han runda hela fältet och triumfer - till tre procent är det högintressant!

7.LADYOFTHELAKE: En riktig långdistansare som besitter en råstyrka med ett litet frågetecken kring formen då de blandat och gett på senaste tiden. Fast med lite klaff så segerstrider de helt klart - se upp!

3.FITZCARRALDO: Har ett fint utgångsläge och kan omgående få en intressant position. Procentsatsen är ok och är kapabel att kriga ner detta motstånd även om det är betydligt bättre än vad han är van vid.

11.AILERON: Rankar jag ner en aning, även om han kommer få en bra start i och med sin startsnabbhet. Är ett offensivt upplägg att vänta där de är ute efter att överta ledningen? Skulle han nå hit är det förstås en bra chans, men frågan är vad det kostar. Säger nja, men garderar Du skall han såklart med på lappen.

Fler Möjliga Streck:

5.MYSTIC ACCIDENT

4.SUPER BENNY

Ranking: 9 - 15 - 7 - 3 - 11 - 5 - 4 - 2 - 12 - 13 - 10 - 8 - 14 - 1 - 6

Strukna: -


V75-4: Tre Roliga och Intressanta Drag!

3-åriga och äldre svenska och norska kallblodiga (200.001 till 700.000 kr). En trio är extra intressant och samtliga till intressanta procentsatser, men det går att gardera vidare.. 

7.ULSRUD TROLL: Torbjörn Jansson är tillbaka i sulkyn och senast blev det en kontrollerad och imponerad spets och slut-seger. Det är återigen en toppchans och kommer omgående sitta bra ifrån start. Är ett självklart streck på kupongen.

10.BLÅS UNDAN: Ett kallblod som ligger mig varmt om hjärtat och som besitter både styrka och speed så är verkligen allround. Det negativa är att han "hoppat" bort många fina placeringar fast har nu mera på de sista månaderna blivit betydligt säkrare i travet. Felfri gör han i princip alltid bra lopp - ett självklart streck på kupongen. 

9.MYLLKÄRRS SUNE: Håller jag riktigt högt även om han blev stum över upploppet i årspremiären. Men är lite ursäktad då han fick avancera under sista varvet i både tredje och fjärde spår. Med detta loppet i kroppen lär han vara förbättrad till denna start och med lite klaff på vägen från detta spår så utmanar han helt klart. Glöm inte heller att han var derbytvåa ifjol och är totalt bortglömd - högintressant och en chansspik är kittlande. 

Fler Möjliga Streck:

14.BILBO B.S

11.HÖSTBO STIG

12.STORSJARMÖREN

1.MIX MOLLYN

4.ASTON

3.VESTPOL GLADIATOR

Ranking: 7 - 10 - 9 - 14 - 11 - 12 - 1 - 4 - 3 - 15 - 5 - 6 - 8 - 13 - 2

Strukna: -


V75-5: Spets och Slut eller kan bakspårshästarna Utmana? 

3-åriga och äldre 100.001 till 300.000 kr) med Autostart över kortdistans. Inte helt lättlöst så kräver nog lite streck fast en trio höjer sig i mina ögon: 

10.STRONGHOLD: Pausat i nästan fyra månader så formen är det såklart ett sort frågetecken kring. Det är dessutom bakspår över sprintdistans så känslan säger gardering lång väg. Fast kapaciteten är det inget fel på och med rätt resa så är han med där framme - skall inte nonchaleras helt. 

4.LINDBERG: Startsnabb och dessutom över favoritdistansen. Är min solklara spetsfavorit och får de styra tempo en bit så är detta självklart ekipaget att slå - spets och slut? 

11.ETOSHA BOKO: Senast var det också kortdistans och dessutom ifrån bakspår - avslutade starkt vilket gav mersmak. Har nu två lopp i kroppen efter ett uppehåll på 3,5 månad så formen börjar nog närma sig. Ifrån det här utgångsläget behöver de lite klaff längs vägen - har kapacitet att blåsa ner samtliga. 

