Det är min programpunkt där jag sammanfattar min tidiga V75-analys. Ni får ta del av mina tankar och idéer - ger Er mina spikförslag, lås och bjuder på mina stora drag i omgången. Som sagt är detta mina tidigare tankar och det kommer att skilja sig en hel del från hur jag kommer konstruera mina system då analysen pågår kontinuerligt ända fram till att tävlingarna inleds. Jag utgår alltid ifrån ekipaget segerchans vilket sätts i relation till spelvärdet - finner jag en möjlighet att det går att fälla de stora favoriterna så gör jag alltid det. Jag ger Er även ett systemförslag på ett spelvärt system runt 1000 rader d.v.s 500:- som satsar mot de stora slantarna..

Värd: Axevalla arrangerar V75-tävlingarna både på lördag och söndag, vilket är en av de största höjdpunkterna på året när Axevallalöpningen och StoChampionatet entrar scenen. Det är dessutom högklassiga V64-tävlingar under fredagar där ett fin fint femåringslopp inleder tävlingarna där bland annat stjärntravarna CYBER LANE, MUSCLE HUSLE samt MONARK NEWMEN skall göra upp. I avslutningen väntar "Axevalla Maraton" ett långlopp över hela 4140 meter med hela fyra volter - säger bara en sak mer sådana här lopp åt folket. Så bänka Er i dagarna tre, så får Ni ta del av ett utsökt smörgåsbord med otroligt fin travsport. Har Ni möjlighet att besöka banan skall Ni självklart göra detta, då får Ni ta del av en fantastisk stämning - en äkta folkfest! Sist men absolut inte minst skall det nämnas att banan är utrustad med Sveriges längst upplopp som mäter hela 227 meter - så bakspårshästarna bjuds verkligen in i matchen.

Info kring omgången: Denna analys avser lördagens tävlingar där omgången ser spelvärd ut och det saknas verkligen inte drag så ser ett högt spelvärde. En av omgångens höjdpunkt är självaste Axevallalöpning där de råstarka PLATON FACE skall möta ZENIT BRICK och CALL ME KEEPER  eller är det upplagt för ON TRACK PIRATEN som är ute över sin favoritdistans?


Vill Ni Rygga Mina System så konstruerar jag tre stycken:

1. ”Streckat Såklart”, 350:-/andel: Skrällsystemet som spikar där spelvärdet är högt och garderar samtliga storfavoriter.
2. ”Streckat Solklart”, 200:-/andel: Det Spiklösa Systemet som försöker fälla samtliga favoriter.
3. ”Streckat och Klart”, 165:-/andel: Det billigaste systemet som konstrueras med en spik – är systemet som hittills hittat de högsta vinsterna.

Ni köper in Er i mina system via denna länk:
https://minandel.se/experter/johan/


VARFÖR VÄNTA - NU KÖR VI...


BÄSTA SPIKEN (V75-4):

"Rinner undan och Bjuder Inte in Bakspårshästarna"

Klicka på läs mer för att läsa hela analysen i sin helhet.

