Då var det dags att ta sig an ytterligare en V7-omgång och på förhand ser det mycket intressant ut. Finns en del starka favoriter, fast ser ändå en skrällpotential. Analysen har pågått sedan startlistorna publicerades så har göttat mig i statistik och videoklipp hela veckan.. Värd för tävlingarna denna lördag är Norska Bjerke (Oslo) och här är upploppet 200 meter samt att körspö är förbjudet.  Banförhållanden skall vara goda, så detta innebär att de ekipage som planerar barfotabalans har goda förutsättningar för detta. Väderprognosen i skrivande stund säger mellan 1 och 2 plusgrader med uppehåll (fast tidigare prognoser har visat att det är risk för regn). Varför vänta - tar det från början:


Följ mig på Twitter: @Johanstravblogg


V75-1: Kan THAI BROADWAY utmana Favoriten från Ledningen?

Vi startar för en gång skulle med guldloppet över 2100 meter. Det är endast åtta stycken ekipage från start och de jag vill varna för lite extra är:

1:NAHAR (17%): Jätte kul att se Nahar återigen på startlinjen på V7 och detta underbara ekipage sviker jag i princip aldrig. Med Nahar är det lite allt eller inget - finns oftast inget mellanting. Når inget ledning härifrån så frågan är vilken position de får här ifrån? Frågan är om de hittar ut annars är risken stor att de fastnar som trea invändigt.. 

4:THAI BROADWAY (31%): Ett väldigt tidigt streck med tanke på att han troligtvis får överta ledningen i ett tidigt skede och väl från spets blir han riktigt svårslagen. Är formtoppad - Spets och Slut? Vid denna procentsats är det ändå en spikkandidat - Min Ranking Etta!

5:FIRE TO THE RAIN (9%): Ett annat ekipage som ligger mig varmt om hjärtat som oftast gör bra och stabila insatser. Denna gång sitter Örjan upp och visserligen är motståndet tufft - men skall samtidigt inte räknas bort..

7:WINMECREDIT (3%): Vill man hitta en skräll är detta ett bra bud och dessutom nu med två lopp i kroppen - Förbättrad? Gör väldigt sällan dåliga insatser och besitter dessutom en bra spurt?

9:IVAR SÅNNA (38%): Skall återigen bli kul att beskåda denna underbara travare på V7. Besitter en enorm kapacitet och kan straffa samtliga ekipage härifrån - ett givet streck på min kupong.

Vem Sitter i Ledning:  3:NATO DREAM är riktigt startsnabb och är i mina ögon ohotad till spets. Här trivs han som bäst fast möter denna gång riktigt kapabla ekipage så det mest troliga är att de släpper till 4:THAI BROADWAY.

Håll Ögonen på: Om THAI BROADWAY får överta ledningen relativt omgående, vilken position får NAHAR ifrån start och hur mycket förbättrad är skrällen WINMECREDIT med två lopp i kroppen?

Min Rakning: 4 - 9 - 5 - 1 - 7 - 3 - 6 - 2

Strukna: 8:CAPELLO BOB


V75-2: Vinner Felfri??

Då är det dags för den lägsta klassen över medeldistans och här är det sex ekipage som höjer sig ifrån mängden:

1:CALIZZA BOKO (37%): Franska starka gener så frågan är vilken position hon får ifrån start - instängd på innerspår? Hittar hon ut så är hon kapabel att göra grovjobbet - formraden imponerar även om det varit i lättare gäng!  

2:HERAKLEITOS F (6%): Min spetskandidat som om de väljer att köra i spets kommer hålla länge - runt om?

3:RAGAZZO DA SOPRA (17%): Enda 3-åringen i loppet som ifrån detta utgångsläget omgående kan få en fin resa. Har dessutom två triumfer i ryggen, så formen är det verkligen inget att klaga på..

5:WALENTINO (3%): Ett intressant skrällbud som kan släppas till ledningen - tre triumfer på fyra starter skall inte nonchaleras.. Går dessutom barfota runt om för första gången!!!

7:MR CREATION (5%): Endast toppinsatser under sensommaren/hösten och har skrällt förut. Från detta utgångsläget behöver de förstås en del tur, fast hittar de en bra rygg härifrån så se upp!!

9:SAMBUCO (14%): En favorit som höll bra på V7 för ett par veckor sedan. Denna gång lär de inte hitta till ledningen så en smygresa är att önska. Rankar ner han en aning trots två raka triumfer..

10:VOLOCITY DE VIE (11%): Återigen ett ekipage med en galopphistorik som jag ändå har en bra feeling kring. Aldrig förlorat felfri och nu med ett lopp i kroppen - Högintressant och min rankingetta. 

12:MUSCLEMAN O (2%): Sämsta spår men kan få en smygresa härifrån och besitter en stark avslutning - kan skrälla!

Vem Sitter i Ledning:  HERAKLEITOS F spetsar och jag hoppas och tror att han väljer att köra i ledning - annars är nog WALENTINO ute efter att överta denna position.

Håll Ögonen på: Om VOLOCITY DE VIE går felfritt och glöm inte bort WALENTINO som skall gå barfota för första gången! 

Min Rakning:  10 - 1 - 3 - 7 -  5 - 9 - 2 - 12 - 4 - 11 - 6 - 8  

Strukna: -


V75-3: Favoritfall OM det blir Hårt Tempo??

Dagens första sprinterlopp och här är det de 4-åriga stonen som skall fightas. Här finns en otroligt STOR favorit, men ser ändå några utmanare:

1:THAI GOODWILL (2%): Stabila insatser på senaste tiden - till denna start blir det helstängt och kanske barfota runt! En bra dag så kan hon kanske försvara sitt innerspår, fast är nog väldigt nöjd med rygg på storfavoriten.

2:TREASURE KRONOS (72%): Bästa ekipaget och skulle inte bli förvånad om det återigen blir triumf för henne. Fast att spika ett ekipage till denna procentsats säger jag nja till.. Fast visst är det en spikkandidat för de som vill ha ett relativt säkert kort. Härifrån blir det troligtvis spets och väl här så kan loppet vara över, men blir hon utmanad av 3:CHARISMA K.W från start så är inget givet på förhand. 

6:AMALIE BORK (2%): En formrad som imponerar och med hennes startsnabbhet kan det mycket väl bli en intressant position från start.

7:OTROBANDA (14%): Har man tre raka triumfer i ryggen så skall man inte nonchaleras helt - frågan är bara vilken position hon får ifrån start..

10:GEMATRIA (2%): Blir det lite körning i spets så är detta ett verkligen intressant skrällbud. Dagens till ära pratas det dessutom om Barfota och Jänkarvagn - högintressant och är ett väldigt tidigt streck.  

Vem Sitter i Ledning:  TREASURE KRONOS sitter tidigt i ledningen, men hoppas hon kan bli utmanad av CHARISMA K.W.

Håll Ögonen på: Om det blir hård körning för storfavoriten i så fall kan skrällen vara ett faktum för 10:GEMATRIA.

Min Rakning: 2 - 10 - 6 - 7 - 1 - 3 - 9 - 4 - 5 - 8 

Strukna: -


V75-4: Skor med Sämsta Spår - En Favorit i Fara! 

Ett Klass I-försök över kortdistans och här är känslan att det krävs ett antal streck:

1:ARMANI V.P (19%): En av spetskandidaterna men det kan bli en rejäl körning ifrån start. Har imponerande meriter där han bland annat besegrat danska derbyvinnaren - bör streckas!

3:WIZARD OF OUSSE (18%): Den andra spetskandidater men som enligt tränaren kan nöja sig med en smygresa - fast känslan är ändå att de vill sitta i ledningen...  

4:JACUZZI O (2%): Formtoppad och har skrällt förut - till denna start blir det dessutom helstängt huvudlag och barfota runt om! Se Upp!! 

