Ja denna veckan har verkligen gått i förkylningens tema med feber och hosta fast samtidigt har det blivit ännu mer trav än var en vanlig vecka har att erbjuda. Och det gav verkligen frukt då jag var svindlande nära att inkassera över 1.200.000:- under V8. Var länge inne på att ändra den säkra spiken från ÖNAS IGOR till BALFOUR. Hade detta skett hade jag låst den sjätte avdelningen med ÖNAS IGOR, PIMPINETTE FACE samt VALEUR. Fast nu skall man inte vara efterklok och nära skuter ingen hare och plånboken fick ändå ett tillskott på dryga 10.000:-!  Hoppas verkligen Ni ryggade mina idéer!

Har som sagt varit sjuk denna veckan och legat nerbäddad i feber, men det har verkligen inte drabbat analysen då jag lagt ner ännu mer tid än vanligt i lopparkivet.  Det som däremot kommer bli något lidande är min summering av min analys, då febern sätter stopp för att jag skall kunna skriva längre texter. Så därför kortfattar jag mina texter lite mer än vanligt, men kan lova Er att Ni inte kommer missa några detaljer.

Facebook och Twitter: Följ mig jätte gärna på sociala medierna där jag länkar till de mesta som sker på bloggen. Här lägger jag även ut lite extra saker...  Lägg till mig genom att klicka på nedanstående länkar:  

Facebook - Johan Ulvestål 

Twitter - @Johanstravblogg  


Köp Min V86-Andelar: Nu har Ni möjlighet att spela tillsammans med mig då jag numera är spelläggare hos ombudet Torsviks Tobak & Spel. Det är ett begränsat antal andelar och det är först till kvarn som gäller - och tyvärr är andelarna till helgen V75 nu slutsålda, men däremot har jag släppt andelar till onsdagens V86.

Info kring andelarna: 

-"Inlämnat och Klart". Insats 165:-/andel och det säljs totalt 25 andelar. 

-"Inlämnat Såklart". Insats 350:-/andel och det säljs totalt 10 andelar.

Köp andelarna via ombudet Torsviks Tobak & Spel tillsammanssidan eller via webbsidan minandel - länkar finns här nedan:  

Sponsra Bloggen: Detta är en hobbyverksamhet som jag avsätter väldigt mycket av min lediga tid till och vissa veckor så räcker inte denna tid till som jag önskar. Jag vill inget hellre än ge Er läsare bästa möjliga förutsättningar för att hitta och rekommendera veckans vinnare till V75 och V86. Just därför har jag efter noga övervägning kommit fram till att en sponsring från Er läsare skulle kunnat lösa denna problematik. Jag Älskar detta, men för att utveckla bloggen vidare behöver jag avsätta mer tid och genom donationer kan vi göra bloggen ännu mer effektiv rent speltekniskt. Detta är definitivt inget sätt att tjäna pengar på, utan kommer utnyttja dessa bidrag till att "köpa mig" mer tid så jag kan utveckla bloggen vidare. Genom att Ni skänker och sponsrar bloggen så kan jag "få loss" mer tid till analyserna, vilket gör att jag kan arbeta igenom dem på ett helt nytt sätt.   

Swisha Till:  0722 47 81 81  

Top 7: Är djupt tacksam för alla donationer och det är Ni läsare som gör att bloggen kan utvecklas vidare och väljer Ni att sponsra bloggen med minst 49:- så skickar jag Er ett spelförslag till Top 7. Så glöm inte fylla i er mailadress vid överföringen.

Värd: Bollnästravet. Här mäter upploppet en längd på 207 meter, vilket ger bakspårshästarna större möjlighet att nå fram. En viktig sak är att veta innan Du lämnar in din lapp är om banan tillåter barfotakörning eller inte.

VäderprognosenI Bollnäs väntas det 3 plusgrader, uppehåll samt en vindstyrka på 3 m/s. Fast temperaturen kommer att sjunka under tävlingarna och sluta runt nollan.

