Då var elitloppshelgen till ända men vilken helg det blev och vilka travlopp! Det har verkligen varit julafton för oss travälskare så har verkligen stortrivs. Alla åtagande som man hade under helgen fick skjutas upp på framtiden, för är det elitloppshelg så är det!!  

Nuncio visade verkligen vem som är kungen, gick i dödens hela loppet och när det väl gällde över upploppet så kunde ingen mäta sig med honom. Mer om allt kring elitloppet får Ni i nästa Spurtat och Klart som jag kommer publicera under torsdagen - så håll till godo. 

 

I sammanhanget så får man inte glömma att Sweden Cup avgjordes på lördagen och det blev riktigt fina lopp. En imponerande seger av Dante Boko som efter de tuffa körningarna inledningsvis kunde regera över upploppet. Dessutom riktigt kul för Adrian - Grattis! Rent spelmässigt vill jag nog allra helst glömma lördagen. Fast det är bara att bryta ihop och komma igen...

V75-1: Det sönderstrukna loppet! Favoriten blev 9:Windy Ways (30%) som återigen hade fått bakspår, men hon kunde aldrig utmana. Istället blev det spets och slut för 3:Moving On (22%), en helt ok inledning där tredjehandsfavoriten vann - vilket är helt ok med tanke på att det endast kom sju ekipage till start.

V75-2: Vad skall man säga... 3:Target Kronos (13%) kom till spets efter att 2:Talassio (38%) galopperade bort sina chanser. Här satt han stabilt fram till upploppets början och kan säga att jag inte direkt var orolig för när upploppet inleddes, utan lutade mig lugnt tillbaka i soffan. Hade ju förutom Target Kronos, även 6:Super Photo Bood (2%), 7:Wasa Warrior (17%) samt 10:Say That Again (7%) som alla fightades om segern. Men vad händer när Target Kronos orkar inte hålla ledningen över upploppet? Jo Wasa Warrior tar över ledningen men får problem med travet och det blir galopp  och desamma inträffar Say That Again! Från ingenstans dyker Topgear (1%) upp och spurtar hem segern till oddset 79,31! Någon jag definitivt inte tänker glömma bort att nämna är en stor personlig favorit 12:Bottnas Commandeur (1%) som i princip alltid finns med i mitt system. Han gör alltid grymt bra insatser och även i lördags där han spurtar hem ett fint andra pris  - och det skall även nämnas att han hade sju ekipage framför sig när upploppsklockan ringde!

V75-3: Min första spik hittar vi här i form av 10: Al´s Winnermede (17%). Loppet inleds med att såklart 5:Next To None Sib (26%) tar ledningen , men släpper sedan väldigt överraskande i mina ögon till 4:Sir Ratzeputz (20%). Visst Next To None Sib är mer en sprinter, men frågan jag ställer är om det var något fel på han denna dag? Var rätt säker på att Goop skulle köra i ledningen så länge som det bara gick, men där fick jag väldigt fel. Sir Ratzeputz  sitter bekvämt i ledningen fram till upploppets början då 6:Takethem (16%) utmanar och sedan tar över kommandot. Fast den som spurtar allra bäst är just spiken Al´s Winnermede, men tyvärr startat de sitt avancemang något försent. Hade upploppet varit längre eller om Jorma börjat avancera tidigare så är jag säker på att triumfen hade varit ett faktum. Nu spurtar han istället hem ett andra pris. En klen tröst i sammanhanget..

V75-4: Underbart fina Le Miracle (53%) var min säkra spik och här var jag så otroligt säker på att han skulle ro hem denna seger relativt enkelt. Visst spåret var långt ifrån det bästa, men med tanke på hur otroligt fin han var på Åby så var jag aldrig orolig. Blev verkligen stum när jag stod vid mållinjen och såg hur han lekte med motståndet. Till loppet.. Erik avancerar tidigt och placerar sig i dödens och dryga 500 meter från mål tar de sedan över ledningen från 5:Cigor Coyote (3%). Med sig i rygg har han 4:Copimade (10%) som minst sagt har toppform! Upploppet kom att handla om dessa två ekipage och när Copimade bryter ut i kurvan så kändes saken klar! Eller??? Så ffel man kan ha, för när väl Jörgen Westholm fick fart på sin häst sussade han fram i rygg och sedan spurtade förbi en väldigt trött Le Miracle. Stall Westholm har återigen gjort det och visar att de är otroligt formstarka!

 

V75-5: Här är det inte så mycket att kommentera förutom att 6:Basic (46%) rusar till ledningen och sitter här bekvämt hela loppet. Ett klassisk spets och slut, men underbart fina 15:Jetset (6%) gjorde allt vad hon kan för att utmana trots sitt svåra utgångsläge. Spurtar återigen överlägset bäst, men var aldrig riktigt nära att hota! 

V75-6: Till loppet där jag får klappa mig för axeln när jag hittar en vinnare som gör en fantastiskt bra insats och som dessutom inte är spelad till så många procent. Jag pratar såklart om 11:Bravo Navarone (4%).. Loppet inledes med en galopp för speediga Global Republic (11%) i fighten om ledningen med 5:King Sir Kir (22%) - som därmed fick sin favorit position. 1400 meter från mål avancerar Bravo Navarone till positionen i dödens... Sedan är allt en uppvisning, för när väl upploppsklockan ringer så var det inget snack om saken! Bravo Navarone  tar över ledningen och vinner med marginal! Jag tar av mig den berömda hatten!