Förutsättningar talar för UNDER THE COUNTER som står helt perfekt inne på pengar och kan matcha tiderna som ekipagen från 20 meters tillägg presterat. Spår tre i startvolten har hon tidigare behärskat, är dock inte helt stabil i travet då hon galopperat två gånger i de senast fem starterna - fast har trampat iväg felfritt i de två senaste starterna. Körs offensivt där Oscar J Andersson har goda chanser att överta ledningen från UNA BLESSED som lär rivstarta från sitt springspår. Felfri tror jag de rinner undan och sätter ett jämnt och hårt tempo - i så fall bjuder de inte in bakspårshästarna. Vill man gardera skall klasshästarna SOUTHWIND FEJI och UNIQUE JUNI med på lappen. Segermaskinen SOUTHWIND FEJI har hela 17 triumfer på karriärens 22 starter. Inledde året lika bra som fjolåret startade där hon hade nio raka segrar (!!). Efter detta blev det två plumpar i protokollet fast är minst sagt ursäktad då hon stötte på stjärnor som DOUBLE EXPOSURE och ULTRA BRIGHT. Fick därefter en välbehövlig paus på 2,5 månad och i comebacken senast svarade hon ut samtliga ifrån sitt innerspår, men när råstarka ANNA MIX kom fram utvändigt var det inget snack om att Mikael J Andersson skulle släppa. Fick en fin resa i rygg på ledaren och var inte helt tom i mål - med det loppet i kroppen har hon säkerligen tagit kliv emot formen. UNIQUE JUNI har både en härlig styrka men är även vass på speed - tål att göra en hel del på egenhand och skall aldrig nonchaleras. Dessutom har hon placerat sig före SOUTHWIND FEJI i de två senaste mötena. Skall Du gardera bör Du även strecka för DEALWITHAKISS som ser ut att bli totalt bortglömd. Är härdad i V75 sammanhang och även hon står perfekt inne på pengar. Triumferade i vintras på V75 och visade då upp vad hon är kapabel till. Har nu inte startat sedan i april, så det är ett stort frågetecken kring formen men senaste insatsen har fastnat på näthinnan där hon presterade helt på topp i Diamantstoets final där hon inkasserade ett fint andrapris - från sitt tionde spår. Det är mycket möjligt att hon behöver loppet i kroppen - är ett högintressant bud från en travare som en bra dag har kapacitet att trava en låg 12-tid och skall därför räknas tidig. Ett måstestreck på garderingslappen är starka och rejäla MULLIGAN som tål grovarbete - lär runda många till slut och skall inte nonchaleras.

NÄST BÄSTA SPIKEN (V75-5):

"Kan Vinna från de flesta upplägg - Spikar utan att blinka"

Här slår jag ett slag för Timo Nurmos ROHERYN som har två segrar på de tre senaste starterna -segrarna har kommit över den korta distansen där utgångslägena inte varit de bästa (bricka 8 och 12), vilket minst sagt är imponerande. Denna gång är det framspår och då han är snabb ut är känsla att han har goda chanser att överta ledningen från innerspårets UNHEARD OF och då krävs det en extraordinär insats från konkurrenterna om han skall förlora. Fast det är viktigt att ha i bakhuvdet att det vimlar av startsnabba som också mer än gärna vill överta och sitta på den berömda leken - värsta spetskonkurrenterna är främst ODESSA CELEBER men även VICHY GRIF. Nu är loppet långtifrån över även om det inte skulle bli någon ledningen - visade näst senast att han går minst lika bra bakifrån och spurtade ner samtliga, avslutade dessutom 09,5 sista 800. Skulle det sluta i dödens lär han bli avlöst av ENJOY THE LIFE där det bara finns en pedal och det är gasen - blir dessutom helstäng huvudlag där så det är full fart som gäller. Så känslan är att det kommer lösa sig perfekt för Jorma Kontio som verkligen sitter på leken och har toppchans. Har tre lopp i kroppen så formtoppen bör inte vara långt borta och dessutom blir det nu jänkarvagn! Många plus i kanter och spikar utan att blinka. På en garderingslapp skall ODESSA CELEBER streckas, för skulle han lyckas svara ut min vinnare så är det upplagt för att det blir en tidig ledningen och då kan hon sitta här hela vägen runt. GOMEZ blir rejält kuskförstärk när vänsterhänta Björn Goop sitter upp för första gången och dessutom blir det någon form av stängt huvudlag för att få honom alertare. Är orutinerad över distansen och gör ett litet frågetecken om distansen passar - har en hög grundkapacitet och är självskriven på garderingskupongen. Skrällen UNHEARD OF får en perfekt resa i rygg på ledaren, även spurtstarka ESPRIT SISU skall självklart oräknas. Någon som jag alltid brukar varna för och som jag jagat under en längre tid är YANKEE BOY som dagen till ära blir rejält kuskförstärkt när Ulf Ohlsson sitter upp. Är lite bortlottad men skulle det bli hårt tempo där framme då bjuds han in i matchen över Axevallas långa upplopp - kan vara den stora skrällen, Glöm Glöm INTE om Du garderar!!!

