Då var det dags för midnattstravet som verkligen är en rolig, intressant och mysig tillställning - är ju lite speciellt när solen vägrar att går ner. Så starttiden på tävlingarna är lite udda och startar inte för än 20:30 och avslutas inte för än timman innan midnatt. De har komponerat ihop riktigt fina avdelningar där väldigt fin travsport väntar. Jag är verkligen laddad och som vanligt har jag analyserat omgången sedan startlistorna publicerades. 

Även om travsporten under de senaste veckorna varit på topp, så här det kanske inte varit de roligaste omgångarna rent spelmässigt - varit lite för favoritbetonade omgångar. Fast denna omgång tror jag det kan bli det omvända och tror på fina slantar, även om många favoriter verkar starka. Så se till att införskaffa en andel! 

Andelar: Jag kommer konstruera fyra stycken system till kvällens V86-tävlingar och Ni köper mina andelar precis som vanligt via webbsidan minandel: https://minandel.se/experter/johan/ 


Följande System konstruerar jag:

  •  "Streckat Glasklart", 1000:-/andel. Detta är mitt slagkraftigaste system och vid triumf är vi inte många som delar på vinsterna. 7:an satt här för några veckor sedan. OBS minst 3 st andelar måste säljas för att jag skall konstruera ett system.
  • "Streckat och Spikat", 550:-/andel. Konstrueras med tre stycken spikar som både är spelvärda och troliga vinnare. Vidare helgardera jag tre stycken avdelningar och slutligen streckar jag på i den sista avdelningen där jag inte spikat eller helgarderat (mellan 2 - 8 streck). Så sitter spikarna så är triumfen nära och då kan bli fina slantar att förgylla plånboken med. OBS 4 st andelar måste säljas för att jag skall konstruera ett system.
  • "Streckat Såklart", 350:-/andel. Det systemet som har flest kontinuerliga vinster och motsvarigheten på V86 spelade in över 92.000:- i april. OBS 7 st andelar måste säljas för att jag skall konstruera ett system.
  • "Streckat Solklart", 250:-/andel. Systemet där jag ALLTID garderar de stora favoriterna. Här är jag ute efter de stora pengarna. OBS 8 st andelar måste säljas för att jag skall konstruera ett system.
  • "Streckat och Klart", 165:-/andel. Mitt billigaste system som ändå är slagkraftigt då det består av 25 andelar. Detta system spelade in en kvartsmiljon i början av april. OBS 15 st andelar måste säljas för att jag skall konstruera ett system. 


Facebook och Twitter: Följ mig jätte gärna på Sociala medierna där jag länkar till de mesta som sker på bloggen. Här lägger jag även ut lite extra saker...  Lägg till mig genom att klicka på nedanstående länkar:  

Facebook - Johan Ulvestål 

Twitter - @Johanstravblogg


Värd: Bodentravet. Banan är rätt klassisk och mäter ett upplopp på 200 meter och saknar både vinklad vinge samt Open Strech. 

Väderprognos: I skrivande stund är det risk för lätt nederbörd i inledningen av tävlingarna och bjuder på en temperatur mellan 16-18 grader - vindstyrkan skall vara obetydlig med en 1 m/s. 

Magkänslan: Efter att en rad omgång som varit minst sagt favoritbetonade så är nu känslan att det är dags för lite skrällar och en större utdelning. Även fast omgången innehåller en rad stora favoriter så finns många skrällbetonade drag i omgången. 

Just Nu: Fredagen är här och då skall man aldrig klaga - strax helg, kaffet upphällt samt befinner mig i vanlig ordning ute på balkongen. 

Nu Kör Vi!!! 


V75-1: Fäller Galoppen Storfavoriten? 
Silverdivisionen, försök 4 i meeting 4 med Autostart över full distans. Här hittar vi en motiverad storfavorit med goda segerchanser - men ställer frågan; kan det bli galopp igen? 

