Hoppas att allt är bara bra med Er läsare och att Ni är redo för en ny V7-omgång! Och när det är dags att presentera min analys så har jag i vanlig ordning tagit plats ute på balkongen och är som vanligt utrustad med både pläd och en rykande kaffe. Får hoppas att spiktränden håller i sig då jag prickat in fyra av fem spikar på de två senaste omgångarna (V7 Solvalla samt V8 Jägersro/Solvalla). Hoppas jag skall rekommendera roliga och intressanta bud för Er. 

Facebook och Twitter: Följ mig jätte gärna på sociala medierna där jag länkar till de mesta som sker på bloggen. Här lägger jag även ut lite extra saker...  Lägg till mig genom att klicka på nedanstående länkar:

Facebook - Johan Ulvestål

Twitter - @Johanstravblogg

Senast på V7Var en högintressant extraomgången på Solvalla, där guldkornet såklart kom att handla om en helt annan bana belägen i ett helt annat land. Pratar såklart om Prix d'Amerique där underbart fina Bold Eagle återigen triumferade. I själva omgången så hittade jag två spikar som levererade (Linus Boy samt Udo´s Oiler) - fast tyvärr så sprack mitt lås. Fast den omgången är nu preskriberad och det är dags att se framåt..

Analysen: Då har vi lämnar Januari bakom oss och det är dags för första V7:an på min hemmabana Åby. Analysen har pågått sedan söndagkväll och i skrivande stund har jag slutfört och genomarbetat de sista i fredagsanalysen. Det är då jag går igenom varje ekipage ytterligare en gång på detaljbasis för att kunna hitta någon extra detalj som kan vara helt avgöarande om det blir triumf eller plump. En lite klurig omgång är att vänta på Åbytravet. Och det Du skall ha i bakhuvudet när vi befinner oss på Åby är att banan är utrustad med dubbla Open Strech och upploppets längd är 180 meter. Väderprognosen i under morgondagen i Mölndal säger risk för regn med 2-3 plusgrader och en vindstyrka på 5 m/s.

Nu Kör Vi!


V75-1: Kapabel Spik vs Slagkraftig Kvartett?? 

Vi inleder med Silverloppet (Jata Cargo Helsingborg's lopp), Försök 1 med Voltstart över full väg. Det är endast nio stycken ekipage på startlinjen och känslan säger att jag kommer gå relativt kort här och finns till och med ett spikförslag direkt i inledningen.

2.EVEN'S FIRST BOY: Ser ut att bli en väldigt klar favorit och har en känsla att procentsatsen dessutom kommer att öka. Senast på V7 (Jägersro) så fick han gå en längre tid i tredje spår, men kunde ändå avsluta starkt till ett fint tredje pris. Näst senast var det ett stayerlopp på Åby och där fick de en ryggresa som fyra  utvändigt och avslutade återigen fint men formstarka DIGITAL ARCHIVE blev för svår nöt att knäcka. Denna gången är utgångsläget betydligt bättre och de kan omgående sitta bra till. Stressar upp sig en del när det är voltstart, så därför väljer det att använda ett helstängt huvudlag till denna start. Formen kan man definitivt inte klaga på och inget tyder på att den skulle vara sämre tills på lördag, detta är en bra uppgift med toppchans - så visst är det ett spikförslag. Frågan är bara vilken position de får ifrån start? För egen del blir det antagligen några streck till - just med tanke på att det är voltstart.

9.ORIGO TILLY: Har nu ett lopp i kroppen och lär har gått framåt i form. Han fick då en smygresa som tvåa utvändigt och kunde sedan spurta ner samtliga - visserligen i ett enklare sällskap men avslutningen gav mersmak. Hade kanske ingen flyt i spårlottningen och är inte helt att lita på - har en hel del galopper på kontot. Det är ett litet fält och inte så många ekipage att runda. Härifrån kan det bli en ryggresa fram till upploppet och kommer fälla många till slut, samtliga? 

