Då var det dags för en ny V64-omgång som går av stapeln på Axevalla som erbjuder Sveriges längsta upplopp. Dagens system så är jag ute efter de större slantarna och satsar på en spelvärd spik, ett lås och garderar sedan hårt i övriga avdelningar.GARDERAR STORFAVORITEN:
Många väljer ikväll att singelstrecka dagens största favorit vilket är WINDWALKER i monté-loppet. Hästen är härdad i monté-sammanhang och har hela 13 starter i monté på de senaste 14 starterna, men saknar än så länge seger. Har däremot visat upp en stabil form med fyra raka topp-tre placeringar och blir dessutom rejält kuskförstärkt när Sofia Adolfsson ikväll sitter upp. Sofia kan får fart på det mesta så ikväll är det kanske dags för första triumfen, men i mitt tyckte har han blivit lite väl överspelad och ser ett stort spelvärde genom att försöka fälla. NELLE RED TURBO är en självklar utmanare som visserligen bara startat två gånger i denna tävlingsform, men besegrade senast storfavoriten så har verkligen visat kapacitet. TRACKS tycker jag är bortglömd med tanke på den grundkapacitet som finns hos denna travare – så visst finns det intressanta garderingsbud.

 

LÅSET:
I V64-5 är DEALWITHAKISS någon/några klasser bättre än övriga, spiken låg riktigt nära och förstår de som väljer att spika ikväll. Spåret är förstås långtifrån det bästa, men löser det sig bara det minsta så kommer hon runda samtliga och vinna tämligen enkelt. Väljer ändå att dubbla med intressanta YRSA BRICK som med två lopp i kroppen lär vara ännu bättre till denna start. Med rygglopp längst vägen så har hon en vass spurt att tillgå, se upp över upploppet!

 

SPIKEN:
Väljer att ta ställning för BACAN DEGATO i avslutningen i en annars jämnstreckad avdelningen. Har nu ett lopp i kroppen där det blev ett defensivt upplägg. Med det loppet i kroppen lär han tagit flera kliv emot formen till denna start. Är en riktigt starkt individ som vet vad mållinjen är och tror helt enkelt att han straffar samtliga i kväll.