Då har ytterligare en helg passerat och det är dags att lägga omgången på min hemmabana (Åby) till handlingarna. Som vanligt blev det en intressant omgång i Mölndal då Open Strech gör avdelningarna betydligt mer taktiska. Banan blev väldigt tungsprungen och samtliga ekipage som satt i ledningen när upploppsklockan ringde misslyckades med att triumfera. 

Analysen: Med facit i hand så får analysen godkänt där samtliga vinnare fanns bland de jag rankat topp sex - fast samtidigt är jag aldrig nöjd för än mer eller mindre samtliga vinnare rankas etta.

Förgyllde tillvaron för Kompisen: En kompis hörde av sig under lördagen som skulle till Åby och ville ha ett litet system för dryga 200 kr som skulle grunda sig i chansspikar som ändå hade hyfsade chanser att triumfera. Hans utlägg blev 225:- och inkasserade strax under 21.000:-, så han var mer än nöjd kan jag avslöja. Nyckeln till framgångarna i hans systemem blev spikarna ORIGO TILLY,  M.T.KING OF CASH samt OBI WAN och låset där MAGIC HAPPENS ingick.

Facebook och Twitter: Ni kan följa Bloggen på sociala medier där jag länka till nya publiceringar: 

Klicka här om Du vill lägga till mig (Johan Ulvestål) på Facebook. 

Klicka här om Du vill följa mig via Twitter - @Johanstravblogg.


Raden kontra Rankingen:

V75-1:  9.ORIGO TILLY  (2:a på min Ranking)

V75-2:  7.M.T.KING OF CASH  (1:a på min Ranking)

V75-3:  14.MAKERA  (6:a på min Ranking)

V75-4:  4.ALWAYSINBLACKPEDIA  (5:a på min Ranking)

V75-5:  10.OBI WAN  (3:a på min Ranking)

V75-6:  2.MAGIC HAPPENS  (3:a på min Ranking) 

V75-7:   5.MASTER CROWE  (3:a på min Ranking)


Några ord kring Avdelningarna:

V75-1: Mångas spik hamnade på EVEN'S FIRST BOY, men för mig var det rätt självklart att gardera. Att han är kapabel råder det inget tvivel om, fast däremot så vinner han inte ihjäl sig. Det ekipage som verkligen visade form i sin årsdebut var min rankingtvåa ORIGO TILLY och som följde upp den insatsen med att triumfera på V7 - blev däremot en ordentlig fight med EMMETT BROWN där målfotot fick fälla avgörande.

V75-2: Min rankingetta M.T.KING OF CASH visade återigen prov på en enorm styrka och kunde återigen fälla samtliga ifrån dödens - trots att det denna gång var en kortare distans, imponerande!

V75-3: Blev riktigt många galopper i detta stolopp där hela fyra ekipage blev diskade p.g.a detta. Vinnaren MAKERA visade verkligen prov på styrka då hon gick utan rygg fram till sista långsidan då hon kunde överta ledningen från en totalt stum WHEGA! Blev visserligen utmanad av LONELY STAR över upploppet, men visade som sagt prov på en enorm styrka! 

V75-4: ALWAYSINBLACKPEDIA tog hand om ledningen och Frode släppte sedan taktiskt till favoriten BASIC - vilket blev ett genidrag för över upploppet kunde ALWAYSINBLACKPEDIA spurta ner allt och alla!

V75-5: Som förväntat blev det ett hård tempo inledningsvis då många startsnabba hade framspår. Min rankingetta NOTHING BUT CLASS tog förväntat hand om ledningen och satt här fram till upploppsklockan ringde - fast sedan blev han totalt stum och föll som en sten igenom fältet. Min rankingtrea OBI WAN kunde återigen visa upp sin goda form och spurtade ner samtliga på ett liknande sätt som senast på V7! 

V75-6: QAHAR Q.C är ett ekipage som jag håller högt och som ligger mig väldigt nära om hjärtat, fast nackdelen är att han är så otroligt osäker i travet - och det blev återigen galopp. Efter en rad galopper ifrån start så kunde MAGIC HAPPENS överta ledningen, fast släppte relativt omgående till BOWLING TRIPLE X - vilket blev ett perfekt drag för genom denna smygresa i rygg på ledaren  så kunde de straffa samtliga över upploppet.  

V75-7:  Vinstmaskinen MASTER CROWE hamnade trea på min ranking främst av anledningen till att de har en V7-final i tankarna - där av trodde jag att de skulle bli ett defensivt upplägg. Fast nu löste det sig verkligen perfekt ifrån start, då de kunde smyga med som tvåa utvändigt. Strax innan upploppet så galopperade ledaren HADES HÅLERYD vilket innebar att utmanaren DIGITAL ARCHIVE blev störd (satt som tre invändigt). Så det blev en komfortabel seger för stjärnan MASTER CROWE, även fast HANK VON HÅLERYD stred tappert!


Hoppas att Ni själva triumferade och prickade in raden! Nu fortsätter jag med analysen inför onsdagens V8. 

Nu Kör Vi!