CHANSSPIKEN (V75-1):

"Spets och Slut"

Favorit just nu är innerspårets ARAW HOSS som besitter en hög kapacitet, fast är skadeförföljd och har på nytt pausat sedan i början av juni. Spåret är inte heller det ultimata, då han till största sannolikhet blir över från start. Så det saknas inte frågetecken hos Timo Nurmos travare, fast Björn Goop brukar lösa dessa uppgifter så utesluter inte han helt - självklar på garderingslappen. Tar själv ställning direkt i inledning för BÅLSTA PALEMA som kommer att kunna utnyttja sitt springspår och lär rusa till spets. Stortrivs i ledningen och kommer härifrån att bita ifrån sig riktigt bra - motståndarna måste minst sagt vara bra om de skall plocka ner honom ifrån sin favoritposition. Glöm inte heller bort att han som treåringen besegrade en viss READLY EXPRESS, vilket skall inge en hel del respekt. Jag tycker förutsättningarna är helt dem rätta och när han dessutom är obesegrad i de fyra senaste starterna på Axevalla är jag säker - jag spikar. Går Ni i garderingstankar får Ni inte glömma bortglömda vanligtvis så betrodda AILERON, fast det är klart att det är andra förutsättningar denna dag då han inte kan nå sin favoritposition (ledningen). Är snabb ut så Robert Bergh kan tidigt hitta en bra rygg och får han spara sin speed till slut kan han nog spurta många till slut. Plockar även med VICTORY KÅSGÅRD som under sensommaren i fjol visade form och triumferade vid tre tillfällen. Har nu två lopp i kroppen efter ett uppehåll på dryga halvåret - med dessa loppen i kroppen lär han gått framåt rejält. Spåret är visserligen ett stort frågetecken då han har en gedigen galopphistorik - på de senaste tolv starterna har det blivit hela sju galopper! Felfri en högkapabel sort som aldrig skall nonchaleras. De som vill gardera vidare skall även plocka med SAMBUCA KNIGHT som är snabb ut och kan få en fin ryggresa härifrån och IMPORTEDFRMDETROIT som kan mycket i sina bästa stunder, även om han kanske är allra bäst över de längre distanserna. Med ett framspår hade POINTILLIST varit intressant, men från bricka 12 känns det hopplöst och utesluter han helt denna kväll.

LÅSET (V75-3):

"Skorycket gav en extra växel - Spurtar ner allt och alla"

I tredje avdelning håller jag HARVEY i handen, känns som han har en vettig uppgift framför sig och skulle haft betydligt mer pengar på sig om inte treårssäsongen var skadedrabbad. Senast ryckte man samtliga skor vilket gav en bra effekt och gick en stark sista långsida men hann inte dit och sätta nosen före VINCENT AS. Det blir samma utrustning igen med barfota runt om och helstängt huvudlag. Startsnabbheten är relativt osynad men är kvick de första stegen, men är ändå tveksam till att det räcker till någon ledning då det finns ett par snabbare invändigt. Kan däremot ganska omgående hitta en position med slagläge och har tidigare visat att han har en riktigt vass avslutning - fäller allt och alla över det långa upploppet? Blir dessutom jänkarvagn för första gången i karriären - JÄTTE INTRESSANT! Men vågar inte utesluta hopplöst osäkra KARL SJÖHAMMAR som felfri har radat upp segrarna, är snabb ut och kan tidigt sitta i spets - hästen att slå och goda chanser att spåra hela vägen hem. Ett tråkigt lås så plockar med en tredje i form av MORUGA där det kommer ladda max - når det spets vill stallet testa köra där och då är det toppchans. För Er som vill strecka vidare bör Ni även ha med SILENT HILL som visserligen blir över från start, men Peter Untersteiner lär serveras honom ett delikat lopp i rygg på ledare - riktigt farlig om luckan skulle uppdagas över upploppet. RAKET BRODDE blir det intressanta utrustningsändringar kring då det blir barfota för första gången, vilket kan ge en enorm effekt och dessutom sitter Erik Adielsson upp för första gången.

