Vi packar väskan och reser till Östergötland för ett besök på Mantorpstravet. Här mäter upploppet en längd på 177 meter, vilket är något under snittlängden så det är en fördel att sitta i den främre träffen när det vankas 9upplopp. Väderprognosen säger uppehåll med en temperatur på fyra minusgrader.


Vill Ni rygga mitt system "Ulvestål", så bli medlem i Facebookgruppen "Travgruppen Lyckoskon" - Ni hittar den på följande länk:  https://www.facebook.com/groups/641261882635591/


SPIKEN:
Uppgiften för OUTLAW PETE ser intressant ut och väljer att singelstrecka. Är snabb ut och lyckas han svara ut MO FARAH talar mycket för att han omgående sitter i spets – om inte kan Carl Johan Jepson styra fram och överta. Blir det ledningen är extremt mycket vunnet och den stora frågan är vem som skall köra fram utvändigt och höjta tempot. Känslan är att Carl Johan Jepson kan lura bort stora delar av loppet och spårar hela vägen runt – är dessutom obesegrad ifrån denna position. Skulle det grusa från start och det inte inte bli någon ledning, så har han tidigare visat att han kan röra på sig till slut – är kapabel och speeda ner samtliga. Bästa hästen som kan vinna ifrån alla positioner – Spikar utan att tveka!

LÅSET:
Jag inleder omgången med ett lås på kapabla BONNIES CELEBRITY och SMOKEY HERMAN. Den sistnämnda är min förstahäst och spiken låg inte långt borta, även om favoriten är kapabel. Fast SMOKEY HERMAN drog vinstlotten i spårlottningen och tror att Carl Johan Jepson tidigt sitter i ledningen – har en stark feeling att det blir spets och slut. Kapacitetsmässigt är denna duo en klass bättre än övriga, det enda hotet är om de skulle köra sönder varandra – då kan de övriga komma in i matchen men har riktigt svårt att se att detta skulle inträffa. Så nöjer mig med dessa två.