1.DIGGERS ELIAS: Senast på V7 var det långdistans och bakspår - avslutade helt ok som fastlåst på innerspår. Gången innan blev det en smygresa i rygg på ledaren och avslutade med fullt tryck över mållinjen bakom överlägsna BEPPE AM! Är startsnabb och tror att han spetsar härifrån, även om han inte lyckades ta in en längd på LASKEN PALEMA (näst senast) så har han denna gång tilldelats ett spår innanför honom. Har tidigare vunnit på V7 från ledningen och till denna start blir det dessutom jänkarvagn. Kommer leda länge, är skrällduglig och är ett tidig streck på lappen vid gardering. 

8.EMMETT BROWN: Har Du börjat gardera så får du inte glömma bort detta ekipage även om spåret inte är det bästa. Enbart toppinsatser på senaste tiden och med en bekväm ryggresa så finns kapaciteten att fälla samtliga. 

Vem Sitter i Ledning: DIGGERS ELIAS är startsnabb och har stora möjligheter att försvara sitt innerspår.

Håll Ögonen på: DIGGERS ELIAS som till största sannolikhet tar hand om ledningen och kan sitta här länge - hur länge? En felfri ORIGO TILLY skall räknas alla dagar i veckan.

Min Rakning: 2 - 9 - 1 - 8 - 5 - 6 - 3 - 7 - 4 

Strukna: -


V75-2: Starkast - men är Distansen lite för Kort?

Klass I, Försök 1 med Autostart över full väg. Ett svårläst lopp men som inte kommer att sluta med så många streck - finns en kapabel spikkandidat:

7.M.T.KING OF CASH: Är en riktigt stark långdistansare som har en viss galopphistorik, så frågan är hur det kommer att gå när det är fråga om medeldistans? Senast på V7 krigade han ner AILERON ifrån dödens på ett riktigt imponerande sätt. Så styrkan finns, men frågan är om detta inte är lite väl kort distans. Kommer tidigt köras fram i dödens och försöka kriga ner hela fältet den vägen. Insatsen senast var såpass imponerande att en spik inte är så långt borta.

11.RAFIKI FRI: Svårt utgångsläge men skall definitivt inte nonchaleras - senast blev det triumf över distansen efter en ryggresa i tredje utvändigt, på sista långsidan avancerade de och lämnade övriga bakom sig till en överlägsen seger. Besitter styrkan och kunnandet och skall med på lappen.

8.GLOBAL SIGNATURE: Två raka insatser med lite oflyt, innan dess toppinsatser som imponerat. Utgångsläget är inte det bästa, men är både stark och speedig - skall streckas tidigt.

2.AMPHIBIAN MADNESS: Ett ekipage som jag jagat en tid nu, men som jag ändå gör ett visst frågetecken kring - känns som hon saknar den där vinnarinstinkten då hon viker ner sig en hel del. Fast nu är utgångsläget bra och det blir troligen spets, de lär sedan släppa och då är en perfekt resa serverad i rygg på ledaren - kan överraska samtliga över Open Strech.. 

1.CARLOS MILO: Kommer nog försöka laddas iväg, men har nog inte en chans att försvara sitt innerspår när AMPHIBIAN MADNESS kommer utvändigt. Frågan är vart de kommer att hamna på innerspåret ifrån start, då min spetsfavorit troligen kommer släppa ledningen.. De får hoppas på tredje invändigt och Open Strech annars är risken att de sitter fastlåsta.  Formen kan man definitivt inte klaga på med två triumfer på tre starter och form slår ju klass...

Vem Sitter i Ledning: AMPHIBIAN MADNESS är snabb iväg och är min spetsfavorit - kommer sedan troligen släppa

Håll Ögonen på: RAFIKI FRI som verkligen besitter rätt egenskaper för att kunna fälla samtliga i detta sällskap.

Min Rakning: 7 - 11 - 8 -  2 - 1 - 4 - 3 - 6 - 10 - 5 - 12

Strukna: 9.QUOTA


V75-3: Spik vs Helgarderar!