(HEL)GARDERINGEN (V75-6):

URBAN KRONOS har varit grymt fin på slutet med hela fyra segrar på fem starter - gick senast strålande från spets och avslutade nio blankt sista 700. Har två raka spets och slut segrar, men nu är de nya i klassen och det är tuffare emot så frågan är om Örjan väljer att släppa till NOBEL AMOK? Oavsett upplägg är det toppchans och är självskriven på kupongen. Just NOBEL AMOK är hästen i loppet som besitter allra bäst kapacitet, men är hopplöst osäker i travet och har nu tre raka galopper - så detta är absolut ingen travare att hålla i handen. Travet har sett långt ifrån bra, men skulle det lösa sig perfekt för Robert Bergh om Örjan väljer att släppa med URBAN KRONOS då är det förstås toppchans och skall självklart med på garderingslappen. Från bakspår hittar vi ett gäng högkapabla.. HANDSOME BRAD har utvecklas till en topp travare som hela tiden utvecklas och stred senast hiroiskt från dödens. Näst senast spurtade han ner allt och alla och avslutade 09,6 sista 800 - nu är utgångsläget något chansartat och med lite tempo framme i spets så bjuds han omgående in i matchen. BARON GIFT besitter verkligen form, har här ett fint smygläge och går nästan bättre bakifrån. Får han spara sin speed kommer han avslut sylvasst och flyga fram över upploppet - för tre starter sedan avslutade han t.ex 08,5 sista 800 så kan verkligen röra på sig till slut. Segrarna för LINUS BOY har uteblivit men har bibehållen form och gör det alltid bra, avslutade också 08,5 sista 800 så skall absolut räknas. Finns dessutom en del skrällbud bakom där TRINITY LUX kommer utnyttja sin startsnabbhet och kan hitta ett fint utgångsläge omgående. ZOKO LANE kapabel sort som jag jagat under hela året, gör det bra mest hela tiden men har svårt att ha nosen först - med klaff inte bort och har tjänat ihop till en seger, en klassisk nästagångare. STEPPING SPACEBOY snabb ut, når ingen ledning fast har fler gedigna insatser i ryggen och dessutom kopplar de på en jänkarvagn. Som Ni märker är detta en hopplös avdelning att bena ur så rekommenderar Er att strecka på och har Ni råd tar Ni med samtliga.

GARDERINGSLOPPEN:

V75-2: Ett voltstartslopp för lärlingar där GALANTE OLANDESE tillsammans med Jimmy Dahlman är favorit och som har goda möjligheter att överta ledningen från innerspåret JOIE AU COEUR H.C. Från spets är det förstås en bra chans, men på min lapp blir det en självklar gardering. COFFIE U.N.G är helt bortglömd av de tidiga spelarna och gick senast riktigt fint, har en av landets bästa lärlingar Kim Moberg bakom sig som känner hästen och har möjlighet att ge honom den ryggresan han behöver - i så fall besitter han en första klass spurt som kommer fälla de flesta i detta sällskap. Starka RAFIKI FRI gör det bra mest hela tiden men har lite svårt att ha nosen först - distansen är ett stort plus och har sin bästa bit till slut, förtjänar en seger och känslan är att den kan komma redan på lördag. SUPER GRABBEN besitter toppform med två segrar och ett andrapris på de senaste tre starterna, men har i dessa starter hittat till ledningen -löser det sig med positionerna så slår ju form klass. RUSHMORE FACE är en äkta långdistansare som verkligen är gynnad av den långa distansen, tål göra en del på egen hand och med minsta lilla klaff så kommer han runda många - dessutom tillsammans med kompetenta Oskar J Andersson. GREAT KING WINE besitter kanske bäst kapacitet av alla men har varit sjuk så frågan är hur dagsformen är, är självskriven på kapacitet. JOIE AU COEUR H.C kan få loppet, är snabb ut och sitter tidigt i ledningen - sedan är frågan om de väljer att släppa eller inte? Känslan är att de släpper, men oavsett är de garanterad en fin resa och kan spåra länge alternativt få en smygresa serverad i rygg på ledaren - är minst sagt streckvärd och skall definitivt inte nonchaleras. WHISKY AKEMA är visserligen ny i klassen och har ett svårt utgångsläge - fast formen går inte klaga på då han triumferat i tre av de fem senaste loppen. Sist men absolut inte minst skall Peter Untersteiners SOBEL CONWAY nämnas som prenumererat på dåliga utgångsläge på sista tiden men gjort det bra och visat form - kan avsluta starkt så med rätt ryggar längst vägen blir han farlig.