2.WHITEHOUSE EXPRESS: Har nu två lopp i kroppen där det i årsdebuten slutade med galopp strax efter start. Starten efter blev det triumf ifrån bakspår på ett imponerande sätt - avancerade från fjärde par utvändigt och övertog ledningen där han spårade hela vägen runt. Är kapablast i gänget och har dessutom ett perfekt utgångsläge - är kvick ut och allt talar för att de tidigt kan överta ledningen. Är inte beroende av någon ledningen då han även går bra bakifrån. Är en motiverad storfavorit med goda vinstchanser och är en spikkandidat - men är väldigt mycket spelad och har ändå galopperat med framspår tidigare, så det går att fälla honom.. 
12.MAKE IT QUICK: Har jag jagat under en tid och känslan är att segern är runt hörnet. Drog visserligen nitlotten i spårlottningen fast samtidigt är det lättare emot denna gång. Besitter styrkan, fast har samtidigt en spurt som kan fälla många - löser det sig med ryggar längs vägen så kommer han segerstrida! 
5.OFFICER C.D: Ett ekipage som ligger mig varmt om hjärtat och som är ruskigt startsnabb -  min självklara spetsfavorit. Fast mycket talar för att Robert Bergh släpper till favoriten (även om han har börjat vackla på denna punkt) och liftar med fram till upploppet. Formen är topp och har radar upp fina insatser under hela året, men segrarna har uteblivit. Skulle de köra i spets alternativt få luckan över upploppet så kan de utmana favoriten på allvar - tidig på garderingslappen. 
3.NAKODA GOJ: Har form och ifrån det här utgångsläget räknas han tidigt, har styrkan att göra en hel del grovarbete på egen hand och dessutom utrustad han med en jänkarvagn - streckas vid  gardering. 
11.CATCH THE CASH: Med smygresa så besitter hon en avslutning som hotar de flesta - inte helt borta. 

Fler Möjliga Streck: 
9.RHAPSODY ÅS 
1.USAIN SWING  

Vem Sitter i Ledningen: OFFICER C.D är otroligt startsnabb och allt talar för att han relativt lätt tar hand om ledningen - men släpper sedan till favoriten? 
Ranking: 2 - 12 - 5 - 3 - 11 - 9 - 1 - 6 - 10 - 7 - 4 - 8 
Strukna: - V75-2: Spets och Slut för Erik Adielsson? 
Stolopp för 3-åriga och äldre ston (lägst 50.001:-), tillägg 20 m för ekipage vunna 230.001:-, medan de som har 690.001:- på kontot startar med 40 meter tillägg. Det är följaktligen Voltstart över full distans. Erik Adielsson i Voltstart med en startsnabb häst kan väl  bara sluta på ett sätt d.v.s ledning? Når de hit blir de mycket svårslagna!

7.LACQUER AND LACE: Hade ett uppehåll i ett halvår och har nu två lopp i kroppen så tar steg i rätt riktning hela tiden. Har lyckas överta ledningen i bägge starterna - i årsdebuten blev hon visserligen besegrad strax före linjen men senast höll hon undan imponerande och hade sparat i mål. Blir nu högintressanta förändringar då de rycker samtliga skor för första gången och blir även premiär för rycktussar. Är även snabb ut och har goda chanser att ta in en längd på de invändiga och ta hand om ledningen, att dessutom Erik Adielsson sitter där bak höjer dessa odds - är då hästen att slå. Från ledningen blir hon en riktig svår nöt att knäcka för övriga - ett spikförslag! 
15.GEISHA SUND: Ett lopp i kroppen som gav mersmak efter en vila på dryga tre månader - tog då hand om ledningen och vann på ett kontrollerat sätt med  sparat i mål. Lär tagit flera kliv emot formen med detta lopp i kroppen, blir förstås ingen ledning men går bra bakifrån och har kapacitet att runda samtliga -  streckas! 
2.NOUVELLE AVENUE: Blandat stabila insatser med galopper, är snabb ut fast har ändå svårt att nå ledningen och det är risk att hon får göra grovjobbet - på läget räknas hon tidigt. 
8.ORKIDE C.D: Raden skrämmer inte det minsta, men den är en aning missvisande då det strular en hel del längs vägen. Visade ifjol att det finns mycket kapacitet i denna travare och dessutom sitter Örjan upp - får inte nonchaleras. 
3.ZOOM ZOOM:  Är snabb ut men kan med största sannolikhet inte svara ut min spetsfavorit. Senast slutade det med galopp över upploppet, men innan dess har hon radar upp stabila toppinsatser. Kan de hitta en position med slagläge så räknas se alla dagar i veckan - besitter dessutom en sylvass spurt.
10.U.BERGS OPPZI: Med ett lopp i kroppen så har hon ett passande läge då hon kan smyga med ifrån start, har en vass spurt och kan straffa många till slut, alla? 
6.JULIA SÅNNA: Blandat och gett på sista tiden, men har en hög grundkapacitet. Hittar de ner i en rygg härifrån kan det bli en trevlig kväll - kan spurta ner många. 
12.MALGOMAJ B: Utgångsläget är inte det bästa, fast formen är det absolut inget fel på. Kommer ifrån seger där avslutningen var plusbetonad och skulle de få hjälp med ryggar längst vägen så kan det återigen lösa sig. 

