Då var det äntligen dags för en ny V6:a och dessutom på min hemmabana Åby – så är verkligen laddad till tänderna.

INTRESSANT:
Peter Untersteiners PENSE KLOSTER gillar jag skarpt och efter lite småskador är hon nu äntligen tillbaka på banan. Spiken på denna härliga travare låg riktigt nära, men den formen Sofia Aronssons travare LEGOHOLM ZON visade upp senast på V75 gör att hon hamnar på lappen. Den troliga ledaren NY DIAMONDINTHESKY hamnar även hon med på lappen, tillsammans med kapabla GUNELL PALEMA. Fast blir inte förvånad om PENSE KLOSTER bara är bäst denna kväll.

 

MONTÉ
Monté är tillbaka på kupongen och det är en tävlingsform jag uppskattar riktigt mycket och tycker både är rolig och intressant. PACIFIC FACE har en bra uppgift framför sig och har både form och styrka för att kriga ner samtliga. Det främsta motbudet är JUMBLES som är snabb ut och lär tidigt sitta i spets om han travare iväg felfritt vill säga. Bäst i fältet är egentligen SKYLANE men spåret är förstås långtifrån det bästa – men blir det bara lite tempo längs vägen så är chanserna stora att Henriette Larsen spurtar ner samtliga. Sofia Adolfsson skall man absolut inte räkna bort när det gäller monté och sitter nu upp på skrällen ALFAS ICE MAN – smyger med och kan överraska med minsta lilla klaff.

 

SPIKEN:
Veijos Heiskanens nyförvärv ASTON D.K (V64-4) skall bli intressant att följa. Kapacitetsmässigt är han bäst i fältet, men den stora frågan är i vilken status formen är? Har inte startat sedan november, men gick riktigt bra under hösten med tre triumfer på sex starter. Veijo kan väl inte direkt skryta med sin stallform, men rapporterna säger att han tränat bra och är redo inför denna uppgift. Jag tror de löser denna uppgift även om det är ett frågetecken kring formen – Spikar! TYSON DIMANCHE är värst emot men är hopplöst osäker i travet, har hela sju galopper på de senaste åtta starterna – blir inte alls förvånad om det på nytt slutar i galopp.