Stolopp, 3-åriga och äldre (50.001 till 495.000 kr), ekipagen som startar med 20 meters tillägg har 165.001 kr eller mer på kontot. Det är Voltstart som gäller över full väg. Verkligen ett öppet Stolopp och antingen väljer Du att gå på spik eller så tar Du med så många som Du har råd med. Vill tjöta om några intressanta bud:

3.GLOBAL SEDUCTION: Skall Du spika dig ur ett annars svårt lopp så är detta ekipaget Du bör satsa på. Har ett perfekt utgångsläge och är dessutom startsnabb - kommer hon att få styra tempot längst vägen? Har nu två lopp i kroppen efter att ha pausat sedan i juli så formen är kanske på väg. Senast tog hon hand om spets från bricka 3 och såg länge ut som vinnaren, men stumnade de sista metrarna - blev slagen på fotot. Gången innan spetsade hon ifrån bricka 6, fast blev sedan av med ledningen - letade luckan över upploppet med satt fast i rygg på ledaren. Som sagt så lär det bli spets här relativt enkelt och får hon bestämma tempo längs vägen så blir hon svårstoppad - Spets och Slut?

13.LONELY STAR: Spåret är svårt, men är en travare som jag gillar och löser det sig är hon helt klart en av de bästa här. Senast blev hon stum och kommer att behöva ryggar på vägen om det skall lösa sig ifrån det här utgångsläget - kan mycket väl vara vinnaren.

9.BARCA: Har nu två lopp i kroppen efter en lång vila och har ändå presterat stabilt i dessa starter. Blir dessutom stängt huvudlag till denna start, vilket är en högintressant utrustningsändring. Ett väldigt tidigt streck på kupongen och dessutom (än så länge) bortglömd av spelarna.  

11.KENDRA SILVIO: Kommer ifrån triumf och löser det sig ifrån start och de hittar en bra rygg kan de återigen fälla många över upploppet, alla?

5.FOURTEENOSIX: Tre lopp i kroppen, så toppformen närmar sig med stora kliv - presterat riktigt lovande i helt ok sällskap och kan skrälla här. Detta ekipage håller jag högt!

14.MAKERA: Har långt fram och många att runda och med lite klaff och tempo där framme så segerstrider de - kommer från två toppinsatser.

4.PEARL FACE: Avslutade fjolåret med tre starka insatser, fast nu har det inte blivit någon start i år så det är ett frågetecken kring formen. Garderar Du bör Du överväga ett streck här.

6.WHEGA: Ett intressant skrällbud som satt fastlåst senast, men som triumferade gången innan.

10.NEW FUTURE: Skall inte göra något på egen hand och är beroende av ryggar på vägen - löser det sig så besitter hon bästa spurten. Det pratas om norsk huvudlag och vem vet detta är kanske skrällen Du letar efter?

Vem Sitter i Ledning: GLOBAL SEDUCTION tar ohotad hand om ledningen. 

Håll Ögonen på: GLOBAL SEDUCTION eller så tar Du med så många som du har råd med. NEW FUTURE kan vara hela omgångens stora drag!

Min Rakning: 3 - 13 - 9 - 11 - 5 - 14 - 4 - 6 - 10 - 7 - 1 - 2 - 12 - 15 - 8 

Strukna: -

Sponsra Bloggen genom att skicka en Donation:

Swisha till:  0722 47 81 81    

Eller skicka via Paypal till mailadressen  trav@telia.com


V75-4: En för STOR Favorit??

Stolopp, 3-åriga och äldre (400.001 till 1.250.000 kr) med Autostart över långdistans. En storfavorit som jag med största möjlighet kommer att försöka fälla: 

7.BASIC: En otroligt stor favorit som jag inte riktigt vet om procentsatsen motsvarar segerchanserna.. Har dessutom inte startat på två månader, så frågan är hur formen egentligen är - senast blev det triumf i dimman på Halmstadtravet. Spåret är inte heller det bästa så det lär inte bli någon ledning i första fas och dessutom är det nu premiär för den långa distansen. Fast kapacitet finns det och har imponerat hela vintern - har ju blivit två triumfer och en andra plats. De kommer troligen tidigt ställa frågan om att få överta ledningen och väl ifrån spets är vinstchanserna goda - dessutom är det Björn som vanlig där bak. Hon bör finnas med på kupongen och är min rankingetta, men i min värld är procentsatsen alldeles för hög!