Barfota eller Inte: Nu är det verkligen kritiska tider när det gäller barfotabalans eller inte. Jag själv hade gärna sett en utökning av förbudet så vi slipper spekulera in i det sista om banan ens tillåter barfotakörning med tanke på det klimat vi har här i Svea rike. Risken är stor att det blir som på min hemmabana Åby i onsdags där inledningen av tävlingarna gav klartecken på barfotabalans, men sedan ändrades väderförhållanden/banförhållanden och då blev det tillslut ett barfotaförbud. Det är hopplöst för oss spelare att förutse vädret då det till och med kan ändras under tävlingarnas gång, så råder Er att studera väderprognosen och banförhållandena in i minsta detalj innan Ni väljer att lämna in Era kuponger på lördag    


Nu Kör Vi!


V75-1: Draget som kan vinna ifrån flera Upplägg!

Silverloppet (Incola), försök 5 med Voltstart över fulldistans. Noter att det är voltstart i silverloppet och några ekipage kan vara lite ovana vid detta. Rekommenderar några streck i inledningen och det finns kapabla skrällbud:

5.JEEPSTER: I inledningen ser det ut att bli en aning jämnstreckat där RAFFINOS ser ut att bli avdelningens lilla drag. Kapabla BEPPE AM kommer även få en hel del streck på sig trots nitlotten i spårlottningen. Fast mitt personliga drag i denna inledningen är JEEPSTER som jag jagat en tid och som återigen verkar bli bortglömd. Många pratar om att det kommer bli en duell om ledningen mellan AJLEXES CUBANO och RAFFINOS, fast glöm inte bort att JEEPSTER är riktigt startsnabb och trivs verkligen i ledningen där det blivit 7 triumfer på 11 försök. Senast tog hon omgående över ledningen och trots hårdare tempo längs vägen stred hon imponerande tappert ända in i mål, fast fick till slut se sig besegrad av MAKE IT QUICK. Vill Du studera hennes spurtkapacitet råder jag Dig att gå in i videoarkivet och kolla in hennes insats för fem starter sedan. Den gången var det bricka 12 över kortdistans och där låg hon sist strax innan upploppsklockan ringde och över upploppet flög hon verkligen fram och straffade samtliga med sin härligt fina spurt. I min bok så läser jag loppet att det kan bli en riktigt hård öppning och kan de då ha lite is i magen och smyga med i en rygg (tvåa eller trea utvändigt). Då kan de få en perfekt smygresa serverad och då besitter hon som sagt en otroligt vass spurt och då är det inte många i detta sällskap som hänger med. Så hon kan vinna ifrån fler olika upplägg, så se verkligen upp med denna fina travare. Till den start pratas det om barfota fram och det blir en vanlig vagn nu när det är voltstart.

3.AJLEXES CUBANO: Blev triumf senast efter ett litet uppehåll och denna gång lär det bli barfota om banan tillåter det. Detta är ett ekipgae som verkligen fungerar bättre med barfotabalans och är riktigt startsnabb och är min spetsfavorit - de övriga startsnabba startar utvändigt om honom. Fast inget är hugget i sten och det kan mycket väl bli riktigt hårt tempo ifrån start, vilket kan fälla honom. Fast når han spets utan att det kostar för mycket så är väldigt mycket vunnit och då kommer han sälja sig riktigt dyrt. 

12.BEPPE AM: Blivit lite galopper på senaste tiden, fast felfri så har han toppchans och goda möjligheter att runda detta sällskap. Självklart är spåret långtifrån bra men när han visar sig från sin bästa sida så är det inte många i denna omgivning som kan utmana. Örjan sitter upp som vanligt och Team Walmann-Kihlström är alltid lika vassa - ett måste streck på kupongen!

2.CUPIDO SISU: Har på senaste tiden startat veckan-vecka och frågan är hur han tog loppet i lördags efter den rejäla körningen om ledningen - kan loppet kostat  för mycket? Har nu ett perefekt utgångsläge och kan denna gången smyga med i en rygg direkt ifrån start. Skall verkligen inte nonchaleras och blir det som sagt lite tempo där framme är han startk gynnad. 

6.RAFFINOS: Är startsnabb och trivs riktigt mycket i spets där han triumferat fyra gånger av fem möjliga. Kommer säkerligen laddas fast kan har svårt att ta en längd på AJLEXES CUBANO - är hårt tempo att vänta? Det har blivit lite skrik kring henne och visst har hon en en bra möjlighet, fast blir det ingen ledning är frågan vilken position hon får - dödens eller rygg på ledaren? Det är klart att hon har goda möjligheter om hon skulle nå ledningen eller få positionen i rygg på ledaren, fast känslan är att det är många om och men så rankar ner henne något - men med på kupongen skall hon helt klart om Du tänker gardera. 