V75-7:  Kvällen avslutas med prestigefyllda Axevallalöpning där mycket avgörs ifrån start. ON TRACK PIRATEN är spetsfavorit i första fas, men är inte självskrivet att Hans R Strömberg kör han i ledningen. Sedan är frågan vem som är först framme och ställer frågan - PLATON FACE eller CALL ME KEEPER?  CALL ME KEEPER har tilldelats ett perfekt utgångsläge men frågan är om Örjan väljer att gasa från start för att svara ut PLATON FACE och försöka överta ledningen eller är han nöjd med att ge honom en ryggresa? Från spets är det absolut toppchans, fast lär inte få sitta här i fred då oblyga Adrian kommer att pressa honom rejält hela vägen runt.   PLATON FACE kommer verkligen inte be om ursäkt för att han är en färsking bland eliten. Distansen är helt rätt då han är superstark och formen kan man definitivt inte klaga över med sina fyra raka segrar. Vem har inte insatsen i Harper Hanovers lopp på näthinnan när han triumferade på ett vansinnigt imponerande sätt och besegrade en viss CALL ME KEEPER. Visst den gången var förutsättningarna annorlunda och startade 40 meter framför stjärnhästen, men direkt ifrån start kom galoppen som ett brev på posten och tappade hela försprånget - ändå var han absolut bäst, runda allt och alla och vann i överlägsen stil. Adrian lär inte vara blyg utan det är på nytt ett offensivt upplägg som gäller. Detta är min första häst och har kapacitet att kriga ner allt och alla på ren råstyrka, oavsett position!! Finns en risk att de fäller varandra om de sätter ett alldeles för högt tempo och då är ON TRACK PIRATEN gynnad (om han släpper vill säga), men även ZENIT BRICK som Björn Goop lär servera ett perfekta rygglopp med. Formen är visserligen ett stort frågetecken då han pausat i 2,5 månad, så det kan saknas en del form och behöver kanske loppet. ANNA MIX drog verkligen nitlotten i spårlottningen och blir över från start där känslan är att hon till slut hamnar i tredje invändigt och behöver då förlita sig på turen om det skall lösa sig och rankar därmed ner henne en aning. Jag utelämnar DAY OR NIGHT IN som verkligen senast fick en drömresa framme i spets, trots detta blev han nerspurtad av superskrällen ART ON LINE - har ingen feeling för han alls och utesluter han helt.

DRAGEN:

AILERON (V75-1): Har tilldelats ett åttonde spår och är därmed inte spetsaktuell denna kväll, fast utfärdar ända en varning för löser det sig längst vägen och Robert Bergh kan spara hans speed då kan han plocka ner samtliga.

COFFIE U.N.G (V75-2): Har visat fin form på slutet och ifrån detta utgångsläge kommer Kim Moberg köra i ryggar och då har han en mäktig spurt att tillgå - lär flyga fram över upploppet.

DEALWITHAKISS (V75-4): Återkommer från ett uppehåll på dryga tre månader så saknas antagligen en del innan formen sitter där. Visade enorma fartresurser i våras och skall absolut räknas tidigt - står dessutom 20 meter bättre till jämfört med de kapabla från bakspår.

KORSDRAGET x 2

JOIE AU COEUR H.C (V75-2): Ser inte ut att bli särskilt betrodd och nu är förutsättningarna helt perfekta - körs i ledningen alternativt rygg ledare och oavsett position så finns en hög skrällpotential.

YANKEE BOY (V75-5): Är ofta mitt personliga "skrik" som majoriteten av spelarna inte har så stort förtroende för och blir gång på gång totalt bortglömd, men kapaciteten räcker och blir över. Det är klart att brick 12 är svårt över den korta distansen, med klaff och tempo är allt möjligt över Axevallas långa upplopp.

UTRUSTNINGSÄNDRINGEN:

HARVEY (V75-3): Har en högintressant uppgift framför sig och nu blir det jänkarvagn för första gången.

RAKET BRODDE (V75-3): Blir norskt huvudlag och dessutom barfota runt för första gången i karriären, vilket kan ge en enorm effekt.

GOMEZ (V75-5): Sett halvtrög ut i de senaste starterna, men nu satsar de på ett helstängt huvudlag samtidigt som Björn Goop sitter upp för första gången - detta kommer säkerligen få honom rappare.

ROHERYN (V75-5): Här pratas det om jänkarvagn vilket är högintressant.

STEPPING SPACEBOY (V75-6): Ryckte samtliga skor senast och denna gång blir det samma balans i kombination med jänkarvagn.

 

Spelförslag - 500-lappen: