Efter en magiska söndag där Readly Express i Prix d’Amérique regerade och speedade ner självaste kungen – det var en fantastisk upplevelse för travhjärtat och har inte riktigt hämtat mig ännu. Vad passar då bättre dagen till ära än att bege sig till Goopland d.v.s Färjestadstravet där dagens V64 skall avgöras. 
Idag håller jag ingen helt i handen utan går all in och garderar samtliga avdelningar..

 

SPIKLÖST:
I avdelning tre hittar vi långtifrån en spelvärd travare där Kaj Widell sitter upp på megafavoriten  GENESIS som i skrivande stund är spelad till hela 81%. Fast uppgiften ser bra ut där motståndet i skrämmer nämnvärt. Har nu två lopp i kroppen där det blivit lika många segrar där han verkligen imponerat. Spåret är helt perfekt och allt talar för att Kaj tidigt sitter i spets och härifrån är det hästen att slå, det troliga är spets och slut – det är en bra spikkandidat! Fast nu jagar vi slantarna och favoriten är ändå orutinerad så jag betalar för ytterligare tre ekipage på lappen! Vill varna för CANARY som är härdad i tuffare sällskap samt ROAD TO HEAVEN N.O samt FLOE TEEMER som tidsmässigt skulle kunna utmana favoriten. Jag vet att det är långskott, men bakom favoriter är det öppet där samtliga travare är skrällar.

 

LÅS x 2
I INLEDNINGEN: Är det klasskillnad mellan travarna om vi pratar grundkapacitet. Kaj Widell styr ytterligare en storfavorit i form av FURIOUS FRANCIS som vinner det lekande lätt om han är i hyfsat slag, men nu är det första starten på 3,5 månad och dessutom med skor – gör ett frågetecken kring formen! Det är möjligt att han behöver loppet i kroppen, men en normal dag går han ut och bara vinner här. Fast väljer att dubbla med RED TEAM REX som mer än troligt håller sig framme om favoriten skulle svika.

 

I FEMTE: Håller jag verkligen INTE favoriten DARDANOS i handen. Det är nu årsdebut efter ett uppehåll sedan augusti, så lär vara behov av ett lopp i kroppen innan vi kan prata form – är dessutom betydligt mer orutinerad än de värsta konkurrenterna så utesluter han helt. Väljer att låsa loppet på ALL REASONS och FLOSSE som besitter kapaciteten i avdelning. Går ALL REASONS felfritt så blir han rejält svårslagen, men skulle de bli galopp så tror jag FLOSSE som besitter en stabil form (tre topp-två placeringar på de senaste fyra starter) spurtar ner samtliga.