5:GIANT STAR (4%): Ett starkt ekipage som tål grovjobb - inte helt borta..

7:AVERY (8%): Har visat förut att han trivs ypperligt i ledningen och kanske till och med laddas ifrån start.. Även om det inte blir ledning så kan det lösa sig med en bra ryggresa - svårt...

9:CHIEF ORLANDO (16%): Väldigt intressant utrustning med barfota och helstängt huvudlag - fast är ett ekipage som går betydligt sämre bakifrån - rankas ner en aning av denna anledning.

12:POKEMON ÅS (21%): Just nu avdelningens favorit och trodde stenhårt på honom för ett par veckor sedan. Besitter en bra spurt och är såklart gynnad av hårt tempo där fram - straffar många till slut, alla? En Spikkandidat till en intressant procent - men spår 12 när det är sprintdistans avskräcker förstås en hel del.

Vem Sitter i Ledning:  En fight mellan ARMANI V.P och WIZARD OF OUSSE - hårt tempo? Från springspår kan även AVERY laddas...

Håll Ögonen på: ARMANI V.P som verkligen besitter form, JACUZZI O är verkligen ett skrällbud med en intressant utrustning och AVERY som kan överraska samtliga och sitta i spets.

Min Rakning: 12 - 1 - 4 - 7 - 3 - 9 - 5 - 11 - 2 - 6 - 8 - 10 

Strukna: -


V75-5: Straffas Favoriterna av de Hårda Tempot??

Silverloppet över sprintdistans och här kommer jag troligen gå relativt kort:

2:TRIPOLINI V.P (47%): Ett ekipage som jag ofta har jagat och varnat för - ifrån detta utgångsläge så är förutsättningarna mer än bra. Har stora möjligheter att sitt i ledningen tidigt - Spets och Slut? Det negativa är att han rest lite mycket på sista tiden - hur har han tagit dessa resorna?

3:FOSSENS BONUS (%): Älskar distansen och trivs allra bäst i ledningen - kommer nog försöka utmana TRIPOLINI V.P en bit. Blir det ingen ledning är dödens eller rygg på ledaren att vänta.. Svåranalyserat men spikar Du inte hans huvudkonkurrent är detta ett väldigt tidigt streck.

5:TIME MACHINE (8%): Med tanke på hans startsnabbhet så kommer han troligtvis få en bra position härifrån och är ett av ekipagen som är väldigt gynnad av ett hårt tempo.

7:ORION TILLY (4%): I veckan intervjuade jag hans skötare Marit Jonsson och Ni hittar hela artikel här. Spåret är riktigt svårt med tanke på att han inte är startsnabb - kan de hitta en vettig rygg härifrån? Har en bra avslutning och är definitivt inte helt borta..

9:NEXT TO NONE SIB (12%): Hade det varit framspår så hade det varit ett tidigt streck och till och med ett spikförslag. Är grymt startsnabb och får hoppas på en smygresa och försöka spara sin speed.. Kan få loppet om de betrodda öppnar i ett ruskigt tempo. 

12:BRUNO DI QUATTRO (3%): Är gynnad om det blir körning där fram - är en stark sort som verkligen skall räknas om det löser sig på vägen..

Vem Sitter i Ledning:  TRIPOLINI V.P är min spetsfavorit men FOSSENS BONUS kommer sälja sig riktigt dyrt - fäller de varandra??

Håll Ögonen på: NEXT TO NONE SIB  och TIME MACHINE kan straffa favoriterna om de öppnar i ett hiskeligt tempo.. Även 12:BRUNO DI QUATTRO är ett intressant skrällbud.

Min Rakning: 2 - 3 - 9 - 12 - 5 - 7 - 4 - 1 - 6 - 10 - 8

Strukna: 11:SPECIAL ENVOY


V75-6: Ingen kan väl Skrälla emot Favoriterna?

