Då var det dags för en ny härlig V75-omgång med sista kvalloppet till elitloppet - så snart är äntligen festligheterna här. Spekulationerna är många kring vilka travare som tar de sista platserna samt hur spårlottningen kommer se ut.  


Nu Kör Vi!!  


V75-1: En Bra Favorit, men Skrällbuden Duggar Tätt!

Klass I-loppet, försök 1 i meeting 4 med Voltstart över full distans. I inledningen hittar vi en bra och stark favorit som har alla möjligheter att spåra hela vägen runt men det saknas definitivt inte utmanare...

6.FLOYD P.BOKO: Daniel Redéns travare som nu har tre lopp i kroppen och har verkligen tagit steg emot formen - har dessutom två raka triumfer och i årsdebuten så blev det ett tredjepris. Senast så löste det sig riktigt bra där Örjan kunde styra till spets efter att den tidigare ledaren och favoriten GLOBAL TRUST galopperat bort sig - sedan satt de säkert här hela vägen runt, spets och slut. Denna gång så finns det inte jätte många extremt startsnabba så Örjan har på nytt stora möjligheter att sitta tidigt i ledningen och i så fall är detta hästen att slå. Är i skrivande stund spelad till över 60% och det är i det mesta laget om Du frågar mig, även om detta är en bra favorit med en lämplig uppgift så saknas det inte motbud.

4.FRISCO FLAME: Besitter verkligen formtopp och är ett måste på garderingslappen. Radade upp ett par segrar och efter det har han fått starta ifrån bricka 11 i två starter i tuffa gäng - har verkligen inte gjort bort sig utan följt med bra och avslutat starkt till två raka fjärdepris. Nu är det framspår denna gång och då har han verkligen toppchans, kommer omgående hitta en fin position och har stora möjligheter att straff samtliga över upploppet. De satsar på ett norsk huvudlag till denna start.

9.SCARLET RIBB: Har nu ett lopp i kroppen efter tio månaders frånvaro så lär vara förbättrad till denna start. I årsdebuten tog han hand om ledningen och satt här bekvämt fram till sista långsidan då CHARMING SOLDIER utmanade rejält, men SCARLET RIBB försvarade sin ledningen men denna tryckare satt i benen och kunde inte svara en starkt spurtande SEMBS REBIR - men ett fint andrapris får ändå bedömas som godkänt i debuten. Denna gången blir det ingen ledning, men däremot kan de omgående hitta en fin position med slagläge - skall verkligen inte nonchaleras och är tidig på min kupong. 

7.VÄSTERBO GROSBOIS: Finns numera hos Nicklas Westerholm och har verkligen presterat på topp hela vinter/våren och är ett högintressant skrällbud.  De går all in när det gäller utrustningen med barfota runt, halstängt samt fast bomull. Att det är så många 2:or i raden gör mig visserligen lite tveksam och frågan jag ställer mig hur det är med vinnarskallen? Kommer återigen prestera bra och skulle inte bli förvånad om han är med på fotot. 

12.VIDIVICI C.C: Besitter en högkapacitet men utgångsläget blev denna gång allt annat än bra, har presterat stabilt under årets starter så formen är det verkligen inget fel på. Det blir inte barafota runt om, utan de sätter på skor bak. Blir det tempo på tillställningen har de stora chanser att blåsa förbi många till slut, alla?

8.LOTUS GIL: Högintressanta utrustningsförändringar då det pratas om barfota runt om, norsk huvudlag samt check. Har visserligen radat upp galopper på slutet, så helt att lita på är han inte - är stänkrädd så spåret är kanske inte ultimat. Fast skulle de hitta ner i en position utvändigt kort efter start så kan det bli intressant.

3.EXPLOSIVE RIVER: Har presterat jämnt och bra, utan att glänsa. Ifrån det här utgångsläget så kan de få en perfekt resa och  har då alla möjligheter att utmana - skall inte nonchaleras!

Fler Möjliga Streck:

2.AXEL WADD

5.SO GÅ IKAROS 

Vem Sitter i Ledningen: FLOYD P.BOKO har stora möjligheter att spetsa ifrån sitt springspår. 

Ranking: 6 - 4 - 9 - 7 - 12 - 8 - 3 - 2 - 5 - 1 - 10 - 11 

Strukna: -


V75-2: Ta Ställning eller Strecka På!

Diamantstoet, försök 1 med spårtrappa med Autostart över fulldistans. Ett getingbo som verkligen inte är lättlöst och kräver en del streck eller är det så att det räcker med spikkandidaten som kan spåra hela vägen? 

6.FIRST LOVE BOKO: Jörgen Weestholm är riktigt nöjd med denna travare och taktiken är glasklart att ladda ifrån start och sedan köra i ledningen. Trivs i från spets och har kapacitet att spåra hela vägen om han får bestämma tempo en bit. Avdelningen är en svår nöt att knäcka och vill Du ta ställning och spara streck så är detta ekipaget Du helt klart skall satsa på. 

3.GENUINE BOKO: Är snabb ut och utmanar min rankingetta om ledningen men har två tveksamma insatser på kontot och senast blev det dessutom galopp innan start. Felfri är han garanterad en fin resa, antingen ifrån ledningen eller rygg ledaren - måstestreck på garderingslappen.  

14.GUINEA BOKO: Spåret är tufft, men är en stark sort som tål att göra en hel del på egenhand. Skulle det bli lite tempo längs vägen så har de toppchans - har presterar jämn, bra och stabilt under hela året.

7.TAHAYS BLUE AMBER: Ingen startkanon men besitter styrkan att fälla många i detta sällskap - men har en galopphistorik. Den stora frågan är vilken position de får ifrån start - skulle de hitta ner i en rygg så ser det intressant ut, se upp!

10.KITSPIRIT: Kommer ifrån två triumfer, dels en spets och slut seger och dels seger ifrån vinnarhålet. Blir ju ingen ledning härifrån, så är därmed beroende av ryggar längs vägen - men rätt smygresa så se upp över upploppet där de kommer fälla många till slut, alla?   

12.OCEANIC CLEARENCE: Har tre lopp i kroppen och formen känns stigande och har presterat bra i årets starter. Är stark och rejäl, men spåret blev sämsta tänkbara - med lite klaff längs vägen är de med där framme. 

4.HANKYPANKY FRANCES: Har fyra lopp i kroppen så toppformen knackar på och hade dessutom sparat i senaste starten. Intressanta utrustningsändringar med barfota bak och halvstängt huvudlag - är självklar om Du streckar på.

9.MELLBY EXOTIC: Finns mycket att hämta hos denna travare är kvick ut och kan få en perfekt ryggresa härifrån - skall inte nonchaleras.

5.CHENIN BLANC: Vinner ganska ofta och har dessutom årsdebuten avklarad, där det blev triumf omgående - hittar de en position med slagläge skall de absolut räknas tidigt. 

Vem Sitter i Ledningen: FIRST LOVE BOKO är min självklara spetsfavorit - utmanas invändigt av GENUINE BOKO.

Ranking: 6 - 3 - 14 - 7 - 10 - 12 - 4 - 9 - 5

Strukna: -


V75-3: En Kvartetten Höjer sig!

Klass II, försök 1 i meeting 4 med Autostart över full distans. En kvartett höjer sig i mina ögon i en annars jämnstreckad avdelning:

7.SETE: Tre lopp i kroppen med en stigande formkurva - har styrkan och kunnandet att kriga ner detta startfältet. Känslan är att  han besitter den absolut högsta grundkapaciteten och är min vinnare! 

2.AUTOBAHN: Är kvick ut och har stora möjligheter att få överta ledning (om de lyckas svara ut JOKER TOOMA) och väl i spets är han hästen att slå - men helt att lita på det är han inte då han har två galopper på fem starter. Har två lopp i kroppen så lär vara förbättrad till denna start - spårare hela vägen runt?