1.WITHMA: Ett ekipage som jag jagat en längre tid nu och som för en gång skull tilldelats ett bra spår. Från detta utgångsläge så kommer de tidigt sitta i ledningen och skulle inte bli förvånad om de sedan släpper när Björn ställer frågan - fast hade varit intressant om Oskar väljer att köra här. Bortser man från galoppen senast, så har det varit bra insatser hela tiden ifrån svåra utgångslägen. Toppchans nu när de har bricka 1 - ett måstestreck vid Gardering!

5.HANNA BANKER: En dam som verkligen trivs över den långa distansen och som är van att möta lite tuffare motstånd. Från detta utgångsläge kan de hitta en bra rygg utvändigt och då är hon självklart att räkna med när upploppsklockan ringer - strecka!

11. STEADY BRODDA: Besitter kapacitet och har lopp i kroppen - spåret är visserligen inte det bästa. Fast med lite klaff och hjälp med en rygg i avancemanget så skall hon absolut räknas - en outsider!

Vem Sitter i Ledning: WITHMA tar hand om ledningen även om ALWAYSINBLACKPEDIA kommer försöka utmana en bit. 

Håll Ögonen på: WITHMA från ledning eller rygg ledaren samt HANNA BANKER som är distansgynnad och van att möta tuffa hästar.

Min Rakning: 7 - 1 - 5 - 11 - 4 - 3 - 6 - 8 - 9 - 10 - 2

Strukna: -


V75-5: NOTHING BUT CLASS har Toppchans!!

Guldloppet , Försök 1 med Autostart över kortdistans. En oviss gulddivision där det skulle kunna skrälla - några streck får det bli:

4.NOTHING BUT CLASS: Har nu två lopp i kroppen och senast han var ute på V7 var han mitt stora drag och avslutade riktigt fint men blev nerspurtad av OBI WAN. Den gången var det bakspår, fast är nu tilldelad framspår och med tanke på hans startsnabbhet så tror jag de spetsar. Det talas dessutom om ett helstängt huvudlag, vilket ökar hans odds att nå spets. Skulle de misslyckas att nå ledningen är de säkerligen nöjda med positionen i rygg på ledaren. Hur jag än vänder och vrider på loppet så har de denna gång en toppchans och är ett måstestreck - Min Vinnare! 

2.ART ON LINE: En start i år som gav mersmak och från detta utgångsläge så skall han absolut räknas. Dessutom sitter Björn upp för första gången och de kommer ladda ifrån start för att nå ledningen. Klarar de hålla NOTHING BUT CLASS utvändigt är mycket vunnit och vi vet alla hur vass Björn är ifrån ledningen, Spets och Slut?

10.OBI WAN: Skrällde rejält senast han var ute på V7, då som nu var det bakspår fast nu är distansen 500 meter kortare. Besitter verkligen form med två raka triumfer och med ett liknande upplägg så kan han återigen fälla många till slut. Motståndet skrämmer dessutom inte och är ett självklart streck vid gardering.

3.WINMECREDIT: Ett ekipage som ofta presterar på en jämn och hög nivå - formraden är imponerande med enbart topptre-placeringar på de fyra senaste starterna. Kan ifrån det här utgångsläge få en intressant position  inte helt borta.

7.VÄSTERBOONTHENEWS: Inte helt att lita på då han har en hel del galopper på kontot. Spåret är inte heller det bästa och behöver klaff från start för att hitta en vettig position. Har nu tre lopp i kroppen så formen är på väg, fast är tveksam i från detta utgångsläge men skall självklart med på lappen vid flera streck. 