Fler Möjliga Streck: 
5.TEQUILA ARETTE 
14.RONDINE D'ASOLO 
4.ALSO STARRING 

Vem Sitter i Ledningen: LACQUER AND LACE kommer laddas ifrån sitt springspår och tror hon tidigt sitter i spets. TAHITA FRONTLINE har möjlighet att försvara sitt innerspår, men lär vara ypperligt nöjd med att få positionen i rygg på ledaren.  
Ranking: 7 - 15 - 2 - 8 - 3 - 10 - 6 - 12 - 5 - 14 - 4 - 1 - 9 - 13 - 11 
Strukna: - 


V75-3: Intressanta Utrustningsändringar kan Fälla Favoriten!
Klass II, försök 5 i Meeting 4 med Autostart över långdistans. Favoriten har stora möjligheter att tidigt sitta i ledning och har då stora chanser att triumfera, men där bakom är det öppet och tror mycket på ekipagen som laborerar med utrustningen:

4.GIANLUCA BOKO: Verkligen formtoppad med tre raka triumfer och trivs ypperligt över den längre distansen. Är snabb ut och kan tidigt överta ifrån KENTUCKY - väl i spets är han hästen att slå och mycket talar för en spets och slut seger, strecka! 
10.SIGN ME UP TOO: Besitter en härlig form och har presterat på topp hela året - har två triumfer på  tre starter. De  rycker samtliga skor och dessutom blir det första gången med rycktussar. Blir det lite tempo där framme kommer de kunna smyga med i ryggar och kommer sedan straffa de flesta till slut, ett måstestreck om Du går i garderingstankar.
8.LUGNETS SARDONYX: Radat upp jättefina insatser under året, men senast så blev det galopp över upploppet. Nu är motståndet betydligt tuffare och spåret blev långtifrån det bästa. Intressanta ändringar med barfota runt om för första gången och dessutom kopplar de på en jänkarvagn - på en garderingslapp bör han finnas med.
9.JAQUES NOIR: Tre segrar på fem starter, men samtliga har kommit ifrån ledningen och rankar därmed ner honom en aning. Gillar distansen och löser det sig längs vägen så kan det bli ytterligare en seger i raden.
7.CANWIN B.F: Yngst i fältet och har nu tre lopp i kroppen som han presterat på bästa möjliga sätt - med två triumfer och ett andrapris. Är stark, men nu när det är premiär över den långa distansen så gör jag ändå ett litet frågetecken - Örjan sitter upp och det kanske innebär triumf?
5.KENTUCKY: Är riktigt startsnabb och har stora möjligheter att ta hand om ledningen, lär sedan släppa omgående och får en fin resa serverad i rygg på ledaren - inte bort med lucka.