4.MAKE IT QUICK: Fick loppet senast när han besegrade min rankingetta efter en perfekt smygresa samtidigt som det blev tempo där fram. Är långtifrån startsnabb så hittar de bara en vettig position så är det möjligt att återigen gör en repris - inte borta!   

Fler Möjliga Streck:

8.RAZ MACKENZIE

11.SUGARMAKESMECRAZY

Vem Sitter i Ledningen: AJLEXES CUBANO har bästa spåret av de startsnabba och är min spetsfavorit, fast kan bli rejält utmanad av både JEEPSTER och RAFFINOS.

Håll Ögonen På: JEEPSTER som är min vinnare som kan vinna ifrån de flesta upplägg. Någon som också är bortglömd i sammanhanget är CUPIDO SISU som kan få en smygresa härifrån.

Ranking: 5 - 3 - 12 - 2 - 6 - 4 - 8 - 11 - 1 - 7 - 10 - 9

Strukna: -


V75-2: Ta Ställning eller Helgardera!

Diamantstoet, försök 5 med Spårtrappa, Autostart över full distans. Ett svårlöst lopp där jag tycker att man antingen tar ställning och spikar eller så tar man med så många som plånboken tillåter - på min lapp ligger en helgardering nära:

1.CARISMA SISU: Ett intressant ekipage som kommer laddas och i min bok så försvarar hon sitt innerspår utan större problem. Har dessutom två segrar på tre försök i ledningen och är då ekipaget att slå. Sätter Ulf Ohlsson ett jämt och hårt tempo blir det svår för bakspårshästarna att hinna fram - detta är min vinnare! Blir denna gång barfota bak. 

15.QATRINE GEL: Favoritens formrad kan man inte blunda för med fem topp två-placeringar på fem starter, dessutom med två triumfer. Utgångsläget är inte det bästa, men visade senast att hon har styrkan att runda samtliga. Detta är ett måstestreck vid gardering!  

6.NEW FLAME: Ett ekipgae som jag spikat tidigare som har rätt egenskaer för att kunna fälla samtliga i detta sällskap. Senaste insatsen var visserligen en besvikelse, fast innan dess har hon radat upp stabila insatser. Har dessutom två lopp i kroppen så formen närmar sig. Har möjligheter att hitta en bra rygg omgående ifrån start och med en smygresa längsvägen så finns det goda chanser - ett tidigt streck vid gardering! 

12.NINEPOINTS GAAGAA: Ett lopp i kroppen i år som hon säkerligen gått framåt med och denna gången rycktas det dessutom om att det blir barfota runt om. Läget är förstås inte det bästa, men löser det sig med ryggar längs vägen så är hon absolut inte borta - skall inte nonchaleras.

5.SAHARA SUN: Fler fina insatser i år, fast bortser ifrån den senast starten då det blev galopp. Är startsnabb och kan genom detta hitta en bra rygg med slagläge omgående - en intressant outsider!  

10.GUINEA BOKO: En stark sort som tål att göra en hel del jobb själv och då avskräcker inte spåret - skulle inte förvåna om hon tidigt körs fram och sätter press på ledaren. 

Fler Möjliga Streck: 

7.LUCKYLINE AMERICA

4.FLIGHT PLAN

Eller så många som du har råd med

Vem Sitter i Ledningen: CARISMA SISU kommer laddas ifrån start och är min solklara spetsfavorit.

Håll Ögonen På: CARISMA SISU som i från ledningen kan leda hela vägen runt eller NEW FLAME som kan smyga med och fälla allt till slut.

Ranking: 1 - 15 - 6 - 12 - 5 - 10 - 7 - 4 - 14 - 11 - 2 - 3 - 13 - 8 - 9

Strukna: -


V75-3: Blir Innerspåret en Fälla?

Guldloppet (XL-Bygg Fresks), försök 5 med Autostart över full väg. Då var det dags för en gulddivision med en nygammal megafavorit och pratar såklart om Piraten, han är det bästa ekipaget och har STORA möjligheter att återigen triumfera - fast kan bricka 1 bli en fälla? 

1.ON TRACK PIRATEN: Har självklart en toppchans och vem skulle bli förvånad om han toppar prislistan. Fast denna gång är det innerspår och det kan bli en fälla, även om PIRATEN visat tidigare att han kan öppna. Fast denna gång har han utvändigt i princip bara startsnabba ekipage... Nu sitter som vanligt underbara Johnny Takter där bak och han brukar sällan bli fastlåst och mycket talar ändå för att han kan försvara ledningen.. Skulle detta ske eller att han hittar ut i andra spår så vinner han och dessutom låter det som om konkurrenterna har gett upp på förhand - för när Johnny Takter kommer med PIRATEN och ställer frågan kommer samtliga ekipage att släppa och få rygg på "segraren". Det är en toppchans och självklart är det en spikkandidat. 

Fast tror Du PIRATEN bli instängd så rekommenderar jag att du garderar med:

7.NAROLD VOX:  Har presterat på topp hela vinter och även om han visat att han kan öppna på senast tiden så tror jag de härifrån försöker smyga med. Är stark men har bevisat att han även besitter härliga spurttakter, så sitter PIRATEN fast så har han stora möjligheter att fälla samtliga över upploppet.

2.THAI BROADWAY: Ett av de ekipage som kommer gasa ifrån start och som tidigt kan sitta i ledning. Med PIRATEN  instängd finns det möjligheter till Spets och slut! Det pratas dessutom om barafota runt om, vilket är en balans som han fungerar mer än bra med..  

9.CLAES BOKO: Blev galopp senast, fast innan dess har han presterat jämnt och stabilt. Kan smyga med ifrån detta bakspår och hoppas såklart på tempo där fram, då kommer han straffa många till slut, alla om PIRATEN är fastlåst?

Fler Möjliga Streck:

5. POOCHAI

Vem Sitter i Ledningen: Tror ändå Johnny Takter löser det och sitter tidigt i ledningen med megafavorit ON TRACK PIRATEN. Annars är det främst FRANCAIS DU GULL samt THAI BROADWAY som utmanar - men även HGHSPEED CALL, POOCHAI samt AL DENTE kan blanda sig i en spetsduellen om de laddas.

Håll Ögonen På: Underbara PIRATEN, fast skulle han bli fastlåst så är den självklara utmanaren i mina ögon NAROLD VOX.

Ranking: 1 - 7 - 2 - 9 - 5 - 3 - 4 - 6 - 10 - 8   

Strukna: -


Sponsra Bloggen för minst 49:- och motta ett Spelförslag till Top 7

Swisha Till:  0722 47 81 81  


V75-4: Kapabla Utmanare med Intressanta Procentsatser!

4-åriga och äldre Svenska och Norska kallblodiga (200.001 till 950.000 kr), där de ekipage som vunnit 450.001 kr eller mer startar med 20 meter tillägg, medan de som har 650.001 kr på kontot startar med 40 meters tillägg. Det är Voltstart som gäller över långdistans. Är alltid lika glad när de underbara kallbloden gör comeback på V7 och här går det att spika sig ur, fast finns även några intressanta skrällbud:

13.MYLLKÄRRS SUNE: Har jag följt med stort intresse sedan årsdebuten och även om det inte blivit triumfer så har det blivit tuffa lopp där han ändå stridit tappert. Denna gång är förstås utgångsläget allt annat än bra fast skulle Pierre Nyström ha lite is i mage och få rygg på favoriten så är mycket vunnet. Visserligen är det debut över den längre distansen fast med ryggar längs vägen så är han verkligen kapabel att triumfera - se upp och strecka om Du går i garderingstankar.

6.BLÅS UNDAN: Är ett ekipage som ligger mig varmt om hjärtat och som utvecklas hela tiden. Det negativa är att han inte är helt att lita på i travet och galopperna har fällt han många gånger. Jag personligen tycker att han blivit stabilare på senaste tiden, fast varvar fortfarande toppinsatser med galopper. Han är både speedig och framför allt riktigt starkt och trivs över distansen. Har dessutom ett betydligt bättre utgångsläge än de värsta konkurrenterna - skräller igen?

