Då var det äntligen dags för en ny V75-omgång och det är inte vilken travhelg som helst utan pokalkvalen väntar idag (fredag), Olympiatravet med Jackpot på lördag samt extra V75 på Bergsåker på måndag. Som krydda på moset så avgörs pokalkvalen samt Olympiatravet på min hemmabana Åby. För den som  missat den "lilla" detaljen så är Åby utrustad med dubbla open strech, något jag personligen tycker att betydligt fler banor skulle bli utrustade med. Blir så mycket mer intressanta, taktiska och framför allt roliga lopp. Säger bara en sak - mer open strech åt folket. 

Ingen Analys: Till måndagens omgång kommer jag inte kunna presentera min analys i textformat. Tiden räcker helt enkelt inte till då jag vill lägga ner all tid på att att studera varje enskilt ekipage för att kunna presentera ett så slagkraftigt system som möjligt. Vill inte att min analys blir lidande p.g.a detta, men mina andelar finns som vanligt till försäljning även till måndagens tävlingar..  Fast självklart kommer Ni inte vara lottlösa då jag kommer presentera min lista med spikförslag, lås, garderingslopp samt omgångens vinnardrag. Finns tiden kanske jag även publicerar MUMMA eller GLÖMMA - vilket är min version av Vass eller Kass. Så Ni kommer inte gå miste om mina idéer...

Facebook och Twitter: Följ mig jätte gärna på Sociala medierna där jag länkar till de mesta som sker på bloggen. Här lägger jag även ut lite extra saker...  Lägg till mig genom att klicka på nedanstående länkar:  

Facebook - Johan Ulvestål 

Twitter - @Johanstravblogg


Andelar: Mina andelar har i år spelat in över 400.000:- och som vanligt så kommer jag konstruera fem stycken system i olika prisklasser till V75-tävlingarna (alltså på på lördag och måndag) och det finns fortfarande andelar kvar. Jag konstruerar följande system:

  • "Streckat Glasklart": 1000:-/andel och systemet består av 10 andelar. Detta är mitt största system som är riktigt slagkraftigt och där vi inte är så många som delar på slantarna. OBS ETT FÅ TAL ANDELAR KVAR!
  • "Streckat och Spikat": 550:-/andel och systemet består av 15 andelar. Taktiken är klar här - tre spikar och tre helgarderingar.
  • "Streckat Såklart": 350:-/andel och systemet består av 10 andelar. Motsvarigheten till detta systemet spelade in över 92.000:- för några veckor sedan på V8. OBS ETT FÅTAL ANDELAR KVAR!
  • "Streckat Solklart": 250:-/andel och systemet består av 25 andelar. Systemet där jag oftast satsar på en spik och garderar de stora favoriterna. När utdelningen är ett faktum betalar detta system riktigt bra.
  • "Streckat och Klart": 165:-/andel och systemet består av 25 andelar. Mitt billigaste system som spelade in en kvartsmiljon för några veckor sedan.

Först till Kvarn!!

Du kan även få förhandsinformation när nya andelar släpps om du är uppskriven på min maillista - maila mig i så fall på trav@telia.com så skriver jag upp Dig!

Du köper Din andel via webbsidan minandel:

https://minandel.se/experter/johan/


Fick frågan: Hur det kommer sig varför jag konstruerar såpass många system och vill nu klargöra detta en gång för alla...  Inför varje omgång analyserar jag varje ekipage  fram och tillbaka och ju längre veckan går desto mer detaljera blir min studie. När jag sedan konstruerar mina system så använder jag min analys som grund. Varför de olika system ser olika ut beror helt enkelt på att flera lopp har olika scenarier. T.ex tror kanske jättemycket på min tipsetta och det är stor chans till spets och slut där av blir det spik på några system, men skulle nu han/hon inte nå ledningen då ser avdelning betydligt mer öppen och då garderar jag denna på ett annat system. Jag frångår aldrig min analys och tror alltid på mina idéer och drag. Har även olika strategier för några system: 

  •  Streckat och Spikat: Har tre spikar och tre helgarderingar. 
  • Streckat Solklart/Inlämnat Solklart: Kör jag med mindre antalet spikar, men garderar de större favoriterna (som i min bok går att fälla). 