8.FRIDERICUS: Hade spåret varit bättre hade han varit ett tidigt bud. Formen är helt ok, fast samtidigt så har inte stall Heiskanen rosat marknaden på senare tid - men nu är det hemmaplan. Mycket avgörs ifrån start och skulle de hitta ner i en bra rygg, så har de en vass spurt att tillgå när upploppsklockan ringer - är värd ett streck!

Vem Sitter i Ledning: NOTHING BUT CLASS tror jag tar hand om ledningen även om Björn med ART ON LINE kommer försöka utmana.

Håll Ögonen på: NOTHING BUT CLASS som har en toppchans både ifrån ledningen och i rygg på ledaren. Glöm heller bort OBI WAN som återigen kan avsluta vasst även om distansen denna gång kanske är lite väl kort. 

Min Rakning: 4 - 2 - 10 - 3 - 7 - 8 - 9 - 11 - 1 - 6 - 5 

Strukna: -


V75-6: Felfri = Triumf - Vågar Du hålla han i handen?

Klass II-loppet (FM Reklam) med Autostart över långdistans. Här hittar vi ett ekipage med en grym kapacitet men som är OTROLIGT galoppbenägen så där av väljer jag troligen att strecka på något:

8.QAHAR Q.C: Inte många som vågar att hålla honom i handen, men ett ekipage som i princip alltid förgyller min kupong. Finns numera hos Stefan Melander (innan hos Lutfi Kolgjini), ett skifte som skedde under fjolåret som jag själv tror är ett positivt miljöombyte. Är grymt stark och skulle befunnit sig i en helt annan klass om han nu inte hade varit så otroligt galoppbenägen - Lutfi har tidigare uttalat sig att han knappt vågade andas i sulkyn då minsta lilla kunde orsaka galopp. Senast så blev det återigen galopp direkt ifrån start, men upphämtningen var helt ok och avslutade med fullt tryck över mållinjen. Näst senast togs han lugnt ifrån start, avancerade sedan fram och övertog ledningen och lämnade övriga - en förkrossande överlägsen seger som verkligen visar vilken hög kapacitet som finns hos denna travare. Spåret är inte det bästa, men kan till och med vara en fördel med tanke på galopphistoriken. Torbjörn Jansson sitter upp för första gången och är det någon som kan behärska denna lite knepiga travare så är det just Torbjörn. Att han besitter högsta kapacitet det tvivlar jag inte en sekund på, är dessutom urstark så är verkligen gynnad av distansen och har hårdheten att ifrån dödens kriga ner samtliga. Jag är riktigt sugen på att spika, fast detta ekipage har kostat mig en hel del genom åren. Har tidigare vunnit på Åby och är helt klart mitt första streck och magkänslan säger att han blivit något lugnare än tidigare i karriären - SE UPP!! 

1.CAN LANE: Startsnabb och i min värld så försvarar han sitt innerspår utan något större problem. Har nu tre lopp i kroppen så toppformen är runt hörnet. Senast (Åby) misslyckades han med att ta ledningen ifrån bricka 4, så fick bli positionen i rygg på ledaren och väl över upploppet så kunde Johan Untersteiner utnyttja Open Srech och fälla samtliga. Näst senast var det bakspår och avslutade med fullt tryck till ett fint tredje pris utan att ha med segerstriden att göra. För tre starter sedan blev det Spets och Slut från Bricka 3.  Har triumferat på senaste tiden när det varit framspår och nu är chanserna dessutom stora att han når spets - ett måste streck vid gardering!

2.MAGIC HAPPENS: Återigen pausat (två månader) så det är verkligen ett frågetecken kring formen. Grundkapaciteten finns och presterade bra och stabilt under fjolåret. Utgångsläget är bra och de är nog mer än nöjda med att ta rygg på favoriten (CAN LANE) direkt ifrån start - och med smygresa härifrån kan de fälla många via Open Strech! 

11.BOWLING TRIPLE X: Drog återigen en nitlott i spårlottningen, fast bortser man ifrån insatsen senast då det blev galopp så har han ändå två raka triumfer. Skall man strecka på är han tidig - fast utgångsläget är tufft och behöver klaff härifrån.