Fler möjliga Streck: 

5.DEVON AM 

8.SAMBUCA KNIGHT 

3.RAJA RIBB 

1.SON PR TRITON 

Ranking: 10 - 4 - 11 - 5 - 8 - 3 - 1 12 - 6 - 2 - 9 - 7 

Strukna: 7.TIMOTEJS ANNE MONA 


V75-6: Går det Fälla omgångens Största Favorit? 

3-åriga och äldre (100.001 till 500.000 kr) med Autostart över full väg. Här hittar vi omgångens största favorit och frågan jag ställer är om det går att fälla honom? 

7.MALKIN N.O: Senast såg han hur fin ut som helst och avgjorde överlägset i en imponerande stil. Bricka 7 är kanske inte den bästa för han, men hittar de ner i en lämplig rygg så är chansen stor att de återigen fäller allt.  Är omgångens största favorit och är kanske en befogad sådan, men procentsatsen får avgöra allt.. 

5.JEPPAS PICASSO: Startsnabb och når till största sannolikhet ledningen (5/6 triumfer ifrån spets), då är detta ekipaget att slå - intressant! 

3.DREAMS BURN DOWN: Är kanske det ekipage som besitter bästa och stabilaste form - med detta perfekta utgångsläge är en ny topplacering att vänta! 

1.LEONAS BRODDE: Når ingen ledning härifrån och känslan säger att han fastnar på innerspår - fast en resa i rygg på ledaren kan vara ett gulddrag om luckan kommer över upploppet! 

9.EBONY BOK: Spetsseger senast, fast även om de blir ryggresa bakifrån denna gång kommer han fälla många till slut. 

8.COME BACK: En travare som jag börjat gilla på senare tid som är startsnabb och kommer laddas ifrån start, kan bli svårt att nå ledningen då JEPPAS PICASSO är snabb iväg - är en resa i dödens att vänta? Blir det ledning säljer han sig riktigt dyrt. 

Fler Möjliga Streck: 

6.POINTILLIST 

3.DREAMS BURN DOWN 

10.DRAGON POWERFLY 

2.VICTORY BRODDE 

Ranking: 7 - 5 - 3 - 1 - 9 - 8 - 6 - 3 - 10 - 2 - 12 - 4 - 11 

Strukna: - 


V75-7: Gardera i Avslutningen!

3-7-åriga svenska ston (50.001 till 175.000 kr), spårtrappa med Autostart över full distans. 

7.CARISMA SISU: Startsnabb men problem att ta en längd på GENUINE BOKO - risk för dödens? Hittar de ner i en position utvändigt med rygg har de toppchans - dessutom skall rycktussar testas för första gången vilket är högintressant. 

15.FOURTEENOSIX: Bortglömd och kapabel, visst är det många att runda fast med lite hjälp på vägen i en vettig rygg så skall hon definitivt inte räknas bort. 

14.MISIRLOU: Behöver förstås klaff ifrån det här utgångsläge, fast triumferade ifrån bricka 8 senast över denna distans - intressant procentsats och streckas. 

6.GENUINE BOKO: Startsnabb och min spetsfavorit - når hon hit och de väljer att köra i ledningen blir det högintressant! 

2.CLERYS SPRING D.T: Tar ingen ledning, men kommer omgående sitta bra till. Har nu ett lopp i kroppen som hon lär ha gått framåt med - streckas! 

12.CIKORIA FRAZER: Riktigt stark och har goda möjligheter trots svårast möjliga spår - har enbart presterat toppinsatser i år. 

Fler Möjliga Streck: 

8.TANYA GEL 

13.CARLOS MADONN 

4.JULIA SÅNNA 

10.UNCHAPERONED DANCE 

11.STELLA PONA 

3.HALLELUJAH ZON 

Rakning: 7 - 15 - 14 - 6 - 2 - 12 - 8 - 13 - 4 - 10 - 11 - 3 - 1 - 5 - 9 

Strukna: -


Lycka Till!!