Trav är ett extremt svår spelform och vi spelläggare kan inte utföra mirakel, men däremot har vi verktygen för att skapa rätt förutsättningar för att hitta slantarna. Utöver detta behöver man en stor portion tur, utan tur längs vägen blir det aldrig några stora slantar. Att spela på trav skall man se som en LÅNGSIKTIG satsning emot de stora summorna - och man bör där av spela kontinuerligt. Det gäller att ha tålamod och då sitter tillslut slantarna på kontot"! 


Värd: Åby, Mölndal. Det Du skall ha i bakhuvudet är att Mölndalsbanan är utrustad med dubbla open strech. Vilket medför en extra parametrar att ta ställning till där ekipaget i rygg på ledaren samt travaren som är placerad som trea invändigt kommer få chansen över upploppet. Åby har genom åren bjudit på fina utdelningar.

Väderprognos: Väntas bra väder - är våren äntligen på G (??) och allt tyder på att vi slipper regnet som föll i fjol under tävlingarna. Det blir runt 10 plusgrader med sol och en vindstyrka som på runt 5 m/s. 

Magkänslan: Är minst sagt bra och har den där speciella känslan i kroppen när jag tror extra mycket på min analys och när det väntar jättefin travsport. Utöver Olympiatravet så bjuder V75-omgången på hög sportslig klass med en mängd högintressanta ekipage. 

Just nu: Smyger ut på balkongen med en rykande het tekanna samtidigt som sambon och katten sover som bäst, sätter mig i gungsoffan och bara njuter av utsikten och att det äntligen är dags att få presentera mina idéer. 

Nu Kör Vi!!! 

V75-1: Ett hårt inledningstempot gynnar min Chansspik!

Vi inleder med Bronsdivisionens försök 5 i meeting 3 med Autostart över full distans. Många startsnabba med framspår och risken är stor att det kan bli ett lite för högt tempo från start och detta gynnar helt klart samtliga som smyger med och inte är med i startrusningen -fast min spetsfavorit får ändå tipset. 

3.BARKEVIOUS MINGO: Det hela slutade med galopp efter en fight om ledningen senast - avslutade efter det helt ok. Detta är ett ekipage som verkligen stortrivs i ledningen och Carl Johan lär ladda för att nå spets. Blir återigen skor runt om, helstängt huvudlag samt jänkarvagn. Når de ledningen så blir de rejält svårslagna och detta är min vinnare - Spets och Slut?

6.ELDRICK BOKO: Vinstmaskin som är jämnheten själv. Senast blev startspåret en fälla (bricka 1) och fick lifta med till ett andrapris i positionen i rygg på ledaren. Innan dess har det varit tre imponerande triumfer och segrarna har tagits både ifrån ledningen och ifrån kön. Är allround - både stark och speedig. Är inte så snabb ut, så är ett av ekipagen som är gynnade av om det skulle bli hård körning ifrån start. Ser inte ut att inte bli så mycket spelad vilket är mumma och streckat med glädje. Letar Du efter en kapabel och spelvärda "chansspik" så är detta ett högintressant bud! Dessutom har ny info nått mig ifrån stallet och det är att man funderar att rycka skorna för första gången och detta kan ge en grymt bra effekt - stämmer denna info så är detta min tipsetta och spiken ligger nära.

9.ARON PALEMA: Har laddat inför denna uppgift och besitter en hög kapacitet. Är gynnad om det blir hård körning om ledningen och kan omgående smyga med i en rygg. Dessutom blir det nu första gången med jänkarvagn som kan ge en riktigt bra effekt - dessutom barfota runt om och öppet huvudlag som senast. Kommer fälla många till slut, alla?

1.HADES HÅLERYD: Ett lopp i kroppen efter kortare paus,  är rejält startsnabb och har en möjlighet att svara ut min spetsfavorit, men oavsett så tror jag Johan väljer att släppa. I så fall väntar en resa i rygg på ledaren och kan smyga med fram till open strech och har då alla möjligheter att straffa samtliga.

5.STARZINNER: Ser ut att bli favorit och skall definitivt inte underskattas i sammanhanget - har ändå fyra raka triumfer som inger respekt. Fast samtliga dessa segrar har tagits från ledningen där han antingen spetsat på egen hand eller blivit släppt till ledningen. Denna gång ser det tufft ut att nå ledningen, för att ta en längd på BARKEVIOUS MINGO tror jag är omöjligt och då är det lite upp till bevis hur han hanterar situationen med en köresa. Är självskrivet på garderingslappen, men känslan är att detta är en favorit som är i fara och som går att fälla.

12.VICTORY KÅSGÅRD: Tufft motstånd och kanske bortlottad? Fast med flyt på vägen kan det räcka långt, hela vägen? Stallet håller denna travare riktigt högt och skall verkligen inte glömmas bort på garderigslappen.

2.ÖNAS IDA: Ett tidigt skrällbud som kan bli totalt bortglömd. Visserligen är motståndet tufft, men sitter omgående bra till i andra spår. Efter en ryggresa så har hon en  underbar spurt som kommer fälla många, hur många?

10.REQUBLIQUE: En travare jag tycker om som visserligen kommer ha svårt att utmana i denna omgivning men med maxklaff så är inget omöjligt. Är också gynnad om det blir tempo på tillställningen - en kupongrensare.

Fler Möjliga Streck:

11.DONATO E

4.SAY THATVAGAIN

Vem Sitter i Ledningen: BARKEVIOUS MINGO är riktigt startsnabb och stortrivs i ledningen och är min spetsfavorit, fast kan bli utmanad av HADES HÅLERYD från sitt innerspår - utvändigt laddas favoriten STARZINNER.

Ranking: 3 - 6 - 9 - 1 - 5 - 12 - 2 - 10 - 11 - 4 - 7 - 8

Strukna: -


V75-2: Den Stora Frågan är om Favoriten Släpps till Ledningen? 

"Sulkysports Lopp" Klass II försök 5 i meeting 3 med Autostart över full väg. En bra favoriter som kommer bli svårslagen om han släpps till ledningen, men det finns intressanta utmanare och magkänslan säger att gardera.

6.FABIAN B.R: Har nu två lopp i kroppen och är obesegrad - har verkligen imponerat och för två starten sedan besegrade han kapabla FERRARI B.R. Är startsnabb och även om jag tror att TREVI DILLI tar hand om ledningen så är jag inte alls förvånad om de skulle släppa när favoriten kommer utvändigt och ställer frågan. Och ifrån spets blir han otroligt svårslagen, dessutom är det första gången med pisk viket kan ge en bra effekt - en bra favorit!

8.QUIZ TÖLL: En travare som jag föll för i slutet av fjolåret, men som återigen drog en nitlott i spårlottningen. Efter en kortare paus slutade det senast med dubbla galopper fast innan dess radade hon upp toppinsatser med hela fem raka topp-två placeringar där det blev triumf i två av dessa. Hon skall gå i ryggar och i så fall har hon goda möjligheter att spurta ner samtliga då hon besitter en magisk spurt - kan "flyga" hem segern över upploppet!

2.TREVI DILLI: Rikast i gänget med ett lopp i kroppen efter ett vinteruppehåll på fem månad - lär vara rejält förbättrad till denna start. Går återigen barfota runt om och är snabb ut - spetsaktuell, men frågan är om de släpper när favoriten ställer frågan. Oavsett så har det goda möjligheter och är självklar om du tänkt att gardera.

10.SMEVIKENS CRUISER: Tre lopp i kroppen efter kortare vila, så formen är verkligen på väg. Motståndet har kanske inte varit det bästa men har ändå segrat i samtliga av dessa starter. Att det är bakspår behöver inte vara negativt och travar återigen barfota - se upp!

3.FARMER JACK: Har nu två lopp i kroppen i lite enklare omgivning  där det blivit lika många triumfer. Har verkligen imponerat i dessa starter, kan dessutom öppna och kan få en intressant position med slagläge. Blir barfota runt om med en custom jänkarvagn - skall absolut räknas!

1.REX LANE: Här nu fyra lopp i kropp där det blivit triumf i tre av dem och har dessutom två raka segrar. I dessa starter har de kunnat överta ledningen och sedan spårat runt om. Är kvick ut och är nog mer än nöjd med att få  rygg på favoriten alternativt trea invändigt och blir dessutom jänkarvagn till denna start. Liftar med till open strech och har därmed toppchans!

11.CAN LANE: Bortlottad och är ett ekipage som trivs i spets - fast med sparade krafter efter en smygresa så kan det gå.. Blir återigen barfota runt om.

Fler Möjliga Streck:

5.COUUR DE LION

9.SEETHESTAR

Vem Sitter i Ledningen: TREVI DILLI tror jag svarar ut samtliga, men när favoriten FABIAN B.R kommer utvändigt så är känslan att de kommer att släppa.

Ranking: 6 - 8 - 2 - 10 - 3 - 1 - 11 - 5 - 9 - 4 - 7 - 12

Strukna: -


V75-3: Krigar Ner Samtliga på Ren Råstyrka?? 

FEI Europamästerskapen i Ridsport - Olympiastayern med Autostart över stayerdistansen 3140 meter där ekipagen som vunnit 270.001 startar med 20 meters tillägg medan de som har 750.001:- på kontot startar med 40 meters tillägg. Ett härligt stayerlopp med flera kapabla travare, men ger tipset på den starkaste av dem alla:

7.M.T KING OF CASH: En äkta långdistansare som verkligen besitter form. Är grymt starkt och distansen passar som handen i handsken - han känns som en evighetsmaskin. Blir återigen barfotabalans och i min bok så krigar han återigen ner samtliga - min vinnare!

10.BRAVO NAVARONE: Imponerade stort i årsdebuten och insatsen gav verkligen mersmak, fast senast blev det galopp. Med dessa två lopp i kroppen så lär han tagit kliv emot formen och skall absolut räknas. Har visserligen en galopphistorik där det blivit tre galopper på de fem senaste starterna. Stallet pratar om barfota bak - felfri så segerstrider han!

3.TROT KRONOS: Blev dubbla galopper senast, men har innan dess presterat på topp med enbart topp-två placeringar. Står 20 respektive 40 meter bättre till än huvudkonkurrenterna och kommer till största sannolikhet kunna överta ledningen i ett tidigt skede. Är inte helt att lite på i travet, men felfri och i ledning är han hästen att slå - kommer spåra länge, hela vägen runt?

14.AL´S WINNERMEDE: Pausat i dryga två månader men det finns en hög grundkapacitet och gillar verkligen distansen. Tränat bra och besitter en härlig styrka, de rycker dessutom skorna - kan runda samtliga.

6.MELLBY DUKE: Presterat bra under en längre tid och besitter en härlig avslutning, med rätt resa så kommer han straffa många över upploppet - Peter Untersteiner är tillbaka i sulkyn och blir denna gång vanlig vagn.

13.HEARTBREAKER V.S: Kanske lite väl tufft motstånd direkt i årsdebuten, men kapacitet finns verkligen hos denna travare - det pratas om barfota runt om. Kommer fälla många och får absolut inte nonchaleras.

9.BOTTNAS COMMANDEUR: En travare som man bara måste tycka om och som mer eller mindre alltid gör bra och stabila insatser - besitter form och kommer ifrån seger. Blir barfota runt om och halvstängt huvudlag - inte borta.

Fler Möjliga Streck:

8.VALENTINO STRIX

12.NOUGAT ÅS

15.ALAMO BOKO

2.U.S MALE E.P

5.PART NAN ANGELEN

Vem Sitter i Ledningen: TROT KRONOS kommer tidigt kunna överta ledningen.

Ranking: 7 - 10 - 3 - 14 - 6 - 13 - 9 - 8 - 12 - 15 - 2 - 5 - 11 - 4 - 1

Strukna: -


V75-4: Väljer att INTE ta Ställning!

Klass I försök 5 i meeting 3 med Autostart över kortdistans. Ett lopp jag inte blir riktigt klok över och kan läsa det på så många olika sätt, extremt svårt och  känslan säger att INTE ta ställning då de flesta i sällskapet kan triumfera - helgardera!. Fast självklart skall jag tjöta om några travare:

6.SAMBUCA KNIGHT: Har nu pausat i drygt en månad efter nederlaget på V75 då hon som favorit galopperade omgående från start vilket resulterade i en diskning. I skrivande stund är hon spelad till 14% och håller hon bara ordning på benen så skall hon absolut inte glömmas bort. Är snabb ut och kommer till största sannolikhet tryckas av och det kan räcka hela vägen till ledningen, även om det finns ett par riktigt startsnabba invändigt. Chansen finns att hon sitter tidigt i ledningen, men risken finns att hon blir över ifrån start - svårt... De rycker nu samtliga skor och kopplar på en jänkarvagn - kan mycket väl vara vinnaren!