8.JOKER TOOMA: Spåret är inte det bästa, men är startsnabb och känslan säger att de kommer att ladda max ifrån start - frågan är om de kan ta en längd på AUTOBAHN? Skulle detta lyckas så är väldigt mycket vunnet och då tror jag ingen kan utmana - självklar på garderingslappen. 

3.UNDER THE TABLE: Skall verkligen inte nonchaleras även om det blev galopp senast - har hela tre triumfer på fem starter så här finns kapacitet. Kan ifrån det här utgångsläget hitta en gynnsam position med slagläge - vinner igen? 

1.LEONAS SAMI: Spåret kan bli en fälla då han inte kan försvara innerspåret när RACLETTE rusar till spets och som sedan till största sannolikhet kommer att släppa - så en position i tredje par invändigt är att vänta. Behöver därmed maxklaff om det skall lösa sig och rankar därmed ner honom en del.

Fler Möjliga Streck: 

9.DUST COLLECTOR

5.SLAGHÖKEN

6.READY LANE

4.RACLETTE

Vem Sitter i Ledningen: RACLETTE är snabbast ut - övertar AUTOBAHN eller JOKER TOOMA?  

Ranking: 7 - 2 - 8 - 3 - 1 - 9 - 5 - 6 - 4 - 12 - 10 - 11

Strukna: -


V75-4: Spik vs Lås??

Dubbel Cupen (Gunnar Walbergs Minne), Final i meeting 2 där ekipagen som tjänat 350.001:- startar med 20 meters tillägg, medan de som har 600.001:- på kontot startar med 40 meters tillägg. Det är Voltstart som gäller över full väg. Då var äntligen dags för Kallbloden på V75 och här känns en duo riktigt stark:

11.ART NÖKKVE: Har verkligen svarat bra på barfotabalansen där han två raka triumfer och det ser bra ut inför denna uppgift. Är snabb ut och kommer säkerligen laddas offensivt och mycket talar för att de får överta ledningen och i så fall talar egentligen allt för triumf - min vinnare och är en bra favorit!

10.VESTPOL GLADIATOR: Är den självklara utmanaren som är snabb ut och som senast triumferade från spets till slut. Kommer mer än troligt avancera fram och överta ledningen och sedan är frågan om Erik väljer att köra här eller om de släpper till favoriten när Håkan Skoglund ställer frågan? Har kapacitet att både spåra hela vägen runt samt att vinna ifrån vinnarhålet alternativt en kö-resa då han besitter en härlig spurt.

7.BILBO B.S: Ett ekipage jag jagat och jagat under en längre tid och även om det är bra insatser nästan varje gång så vinner han väldigt sällan - skall inte nonchaleras helt.

15.GULI GLÖD: Enda ekipaget från 40 meters tillägg så det ser svårt ut på förhand. Har en hög och stabil form, men nu är det Erik Svensson i sulkyn och inte Torbjörn Jansson, vilket förstås inte är ett kuskpluss. Behöver maxklaff längs vägen men har form för att utmana, inte borta!  

1.SORT GULL: Är inte snabb ut så kan inte försvara sitt innerspår, men kan trots detta hitta en intressant position då det enbart är fyra ekipage på startvolten. Skall noteras att han tränas av Öystein Tjomsland och vinner ofta - men har nu två galopper i rad... Besitter styrkan men är svåranalyserad - självklar om Du tänker strecka på.

9.LEX PEIDEI: Presterar alltid stabila och bra insatser, men vinner sällan -fast nu är det Örjan där bak för första gången, intressant!

Fler Möjliga Streck:

12.KOLBERGS LILLEFOT

3.NÄRBY PANIK

Vem Sitter i Ledningen: LILL MICKE alternativt ODINS MY tar hand om ledningen men släpper omgående till favoritduon  VESTPOL GLADIATOR och ART NÖKKVE.