6.PERSIMMON FACE: Är startsnabb och kommer troligen laddas härifrån, men har väldigt svårt att tro att han skulle kunna utmana CAN LANE. Så frågan är vart han hamnar ifrån start... Skulle det däremot bli ledning så höjer det såklart hans möjligheter - fast känslan säger nja...

Vem Sitter i Ledning: CAN LANE är min solklara spetsfavorit. 

Håll Ögonen på: och håll andan (!!) om QAHAR Q.C går felfritt - i så fall är detta min självklara vinnare! 

Min Rakning: 8 - 1 - 2 - 11 - 6 - 3 - 4 - 5 - 7 - 9 - 10 - 12 

Strukna: -


V75-7: Triumf från Rygg på Ledaren??

Vi avslutar med Bronsloppet, Försök 1 med Autostart över full väg. Finns några intressanta ekipage som gör att jag kommer gå relativt kort.   

1.DIGITAL ARCHIVE: Har varit en snackis på senaste tiden, näst senast (V8) var verkligen hur imponerande som helst - krossade SAMBUCUS P.R ifrån dödens och på sista långsidan lämnade han övriga och utklassade dem - var dessutom inte tom i mål! Förra helgen (V7) fick han gå som första ekipage utvändigt och på sista långsidan övertog han ledningen - såg inledningsvis fin ut över upploppet men stumnade och nederlaget var ett faktum. Denna gång kan det däremot bli en betydligt enklare resa och deras taktik lär vara att ta rygg på HADES HÅLERYD. En bekväm smygresa är i så fall att vänta och sedan satsa emot Open Strech - har dessutom på senare året utvecklat en fin spurt. Detta är min vinnare och en chansspik hade varit roligt - helt klart ett måstestreck! Till största sannolikhet kommer jag gardera med en trio:

2.HADES HÅLERYD: Näst senast (Åby) lyckades han komma till spets i andra fas och trots hårdkörning lyckades han försvara sin ledning ända in i mål. Senast på en dimmig hemmabana (Halmstad) blev det spets och slut på ett imponerande och kontrollerat sätt. Fast nu har det inte blivit någon start på drygt två månader - behöver kanske loppet i kroppen och  gör ett litet frågetecken kring formen..  Har däremot ett perfekt utgångsläge och allt talar för att de kommer nå ledningen - väl från denna position kan det räcka riktigt långt, hela vägen runt?

5.MASTER CROWE: Självklart skall denna segermaskin nämnas med hela fem raka triumfer på kontot. Senast blev det en position som tvåa utvändigt och strax innan upploppet uppvaktade han ledaren QUALIS TALIS som verkligen stred på ett imponerande sätt - men kunde de sista metrarna försvara ledningen. Frågan är vilken position det blir ifrån start, om de kan smyga med här eller om det blir att sätta press på ledaren ifrån dödens. Han skall självklart med på lappen, men kommer nog behöva lite klaff om det skall lösa sig. 

9.ARON PALEMA: En klasshäst som nu inte startat på snart 2,5 månad - har dessutom sämsta möjliga spår bland de betrodda så detta blir kanske en övermäktig uppgift? Kan behöva loppet i kroppen innan han kan utmana ett motstånd som detta? Fast samtidigt kan det bli en smygresa och blir det tempo där fram så har han kapacitet att fälla samtliga - kommer finnas med på min lapp. 


Några skrällbud som är värda att nämna:

3.VÄSTERBO HARD CASH

8. HANK VON HÅLERYD

4.VALENTINO STRIX

Vem Sitter i Ledning: En normal dag kan ingen utmana HADES HÅLERYD om ledningen.

Håll Ögonen på: DIGITAL ARCHIVE som denna gång kan få ett perfekt smyglopp i rygg på ledaren. 

Min Rakning: 1 - 2 - 5 - 9 - 3 - 8 - 4 - 6 - 7 - 11 - 12 - 10

Strukna: -


Facebook - Johan Ulvestål

Twitter - @Johanstravblogg


Lycka Till!!