Fler Möjliga Streck:
2.EASY TIGER PELLINI
11.CAMERON DREAM
1.ALVENA COSTASHORTA

Vem Sitter i Ledning: KENTUCKY är snabbast ut - släpper till GIANLUCA BOKO?
Ranking: 4 - 10 - 8 - 9 - 7 - 5 - 2 - 11 - 1 - 3 - 6 - 12
Strukna: -


V75-4: Flera Skrällbud Bakom den Kapabla Duon!
4-åriga och äldre Svenska och Norska Kallblod (250.000:- till 1.500.000:-) där ekipagen som har 950.001:- på kontot startar med 20 meters tillägg. Det är Voltstart som gäller över full väg. När vi är långt uppe i norr är Kallbloden en självklarhet och det är alltid lika uppskattade. En duo höjer sig, men bakom dessa ser jag en hög skrällpotential:

2.ART NÖKKVE: Ett av de formstarkaste ekipagen med tre raka triumfer och tilldelades nu ett perfekt utgångsläge. Är hyfsat startsnabb , men har svårt att se att han kan svara ut springspårshästarna - har stora möjligheter att överta. Från ledningen är han hästen att slå och har stora möjligheter att spåra hela vägen runt.
10.TANGEN HAAP: Riktigt klasshäst som har två triumfer på tre starter - räckte inte till senast i elitkampen men spurtade riktigt starkt. Troligtvis bästa ekipaget i fältet som kommer att segerstrida - strecka! 
13.CALI MAKS: Efter årsdebuten blev det ett litet uppehåll på dryga månaden och levererade verkligen senast - tog positionen i fjärde par utvändigt och avancerade fram i dödens på sista långsidan och krigade ner den tidiga ledaren GULI STORM. Visade senast att han går riktigt bra bakifrån och har styrkan att göra en hel del på egen hand - kan kriga till sig segern. 
15.SMEDSBO FAKSEN: Fyra lopp i kroppen så toppformen är mer eller mindre där, besitter styrkan och har en imponerande vinnarskalle. Har möjlighet att runda de flesta och löser det sig det minsta kan mycket väl detta vara vinnaren.
9.BLÅS UNDAN: Ni som följer bloggen vet att jag gillar detta ekipage och han förgyller ofta min kupong. Besitter en härlig styrka, har rätt inställning och krigar alltid hela vägen in i mål. De stora nackdelen är att han inte är att lita på då han blandar fina insatser med galopper. Inledde året lovande och visade upp en stabilare sida, men har nu gått tillbaka till gamla synder då han har två galopper på de senast tre starterna - fast triumferade i den starten där det inte blev galopp.  Felfri är han att räkna med även om motståndet är tufft, är nu totalt bortglömd och är verkligen streckvänlig - en härlig kupongrensare. 
7.GULI STORM: Har fyra lopp i kroppen i enklare omgivningar där han verkligen presterat på topp med enbart topp-tre placeringar varav en triumf. Är startsnabb och har möjlighet att ta en längd på de invändiga och når han ledningen är en ny topplacering att vänta - kan spåra länge men släpper troligtvis när Håkan Skoglund ställer frågan med ART NÖKKVE.
5.KOLBERGS LILLEFOT: Har presterat på topp under en längre tid och senast så pressade han den överlägsna segraren PAVE FAKS fram till sista långsidan då han stumnade. Även fast motståndet denna gången är vassare, så skall han inte nonchaleras helt - med ett bättre upplägg med ryggar längst vägen så kan det gå.
6.POLAR NORTHUG: Raden kan man inte bortse ifrån då han har fyra raka triumfer på kontot och är verkligen formtoppad, fast segrarna har varit i blekare omgivningar - men tillsammans med Örjan kan det lösa sig och då kan han återigen segerstrida. 
14.SJÖ ODIN: Har skrällt tidigare på V75 så det saknas definitivt ingen kvalité i denna travare. Har nu tre lopp i kroppen där han presterat stabilt utan att ha imponera - de byter nu huvudlag till det norska huvudlaget och det kan även bli aktuellt att ändra i balansen. Blir svårt att runda detta fält så behöver verkligen max klaff om det skall lösa sig - har en fin spurt att tillgå som kan fälla många till slut.  