Ranking: 11 - 10 - 7 - 15 - 1 - 9 - 12 - 3 - 5 - 14 - 6 - 4 - 2  - 13 - 8

Strukna: -


V75-5: Blir det en Express Seger? 

Silverdivisionen , försök 1 i meeting 4 med Autostart över full distans. En kapabel favorit från bakspår som måste visa form om han skall slå de kapabla skräll-/garderingsbuden:

10.WHOITEHOUSE EXPRESS: Årsdebuten slutade i galopp, men såg riktigt fin ut efter  galoppen. Är startsnabb så hade varit ett spikbud om det varit framspår, men kan omgående hitta en fin rygg.  Kommer smyga med och blir det dessutom lite tempo där framme så har han stora möjligheter att straffa samtliga över upploppet. 

1.SERIOUS TRY: Ett ekipage jag jagade under hela fjolåret och som besitter en hög och jämn kvalité. Är snabb ut och har möjlighet att försvara sitt innerspår, men kommer bli kraftigt utmanad av REGENT ZET - oavsett så kommer han få en fin resa och skall räknas tidigt.

4.REGENT ZET: Är riktigt snabb ut och har möjlighet att ta en längd på invändiga SERIOUS TRY, väl i ledningen är det hästen att slå - hur länge spårar han? 

3.RAFFINOS: Också snabb ut, men känslan är att de försöker att hitta en rygg - har en härlig spurt som kommer fälla många till slut - en outsider!

7.THAIGER EXCLUSIVE: Kommer försöka hitta ner härifrån och har visat prov på en starkt avslutning under den senaste tiden - skall inte nonchaleras!

8.MAKE IT QUICK: Är ett ekipage som jag jagat under en tid och även om spåret blev svårt så finns goda skrällchanser om det blir lite fart där framme - kommer fälla många över upploppet.

2.BEPPE AM: Trivs allra bäst under vintern och har på den senast tiden blandat fina insatser med galopper, kommer smyga med i rygg härifrån och visade prov på en fin avslutning senast - inte golvad.

Fler Möjliga Streck: 

6.HERO SJÖHAMMAR 

Vem Sitter i Ledningen: De startsnabba är SERIOUS TRY och REGENT ZET, vem vinner kampen om ledningen - magkänslan säger den sistnämnda. 

Ranking: 10 - 1 - 4 - 3 - 7 - 8 - 2 - 6 - 9 - 11 - 5

Strukna: -


V86-6: Vad är Priset för Ledning?

H.K.H Prins Daniels Lopp (Vägen till Elitloppet), Gulddivisionen med Autostart över kortdistans. Då var det dags för lördagens höjdpunkt då det är dags för sista kvalloppet till elitloppet. Det är verkligen ingen lättlöst historia och den stora frågan är vad det kostar att nå ledningen?

4.SHADOW WOODLAND: Ett ekipage som ligger mig riktigt varmt om hjärtat och som jag personligen vill se i elitloppet. Är ruskigt startsnabb och kommer laddas maximalt och frågan är om de kan ta en längd på invändiga TWISTER BI? Jag tror han tidigt sitter i ledningen och kostar det inte för mycket så är det stor chans till spets och slut - min vinnare.

1.TWISTER BI: Riktigt snabb ut och har möjligheten att svara ut min rankingetta och skulle han försvara sitt innerspår är han hästen att slå. Har haft toppform under en längre period och jag ställer återigen frågan hur mycket det kostar för att nå ledningen? Skulle det misslyckas är han ändå garanterad en fin resa i rygg på ledaren och skulle luckan uppstå över upploppet så kan han spurta ner samtliga - toppchans och ett måstestreck!

6.VOLSTEAD: Gör ett litet frågetecken kring formen, fast att det finns en hög kapacitet visade han verkligen i fjol då han vann i en imponerande stil. Skulle formen infinna sig så har han till och med kapacitet att kriga ner samtliga, även ifrån dödens - ett måstestreck om Du inte går i spiktankar!