15.MYHRENG JERKER: En kapabel favorit, men som inte är helt att lite på i travet då han ändå har två galopper på fem starter - rankar där av ner honom en aning. Felfri så har goda möjligheter att utmana, fast behöver såklart lite klaff på vägen och löser det sig är jag inte förvånad om detta är vinnaren och förstår om Du överväger spik!

1.MIX MOLLYN: En segermaskin som ifrån detta perfekt läge kan överta ledningen tidigt och i så fall är han hästen att slå - kommer leda länge. 

Fler Möjliga Streck:

11.STORSJARMÖREN

Vem Sitter i Ledningen: VESTPOL GLADIATOR är snabb ut, men lär släppa - ställer Ulf Ohlssons frågan först med MIX MOLLYN  att överta?

Håll Ögonen På: MYLLKÄRRS SUNE och BLÅS UNDAN som i mina ögon är avdelningens drag!

Ranking: 13 - 6 - 15 - 1 - 11 - 7 - 4 - 8 - 2 - 9 - 5 - 3 - 10 - 14 

Strukna: 12.TAND TUFF


V75-5: Spikkandidat ifrån Bakspår!

Klass II-loppet (Bollnäs Kommun), försök 5 med Autostart över kortdistans. Här finns en intressant spikkandidat, men garderingsbuden är nästan minst lika vassa:

12.UPPOHOPPA: En äkta sprinter som lottades till sämsta möjliga spår fast som definitivt inte  är helt borta. Har aldrig förlorat på distansen och är gynnad om det blir lite tempo där framme och känslan säger att det kan bli lite körningar om ledningen. Kan smyga med härifrån och över det lite längre upploppet på Bollnäs så känns spiken inte långt borta.

5.MITICA: Har nu ett lopp i kroppen så lär vara förbättrad till denna start. Som jag varit inne på tidigare så handlar mycket om starten och om hon lyckas hålla OBELIX SKIFT utvändigt - i så fall är chanserna stora att hon tidigt sitter i ledningen. I från spets så är det en toppchans och då blir hon mycket svårslagen.

6.OBELIX SKIFT: Radat upp toppinsatser hela året, dessutom två triumfer. Är snabb iväg och kommer troligen laddas och den stora frågan är vart han hamnar ifrån start - dödens? Mycket handlar om vem som först kommer ställer frågan att överta ledningen - OBELIX SKIFT eller MITICA? Är hårt tempo från start att vänta? Känslan är att han kan bli över från start och då är en jobbig resa att vänta - skall med på kupongen vid gardering fast rankar ner hon en aning.

8.RORRI BRIS: Långtifrån det bästa spåret, men besitter en härlig kapacitet och dessutom med lopp i kroppen. Känslan säger dessutom att det kan bli hårt tempo ifrån start och då har han alla möjligheter att fälla samtliga över upploppet. Dessutom pratas det om barfota runt om!

Vem Sitter i Ledningen: TOURNAMENT är riktigt snabb ut fast kommer troligen släppa - till OBELIX SKIFT eller MITICA??

Håll Ögonen På: UPPOHOPPA även om det är bakspår över sprintdistans så är det goda möjligheter till triumf.

Ranking: 12 - 5 - 6 - 8 - 10 - 1 - 4 - 9 - 3 - 7 - 2 - 11

Strukna: -


V75-6: Många om Budet!

Bronsloppet (K-Ungh AB), försök 5 med Autostart över långdistans. En mängd med kapabla travare hittar vi här, så råder Er att gardera på om Ni inte väljer att ta ställning.

4.DIGITAL ARCHIVE: Insatsen för tre starter sedan har jag fortfarande på näthinnan när han krossade SAMBUCUS P.R ifrån dödens och på sista långsidan lämnade han övriga och utklassade dem med hull och hår - var dessutom inte tom i mål! De senast starterna har visserligen inte varit lika imponerande, fast då har han stött på betydligt svårare motstånd. Ifrån detta utgångsläge kan han smyga med och med en bekväm resa runt har han alla möjligheter att triumfera. Detta är min vinnare och skall verkligen finnas med på lappen!