Fler Möjliga Streck
11.ELDVIN
1.STORSJARMÖREN

Vem sitter i Ledningen: POLAR NORTHUG laddas ifrån start, men min spetsfavorit är GULI STORM - övertar ART NÖKKVE omgående?
Ranking: 2 - 10 - 13 - 15 - 9 - 7 - 5 - 6 - 14 - 11 - 1 - 8 - 4 - 3 - 12
Strukna: -


V75-5: Är en Ny Spets och Slut Seger att vänta för Erik Adielsson? 
Bronsdivisionen, försök 6 i meeting 4 med Autostart över Kortdistans. Återigen sitter Erik Adielsson bakom en startsnabb häst - blir det en ny spets och slut seger tro:

7.LOUIE BRODDE: Två triumfer på tre starter, men näst senast så blev det startgalopp. Är startsnabb och lär laddas max ifrån start, tar troligen inte en längd på MELLBY DEALER, men har goda chanser att överta omgående - från ledningen är han verkligen hästen att slå. Högintressanta utrustningsändringar då de rycker samtliga skor samtidigt som de sätter på ett helstängt huvudlag.   
9.ANNABELLE DIAMANCHE:  Är ett ekipage som jag gillar skarpt och som jag spikat med framgång förr. Kan omgående hitta en fin rygg i och med sin startsnabbhet - att det är bakspår ser jag bara som en fördel då hon har en otroligt vass spurt efter en ryggresa. Bli nu vanlig vagn - kommer spurta ner många till slut! 
10.ANGLE OF ATTACK: Rankar jag mer något då han är startsnabb och trivs allra bäst i ledningen. Besitter toppform med två triumfer och ett andrapris på de senaste tre starter. Smyger med och sparar sin speed till upploppet  eller avancerat tidigt fram i dödens - har kapacitet att vinna från flera upplägg och är inte helt borta trots bakspår. 
6.MELLBY DEALER: Snabb ut och  har stora möjligheter att nå spets ifrån bricka 6 - men känslan säger att de släpper när LOUIE BRODDE kommer utvändigt. Liftar med i rygg på ledaren och inkassera en topplacering - skulle de dessutom hitta luckan över upploppet så finns stora möjligheter att straffa allt och alla. 
2.COPIMADE: Svåranalyserad då han inte visat någon toppform i år, men finns mycket kunnande att hämta hos denna travare. Är nybliven valack - får vi se ett positivt resultat direkt , seger? 
8.FIGHTING BAX: Daniel Redéns travare som egentligen trivs över de längre distanserna och nu blev spåret dessutom iskallt - behöver maxklaff men stallet är i toppform så varför inte.. 

Fler Möjliga Streck: 
1.GRAND ALE 
4.LEIF 

Vem Sitter i Ledning: MELLBY DEALER är riktigt snabb ut och i min bok så tar han en längd på de invändiga - släpper när Erik Adielsson ställer frågan med LOUIE BRODDE? 
Ranking: 7 - 9 - 10 - 6 - 2 - 8 - 1 - 4 - 11 - 12 - 3 - 5 
Strukna: -


V75-6: Byter Andraplatsen mot Seger?
Klass I, försök 6 i meeting 4 med Autostart över kortdistans. Tror mycket på min spetsfavorit som oftast inte räcker hela vägen - på lördag kvällen tror jag på spets och slut:
5.VÄSTERBO GROSBOIS: Ett ekipage som jag gillar och som denna gång inte är helt bortglömd. Distansen passar perfekt och är en startkanon, så lär tidigt sitta i ledningen och Nicklas Westerholm har uttalat sig att det denna gång kommer att köra i ledning. Vinner inte så ofta och har en tendens att vika ner sig över upploppet - men med dessa förutsättningar är detta min vinnare! 
3.PACIFIC W.F: Är startsnabb och laddas ifrån start, men har väldigt svårt att se att han skulle lyckas ta en längd på min spetsfavorit - är ett jobbigt upplägg att vänta? Lyckas han svara ut VÄSTERBO GROSBOIS alternativt att han skulle bli släppt till ledning så är han självklar hästen att slå och kommer att spåra länge - har toppchans och bör finnas med på lappen om Du går i garderingstankar.
1.MALEKEH: Gillar sprintdistansen och är snabb ut, når ingen ledning men har däremot möjlighet att ta rygg på ledaren och kommer lifta med fram till upploppet - en ny topplacering är att vänta. 
2.HOLDYOURHORSES: Två lopp i kroppen och vann senast över distansen utvändigt om ledaren på ett imponerande sätt. Är snabb ut men når ingen spets i min bok, kan återigen få göra grovjobbet men löser det sig ifrån det här perfekta utgångsläget  kan de sitta i rygg i andra par utvändigt och då kommer de återigen segerstrida!  
4.DON JUAN SISU: Premiär över distansen och gör därmed ett litet frågetecken, formen är det verkligen inget fel på då han har fyra triumfer på fem starter. Kommer inte vara med i startrusningen så kommer försöka smyga med och med lite flyt så straffar han samtliga återigen över upploppet.
10.PONCE DE LEON: Blandat och gett under en tid, men besitter en hög kapacitet och står perfekt inne på pengar. Får hoppas på tufft tempo där framme, då kan han blåsa förbi samtliga över upploppet!
11.ETOSHA BOKO: En äkta sprinter, men som trivs allra bäst ifrån ledningen, därför rankar jag ner honom ganska kraftigt - kan vara farligt att nonchaleras helt om det skulle bli tempo längs vägen. Utrustas med jänkarvagn.
9.LADY ZAPPA: Ytterligare ett ekipage som går bäst i ledning, försöker härifrån gå med i ryggar och hoppas på tempo - känslan säger nja men har Du tänkt att strecka på så är han värd ett streck.  De kopplar på en jänkarvagn till denna start.
Fler Möjliga Streck:
12.JIM SÅNNA
6.VALLEY STREAMLINE