1.WINSTON LASER: Ett ekipage som stortrivs i ledningen och har dessutom tre triumfer på fem starter. Jag tror ingen tar en längd på honom och att han tidigt sitter i ledningen, men även om det inte skulle bli någon ledning så kommer han ändå få en smörresa serverad. Det blir barfota bak och norsk huvudlag, vilket är en balans och utrustning som han har svarat mer än bra på. Detta är mitt drag i en avdelningen som minst sagt är svårläst - spets och slut till en högintressant procentsats!

2.RUN CEASAR RUN: Har två lopp i kroppen efter ett kortare uppehåll och har verkligen presterat på topp med lika många spets och slut-segrar. Trivs verkligen med barfotabalansen och kommer laddas ifrån start - är ett av ekipagen som har möjlighet att nå ledningen. För fem starter triumferade de genom vinnarhålet - är de intresserad av samma position igen? Känslan är att de kan vinna från de flesta upplägg: ledningen, rygg ledaren och har även styrka att göra en del jobb längs vägen - detta är ett bud som skall med tidigt på garderingslappen!

5.R.K KING: Har nu två lopp i kroppen och kan omgående sitta bra till då han är relativt snabb ut. Lär dessutom tagit ytterligare med kliv emot formen och skall absolut räknas.

10.XANTHIS AMAZING: Var det stora skriket på V7 för några veckor sedan, men har sedan dess några sämre prestationer på kontot. Presterar oftast på en jämn hög nivå men vinner inte ihjäl sig. De kör på samma utrustning vilket är barfota runt om, jänkarvagn samt open eye huvudlag. De är beroende av tempo där framme och får de smyga med i ryggar så har hon en femstjärnig avslutning - kommer straffa många med rätt resa!

7.TRECCIADORO REX: Tre segrar på fem starter även fast dessa triumfer tagits i lite lättare gäng. Den stora frågan är om det löser sig ifrån start och de hittar ner i en vettig position - kapacitet finns men rankas ner något med tanke på utgångsläget.

Fler Möjliga Streck:

4.HOCHTHEREITIS SOX

9.FLIRT FORTUNA

11.MAKING LOVE

3.OSCAR RHODE

8.EXPLOSIVE RIVER

12.FLASHING VICTORY

Vem Sitter i Ledningen: WINSTON LASER är riktigt snabb ifrån start och tror han har alla möjligheter att försvara sitt innerspår även om RUN CEASAR RUN kommer försöka hota - från springspår utmanar SAMBUCA KNIGHT.

Ranking: 6 - 1 - 2 - 5 - 10 - 7 - 4 - 9 - 11 - 3 - 8 - 12

Strukna: -


V75-5: Ledning eller Dödens för Favoriten?

"Lovely Godivas Minne" - 5-åriga ston (lägst 200.001 kr) med Autstart över full distans. Flera högklassiga travare där tipset går till favoriten som kan bli släppt till ledningen, men det kan lika gärna sluta med dödens - svårt...

3.WILD HONEY: Klasshäst som nu har ett lopp i kroppen efter en kortare paus. Får hon överta ledningen från startsnabba OTROBANDA så är väldigt mycket vunnit och då ligger en spets och slut seger nära till hands. Fast det skulle lika gärna kunna bli dödens om Peter Untersteiner väljer att köra i ledningen - mycket avgörs ifrån start.. Har kapacitet att vinna från flera upplägg och är såklart en bra favorit - men inget är givet så känslan säger gardering.

9.TREASURE KRONOS: Har under vintern mött världseliten i Paris och lär har utvecklats rejält av detta. Denna uppgift känns intressant och skulle favoriten få gå den långa vägen så har hon verkligen kapacitet att fälla samtliga - det första garderingsstrecket!

2.OTROBANDA: Årsdebuten avklarad och lär vara förbättrad till denna start. Är riktigt startsnabb och den stora frågan är vad Peter gör när Örjan tillsammans med storfavoriten WILD HONEY ställer frågan? Kommer spåra länge alternativt lifta med i den bästa ryggen - toppchans!

10.DARLING HORNLINE: Två lopp i kroppen och senaste blev det en plusbetonad spets och slut-seger. Läget är förstås svårt, men har stort kunnande och kapacitet - med lite klaff längs vägen så segerstrider hon.