Ett 4-åringslopp över sprintdistans som under fredagen blivit något sönder struken - endast sju ekipage återstår. Det är kittlande att försöka gardera de betrodda för bakom denna duon finns det bara lågprocentare - fast klasskillnaden är väl för stor? Ett tråkigt men gångbart lås och de ekipagen jag pratar om är: 

9:CRUZADO DELA NOCHE (56%): Trodde att procentsatsen skulle ha stigit ännu mer, men skulle inte bli förvånad om den är en bra bit över 60 imorgon. Kan vinna ifrån många olika upplägg och är såklart en spikkandidat - men procentsatsen är som sagt inte direkt kittlande.  

10:TWISTER BI (14%): Trivs i ledningen och är den självklara utmanaren, men frågan är vart han hamnar härifrån? Är kapabel och en bra dag så är inte ens favoriten säker - straffar många till slut, alla?

Skulle man gardera vidare så vill jag rekommendera:

6:TANGO NEGRO (1%): Kan ifrån detta utgångsläge nå till ledningen och ifrån denna position är han riktigt stark.

7:ULTIMATE PHOTO (0%): Favoritdistans och dessutom trea i det norska derbyt - stabila insatser mest hela tiden!

Vem Sitter i Ledning: TANGO NEGRO kan tidigt få överta ledningen ifrån AKERMANN och DRAGSTER som bägge två nöjer sig med rygg ledaren. 

Håll Ögonen på: Om TANGO NEGRO hittar till ledningen - annars är det duellen mellan favoriterna som gäller.

Min Rakning: 9 - 10 - 6 - 7 - 1 - 2 - 5

Strukna: 3:WINGAIT C.H, 4:POET BROLINE samt 8 PAJAS FACE. 


V75-7: Kan Någon Hota min Spik med sin Barfotabalans?? 

Det hela avslutas med Bronsloppet över medeldistans. Många om budet, men går ändå spika sig ur en svåranalyserad avdelning:

1:STAN LIBUDA (18%): Nu när det inkommit rapporter om att banan är i fint skick så gör det att spiken ligger ännu närmare här. Det har pratas om skoryck runt om hela veckan och från detta utgångsläget så tror jag han försvarar sitt innerspår relativt komfortabelt. Med denna balansen har jag en stark feeling att det blir Spets och Slut - att han dessutom inte är favorit är bara mumma.

3:SAY THAT AGAIN (22%): Loppets favorit men det blir ingen ledning härifrån - däremot är det ett bra utgångsläge och kan få rygg på ekipaget som går utvändigt om ledaren. Ett tidigt streck för den som garderar, men i mina ögon är det definitivt ingen säker vinnare!

4:VALOKAJA HINDØ (8%): Kommer ifrån start försöka hitta en vettig position, är stark och kan göra en hel del jobb själv - är med där framme..

5 TOOLTIME (5%): Nu med ett lopp i kroppen som visserligen slutade det med galopp - fast lär har gått framåt med loppet. Har en bra avslutning..

9:JUVELS BOY (9%): Två lopp i kroppen där han presterat mer än godkänt - härifrån kan det bli ett perfekt smyglopp och skall verkligen räknas tidigt. 

10:CONNY SISU (17%): En utmanare helt klart men har inte startat på över två månader! Kan behöva få loppet i kroppen och rankar därav ner honom en aning.

Vem Sitter i Ledning: STAN LIBUDA sitter tidigt i ledningen speciellt med den nya balansen.

Håll Ögonen på: Min troliga Spik STAN LIBUDA - Spets och Slut? Annars så varnar jag riktigt mycket för JUVELS BOY  som med ett perfekt rygglopp kan straffa samtliga..

Min Rakning: 1 - 9 - 3 - 10 - 5 - 4 - 2 - 6 - 12 - 7 - 8

Strukna:  11:UNITY KNICK. 


Följ mig på Twitter: @Johanstravblogg

Länkar till Alla Publikationer...