Vem Sitter i Ledning: PACIFIC W.F försöker svara ut VÄSTERBO GROSBOIS - tror dock det är en omöjlig uppgift.
Ranking: 5 - 3 - 1 - 2 - 4 - 10 - 11 - 9 - 12 - 6 - 7 - 8
Strukna: -V75-7: Flyttar Daniel Redén till Boden?
Norrbottens Stora Pris med Autostart över full väg. Då har vi nått omgångens stora höjdpunkt och här hittar vi en motiverad favorit som har stora möjligheter att triumfera - men han måste prestera på topp då utmanarna besitter klass: 

2.PROPULSION: Besitter formtopp och har en bra uppgift framför sig med goda vinstchanser. Tar nog ingen ledning på egen hand, då OASIS BI är ruggigt startsnabb - fast har stora möjligheter att omgående överta. Blir det ledningen i ett tidigt skede så talar allt för att storfavoriten spårar hela vägen runt och är en spikkandidat. Tränaren Daniel Redén har dessutom sagt att han skall flytta upp till Boden om INTE PROPULSION  vinner - så visst är detta en stark favorit.
6.NADAL BROLINE: Kan laddas ifrån start, men är inte säkert att han kan ta en längd på PROPULSION  och i så fall väntar ett jobbigt upplägg - utvändigt om ledare? Jag själv ser hellre ett defensivt upplägg i ryggar för han har verkligen visat tidigare att han har en sylvass spurt som kan fälla samtliga i detta sällskap.
9.ANNA MIX: Råstark och såg dunderfin ut senast och trots hårt tempo hela vägen runt höll hon bra ända in i mål. Bakspår är inte ultimat, fast lär tidigt avancera framåt och sätta press på ledaren - blir det lite tempo i inledningen kan hennes styrka fälla samtliga till slut.
7.MOSAIQUE FACE: Såg smällfin ut senast utvändigt om VÄSTERBO HIGHFLYER - hade inte galoppen skett i sista kurvan hade de med all säkerhet utmanat ända in på linjen. Trivs allra bäst i spets men då de inte kan nå någon ledning så minskas deras chanser - kan Adrian ha is i magen och försöka hitta ner i en rygg eller är ett offensivt upplägg i vanlig ordning att vänta?
5.OASIS BI: Riktig startsnabb och har stora möjligheter att ta hand om spets, släpper omgående och liftar med i rygg på ledaren - skall inte nonchaleras helt om luckan skulle uppstå över upploppet.
3.IN VAIN SUND: Elitloppsfinalisten som har ett passande läge som kan smyga med i en rygg - kan fälla många till slut, alla?

Vem Sitter i Ledningen: OASIS BI är snabbast men släpper - vem ställer frågan först? Jag själv tror på Örjan Kihlström med storfavoriten Propulsion.
Ranking: 2 - 6 - 9 - 7 - 5 - 3 - 1 - 10 - 4 - 8
Strukna: -


Lycka Till!!!