6.ANGEL RAIN: En dam som man verkligen inte kan lita på då hon minst sagt har en galopphistorik - har blandat segrar med galopper under den senaste tiden. Felfri så finns det mycket att hämta hos denna travare - streckar Du på skall hon med.

1.ILONA HÅLERYD: Kommer inte kunna försvara sitt innerspår och de satsar nog på en position i rygg på ledaren alternativt som trea invändigt - kan avsluta fint över open strech. De fortsätter på den inslagna vägen och satsar på samma balans d.v.s barfota fram.

8.PASITHEA FACE: Besitter verkligen en formtopp med tre triumfer på årets fyra starter och den gången det inte blev seger så triumferade en viss DELICIOUS U.S. Spåret är långtifrån bra och är dessutom inte startsnabb så behöver lite klaff härifrån. Skulle de lösa sig ifrån start så är säkerligen Ludde intresserad av ett offensivt upplägg - det luktar dödens? Visserligen besitter hon form, men det känns som det kommer bli ett tufft lopp där hon får göra jobbet - rankar där av ner henne något.

4.GEMATRIA: Bra insatser under en längre tid och rycker nu skorna. Kan smyg med ifrån start i en bra rygg - inte borta. De blir samma balans som senast vilket innebär barfota runt om, jänkarvagn samt norsk huvudlag.

Vem Sitter i Ledningen: OTROBANDA är min självklara spetsfavorit.

Ranking: 3 - 9 - 2 - 10 - 6 - 1 - 8 - 4 - 7 - 5 - 12  - 11

Strukna: -


V75-6: Vem får Överta Ledningen?

Silverdivisionen försök 5 i meeting 3 med Autostartöver kortdistans. Finns många scenarier i denna avdelning och känslan säger gardering lång väg:

2.SLIDE SO EASY: Årsdebuten är avklarad och det blev en komfortabel spets och slut seger - en triumf som gav mersmak. Nu blir det ingen ledning då OFFICER C.D kommer flyga till spets - sedan är frågan om  Flemming Jensen kan svara ut Björn tillsammans med TJACKO ZAZ? Jag själv tror det och då finns det stora möjligheter att de kan få överta ledningen i ett tidigt skede - väl i ledningen så blir han riktigt svårslagen och tror han kan spåra hela vägen.

10.KING CITY: Visserligen är det bakspår, men älskar distansen. De rycker dessutom skorna och med minsta lilla klaff så blir inte jag förvånad om de är första ekipaget på fotot - strecka!

4.OFFICER C.D:  Min självklara spetsfavorit som troligtvis kommer att släppa till TJACKO ZAZ eller SLIDE SO EASY. Genom detta så kommer Johnny Takter få en perfekt resa i rygg på ledaren och som sagt när väl open strech uppdagar sig så kan allt hända - skräller?

7.DJALI BOKO: En intressant start över den korta distansen med tanke på att han blivit för het i de senaste två starterna (långdistans). Ett frågetecknet gör jag kring utgångsläget, vart hamnar de ifrån start? Är ett nytt offensivt upplägg att vänta - dödens? Blir nu både jänkarvagn och barfota runt om - har kapacitet att segerstrida!

6.TJACKO ZAZ: Gör nu årsdebut efter nästan fem månaders frånvaro och behöver kanske detta loppet i kroppen? Avslutade fjolåret på bästa sätt med hela fyra raka triumfer. Älskar distansen och är startsnabb och kommer försöka komma förbi SLIDE SO EASY så att de kan överta ledningen ifrån OFFICER C.D. Skulle det lyckas så kommer de segerstrida direkt i årsdebuten - men annars luktar det dödens och då blir det en övermäktig uppgift. Återigen avgörs mycket ifrån start - fast på garderingslappen är han ett måste!

5.INDOOR VOICES: Besitter en härlig avslutning och skulle hon få en ryggresa så har hon den bästa biten till sist - spurtar ner många!

12.SUGARMAKESMECRAZY: Jättesvårt utgångsläge och behöver tur om det skall lösa sig. Högintressanta utrustningsändringar i form av jänkarvagn, barfota samt helstängt huvudlag - vågar inte utesluta honom ifrån systemet!

8.RE DOC: Ett ekipage som jag spikat med framgång förut, men som blev bortlottad. Trivs otroligt bra ifrån ledningen, men nu får det bli ett defensivt upplägg - med maxklaff så kanske kanske kanske...