7.WILD HONEY: Två lopp i kroppen efter en paus på två månader efter Frankrike-Äventyret. Besitter en högkapacitet och måste räknas tidigt, även fast utgångsläget blev lite väl långt ut på vingen. Skulle det bli körning om ledningen kan hon få loppet och skall streckas om Du går i garderingstankar. 

5.TARGET KRONOS: Är startsnabb men kan aldrig ta en längd på de invändiga, däremot kan de ta en rygg utvändigt och då kan de lösa sig riktigt bra. Blir det dessutom fart på tillställning så kan han få loppet serverat - självklar på garderingslappen. 

2.MAGIC TONIGHT: Var mitt stora drag i senaste starten och få ses som en outsider, skall inte räknas så tidigt med tanke på den problematiken han gått igenom. Kommer satsa att hitta positionen i rygg på ledaren (men risken finns att det blir positionen i tredje par invändigt) och skulle luckan komma så kan det i de bästa av världar vara ett nytt elitlopp på G.  

Fler Möjliga Streck: Hårdkörning är att vänta mellan TWISTER BI  och SHADOW WOODLAND - vem vinner duellen? Jag själv tror på den sistnämnda.

8.WORKOUT EWONDER

9.POET BROLINE

Vem Sitter i Ledningen: 

Ranking: 4 - 1 - 6 - 7 - 5 - 2 - 8 - 9 - 3 - 10

Strukna: -


V75-7: Är Hård Körning ifrån Start att Vänta??

Bronsdivisionen, försök 1 i meeting 4 med Autostart över kortdistans. Kan min spetsfavorit spåra hela vägen runt, även om det är medeldistans - magkänslan säger att det bli hård körning ifrån start och då är avdelning öppen och kräver sina streck:

5.ÖNAS IGOR: Är min första häst även om det är jämnt bakom. Är ett ekipage som ligger mig väldigt varmt om hjärtat och som jag spikat med framgång flera gånger (t.ex senast) - kan då spåra hela vägen runt. 

4.DONATELLA CENTER: Har haft en formtopp under en längre tid och näst senast (just över sprint distansen) så fick han äntligen triumfera. Har jagat henne under längre tid och det finns en enorm grundkapacitet i denna travare. De rycker nu framskorna till denna start och kommer att utmana på allvar, se upp!

2.ANTONIO TABAC: Efter en kortare paus så har han radat upp fyra topp tre-placeringar och med detta perfekta utgångsläget så skall han verkligen räknas tidigt. Är inte med i någon spetskörningen så kan han bara ta en rygg då har han alla möjligheter att blåsa förbi samtliga över upploppet.

9.FIGHTING BAX: Daniel Redéns kapabla travare som hela tiden tar steg emot formen. Bakspår och kort distans är kanske inte hans likör, kan omgående hitta  en rygg och blir det dessutom lite tempo längs vägen så har han stora möjligheter att segerstrida - självklar på garderingslappen.

8.M.T.INSIDER: Utgångsläget är inte det lättaste, men löser det sig ifrån start så har de stora möjligheter att utmana - är startsnabb och från stallet låter det som om de kommer att ladda ifrån start. Intressanta utrustningsändringar med barfota runt om och helstängt huvudlag - men risken är att det blir ett för tufft upplägg, dödens? Skulle de lyckas komma till spets kan detta mycket väl vara vinnaren.

7.TABACCO: Spikade jag på V86 för några veckor sedan och fick då en perfekt resa i andra par utvändigt, men kunde ändå inte utmana om segern. Har presterat jämnt under en längre tid, men gör ändå ett frågetecken kring formen - har en bra spurt att tillgå!

Fler Möjliga Streck:

3.MELLBY DEMON

6.RYAN KRONOS

11.FORECAST

Vem Sitter i Ledningen: ÖNAS IGOR är ruskigt startsnabb och är min spetsfavorit - utifrån laddas M.T.INSIDER.

Ranking: 5 - 4 - 2 - 9 - 8- 7 - 3 - 6 - 11 - 1 - 12 - 10 

Strukna: -


Lycka Till!!!