2. VÄSTERBO HARD CASH: Spikade jag senast och såg riktigt fin ut, fast blev slagen de sista metrarna. Har denna gång tilldelats ett bra utgångsläge och får han en position som tvåa eller trea utvändigt så har han verkligen ett perfekt slagläge. Med en ryggresa så besitter han en underbar fin spurt - se upp!   

6.QUEER FISH: Ett härligt ekipage att beskåda och ifrån det här utgångsläget så lär det troligen ladda för att överta ledningen. Väl i ledningen är detta ekipaget att slå, fast samtidigt har jag senaste insatsen över långdistans på näthinnan då han blev alldeles för pigg. Blir det ledningen och Kaj Widell kan hålla honom lugn så har de stora möjligheter att triumfera!

3.BLUE STAR CHAMPION: Levererade fint senast när luckan uppstod över upploppet och straffade allt och alla. Den långa distansen är kanske ingen favorit och letar väl egentligen efter ett liknande upplägg med en ryggresa. Skulle det lösa sig så kommer han återigen fälla många till slut - ett svårläst ekipage som jag inte vågar lämna utanför kupongen, eller?

1.BELLINO B: Är snabb ut och skulle de välja att köra i ledningen ser det intressant ut, fast rent logisk så är känslan att de kommer släppa. Fast har ändå en bra chans om luckan skulle uppstå över upploppet - inte helt borta.

Fler Möjliga Streck:

5.CASH A CHEQUE EM

10.JE T'AIME RUINART

8.MELLBY DEALER

7.RYAN KRONOS

Vem Sitter i Ledningen: BELLINO B tar i första fas hand om ledningen, fast tror att Conrad Lugauer väljer att släppa och då tror jag att Kaj Widell med QUEER FISH ställer frågan först. 

Håll Ögonen På: VÄSTERBO HARD CASH som med en ryggresa fram tills upploppet kan fälla samtliga med sin härliga spurt. Om QUEER FISH kan överta ledningen vid ett tidigt skede är detta ekipaget att slå. 

Ranking: 4 - 2 - 6 - 3 - 1 - 5 - 10 - 8 - 7 - 11 - 9 - 12

Strukna: -


V75-7: Två Spikkandidater i Avslutningen!

Klass I-loppet (Bilmetroloppet) med Autostart över full distans. Här finns det fler spikförslag: En favoritbetonad - Spets och Slut och En intressant chansspiksförslag med intressanta utrustningsändringar.  

3.TEMPURA: Högintressanta ändringar - lyssna noga: Örjan där bak, helstängt huvudlag, jänkarvagn och dessutom barfota runt om!! Har dessutom tidigare visat en stabil och bra form. Detta är min vinnare då jag inte kan blunda för dessa utrustningsändringar. Ett högintressant chansspikförslag och är dessutom gynnad om det skulle bli lite körning om ledningen.

1.MAN AT WORK: Kunde ta hand om ledningen senast och satt här hela vägen runt. Fick nu ett perfekt- utgångsläge och försvarar han sitt innerspår finns det stora möjligheter att han återigen triumferar med en spets och slut-seger. Så självklart är detta en spikkandidat för Dig som vill ha en mer betrott singelstreck i avslutningen, men helt säkert att han når ledningen det är det inte...

7.SAMBUCA KNIGHT: Besitter en riktigt härlig form och är dessutom startsnabb - kommer utmana favoriten om ledningen. Fast spåret är lång ut på vingen och risken är att han kan fastna i dödens - är hård körning att vänta? Risken är stor att han får göra grovjobbet - men nonchalera inte denna kapabla travare.

Fler Möjliga streck: 

9.DUKE OF MEARAS

11.ALORAC MATHBELL

12.PICASSO TILLY

4. LINUS BOY

6.DYNAMITE LIGHT

Vem Sitter i Ledningen: MAN AT WORK är min spetsfavorit, fast kommer utmanas ifrån springspår av SAMBUCA KNIGHT.

Håll Ögonen På: Min skrällvinnare TEMPURA som med dessa högintressanta utrustningsändringar kan fälla samtliga - se upp!

Ranking: 3 - 1 - 7 - 9 - 11 - 12 - 4 - 6 - 2 - 8 - 10 - 5 

Strukna: -


Lycka Till