9.BREIDABLIKS NUBBE: Två lopp i kroppen och har mycket kunnande, men var senast en stor besvikelse - behöver klaff om det skall lösa sig ifrån bakspår över sprintdistans.

Fler Möjliga Streck:

1.VICTOR A.U

3.TANGO VANG

Vem Sitter i Ledningen: OFFICER C.D är ruskigt startsnabb och ingen i detta sällskap kan utmana honom om ledningen.

Ranking: 2 - 10 - 4 - 7 - 6 - 5 - 12 - 8 - 9 - 1 - 3 - 11

Strukna: -


V75-7: En Säker och Komfortabel Seger??

Då var det dags för omgångens stora höjdpunkt : "Olympiatravet" - med Autostart över full distans. Normalt sätt vinner världsstjärnan detta utan några större problem, men nu finns det ett antal frågetecken....

6.NUNCIO: Normalt sett en självklar spik och V7:an hade förvandlats till en V6:a. Har han bara en 90% form så vinner han detta lekande lätt, fast senast insatsen gav många frågetecken. Och även om han trycktes av för att nå ledningen fick han ändå en vettig position - tappade visserligen viktig mark när en halssjuk ON TRACK PIRATEN stumnade totalt. Fast över upploppet saknades både det rätta trycket och NUNCIOs magiska vinnarskalle. En "vanlig" favorit med lika många frågetecken hade jag garderat alla dagar i veckan - men nu är det inte vem som helst det är NUNCIO. Jag personligen tror att han bara vinner detta och det troliga scenariot är att Örjan kan överta ledningen från Erik tillsammans OASIS BI som mer än gärna tar rygg på favoriten. Då är världsartisten hästen att slå och i min bok står det skrivet -  en säker och komfortabel seger..

Fast håller man fast vid dessa frågetecknen så är det självklart värt att gardera - fast då blir avdelning relativ dyrt och kräver sina streck: 

2.OASIS BI: En travare som ligger mig riktigt varmt om hjärtat,  är ett spjut ifrån start och kommer lekande lätt att ta hand om ledningen. Släpper sedan till största sannolikhet när Örjan ställer frågan och liftar med till en topplacering och skulle inte NUNCIO ha sin bästa dag så har han fått en perfekt smygresa serverad och blir svårslagen över open strech.

5.NADAL BROLINE: Avslutningen senast var minst sagt i världsklass där han på fotot besegrade både VOLSTEAD samt D.D.S HITMAN. Fick nu framspår där Ulf Ohlsson kan smyga med och skulle NUNCIO svika så kan det på nytt vara först på fotot.

1.SPRING EROM: 12-åringen som bara blir bättre och bättre. Är visserligen startsnabb, men kan aldrig svara ut OASIS BI och när favoriten övertar så blir det positionen som trea invändigt. De får då en perfekt smygresa och kan genom open strech kvittera ut en ny topplacering.

7.LIONEL N.O: Verkligen kapabel och besitter en enorm styrka som med lite tempo längs vägen kan kriga ner de flesta - sviker NUNCIO kommer han segerstrida alla dagar i veckan.

9.ON TRACK PIRATEN: Vinterns Kung som definitivt inte får nonchaleras - senaste starten är bara att glömma då han drogs med halsinfektion. Blev kanske bortlottad, fast med tempo längs vägen så kommer han fälla många, hur många?

4.VOLTIGEUR DE MYRT: Kan hitta en fin position direkt ifrån start och är lite bortglömd i sällskapet - besitter kunnandet att fälla många till slut.

8.YOUR HIGNESS: Fjolårssegraren som inte övertygat i årets starter. Utgångsläget blev allt annat än bra, men taktiken är glasklart att försöka hitta ner en lämplig rygg och sedan utnyttja hennes härliga spurt till slut.  Detta är verkligen ett långskott och rankar ner henne en hel del med tanke på att det saknas form.

Vem Sitter i Ledningen: Ingen tar en längd på OASIS BI och är min självklara spetsfavorit - släpper sedan till NUNCIO i ett tidigt skede.

Ranking: 6 - 2 - 5 - 1 - 7 - 9 - 4 - 8 - 10 -3

Strukna: -


Lycka Till!!!